Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Λουκόπουλος και Β. Γκίζας στο Nafsweek

Published

on

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Λίγο πριν από την «μάχη» της Κυριακής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος  και Βασίλης Γκίζας μιλούν στο Nafsweek, και δίνουν απαντήσεις στις κοινές ερωτήσεις που τους θέσαμε.   

Τάκης Λουκόπουλος:  «Θα χρειαστεί όλοι να αλλάξουμε περπατησιά»

 

Με την εμπειρία σας στα αυτοδιοικητικά της Ναυπακτίας, που αποκτήσατε στην προηγούμενη θητεία σας κύριε Λουκόπουλε, ποια είναι η γεύση από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα;

«Δώσαμε μια μάχη με όρους καθαρούς. Απολογηθήκαμε για το έργο μας, το παρουσιάσαμε στους συμπολίτες μας με υπερηφάνεια. Προτείναμε τις νέες πρωτοβουλίες που σκεφτόμαστε να πάρουμε στην επόμενη θητεία. Είχα δίπλα μου παλιούς και νέους συνεργάτες που ανανέωσαν την παράταξη. Είδα την παράταξή μου να «πετάει» απαλλαγμένη από ανθρώπους που έβαλαν το «Εγώ» πάνω από το «Εμείς». Ήρθα σε επαφή με πολλούς συμπολίτες, συνομίλησα μαζί τους και νομίζω ότι και από αυτή την διαδικασία βγαίνω σοφότερος».

 

Η πρώτη «μάχη» τελείωσε, με την παράταξή σας να έχει κρατήσει τις δυνάμεις της. 

Η Κυριακή στις 2 Ιουνίου είναι όμως αυτή που ο ναυπακτιακός λαός θα αποφασίσει για το ποιον θα εκλέξει δήμαρχο. Με δεδομένο ότι η παρουσία σας σε έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία, είναι απαραίτητες συνεργασίες.  Πάνω σε ποια βάση θα γίνουν αυτές;

«Τελειώνει μια θητεία που αφήνει στα χείλη γεύση δημιουργίας! Δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας αποζημιώνει. Βλέποντας τι καταφέραμε και κάτω από ποιες συνθήκες, αισθάνομαι βαθύτατα ικανοποιημένος. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η χαρά της επιτυχίας.

Γι’ αυτό τον λόγο ζητώ κατ’ αρχήν από τους Ναυπάκτιους να σπάσουν την παράδοση που δεν θέλει την επανεκλογή του δημάρχου. Ζητώ την ευκαιρία να ολοκληρώσω το έργο μου.

Όσο για τις απαραίτητες συνεργασίες έχω να πω ότι αν είναι μια παράταξη έτοιμη για καθαρές συνεργασίες, αυτοί είμαστε εμείς. Μια πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη παράταξη. Ο ίδιος θα εγγυηθώ κλίμα συνεργασίας στο δημοτικό συμβούλιο. Η επιμονή μου στη συνεννόηση και το χαμηλό προφίλ, που πιστεύω ότι προσπαθώ να κρατήσω ο ίδιος, θα δημιουργήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο καλό κλίμα. Και να ξέρετε πως όταν λέω κάτι, το εννοώ. Δεν έχω δεύτερες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Οι συνεργασίες που εμείς σκεφτόμαστε πρέπει να είναι τέτοιες που πρέπει να πηγαίνουν τον τόπο μπροστά. Θα χρειαστεί όλοι να «αλλάξουμε περπατησιά» και να βαδίσουμε σε δρόμους δημιουργικής σύνθεσης. Μακάρι όλο το δημοτικό συμβούλιο να συνεισφέρει με αυτό τον τρόπο. Θα μάθουμε να συζητάμε χωρίς «κορώνες», να συμφωνούμε χωρίς προσωπικά προαπαιτούμενα.

Η μόνη συμπεριφορά που θα με βρει αντίθετο είναι αυτή που έχει ως κριτήριο το προσωπικό όφελός και όχι το κοινωνικό. Νομίζω μάλιστα, ότι κανείς συμπολίτης δεν θα έχει αντίρρηση σε αυτό».

