Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τ. Λουκόπουλος:  «Η ίδια η κοινωνία θα επιβάλει τα πεζοδρόμια »

Published

on

Λουκόπουλος-Ενωτική-πρωτοβουλία-πεζοδρόμια-Σκα

Με απόφαση της δημοτικής αρχής του Βασίλη Γκίζα, πλέον, η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ύψους 550.000 ευρώ, που η προηγούμενη δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου προόριζε για την συνέχιση της κατασκευής των πεζοδρομίων, μεταφέρεται στην αγορά τεσσάρων απορριμματοφόρων και ενός πλυστικού μηχανήματος κάδων.  Ωστόσο γκρίνια για τις μελέτες δημιουργήθηκε και για το κομμάτι των πεζοδρομίων το οποίο έχει ήδη υλοποιηθεί.  Για το θέμα αυτό, με στόχο την ενημέρωση των δημοτών, ζητήσαμε τις θέσεις τόσο της νέας δημοτικής αρχής όσο και της απελθούσας.            Ο  πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Τάκης Λουκόπουλος, καταθέτει τις θέσεις του μέσα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από το Nafsweek, τόσο για το αν  υπάρχουν μελέτες για το ήδη κατασκευασμένο τμήμα όσο και για το μέλλον του έργου.

 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητάμε και να μου λες τρεις μαγικές λέξεις. “Το κατασκευασμένο κομμάτι των πεζοδρομίων”.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κίνησης των πεζών και κυρίως που περιλαμβάνει πάρα πολλούς μαθητές που πηγαίνουν στο 3ο Γυμνάσιο και στο 6ο Δημοτικό, μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια.  Στο ερώτημα αυτό δεν είναι δύσκολη η απάντηση μου. Δεν υπάρχει έργο που να παίρνει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και να μην έχει μελέτες.

Δεν υπογράφει κανένας υπάλληλος από την τεχνική υπηρεσία και δεν παίρνει το ρίσκο. Είναι το αυτονόητο αυτό.  Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει η Μελέτη 18 του 2018, που παράχθηκε από την υπηρεσία αμέσως μετά την αδειοδότηση που μας έδωσε η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας για να κατασκευάσουμε το έργο.

Η μελέτη αφορά στην κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών, στην κατασκευή αγωγού ομβρίων και την φυσική παροχέτευση ομβρίων σε υπάρχοντα φυσικό αποδεκτή, δηλαδή στο Σκα και την προσαρμογή της στάθμης των καλυμμάτων φρεατίων επί της υψομετρικής θέσης του οδοστρώματος και με τέταρτο κομμάτι  την κατασκευή των πεζοδρομίων.

Όλα αυτά υπάρχουν στην Μελέτη, σε ένα έργο προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ και φαίνονται και εκ του αποτελέσματος.  Το αποτέλεσμα είναι ότι το μοναδικό κομμάτι της Παλιάς Εθνικής Οδού από το Σκά ως το Ξηροπήγαδο που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με τις βροχές είναι αυτό που κατασκευάσαμε τα πεζοδρόμια.

Μελέτη υπάρχει και η μελέτη ομβρίων που αναφέρουν όσοι δεν ξέρουν είναι ενσωματωμένη μέσα στη συνολική μελέτη του έργου.  Η δημοτική μας αρχή χαρακτηριζόταν από ένα πνεύμα και θέλησε να αναμετρηθεί με τα χρόνια  προβλήματα της περιοχής και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις. Να θυμίσω την αποκατάσταση του δρόμου της Παλαιοπαναγιάς, την προστασία του Ξενία, την ασφαλτόστρωση στα παζάρια και ένα σωρό άλλα χρόνια ζητήματα.  Εμείς, για το συγκεκριμένο έργο απευθυνθήκαμε στην περιφέρεια, όχι παρακαλώντας όπως έκαναν οι προηγούμενοι να εκτελέσει το έργο, μία και το έργο  ανήκει στην περιφέρεια.

Αναλάβαμε να το κάνουμε με δικό μας κόστος και δικές μας μελέτες, αφού ζητήσαμε να μας εγκρίνουν το πλάτος του δρόμου και το πλάτος των πεζοδρομίων.  Αυτή είναι και η διαφορά μας με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες έστελναν έγγραφα στην περιφέρεια, τους απαντούσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να το υλοποιήσει,  και έμεναν εκεί, εκφράζοντας τη λύπη τους!

