Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Λουκόπουλος και Β. Γκίζας στο Nafsweek

Published

on

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Λίγο πριν από την «μάχη» της Κυριακής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος  και Βασίλης Γκίζας μιλούν στο Nafsweek, και δίνουν απαντήσεις στις κοινές ερωτήσεις που τους θέσαμε.   

Τάκης Λουκόπουλος:  «Θα χρειαστεί όλοι να αλλάξουμε περπατησιά»

 

Με την εμπειρία σας στα αυτοδιοικητικά της Ναυπακτίας, που αποκτήσατε στην προηγούμενη θητεία σας κύριε Λουκόπουλε, ποια είναι η γεύση από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα;

«Δώσαμε μια μάχη με όρους καθαρούς. Απολογηθήκαμε για το έργο μας, το παρουσιάσαμε στους συμπολίτες μας με υπερηφάνεια. Προτείναμε τις νέες πρωτοβουλίες που σκεφτόμαστε να πάρουμε στην επόμενη θητεία. Είχα δίπλα μου παλιούς και νέους συνεργάτες που ανανέωσαν την παράταξη. Είδα την παράταξή μου να «πετάει» απαλλαγμένη από ανθρώπους που έβαλαν το «Εγώ» πάνω από το «Εμείς». Ήρθα σε επαφή με πολλούς συμπολίτες, συνομίλησα μαζί τους και νομίζω ότι και από αυτή την διαδικασία βγαίνω σοφότερος».

 

Η πρώτη «μάχη» τελείωσε, με την παράταξή σας να έχει κρατήσει τις δυνάμεις της. 

Η Κυριακή στις 2 Ιουνίου είναι όμως αυτή που ο ναυπακτιακός λαός θα αποφασίσει για το ποιον θα εκλέξει δήμαρχο. Με δεδομένο ότι η παρουσία σας σε έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία, είναι απαραίτητες συνεργασίες.  Πάνω σε ποια βάση θα γίνουν αυτές;

«Τελειώνει μια θητεία που αφήνει στα χείλη γεύση δημιουργίας! Δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας αποζημιώνει. Βλέποντας τι καταφέραμε και κάτω από ποιες συνθήκες, αισθάνομαι βαθύτατα ικανοποιημένος. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η χαρά της επιτυχίας.

Γι’ αυτό τον λόγο ζητώ κατ’ αρχήν από τους Ναυπάκτιους να σπάσουν την παράδοση που δεν θέλει την επανεκλογή του δημάρχου. Ζητώ την ευκαιρία να ολοκληρώσω το έργο μου.

Όσο για τις απαραίτητες συνεργασίες έχω να πω ότι αν είναι μια παράταξη έτοιμη για καθαρές συνεργασίες, αυτοί είμαστε εμείς. Μια πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη παράταξη. Ο ίδιος θα εγγυηθώ κλίμα συνεργασίας στο δημοτικό συμβούλιο. Η επιμονή μου στη συνεννόηση και το χαμηλό προφίλ, που πιστεύω ότι προσπαθώ να κρατήσω ο ίδιος, θα δημιουργήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο καλό κλίμα. Και να ξέρετε πως όταν λέω κάτι, το εννοώ. Δεν έχω δεύτερες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Οι συνεργασίες που εμείς σκεφτόμαστε πρέπει να είναι τέτοιες που πρέπει να πηγαίνουν τον τόπο μπροστά. Θα χρειαστεί όλοι να «αλλάξουμε περπατησιά» και να βαδίσουμε σε δρόμους δημιουργικής σύνθεσης. Μακάρι όλο το δημοτικό συμβούλιο να συνεισφέρει με αυτό τον τρόπο. Θα μάθουμε να συζητάμε χωρίς «κορώνες», να συμφωνούμε χωρίς προσωπικά προαπαιτούμενα.

Η μόνη συμπεριφορά που θα με βρει αντίθετο είναι αυτή που έχει ως κριτήριο το προσωπικό όφελός και όχι το κοινωνικό. Νομίζω μάλιστα, ότι κανείς συμπολίτης δεν θα έχει αντίρρηση σε αυτό».

