Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τ. Λουκόπουλος: Συνεχίζουμε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρωτόγνωρο για την Ναυπακτία

Published

on

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του Τάκη Λουκόπουλου, η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Ναυπακτίας σημειώνει:

 

«Με μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε μήνυμα νίκης ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Τάκης Λουκόπουλος, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, στο Στενοπάζαρο.

Με το δυναμικό τους παρών, οι συμπολίτες μας το δήλωσαν ξεκάθαρα. Δεν διακινδυνεύουμε την πορεία του τόπου μας. Συνεχίζουμε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρωτόγνωρο για την Ναυπακτία.

Στην συγκέντρωση των συμπολιτών μας μίλησε ο δήμαρχος, ο Τάκης όπως του απευθύνονταν όλοι και τόνισε:

«Πριν από πέντε χρόνια ξεκινήσαμε με όραμα  και ελπίδα για μια καλύτερη Ναυπακτία. Σήμερα  με υπερηφάνεια  είμαι μπροστά σας  για να μπορώ να σας πω  ότι μετά από σκληρή δουλειά το όραμα έγινε πράξη και η ελπίδα πραγματικότητα. Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Είχαμε την αγάπη και την εκτίμησή σας τόσα χρόνια, που την μετατρέψαμε σε ευθύνη,  και την ευθύνη σε έργο, με όλους τους συνεργάτες μου, μέρα και νύχτα κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε περίοδο βαριάς οικονομικής κρίσης της πατρίδας μας.

Δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν, αλλά αναγνωρίζω ότι και οι δήμαρχοι πριν από μένα δούλεψαν για τον τόπο.

Εμείς όμως το πήγαμε παραπέρα σε όλα τα επίπεδα,  σε όλους τους τομείς ξεκινώντας από την καθημερινότητα, προχωρήσαμε σε νέα έργα ,σε νέες δομές…

Παίρνω σήμερα την ευκαιρία να σας εξομολογηθώ ότι δεν θέλω να είμαι ο δήμαρχος της προσωπικής προβολής και των δημοσίων σχέσεων Ούτε θέλω να κάνω πως τα ξέρω όλα. Δεν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος, γεωπόνος

Αντίθετα θα ήθελα να είμαι ο δήμαρχος της συλλογικής προσπάθειας, της ομαδικής δουλειάς.

Ο δήμαρχος της υποταγής του εγώ στο εμείς.

Αυτές είναι οι αρχές μου και αυτές προσπαθώ να ακολουθώ στην ζωή μου. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά στην κοινωνική και πολιτική μου παρουσία.

Το εμείς είστε όλοι εσείς. Εσείς είστε η δύναμή μου.

Εσάς θέλω κοντά μου.

Χρειάζομαι την αγάπη σας για την πόλη μας, τις ιδέες, τα οράματά σας, την συμμετοχή σας.

Αντίθετα δεν χρειάζομαι κοντά μου ανθρώπους που ο μοναδικός τους σκοπός είναι η προσωπική τους προβολή και ανέλιξη….

Το μεγάλο έργο που κάναμε, το κάναμε όλοι μαζί, ο καθένας από το πόστο του και με τον ρόλο που είχε αναλάβει. Μα πάνω απ’ όλα χρησιμοποιώντας τα καύσιμα που εσείς μας δώσατε. Την δύναμη που εσείς μας δώσατε. Ότι καταφέραμε το οφείλουμε σε σας.

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.

Και εσείς, με την δύναμη που θα μας δώσετε στις εκλογές του Μαΐου, θα αποδείξετε ότι οι επιτυχίες έρχονται όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.  Ο απλός άνθρωπος, οι ιδέες του, τα οράματά του για την πόλη μας είναι η ουσία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Αυτή η δύναμη άλλαξε και αλλάζει την Ναυπακτία.

Έτσι καταφέραμε να αναμετρηθούμε με προβλήματα που ταλαιπωρούσαν όλους μας, ταλαιπωρούσαν τον δήμο για δεκαετίες. Προβλήματα που φαίνονταν άλυτα.