Εμείς από τη λύπη περάσαμε στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού κομματιού και μάλιστα πριν ακόμα τελειώσει αυτό το έργο είχαμε βάλει στον προϋπολογισμό άλλα τόσα χρήματα για να προχωρήσουμε από κει και πέρα.

Σταθήκαμε τυχεροί καθώς με το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”  ήρθε χρηματοδότηση από το κράτος και έτσι δεν θα χρησιμοποιούσαμε τα χρήματα του δήμου. Ουσιαστικά με το σχεδιασμό μας θα φτάναμε μέχρι το Ξηροπήγαδο».

 

Στο κατασκευασμένο έργο υπάρχει ένα πρόσθετο κομμάτι για το οποίο μπήκαν ερωτήματα για το πώς έγινε. Τι απαντάτε;

«Είχαμε ένα έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ πού προέβλεπε να φτάσουν τα πεζοδρόμια από την αρχή του Σκα μέχρι την παλιά Renault.  Με αρχική σύμβαση 100.000 ευρώ, λόγω της έκπτωσης του εργολάβου, συν 50.000 ευρώ συμπληρωματική, υλοποιήθηκε έργο μέχρι τη Renault και άλλα 100 μέτρα ακόμη, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ροή των πεζών μέχρι το 3ο Γυμνάσιο.  Αντί για το αποτέλεσμα αυτό να ακούσουν, όχι οι αιρετοί, αλλά η υπηρεσία συγχαρητήρια, τέθηκε υπό αμφισβήτηση, ακούστηκαν ερωτήματα, αυτά ξέρετε που πετάμε σαν πυροτεχνήματα όταν δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε…  Το αποτέλεσμα είναι ότι με 150.000 ευρώ κάναμε το ίδιο έργο και παραπάνω».

 

Ποιες μελέτες χρειάζονται για να συνεχιστεί το κομμάτι από την τελευταία πλάκα που έχει ήδη τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο μέχρι το Ξηροπήγαδο και πόσο χρονοβόρες είναι αυτές οι μελέτες;

«Σαφώς και δεν υπάρχουν για εκεί μελέτες αλλά από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσα στον προγραμματισμό μας ήτανε σε δύο-τρεις μήνες να γίνουν οι μελέτες, έτσι ώστε να μπορούμε να δημοπρατήσουμε  το έργο.

Η χρηματοδότηση από το “ΦιλόΔημο” ήρθε το Μάιο του 2019 και καταλαβαίνετε ότι εκείνο το διάστημα, προεκλογικά, μελέτες δεν μπορούσαν να παραχθούν, αλλά και μετά τις εκλογές, αφού βάσει του νόμου έπρεπε να γίνουν από την καινούργια δημοτική αρχή.  Βάσει του προγραμματισμού μας τις μελέτες αυτές θα τις έκανε η τεχνική υπηρεσία του δήμου.  Ακούστηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι η μελέτη αυτή πρέπει να γίνει με δημοπράτηση, δηλαδή με εξωτερικούς μελετητές, όμως ξεχνούν ότι με έγγραφό του Επιτρόπου από το 2016, αν θυμάμαι καλά, απαγορεύεται αυτό, επειδή ακριβώς η υπηρεσία του δήμου έχει αγοράσει το κατάλληλο μηχάνημα και διαθέτει και το κατάλληλο προσωπικό, με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Εφόσον λοιπόν η υπηρεσία στηριχθεί με πολιτικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, μπορεί να φτιάξει άμεσα αυτή τη μελέτη, που σε γενικές γραμμές είναι ίδια με αυτήν που έχει κάνει η τεχνική υπηρεσία για το ήδη κατασκευασμένο κομμάτι.  Μία μελέτη που μπορεί να παραχθεί άμεσα. Ότι κάποιοι επικαλούνται ότι αυτές οι μελέτες πρέπει να δημοπρατηθούν είναι άγνοια των πραγμάτων ή συνειδητό ψέμα  και δεν είναι καλό για τον οποιοδήποτε αιρετό».