 

Θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε εκείνες τις απαραίτητες συνθέσεις, εφόσον είστε δήμαρχος, για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα για τη Ναυπακτία, μέσα μάλιστα σε ένα δημοτικό συμβούλιο με επτά δημοτικές παρατάξεις;

«Στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την εκλογή του, για μένα θα υπάρχει μόνο μια παράταξη.  Η παράταξη «Αγαπάω τον τόπο μου». Θα απευθυνθώ σε όλους. Προγραμματικά υπάρχει το υλικό για την σύγκλιση. Αφού και στην προηγούμενη θητεία ένα ποσοστό περίπου 90% των αποφάσεων ήταν ομόφωνες. Τώρα η ευθύνη της αποτελεσματικότητας θα μοιράζεται σε όλους τους συμβούλους. Κάθε θέμα που θα έρχεται για συζήτηση, δεν θα προετοιμάζεται από μια μόνο παράταξη. Μπορούμε από την αρχή κάθε πρωτοβουλίας να μπαίνουμε στην βάσανο της δημιουργικής συζήτησης».

 

Πέρα από τα έργα υποδομών που απαιτούν σχεδιασμό και χρόνο για την υλοποίησή τους, σε ποια τρία σημεία θα δώσετε άμεσα βαρύτητα, ίσως και να επανασχεδιάσετε τις δράσεις σας, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της νέας θητεία σας;

«Πέρα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και πρέπει να επιβλέψουμε την υλοποίησή τους καθώς και τις κοινωνικές δομές που θα διατηρηθούν και θα διευρυνθούν θα προτείνω τρία άμεσα σημεία στους συναδέλφους μου του δημοτικού συμβουλίου. Την ανανέωση του εξοπλισμού του δήμου σε οχήματα και μηχανήματα.

Την μετατροπή της πόλης μας σε «έξυπνη πόλη» με την γενικευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Την ενεργειακή αναβάθμιση των παρεμβάσεων του δήμου, με στόχο την με οικολογική εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποιώντας κυρίως την νέα νομοθεσία για τις ενεργειακές κοινότητες».

 

Βασίλης Γκίζας: «Οι συνθέσεις έπρεπε να είναι η πραγματικότητα και όχι να επιβάλλονται»

 Είστε το νέο πρόσωπο που μπήκε στα αυτοδιοικητικά της Ναυπακτίας, κ. Γκίζα. Ποια είναι η γεύση από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα;

«Είναι η ικανοποίηση από τις καθημερινές επαφές που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με ανθρώπους σε ολόκληρη την Ναυπακτία, είναι η επαφή μας και με προβλήματα τα οποία έγιναν κτήμα μας. Προβλήματα τα οποία πλέον τα γνωρίζουμε και θα μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να σταθούμε πάνω από αυτά και να βρούμε και να δώσουμε λύσεις.

Κυρίως όμως είναι η μεγάλη ικανοποίηση από την αποδοχή του κόσμου η οποία φάνηκε έμπρακτα  με το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής και θα κορυφωθεί την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου».

 

Η πρώτη «μάχη» τελείωσε, με την παράταξή σας να έχει σημειώσει το ποσοστό εκείνο που την φέρνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η Κυριακή 2 Ιουνίου είναι όμως αυτή που ο ναυπακτιακός λαός θα αποφασίσει για το ποιον θα εκλέξει δήμαρχο. Με δεδομένο ότι η παρουσία σας σε έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία, είναι απαραίτητες συνεργασίες.

Πάνω σε ποια βάση θα γίνουν αυτές;

« Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι η πρώτη Κυριακή, 26 Μαΐου, ανέδειξε τα πρόσωπα, τους συμβούλους από τις δημοτικές παρατάξεις που θα τις εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δεύτερη Κυριακή θα αναδείξει το Δήμαρχο Ναυπακτίας. Εκεί θα κληθεί και θα πρέπει να επιλέξει η κοινωνία με καθαρά ποιοτικά χαρακτηριστικά το ποιος θα είναι δήμαρχος αποφασιστικός, εργατικός που θα μπορέσει να βάλει πλάτη για την επίλυση των προβλημάτων σε ολόκληρο τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, όταν γίνουν και οι όποιες γίνουν, θα έχουν ως βάση τις αρχές και τις θέσεις μας, την διαφάνεια και με μοναδικό γνώμονα το καλό του Δήμου Ναυπακτίας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιλέξαμε ως δημοτική παράταξη και κινούμαστε με τρόπο ξεκάθαρο,  έντιμο και αξιοπρεπή και έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και την επόμενη ημέρα των εκλογών».

