Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τ. Λουκόπουλος: «να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να μην παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, την Ναύπακτο χωρίς τα πλατάνια της»

Published

on

Τάκης-Λουκόπουλος-Ενωτική-πρωτοβουλία

Με παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» Τάκης Λουκόπουλος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις – μέτρα για την διάσωση και προστασία των πλατανιών της Ναυπάκτου. Αναφέρει:

«Στο Β΄ Πανναυπακτιακό αναπτυξιακό συνέδριο της ΟΣΥΝ, στις 1  και 2 Μαρτίου 2019, θέλησα με παρέμβασή μου να επισημάνω το πόσο σημαντική είναι για την Ναύπακτο, η διαφύλαξη του ιδιαίτερου φυσικού μας πλούτου, των πλατανιών που είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη μας.

(Το video στον σύνδεσμο: https://youtu.be/2F1Zj_qwPxI )

Ανέφερα: « Η Ναύπακτος χαρακτηρίζεται από το κάστρο, το Λιμάνι και τα πλατάνια. Υποφέρουν και τα τρία. Τα δύο πρώτα γιατρεύονται.  Το τελευταίο φοβάμαι ότι δεν θεραπεύεται. Δεν μπορώ να φανταστώ την Ναύπακτο χωρίς πλατάνια».

Από τον Μάϊο του 2017 το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο, ενημέρωνε, προειδοποιούσε και λάμβανε συγκεκριμένα μέτρα.

(Η ανακοίνωσή του στον σύνδεσμο: http://www.nafpaktos.gr/blog/20095/ανακοινωση-δημοτικου-λιμενικου-ταμε-3)

Με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι φθάσαμε στο πιο κρίσιμο σημείο.

Προτείνω:

  1. Συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα προτείνει απαγορεύσεις και αυστηρά μέτρα προφύλαξης.
  2. Άμεση και συνεχής καμπάνια ενημέρωσης, με κάθε μέσο, προς τους συμπολίτες μας αλλά κυρίως στους επαγγελματίες των παραλιών, με στόχο να μην έχουμε άλλα κρούσματα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε να έχουμε πλατάνια, σχεδόν δεν πρέπει να τα αγγίζουμε.
  3. Άμεσα να εξετασθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, το ενδεχόμενο μαζικής φύτευσης νέων πλατανιών που να είναι ανθεκτικά στην ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, εφ’ όσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να μην παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, την Ναύπακτο χωρίς τα πλατάνια της.

Τάκης Λουκόπουλος, π. Δήμαρχος Ναυπακτίας»

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει την Μ. Πέμπτη η οδός Αγελάου

Published

on

By

Στην κυκλοφορία δίνεται  την Μ. Πέμπτη η οδός Αγελάου,  μετά από πολλούς μήνες που παρέμενε κλειστή. Λόγω των έργων της ανάπλασης η οδός έμενε κλειστή και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Χαρακτηρισμένη ως οδός ήπιας κυκλοφορίας,  χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για  πεζοδρόμια, μετά από τόσους μήνες κατέληξε να δοθεί λύση στο θέμα, με τον δήμο να τοποθετεί κολονάκια στις δυο πλευρές του δρόμου, ώστε με σχετική ασφάλεια να διέρχονται οι πεζοί.

Ταυτόχρονα το άνοιγμα της οδού Αγελάου αναμένεται να εκτονώσει μερικώς και την κυκλοφορία στο λιμάνι, αφού τα οχήματα που κινούνταν από ανατολικά και επί της οδού Τζαβέλα για να κατευθυνθούν και πάλι ανατολικά μέσω της  της οδού Μπότσαρη έπρεπε να φτάνουν στην πλατεία λιμανιού.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει το κατά πόσο είναι ασφαλής η λύση με τα κολονάκια τόσο για τους πεζούς όσο και  για τα οχήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“ΦΛΟΓΑ”  Πασχαλινό μπαζάρ

Published

on

By

Για μια ακόμα χρονιά οι εθελόντριες της «Φλόγας»  Ναυπάκτου με πολλή αγάπη και φαντασία δημιούργησαν πολλά σχέδια σε αρωματικές λαμπάδες για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις για το πασχαλινό μπαζαρ της «Φλόγας» που ήδη έχει ξεκινήσει.

