Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τ. Λουκόπουλος: Συνεχίζουμε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρωτόγνωρο για την Ναυπακτία

Published

on

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του Τάκη Λουκόπουλου, η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Ναυπακτίας σημειώνει:

 

«Με μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε μήνυμα νίκης ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Τάκης Λουκόπουλος, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, στο Στενοπάζαρο.

Με το δυναμικό τους παρών, οι συμπολίτες μας το δήλωσαν ξεκάθαρα. Δεν διακινδυνεύουμε την πορεία του τόπου μας. Συνεχίζουμε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρωτόγνωρο για την Ναυπακτία.

Στην συγκέντρωση των συμπολιτών μας μίλησε ο δήμαρχος, ο Τάκης όπως του απευθύνονταν όλοι και τόνισε:

«Πριν από πέντε χρόνια ξεκινήσαμε με όραμα  και ελπίδα για μια καλύτερη Ναυπακτία. Σήμερα  με υπερηφάνεια  είμαι μπροστά σας  για να μπορώ να σας πω  ότι μετά από σκληρή δουλειά το όραμα έγινε πράξη και η ελπίδα πραγματικότητα. Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Είχαμε την αγάπη και την εκτίμησή σας τόσα χρόνια, που την μετατρέψαμε σε ευθύνη,  και την ευθύνη σε έργο, με όλους τους συνεργάτες μου, μέρα και νύχτα κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε περίοδο βαριάς οικονομικής κρίσης της πατρίδας μας.

Δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν, αλλά αναγνωρίζω ότι και οι δήμαρχοι πριν από μένα δούλεψαν για τον τόπο.

Εμείς όμως το πήγαμε παραπέρα σε όλα τα επίπεδα,  σε όλους τους τομείς ξεκινώντας από την καθημερινότητα, προχωρήσαμε σε νέα έργα ,σε νέες δομές…

Παίρνω σήμερα την ευκαιρία να σας εξομολογηθώ ότι δεν θέλω να είμαι ο δήμαρχος της προσωπικής προβολής και των δημοσίων σχέσεων Ούτε θέλω να κάνω πως τα ξέρω όλα. Δεν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος, γεωπόνος

Αντίθετα θα ήθελα να είμαι ο δήμαρχος της συλλογικής προσπάθειας, της ομαδικής δουλειάς.

Ο δήμαρχος της υποταγής του εγώ στο εμείς.

Αυτές είναι οι αρχές μου και αυτές προσπαθώ να ακολουθώ στην ζωή μου. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά στην κοινωνική και πολιτική μου παρουσία.

Το εμείς είστε όλοι εσείς. Εσείς είστε η δύναμή μου.

Εσάς θέλω κοντά μου.

Χρειάζομαι την αγάπη σας για την πόλη μας, τις ιδέες, τα οράματά σας, την συμμετοχή σας.

Αντίθετα δεν χρειάζομαι κοντά μου ανθρώπους που ο μοναδικός τους σκοπός είναι η προσωπική τους προβολή και ανέλιξη….

Το μεγάλο έργο που κάναμε, το κάναμε όλοι μαζί, ο καθένας από το πόστο του και με τον ρόλο που είχε αναλάβει. Μα πάνω απ’ όλα χρησιμοποιώντας τα καύσιμα που εσείς μας δώσατε. Την δύναμη που εσείς μας δώσατε. Ότι καταφέραμε το οφείλουμε σε σας.

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.

Και εσείς, με την δύναμη που θα μας δώσετε στις εκλογές του Μαΐου, θα αποδείξετε ότι οι επιτυχίες έρχονται όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.  Ο απλός άνθρωπος, οι ιδέες του, τα οράματά του για την πόλη μας είναι η ουσία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Αυτή η δύναμη άλλαξε και αλλάζει την Ναυπακτία.

Έτσι καταφέραμε να αναμετρηθούμε με προβλήματα που ταλαιπωρούσαν όλους μας, ταλαιπωρούσαν τον δήμο για δεκαετίες. Προβλήματα που φαίνονταν άλυτα.