 

Ένα ακόμα ζήτημα – ερώτημα που μπαίνει είναι ότι υπάρχει αγωγός αποχέτευσης μόνο στο βορεινό μέρος του κατασκευασμένου έργου για να συνδεθούν οι δημότες. Στην νότια πλευρά τι θα συμβεί, θα χρειαστεί να ξηλωθούν πάλι τα πεζοδρόμια και η άσφαλτος, ώστε να γίνει σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης;

«Υπάρχουν τεχνικές λύσεις νομίζω που μπορούν να εξυπηρετήσουν και τα σπίτια που βρίσκονται στη νότια πλευρά του δρόμου χωρίς να ξηλωθεί το έργο.  Επειδή υπάρχει έγγραφο από την αστυνομία που μιλάει για 44 ατυχήματα στο τμήμα αυτό του δρόμου και αντίστοιχα άλλα 20 στην οδό Θέρμου, έπρεπε κάποια κομμάτια να πάρουμε την απόφαση και να γίνουν εσπευσμένα.  Τεχνική λύση για την αποχέτευση υπάρχει και θα τη δώσει η ΔΕΥΑΝ όταν χρειαστεί, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στο ήδη κατασκευασμένο έργο.

Νομίζω είναι κρίμα ένα πολιτικό όργανο όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο να κάθεται να συζητάει τέτοιες λεπτομέρειες επί τεχνικών ζητημάτων.  Η άποψη της δημοτικής μας αρχής είναι να λύνει προβλήματα και όχι να τα παραπέμπουμε εν ονόματι των δυσκολιών σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Μην ξεχνάμε ότι 20 – 30 χρόνια τώρα εν ονόματι αυτών των δυσκολιών καθυστερούσε το έργο.

Στην λογική που κινηθήκαμε στο πρώτο τμήμα, αντίστοιχα πάρα πολλά τμήματα, τουλάχιστον μέχρι τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής,  μπορούν άμεσα να κατασκευαστούν. Αν χρειαζόταν θα τοποθετούσαμε και κάποιους αγωγούς αποχέτευσης με την χρηματοδότηση που είχαμε από το “ΦιλόΔημο”».

 

Γιατί κατά την άποψή σας έγινε η αλλαγή – επιλογή από την νέα δημοτική αρχή,  αυτά τα 550.000 ευρώ από το σύνολο των 713.000 ευρώ από το “ΦιλόΔημο” αντί να πάνε στα πεζοδρόμια να οδηγηθούν στην αγορά 4 απορριμματοφόρων και ενός πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων;

«Θεωρώ ότι είναι λάθος της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία εξακολουθεί να έχει μία φοβική σχέση με τα προβλήματα, αυτό που δεν είχε η δικιά μας δημοτική αρχή.

Είναι πολύ εύκολος δρόμος η προμήθεια τεσσάρων απορριμματοφόρων και ενός πλυντηρίου κάδων, σε αντίθεση με την κατασκευή των πεζοδρομίων το οποίο ομολογουμένως θέλει δουλειά.

Τώρα μας λένε ότι μπορούν να βρουν χρήματα από το 2017 το 2018 και να σας θυμίσω εδώ ότι σε πρωτοσέλιδα και στις πρώτες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι βρήκανε άδεια τα ταμεία του δήμου. Με το δεύτερο ψάξιμο τα βρίσκουν γεμάτα και φτάνουν και για πεζοδρόμια…

Ας αναρωτηθούν οι συμπολίτες μας ποια είναι η αλήθεια. Όταν μας έλεγαν ότι είναι άδεια τα ταμεία του δήμου ή τώρα που βρήκαν χρήματα και για απορριμματοφόρα και για πεζοδρόμια και για οτιδήποτε.

Ο χρόνος είναι ο μεγάλος κριτής θα αποδείξουν τις διαθέσεις τους.

Πιστεύω ότι και η αντιπολίτευση με την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά και η ίδια η κοινωνία.

Τα πεζοδρόμια, έστω και αν δεν είναι άμεση πολιτική επιλογή της σύμπραξης Γκίζα – Μπουλέ  -Τσουκαλά, θα τα επιβάλλει η ίδια η κοινωνία και θα γίνουν θέλοντας και μη».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

« Έλα στη θέση μου»:  Μαθήματα ζωής και Δημιουργίας από την Γεωργία Καλτσή και την Μαρίλια Παπανικολάου

Published

on

By

Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας

Μια μοιραία στιγμή άλλαξε τη ζωή της 25χρονης Γεωργίας Καλτσή. Ένα τροχαίο, την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αν και όλα πήγαν πίσω, η Γεωργία πήρε πτυχίο στη Κλινική Διαιτολογία-Διατροφολογία. Ασχολείται με κανό, κολύμπι, wakeboard, kitesurf, κατάδυση και ποδήλατο, παίζει μπάσκετ, ενώ της αρέσει ιδιαίτερα η ξιφασκία.