 

Θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε εκείνες τις απαραίτητες συνθέσεις, εφόσον είστε δήμαρχος, για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα για τη Ναυπακτία, μέσα μάλιστα σε ένα δημοτικό συμβούλιο με επτά δημοτικές παρατάξεις;

«Οι συνθέσεις έπρεπε να είναι η πραγματικότητα και όχι να επιβάλλονται από την νομοθεσία, εν προκειμένω το νόμο Κλεισθένη. Οι συνθέσεις είναι η απάντηση στην επίλυση των προβλημάτων.

Οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε και να αφήσουμε κατά μέρος αυτά που μας χωρίζουν, που είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να  επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της Ναυπακτίας».

 

Πέρα από τα έργα υποδομών που απαιτούν σχεδιασμό και χρόνο για την υλοποίησή τους, σε ποια τρία σημεία θα δώσετε άμεσα βαρύτητα, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της νέας θητεία σας;

«Πρωτίστως σε θέματα της καθημερινότητας, τα οποία δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε να βρίσκονται, και στα οποία θα στοχεύσουμε άμεσα.  Οτιδήποτε δηλαδή αφορά την καθαριότητά, τους δρόμους και γενικά ότι έχει να κάνει με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.  Επίσης θα πρέπει να στοχεύσουμε σε βασικά έργα όπως είναι το θαλάσσιο μέτωπο, όπως είναι η μαρίνα της Ναυπάκτου, όπως είναι η καστροπολιτεία, η αξιοποίηση του πανέμορφου ορεινού όγκου του δήμου  και της περιφέρειας. Μέσα από έργα τα οποία θα μας δώσουν ανάπτυξη, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα η Ναυπακτία να εκτιναχθεί και να έχει τη θέση που της αξίζει πραγματικά».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ρυθμούς  “Lepanto Formula Kite Europeans 2022”  η Ναύπακτος

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Με την τελετή έναρξης των αγώνων που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ναυπάκτου ξεκίνησε και επίσημα το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Kite που φιλοξενείται στην Ναύπακτο.

Στην τελετή έναρξης έδωσαν το «παρών» ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου& Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής Γ. Βαρεμένος, ο  βουλευτής  Δ. Κωνσταντόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Ζαίμης, Θ. Μαυρομάτης και Δ. Νικολακόπουλος, δήμαρχος Ναυπακτίας & πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Β. Γκίζας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Σιμάκης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αετοσανίδας, ο πρόεδρος της Γέφυρας ΑΕ και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, αθλητές και μέλη των εθνικών ομάδων των 37 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν το λιμάνι της Ναυπάκτου.

Μετά τους χαιρετισμούς και το καλωσόρισμα των αποστολών από τον Μητροπολίτη, τον δήμαρχο,  τους βουλευτές  και τον αντιπεριφερειάρχη δόθηκε το έναυσμα για το πάρτι που ακολούθησε στο λιμάνι, υπό τους ήχους γνωστών dj.

Το Lepanto Formula Kite Europeans 2022 ξεκινά αύριο Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο αγώνα και θα διαρκέσει μέχρι στις 2 Οκτωβρίου.