Το ΞΕΝΙΑ περίμενε 20 χρόνια, το πρόβλημα των πηγών της Βαρναρράχης 15 χρόνια, το περιβόητο Οικιστικό 20 χρόνια, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο 10 χρόνια, η αποχέτευση του Αντιρρίου 10 χρόνια, το οικόπεδο του 3ου Δημοτικού 20 χρόνια, το περιβόητα πανωπροίκι στο έργο της αποχέτευσης 10 χρόνια ταλαιπωρούσε τον δήμο και την ΔΕΥΑΝ για έρθουμε εμείς και να φέρουμε την πρώτη νίκη, το τουριστικό καταφύγιο το συζητούσαμε πάνω από 20 χρόνια μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση. Περισσότερα χρόνια πίσω συζητούσαμε και την περιβόητη υπόγεια σήραγγα που θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα αναδείξει την καστρούπολη. Ακόμη και σ’ αυτή την προοπτική βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Περάσαμε από την κουβέντα στην εφαρμογή. Εξ άλλου και η πιο μεγάλη πορεία ξεκινά με ένα πρώτο μικρό βήμα…»

Και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

«Ξέρετε όλοι πως οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες για την πατρίδα μας. Δύσκολες για πολλούς συμπολίτες μας. Ο δήμος έπρεπε να οργανώσει την μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Αγαπητοί φίλοι είμαι πολύ χαρούμενος για την δουλειά που έγινε σε αυτόν τον τομέα.

Αλλά εμένα προσωπικά αυτό που περισσότερο με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση είναι οι 70 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Οι περισσότερες από αυτές για νέους επιστήμονες.

Παιδιά μας που τα κρατήσαμε στην πόλη μας

Παιδιά μας που δεν πήραν τον δρόμο της ξενιτειάς.

Και αυτά όλα που σας ανέφερα, τα αναγνωρίζει η κοινωνία

Γι αυτό και το κάλεσμά μου βρήκε ανταπόκριση.

Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρθηκαν να στελεχώσουν την παράταξή μας, …

Ξεκινάμε τον αγώνα μας

και η δική σας εντολή είναι αυτή που θα μας δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τους  νέους στόχους μας.

Στόχος μας είναι στην επόμενη θητεία να ολοκληρώσουμε το έργο μας, να πάμε την Ναυπακτία ακόμη πιο ψηλά. Εκεί που μας αξίζει.

Εμπρός λοιπόν για τον αγώνα και τη νίκη

Σας ευχαριστώ.»

Και μετά τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου, ο Τάκης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας επέστρεψε στο βήμα για να τονίσει με το γνωστό προσωπικό του τρόπο:

«Μόλις τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο. Πήγαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο, θα ολοκληρώσουμε την νίκη, για την Ναυπακτία. Και για να πετύχουμε δεν σας θέλω απλούς θεατές. Σας θέλω δίπλα μου στο γήπεδο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αριθμοί των δημοτικών εκλογών δίνουν την πρωτιά στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Στις Δημοτικές εκλογές 2019, για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών σε 332 Δήμους, συμμετέχουν 1.634 υποψήφιοι Συνδυασμοί.

Το 2014 συμμετείχαν στις Δημοτικές εκλογές 1.441 Συνδυασμοί για 325 Δήμους (αύξηση 13,4 % το 2019 έναντι του 2014).

  • Από τους 1.634 υποψηφίους Δημάρχους, οι 760 (ποσοστό 46,5%) ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι ή Πρόεδροι Κοινοτήτων σε προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές (μετά το 1978, έως το 2014).
  • Επίσης, από τους 1.634 υποψηφίους Δημάρχους οι 896 (ποσοστό 54,8%) ήταν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της δημοτικής περιόδου 2014-2019.

Ειδικότερα όμως, σε σχέση με το 2014, σημειώνουμε τα εξής :

  • Από τους σημερινούς 325 Δημάρχους (εκλεγέντες το 2014) είναι εκ νέου υποψήφιοι το 2019 οι 254 (ποσοστό 78,15 %). Δηλαδή 78 τουλάχιστον Δήμοι θα αλλάξουν Δήμαρχο.
  • Από τους υπόλοιπους 1.187 υποψηφίους Δημάρχους του 2014, που δεν εξελέγησαν Δήμαρχοι, οι 376 (ποσοστό 32,7 %) είναι πάλι υποψήφιοι το 2019.