Σε κάθε στιγμή της νέας της ζωής η Γεωργία δίνει μαθήματα γενναιότητας και αισιοδοξίας.

Η Μαρίλια Παπανικολάου, πτυχιούχος της Σχολής Καλών τεχνών, ασχολείται με τη μόδα και όχι μόνο, με μεταπτυχιακό στο product design και επιλογή την σχεδίαση ενός χρηστικού  προϊόντος για ΑΜΕΑ, είναι το άλλο μισό από το δίδυμο αισιοδοξίας και δημιουργίας που συνθέτουν μαζί με την Γεωργία.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και την συμμετοχή τους στην εκδήλωση « Έλα στη θέση μου», που πραγματοποίησε το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου οι Ναυπάκτιες  Γεωργία Καλτσή και Μαρίλια Παπανικολάου μίλησαν στο Nafsweek για τις δραστηριότητές τους.

 

Γεωργία:

Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας

“Με τη Μαρίλια  γνωριζόμαστε αφού είμαστε και οι δύο από τη Ναύπακτο όμως αυτό που μας έφερε κοντά και “παντρεψαμε” με τις ιδέες μας και το μεράκι μας ήταν δημιουργήσουμε κάτι το οποίο θα βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρίες. Έτσι δημιουργήσαμε κάτι πρωτοπόρο στο θέμα ρουχισμού και μόδας.

Η Μαρίλια ασχολήθηκε στο μεταπτυχιακό της με αυτό το κομμάτι. Κάναμε μία τεράστια έρευνα που κράτησε δύο χρόνια και καταγράψαμε μία μεγάλη ποικιλία αναπηριών.

Πρακτικά, το δημιουργικό κομμάτι ήταν το πώς θα μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία μέσα από το ρούχο”.

 

Μαρίλια:

Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας

 

“Η Γεωργία το έκανε πάρα πολύ εύκολο αυτό το κομμάτι για μένα, καθώς εξειδικευμένη, αφού έχει μάθει αυτό το κομμάτι στο κέντρο αποκατάστασης που βρέθηκε μετά το ατύχημα. Βέβαια συνεχίσαμε την έρευνα όπως είπαμε για δύο χρόνια. Μιλήσαμε με γιατρούς και με εξειδικευμένους ανθρώπους σε θέματα αναπηρίας και εντοπίσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές από την κάθε αναπηρία. Άρα και από τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς σαν δημιουργοί το ρούχο που δημιουργούμε.

Η δυσκολία ήταν εγώ να κατανοήσω το πώς εντάσσεται το ρούχο στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, ως αρτιμελής, αλλά και το να υπάρξει μία μαζική παραγωγή πού να δίνει λύσεις σε ευρύ φάσμα ανθρώπων με αναπηρία”.

 

Πέρα από τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων ρούχων προχωράτε και ένα πρόγραμμα για την αειφόρο μόδα, τι ακριβώς είναι αυτό;

 

Γεωργία: “Με τη Μαρίλια τρέχαμε ένα πρόγραμμα που αφορούσε την αειφόρο μόδα, με ανακύκλωση ρούχων για την προστασία στο περιβάλλον, το οποίο είχε παράλληλα πίσω του ένα κοινωνικό και φιλανθρωπικό κομμάτι”.

Μαρίλια: “Στο project αυτό τα ρούχα προέρχονταν από υλικά που είναι ανακυκλώσιμα.

Πρακτικά αυτό στηρίζεται στην κυκλική οικονομία, στον κυκλικό σχεδιασμό, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ώστε να φτάσουμε στην ανακύκλωση του στο τελείωμα του χρόνου ζωής του ρούχου.

Τόσο τα ρούχα όσο και τη μόδα βρισκόμαστε στη διαδικασία να τα δημιουργήσουμε. Τώρα μάλιστα κάνουμε μια συζήτηση να γίνει και μία επίδειξη μόδας, με τη βοήθεια των παιδιών από το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου, εδώ στη Ναύπακτο, στο λιμάνι της Ναυπάκτου, κάτι που θα θέλαμε πάρα πολύ, να τα παρουσιάσουμε με αυτό τον τρόπο.