 

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans 2022: Ανοίγει αυλαία την Κυριακή με την τελετή Έναρξης στο λιμάνι

Published

on

By

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Με την τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30′ στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το Lepanto Formula Kite Europeans 2022 που θα διαρκέσει έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το  πλήρες Πρόγραμμα των Αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων:

25 Sept 2022

12:00-18:00 Εγγραφές, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

18:30 Τελετή Έναρξης, Λιμάνι Ναυπάκτου

20:00 Ανοιχτό Πάρτι στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, Nikos Diamantopoulos – ms Lefki – Agent Greg

 

26 Sept 2022

8:00-14:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

14:00 Δοκιμαστικός αγώνας

15:00-19:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

 

27 Sept 2022

Race DAY 1

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

28 Sept 2022

Race DAY 2

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

29 Sept 2022

Race DAY 3

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

30 Sept 2022

Race DAY 4

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

1 Oct 2022

Race DAY 5

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

Oct 2022

Race DAY 6

10:30-14:30 Ημερίδα «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), Λιμάνι Ναυπάκτου

12:00 Αγώνες Μεταλλίων

19:30 Απονομή Μεταλλίων και Τελετή Λήξης, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

Συναυλία: “Les SkartOi

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

 

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας στην Ναύπακτο

Published

on

By

Με εισήγηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και την έγκριση της  τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, της Τετάρτης  21-09-2022, ανοίγει ο δρόμος για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας.

Η τροποποίηση αυτή – σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4795/2021, παρέχει τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε πρόσληψη συγκεκριμένου προσωπικού, καθώς η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα πρόσληψης  νέου προσωπικού για την στελέχωση της Δημοτικής   Αστυνομίας.

Η δημοτική αρχή αλλά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις έχουν εκφράσει δημόσια την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Ναυπακτίας, που θα εμπλέκεται δίνοντας λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα αυτό του κυκλοφοριακού και όχι μόνο.

Έτσι με την τροποποίηση του ΟΕΥ η υπηρεσία αυτή θα περιλαμβάνεται πλέον ως αυτοτελές τμήμα στο οργανόγραμμα του  Δήμου Ναυπακτίας.

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε από την κυβέρνηση το 2013 (με το άρθρο 81 του Ν.4172/2013) και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους υπηρετούσαν σε αυτή της επιλογής της παραμονής τους στην υπηρεσία – με αμφιλεγόμενες αρμοδιότητες και πολλά ερωτηματικά για την άσκησή τους , της μετάταξης σε οργανισμό μέσω κινητικότητας ή της ενσωμάτωσης τους στο διοικητικό προσωπικό του Δήμου Ναυπακτίας.

Αποτέλεσμα όλου αυτού να διαλυθεί η δημοτική αστυνομία στον Δήμο Ναυπακτίας καθώς από την δύναμή της ελάχιστοι υπάλληλοι απέμειναν που δεν επέλεξαν την «έξοδο».

Έρχεται λοιπόν σήμερα η πολιτεία και γνωστοποιεί πως μέσω ΑΣΕΠ θα προχωρήσει σε προσλήψεις 1200 έως 1500 ατόμων στην Δημοτική Αστυνομία, γεγονός που αλλάζει άρδην το τοπίο.

Αναμένεται λοιπόν η διαδικασία κατανομής των θέσεων, μετά τα αιτήματα των Δήμων, από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Είναι σαφές πως στον διαγωνισμό θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, με πιο σημαντικό αυτό της ηλικίας, αλλά και του επιπέδου μόρφωσης, με την προεκλογική περίοδο βέβαια που διανύουμε να αφήνει αρκετά περιθώρια στο κομμάτι της συνέντευξης.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα έχει η Δημοτική Αστυνομία, πέραν του ελέγχου της παράνομης στάθμευσης, της καθαριότητας  και της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναμένεται να εμπλουτιστούν αυτές οι αρμοδιότητες, κάτι που άμεσα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο, μαζί με νομικά θέματα ως προς την επιβολή προστίμων και διοικητικών ποινών από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, με την πόλη της Ναυπάκτου να είναι ξεκάθαρο πως έχει την ανάγκη λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας.

Όσους «χωροφύλακες» και να διαθέτει ο Δήμος δεν θα είναι ποτέ αρκετοί για να έχει ο καθένας από έναν πάνω από το κεφάλι του, ώστε να είναι νόμιμος, εφαρμόζοντας τα αυτονόητα.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