 

Θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε εκείνες τις απαραίτητες συνθέσεις, εφόσον είστε δήμαρχος, για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα για τη Ναυπακτία, μέσα μάλιστα σε ένα δημοτικό συμβούλιο με επτά δημοτικές παρατάξεις;

«Στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την εκλογή του, για μένα θα υπάρχει μόνο μια παράταξη.  Η παράταξη «Αγαπάω τον τόπο μου». Θα απευθυνθώ σε όλους. Προγραμματικά υπάρχει το υλικό για την σύγκλιση. Αφού και στην προηγούμενη θητεία ένα ποσοστό περίπου 90% των αποφάσεων ήταν ομόφωνες. Τώρα η ευθύνη της αποτελεσματικότητας θα μοιράζεται σε όλους τους συμβούλους. Κάθε θέμα που θα έρχεται για συζήτηση, δεν θα προετοιμάζεται από μια μόνο παράταξη. Μπορούμε από την αρχή κάθε πρωτοβουλίας να μπαίνουμε στην βάσανο της δημιουργικής συζήτησης».

 

Πέρα από τα έργα υποδομών που απαιτούν σχεδιασμό και χρόνο για την υλοποίησή τους, σε ποια τρία σημεία θα δώσετε άμεσα βαρύτητα, ίσως και να επανασχεδιάσετε τις δράσεις σας, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της νέας θητεία σας;

«Πέρα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και πρέπει να επιβλέψουμε την υλοποίησή τους καθώς και τις κοινωνικές δομές που θα διατηρηθούν και θα διευρυνθούν θα προτείνω τρία άμεσα σημεία στους συναδέλφους μου του δημοτικού συμβουλίου. Την ανανέωση του εξοπλισμού του δήμου σε οχήματα και μηχανήματα.

Την μετατροπή της πόλης μας σε «έξυπνη πόλη» με την γενικευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Την ενεργειακή αναβάθμιση των παρεμβάσεων του δήμου, με στόχο την με οικολογική εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποιώντας κυρίως την νέα νομοθεσία για τις ενεργειακές κοινότητες».

 

Βασίλης Γκίζας: «Οι συνθέσεις έπρεπε να είναι η πραγματικότητα και όχι να επιβάλλονται»

 Είστε το νέο πρόσωπο που μπήκε στα αυτοδιοικητικά της Ναυπακτίας, κ. Γκίζα. Ποια είναι η γεύση από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα;

«Είναι η ικανοποίηση από τις καθημερινές επαφές που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με ανθρώπους σε ολόκληρη την Ναυπακτία, είναι η επαφή μας και με προβλήματα τα οποία έγιναν κτήμα μας. Προβλήματα τα οποία πλέον τα γνωρίζουμε και θα μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να σταθούμε πάνω από αυτά και να βρούμε και να δώσουμε λύσεις.

Κυρίως όμως είναι η μεγάλη ικανοποίηση από την αποδοχή του κόσμου η οποία φάνηκε έμπρακτα  με το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής και θα κορυφωθεί την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου».

 

Η πρώτη «μάχη» τελείωσε, με την παράταξή σας να έχει σημειώσει το ποσοστό εκείνο που την φέρνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η Κυριακή 2 Ιουνίου είναι όμως αυτή που ο ναυπακτιακός λαός θα αποφασίσει για το ποιον θα εκλέξει δήμαρχο. Με δεδομένο ότι η παρουσία σας σε έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία, είναι απαραίτητες συνεργασίες.

Πάνω σε ποια βάση θα γίνουν αυτές;

« Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι η πρώτη Κυριακή, 26 Μαΐου, ανέδειξε τα πρόσωπα, τους συμβούλους από τις δημοτικές παρατάξεις που θα τις εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δεύτερη Κυριακή θα αναδείξει το Δήμαρχο Ναυπακτίας. Εκεί θα κληθεί και θα πρέπει να επιλέξει η κοινωνία με καθαρά ποιοτικά χαρακτηριστικά το ποιος θα είναι δήμαρχος αποφασιστικός, εργατικός που θα μπορέσει να βάλει πλάτη για την επίλυση των προβλημάτων σε ολόκληρο τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, όταν γίνουν και οι όποιες γίνουν, θα έχουν ως βάση τις αρχές και τις θέσεις μας, την διαφάνεια και με μοναδικό γνώμονα το καλό του Δήμου Ναυπακτίας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιλέξαμε ως δημοτική παράταξη και κινούμαστε με τρόπο ξεκάθαρο,  έντιμο και αξιοπρεπή και έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και την επόμενη ημέρα των εκλογών».

 

Θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε εκείνες τις απαραίτητες συνθέσεις, εφόσον είστε δήμαρχος, για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα για τη Ναυπακτία, μέσα μάλιστα σε ένα δημοτικό συμβούλιο με επτά δημοτικές παρατάξεις;

«Οι συνθέσεις έπρεπε να είναι η πραγματικότητα και όχι να επιβάλλονται από την νομοθεσία, εν προκειμένω το νόμο Κλεισθένη. Οι συνθέσεις είναι η απάντηση στην επίλυση των προβλημάτων.

Οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε και να αφήσουμε κατά μέρος αυτά που μας χωρίζουν, που είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να  επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της Ναυπακτίας».

 

Πέρα από τα έργα υποδομών που απαιτούν σχεδιασμό και χρόνο για την υλοποίησή τους, σε ποια τρία σημεία θα δώσετε άμεσα βαρύτητα, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της νέας θητεία σας;

«Πρωτίστως σε θέματα της καθημερινότητας, τα οποία δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε να βρίσκονται, και στα οποία θα στοχεύσουμε άμεσα.  Οτιδήποτε δηλαδή αφορά την καθαριότητά, τους δρόμους και γενικά ότι έχει να κάνει με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.  Επίσης θα πρέπει να στοχεύσουμε σε βασικά έργα όπως είναι το θαλάσσιο μέτωπο, όπως είναι η μαρίνα της Ναυπάκτου, όπως είναι η καστροπολιτεία, η αξιοποίηση του πανέμορφου ορεινού όγκου του δήμου  και της περιφέρειας. Μέσα από έργα τα οποία θα μας δώσουν ανάπτυξη, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα η Ναυπακτία να εκτιναχθεί και να έχει τη θέση που της αξίζει πραγματικά».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Παπαβασιλείου: Άδεια τα ταμεία του Δήμου

Published

on

By

Στην εισήγησή του για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Σωκράτης Παπαβασιλείου τόνισε την δύσκολη οικονομική θέση που σήμερα βρίσκεται ο Δήμος Ναυπακτίας.

Έκανε λόγο για τα αποθεματικά στο Δήμο που ανέρχονται στο ποσό των  4.223 ευρώ (!!!),  ενώ η πλειοψηφία των πιστώσεων που αφορούν βασικές δαπάνες  για την λειτουργία του Δήμου, έχουν εξαντληθεί από τον  Αύγουστο!!!

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΔΕΥΑΝ απαντά στα «στοιχεία» και τις προτροπές…

Published

on

By

Απάντηση μέσα από ανακοίνωση δίνει το Σωματείο Εργαζόμενων στην ΔΕΥΑΝ, στα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής σε τοπική εφημερίδα. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:   

«Δεν μας εξέπληξε καθόλου το δημοσίευμα της εφημερίδας  ″Ναυπακτία″ . Άλλωστε διαχρονικά είναι γνωστές οι συνεχείς επιθέσεις της εναντίον της ΔΕΥΑΝ οπότε ήταν αναμενόμενη  η για μία ακόμη φορά διαστρέβλωση της πραγματικότητας ύστερα και από τη στάση της Προέδρου στα τελευταία Δ.Σ. της θητείας της.

Για να μην εκληφθεί η σιωπή μας ως αδυναμία επιγραμματικά επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  • Ψευδώς αναφέρεται ότι ο ανάδοχος είναι ο ίδιος ″12 συναπτά έτη″. Ο προηγούμενος ανάδοχος επί (6) έτη έκρινε τελικά ασύμφορη την παροχή εργασίας ( με βάση τον ίδιο προϋπολογισμό) και έκτοτε δεν μετείχε στους διαγωνισμούς.
  • Ψευδώς αναφέρεται ότι υπάρχουν 50% επί του προϋπολογισμού ″απρόβλεπτες και έκτακτες δαπάνες″ παρά μόνο μονομερής δυνατότητα εκ μέρους της ΔΕΥΑΝ για παράταση της σύμβασης γεγονός που συμβαίνει συχνότατα σε τέτοιου είδους συμβάσεις.
  • Ψευδώς αναφέρεται ότι το ποσό παραμένει ίδιο παρά την ″μείωση ορισμένων υποχρεώσεων του εργολάβου″. Αντιθέτως στην τελευταία αυξήθηκαν αυτές.
  • Ψευδέστατα αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ″υποχρέωση ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο″. Όλες οι αποφάσεις έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ και οι (2) τελευταίες εκ νόμου ελέγχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και νόμιμα επικυρώθηκαν από αυτό. Συνεπώς παραπλανητικά αναφέρεται ότι ″η σύμβαση έχει γίνει έτσι ώστε να μην ελέγχεται″ δεδομένου  ότι η υποχρέωση ελέγχου περιλαμβάνει το ποσό της σύμβασης μαζί με το ΦΠΑ (245.000 €).
  • Παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού  τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε τρομερές δυσκολίες καμμία τεχνική-οικονομική ανάλυση της ΔΕΥΑΝ δε έδειχνε μείωση κόστους ώστε να επιτευχθεί  η επινόηση ″οικονομία κλίμακος″. Άλλωστε οι εργαζόμενοι (μόνιμοι και προσωπικό αναδόχου) με την τεράστια εμπειρία τους επιτελούν κατά τη γνώμη μας με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά τους ώστε να επιλύονται τα άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα.
  • Αφήνουμε ασχολίαστες τις προτροπές ηθικοπλαστικού περιεχομένου για κοινωνική ευαισθησία διότι έχει αποδειχθεί στο διάστημα 20 χρόνων λειτουργίας της ΔΕΥΑΝ ότι οι υπηρεσίες της ήταν και θα είναι προς όφελος του κάθε δημότη.