Τα ρούχα αυτά είναι δημιουργίες με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, eco-friendly και με στοιχεία κοινωνικά.

Θα είναι μία συλλογή Αειφόρος και βιώσιμη”.

 

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά αλλά και στους πιο μεγάλους;

Γεωργία: “Να σκέπτονται  πάντα θετικά, να προσέχουν και να φοράνε κράνος και ζώνη. Να αναφέρω το “moto” που λέω ότι: ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι μέχρι του να είσαι δυνατός να είναι η μόνη σου επιλογή.

Κανένας ποτέ δεν σκέφτεται ότι θα φτάσει στο “μηδέν”, το οποίο αυτό το “μηδέν” είναι ένα 15% παγκοσμίως, μία και τόσοι είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες”.

Μαρίλια: “Θα μιλήσω ως αρτιμελής, με τα νέα παιδιά να είναι το μέλλον μας. Λέω λοιπόν να παρατηρήσουν τη διαφορετικότητα, γιατί η διαφορετικότητα δεν είναι μόνο στην αναπηρία, μία και όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και δεν υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον από τη διαφορετικότητα, σε αυτό το ταξίδι της ζωής.

Κάνοντας αυτό ακριβώς, ο καθένας στον κλάδο που θα ακολουθήσει, θα μπορεί να εντάξει ζητήματα τέτοια στην κοινωνία για το μέλλον στο οποίο θα ήθελαν να ζουν. Είναι θέμα ευαισθητοποίησης και των νέων και των μεγαλύτερων, να μην προσπερνάμε τέτοια θέματα τα οποία σίγουρα δεν συμβαίνουν καθημερινά”.

Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας

Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου-μαθήματα-ζωής-και-δημιουργίας

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

« Έλα στη θέση μου» Μια ξεχωριστή εκδήλωση από το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου

Μία πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου),  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία έκανε μία παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ξεχωριστού αυτού Σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου Αλέξανδρος Στούμπος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα και ακολούθησε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων των μαθητών από εκπαιδευτικό του Σχολείου. Το «παρών» έδωσαν στην εκδήλωση  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Ζορμπάς, οι διευθυντές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου κ.κ Μπέκος και Πιτσιάκκας, εκπαιδευτικοί και πάρα πολλοί μαθητές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Γεωργία Καλτσή και η Μαρίλια Παπανικολάου

Όπως ήταν φυσικό η Γεωργία Καλτσή «έκλεψε την παράσταση» καθώς με άμεσο λόγο περιέγραψε την εμπειρία της και τη ζωή της μετά το ατύχημα που την ανάγκασε να βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η θετική ενέργεια της νεαρής κοπέλας πέρασε και στο ακροατήριο πού την βομβάρδισε στη συνέχεια με αρκετές ερωτήσεις.

Η σχεδιάστρια μόδας Μαρίλια Παπανικολάου από την Ναύπακτο και αυτή, συνοδοιπόρος της Γεωργίας, δημιουργούν μαζί διάφορες δράσεις ανάμεσά τους και η σχεδίαση ρούχων για άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση που είχε τον τίτλο « Έλα στη θέση μου»  προβλήθηκε βίντεο από την καθημερινότητά της Γεωργίας και τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα σε αμαξίδιο,  με την  Μαρίλια να παίρνει για μία ημέρα την θέση της φίλης της, αντιμετωπίζοντας στην πράξη την καθημερινότητα ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν η θετική σκέψη, ενώ ταυτόχρονα κατέγραψε τις δυνατότητες του ανθρώπου να ανταπεξέρχεται τις δυσκολίες και τη δύναμη που διαθέτει, την οποία τελικά δεν γνωρίζει το μέγεθός της.

ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου

ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου

 

ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου

 

ΕΕΕΕΚ-Ναυπάκτου-Γεωργία-Καλτσή-Μαρίλια-Παπανικολάου-έλα-στη-θέση-μου

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκδήλωση Κ.Ο Ναυπάκτου του ΚΚΕ

Published

on

By

εκδήλωση-ΚΟ-ΚΚΕ-Ναυπάκτου

Στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, η Κ.Ο Ναυπάκτου του ΚΚΕ, διοργανώνει λαϊκό γλέντι το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στην ταβέρνα “ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ” στο Γρίμποβο, ώρα προσέλευσης 8.30μμ.

Πλούσιο γεύμα, κρασί, live μουσική, γλυκά, δώρα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