Καθημερινά από 9:30-13:00 και 17:30-21:00 και το Σάββατο από 9:30-13:00 στα γραφεία της «Φλόγας» στην οδό Ν. Μπότσαρη 50, μπορούμε να  συμβάλουμε στο έργο της «Φλόγας»  προσφέροντας ένα δώρο αγάπης και στηρίζοντας το παιδί που νοσεί από καρκίνο.

40 χρόνια “ΦΛΟΓΑ”

Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια αγώνα και δράσης για τη «Φλόγα» καθώς ο σύλλογος γεννήθηκε το 1982 από εθελοντές και γονείς παιδιών που είχαν καρκίνο και   αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι φίλοι και φορείς στηρίζουν το έργο του συλλόγου και  προσφέρουν, με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί, ώστε να  λειτουργούν ξενώνες φιλοξενίας για τα παιδιά και τους γονείς από την περιφέρεια για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα για να υποβληθούν τα παιδιά σε θεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Το παράρτημα της Ναυπάκτου ιδρύθηκε το 2007 από μία ομάδα εθελοντών και γονιών, και ήδη έχει συμπληρώσει  15 χρόνια λειτουργίας.

Στηρίχτηκε και στηρίζεται όλη αυτή η προσπάθεια στην αγάπη και στην προσφορά των συμπολιτών μας.

Τα έσοδά προέρχονται από χρήματα που προσφέρουν οι συμπολίτες μας “αντί στεφάνου”, σε μνήμη αγαπημένων προσώπων τους, από τις δώρο εκθέσεις που γίνονται δύο φορές το χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, από πωλήσεις ειδών του συλλόγου, τετράδια, ημερολόγια, κάρτες.

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Βρικόλακες στο φως” – Κατάθεση στεφάνου από πρώην Χρυσαυγίτη στο Μεσολόγγι

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  γραφείο τύπου Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου,  και με τον τίτλο “Βρικόλακες στο φως” ζητά να δοθούν εξηγήσεις για την αμαύρωση της τελετής κατάθεσης στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι  από το πρώην μέλος  της «Χρυσής Αυγής» Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και σημερινό εκπρόσωπο του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ».  Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Η ηρωική και αιματοβαμμένη έξοδος του Μεσολογγίου της 10 ης Απριλίου 1826 αποτελεί τον  θεμέλιο λίθο ιστορικής αναφοράς της Ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο.
Το γεγονός της μεγάλης θυσίας απέβη παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας.
Η αυτοθυσία των εξοδιτών, συντάραξε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Έγινε
πανανθρώπινο και διαχρονικό μήνυμα καθώς και αξιακό σύστημα, που ενέχει ιδανικά όπως: Ελευθερία και δικαιοσύνη.

Αξιακό σύστημα που παρέμεινε άσβεστο σε όλα τα χρόνια που  ακολούθησαν, όπως η αντίσταση στον φασισμό και τον ναζισμό στην διάρκεια του Β’  παγκοσμίου πολέμου, στο έπος της εθνικής αντίστασης και τους δημοκρατικούς αγώνες της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

Δυστυχώς όμως ένα θλιβερό περιστατικό αμαύρωσε της φετινή επέτειο.
Με περίσσιο θράσος και υπέρμετρη αναλγησία έγινε κατάθεση στεφάνου στον κήπο των  Ηρώων από τον εκπρόσωπο του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρώην «Χρυσή Αυγή»,
Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνο, πρώην βουλευτή του ακροδεξιού, νεοναζιστικού κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης και καταδικασμένου για συμμετοχή του σε αυτή.

Αυτός που καλούσε από το βήμα της βουλής στις 15 Ιουνίου του 2018 το στρατό για πραξικόπημα και κατάλυση του  δημοκρατικού πολιτεύματος.
Έγινε ανεκτή αυτή η κατάθεση στεφάνου στον κήπο των Ηρώων, το αιώνιο σύμβολο της πανανθρώπινης αποτίναξης κάθε ζυγού.
Ο Δήμαρχος και η οργανωτική επιτροπή οφείλουν μία εξήγηση προς τους πολίτες για την  τεράστια προσβολή.
Καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους φορείς να πάρουν θέση για τη  λαθροχειρία που επιχειρείται στην ιστορία και στις γιορτές εξόδου.

Το γραφείο τύπου
Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