Άλλωστε (5) Δημοτικές Αρχές , τουλάχιστον (10) Δ.Σ. διοίκηση και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ είναι αδύνατον να μην έχουν λάβει υπ’ όψιν τους τις ″προτροπές ″ του ανώνυμου συντάκτη του δημοσιεύματος.

Η ΔΕΥΑΝ είναι ανοικτή σε κάθε είδους κριτική αρκεί να είναι καλόπιστη και εποικοδομητική και εφεξής οι εργαζόμενοι σε αυτή θα αποκρούουν με κάθε δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα τις  συκοφαντικές και άδικες επιθέσεις που στρέφονται εναντίον τους.

Η κοινωνία της Ναυπακτίας είναι σχετικά μικρή και γνωρίζει προθέσεις και συμφέροντα που επιβουλεύονται την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιλεκτική και στοχευμένη αλλά με πολλά αναπάντητα ερωτήματα η επίθεση Κοτσανά κατά Τσουκαλά

Published

on

By

Με την γνωστή τακτική και μέσα από το facebook ήρθε η επόμενη …καταγγελία του Ανδρέα Κοτσανά κατά της Δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά.

Κατηγορεί λοιπόν, κάνοντας αντιπολίτευση, ο κ. Κοτσανάς ότι ο αντιδήμαρχος ψήφισε στο Δ.Σ  της 11ης Σεπτεμβρίου 2019  υπέρ της πρόσληψης σε Δομή του Δήμου, στενού συγγενικού προσώπου άλλου εν ενεργεία αντιδημάρχου.

« …ο κ.Τσουκαλας ψήφισε υπέρ της πρόσληψης της αδερφής αντιδημάρχου αποδεικνύοντας πλέον ότι οι προσλήψεις από εδώ και στο εξής θα γίνονται σε “στενό οικογενειακό κύκλο”.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η άποψη της παράταξης του κ. Μπουλε, η οποία προεκλογικά δια στόματος της κ. Ζαμπαρα είχε αναφερθεί εκτεταμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο για αντίστοιχη περίπτωση πρόσληψης στη Δομή των ΚΔΑΠ

Αυτά καταγγέλλει ο κ. Κοτσανάς, μια ομολογουμένως σοβαρή καταγγελία, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη.

 

Απαντήσεις και ερωτήματα…

Δυστυχώς, η απάντηση του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά ανατρέπει άρδην την καταγγελία Κοτσανά,  αποδεικνύοντας ότι η μισή αλήθεια μπορεί μεν πρόσκαιρα να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του λαϊκισμού από κάποιους για αντιπολιτευτικούς σκοπούς, όμως καταλήγει σε φούσκα όταν τεκμηριωμένα εμφανίζονται τα αληθινά γεγονότα.

Κάνοντας λόγο για συκοφαντικές αναφορές Κοτσανά, ο Ντίνος Τσουκαλάς ενημερώνει με στοιχεία πως το θέμα αφορά  διαδικασίες του 2018, άρα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μια και τότε έγινε ο διαγωνισμός. Τότε μάλιστα έγινε και η κατάταξη του κάθε ενδιαφερόμενου που συμμετείχε σε αυτόν.