Και το 2019, όπως το 2014, υπάρχουν 4 Δήμοι(Αγαθονησίου, Λειψών, Αγίου Ευστρατίου, Σικίνου), στους οποίους δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός, αφού μόνο ένας Συνδυασμόςθα «διεκδικήσει» τη Δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, σε 26 ακόμη Δήμουςδεν θα γίνουν εκλογές τη Β’ Κυριακή,αφού ο Δήμαρχος θα αναδειχθεί από την πρώτη Κυριακή, μεταξύ δύο Υποψηφίων.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, διαθέτει τους περισσότερους «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου, οκτώ!

Σημειώνεται πως πανελλαδικά η μέση αναλογία υποψηφίων Συνδυασμών ανά Δήμο είναι 4,92.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάτια Παναγιωτοπούλου: Γιατί είμαι υποψήφια με τον Γιάννη Μπουλέ

Published

on

By

Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη της Ναυπακτίας επέλεξα να γίνω μέλος της ΑΔΚΝ και να συμμετέχω ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Εκτίμησα πως η ΑΔΚΝ  τιμώντας το όνομά της, είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα, χωρίς πολιτικά ερείσματα.  Αποτελείται από μια ομάδα  καταρτισμένων ανθρώπων που  στοχεύουν στην ανάδειξη της Ναυπακτίας.

Συμπορεύομαι, με το Γιάννη Μπουλέ που με συνέπεια μελέτησε,  πρότεινε και έπραξε και  πιστός στις αρχές του δηλώνει παρών  στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Έχοντας έμπειρη ματιά δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασημακόπουλος Δημήτρης: «Ας δούμε καθαρά και ας βάλουμε με σωστά κριτήρια το λιθαράκι μας»

Published

on

By

Κάποιοι θα πουν όλοι τα ίδια κάνουνε… Πιο μικρός το ίδιο έλεγα κι εγώ… Όμως αν το ψάξουμε, αν ρωτήσουμε , αν πραγματικά ψάξουμε να βρούμε πώς πραγματικά έχει η κατάσταση και αν αναλογιστούμε εμείς τι κάνουμε για αυτό,  θα δούμε ότι δεν είναι έτσι… Δεν είναι όλοι μια από τα ίδια.

Το σπίτι φτιάχνεται από τα θεμέλια, έτσι και ο Δήμος… Η επιχείρηση για να επενδύσει πρέπει να έχει την μελέτη, το πλάνο και το κεφάλαιο, έτσι και ο Δήμος… Για να ξυπνήσω αύριο το πρωί σε μια νέα μέρα, πρέπει να ανοίξω τα μάτια μου και να πάρω ανάσα, έτσι και ο Δήμος…

Ας δούμε καθαρά και ας βάλουμε με σωστά κριτήρια το λιθαράκι μας ώστε ο Δήμος να ξαναπάρει την ανάσα και να βρει τα φτερά που εμείς οι ίδιοι του κόψαμε… Δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς η Ναυπακτία. Το νέο δεν είναι πάντα νέο όπως κάποιοι το επικαλούνται. Το νέο πρέπει να έχει τη δύναμη να ανατρέψει παλαιοκομματκές αντιλήψεις, μικροπολιτικές που στηρίζονται στα ταξίματα και στις ψεύτικες υποσχέσεις…

ΟΙ υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι απλά ονόματα ενός ψηφοδελτίου και οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να είναι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων σε βάρος των ιδίων… Δεν είμαστε υποψήφιοι και εσείς ψηφοφόροι σε αυτόν τον εκλογικό νόμο… Είμαστε όλοι μια ομάδα που απλά μέσα από εμάς θα ακουστεί η φωνή όλων σας….

Εγώ  δηλώνω Παρών και δεσμεύομαι να έχω φωνή και άποψη με στόχο να γίνονται παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας…

Να είμαστε όλοι παρόντες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, όλοι όσοι θέλουμε και επιλέγουμε να μείνουμε εδώ, στη Ναύπακτο της καρδιάς μας .

Να είμαστε παρόντες με την ψήφο μας  για να επιλέξουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