Ταυτόχρονα ο κ. Κοτσανάς ξεχνά πως το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΚΕΔΝ, στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.30, όπως το έφερε ο πρόεδρος της Πάνος Κονίδας ο οποίος στην εισήγησή του τόνισε:

«…είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε άμεσα στην αναπλήρωση (αναφέρεται το όνομα)… για την ομαλή λειτουργίας της δομής, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία. “Αν προσληφθέντες αποχωρίσουν πριν την λήξη της σύμβασής τους αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικίας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν (Ν.2190/1994 άρθ.21 παρ.13) . Η εν λόγω δασκάλα προσλήφθηκε με την ανακοίνωση 284/2018. Συνεπώς θα πρέπει να ανατρέξουμε στον αντίστοιχο οριστικό πίνακα κατάταξης της ανακοίνωσης 284/ 2018 για αντικατάσταση. Από τους εγγεγραμμένους στον οριστικό πίνακα κατάταξης της ανακοίνωσης 284/2018 και με την σειρά κατάταξης θα γίνει η κλήση του πρώτου σε σειρά υποψηφίου πέραν αυτών που έχουν προσληφθεί. Αν για οποιοδήποτε λόγω δηλώσει αδυναμία προσέλευσης ο πρώτος στην σειρά υποψήφιος-επιλαχών του πίνακα θα κληθεί ο επόμενος.».

Ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ εξουσιοδοτείται από το ΔΣ της ΚΕΔΝ, άλλος δέχεται τα πυρά!!!

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την απάντηση του κ. Κονίδα για το θέμα.

 

Να ανακαλέσει ο κ. Κοτσανάς

Καλώντας τον κ. Κοτσανά να ανακαλέσει τα όσα συκοφαντικά καταγγέλλει, αναφέρει συγκεκριμένα στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς:

«Η συγκυβέρνηση Γκίζα-Τσουκαλά-Μπουλέ συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, διορίζοντας την αδερφή εν ενεργεία Αντιδημάρχου στη δομή των Κδαπ του Δήμου Ναυπακτίας».

Σε αυτή την δημόσια «καταγγελία» προχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς, δείχνοντας εμένα προσωπικά ως πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στην εν λόγω υπόθεση.

Προς γνώση των δημοτών της Ναυπακτίας τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Η διαδικασία για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης εργασίας (όπως και κάποιων ακόμα), για την οποία με «καταγγέλλει» σήμερα ο αγαπητός συνάδελφος, έλαβε χώρα το 2018! Κατ’ αυτή προέκυψε το πρόσωπο που βάσει προσόντων έπρεπε να τοποθετηθεί, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα επιλαχόντα που ακολουθούσαν με σειρά κατάταξης (ανακοίνωση 284/2018). Μεταξύ των ανωτέρω προσώπων κατετάγη ως δεύτερη επιλαχούσα η αδερφή του νυν Αντιδημάρχου Ιωάννη Παπαϊωαννίδη.

Η εργαζόμενη που είχε τοποθετηθεί στη δομή του Δήμου Ναυπακτίας παραιτήθηκε προ λίγων εβδομάδων, με συνέπεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ να αποφασίσει ομόφωνα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019 την αναπλήρωσή της σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία (Ν.2190/1994 άρθ.21 παρ.13). Η διαδικασία αυτή προβλέπει να καλούνται κατά σειρά οι επιλαχόντες μέχρι την πλήρωση της θέσης.

Κατά συνέπεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ, εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ, κάλεσε την πρώτη επιλαχούσα να αναλάβει καθήκοντα, η οποία όμως δεν δέχτηκε. Στη συνέχεια κάλεσε ως όφειλε  τη δεύτερη επιλαχούσα (3η κατά σειρά βάσει προσόντων στη διαδικασία), η οποία και αποδέχτηκε τη θέση. Δηλαδή η συγκεκριμένη υποψήφια κατέλαβε τη θέση αυτή απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, ο οποίος είχε ήδη καταρτιστεί από το 2018.

Να σημειωθεί πως το ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας παραμένει έως σήμερα το ίδιο με εκείνο της θητείας του κ. Λουκόπουλου, αφού η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αντικατάστασή του.

Κύριε Κοτσανά, μετά από αυτά γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι αυτά που δημόσια γράψατε σε βάρος μου αλλά και σε βάρος τόσων προσώπων είναι ψευδή και συκοφαντικά, δημιουργούν δε εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινωνία. Σε καμία περίπτωση ο δρόμος ο οποίος διαλέξατε δε συνιστά πολιτική αντιπαράθεση και ορθή αντιπολιτευτική τακτική. Αναμένω άμεσα να ανακαλέσετε όσα σε βάρος μας δημόσια γράψατε, τα οποία βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη τόσων ανθρώπων. Σε διαφορετική περίπτωση για τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές πρέπει να επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη.

Τώρα που οι πολίτες γνωρίζουν ας εξάγουν τα συμπεράσματά τους».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