Το ΞΕΝΙΑ περίμενε 20 χρόνια, το πρόβλημα των πηγών της Βαρναρράχης 15 χρόνια, το περιβόητο Οικιστικό 20 χρόνια, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο 10 χρόνια, η αποχέτευση του Αντιρρίου 10 χρόνια, το οικόπεδο του 3ου Δημοτικού 20 χρόνια, το περιβόητα πανωπροίκι στο έργο της αποχέτευσης 10 χρόνια ταλαιπωρούσε τον δήμο και την ΔΕΥΑΝ για έρθουμε εμείς και να φέρουμε την πρώτη νίκη, το τουριστικό καταφύγιο το συζητούσαμε πάνω από 20 χρόνια μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση. Περισσότερα χρόνια πίσω συζητούσαμε και την περιβόητη υπόγεια σήραγγα που θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα αναδείξει την καστρούπολη. Ακόμη και σ’ αυτή την προοπτική βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Περάσαμε από την κουβέντα στην εφαρμογή. Εξ άλλου και η πιο μεγάλη πορεία ξεκινά με ένα πρώτο μικρό βήμα…»

Και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

«Ξέρετε όλοι πως οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες για την πατρίδα μας. Δύσκολες για πολλούς συμπολίτες μας. Ο δήμος έπρεπε να οργανώσει την μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Αγαπητοί φίλοι είμαι πολύ χαρούμενος για την δουλειά που έγινε σε αυτόν τον τομέα.

Αλλά εμένα προσωπικά αυτό που περισσότερο με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση είναι οι 70 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Οι περισσότερες από αυτές για νέους επιστήμονες.

Παιδιά μας που τα κρατήσαμε στην πόλη μας

Παιδιά μας που δεν πήραν τον δρόμο της ξενιτειάς.

Και αυτά όλα που σας ανέφερα, τα αναγνωρίζει η κοινωνία

Γι αυτό και το κάλεσμά μου βρήκε ανταπόκριση.

Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρθηκαν να στελεχώσουν την παράταξή μας, …

Ξεκινάμε τον αγώνα μας

και η δική σας εντολή είναι αυτή που θα μας δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τους  νέους στόχους μας.

Στόχος μας είναι στην επόμενη θητεία να ολοκληρώσουμε το έργο μας, να πάμε την Ναυπακτία ακόμη πιο ψηλά. Εκεί που μας αξίζει.

Εμπρός λοιπόν για τον αγώνα και τη νίκη

Σας ευχαριστώ.»

Και μετά τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου, ο Τάκης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας επέστρεψε στο βήμα για να τονίσει με το γνωστό προσωπικό του τρόπο:

«Μόλις τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο. Πήγαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο, θα ολοκληρώσουμε την νίκη, για την Ναυπακτία. Και για να πετύχουμε δεν σας θέλω απλούς θεατές. Σας θέλω δίπλα μου στο γήπεδο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισορροπιστές… !

Published

on

By

Η πρόσβαση στο ρολόι της Ναυπάκτου, τον γνωστό Σεραφείμ, από την ανατολική πλευρά προσφέρει εξαιρετικό θέαμα, με την πόλη να απλώνεται στα πόδια του επισκέπτη.

Αν τυχόν ο επισκέπτης όμως είναι και κάποιας ηλικίας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το πάλαι ποτέ προστατευτικό κάγκελο είναι σε άθλια κατάσταση, με το κενό  να  χάσκει  έτσι και δεν έχεις ισορροπία…

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για μια τρύπα !!!

Published

on

By

Κάθε χρόνο το ίδιο βιολί! Με το που πεζοδρομούνται οι παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου, πολλοί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στις μπάρες και καμαρώνουν μάλιστα, ως οι μοναδικοί ξύπνιοι που βρήκαν θέση.

Αν χρειαστεί να περάσει κάποιο ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα στον παραλιακό δρόμο, θα ψάχνει τα στενά να βρει που υπάρχει τρύπα…

Τις προάλλες το φαινόμενο επαναλήφθηκε στην παραλία στο Γρίμποβο καθώς ασθενοφόρο έψαχνε την… τρύπα για να παραλάβει ασθενή!

Από την άλλη, σε τρύπα έπεσε το πόδι παραθεριστή, που αμέριμνος περπατούσε στο ξύλινο πάτωμα – παγίδα στο Γρίμποβο. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ως πότε όμως θα έχουμε την τύχη με το μέρος μας…

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσλαμβάνονται 13 Περιφερειακοί Συντονιστές για την Πολιτική Προστασία

Published

on

By

Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο (ν.4623/2019) επήλθαν σημειακές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατ’ αρχάς, συστήνεται “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”.  Πρόκειται, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, για διεύρυνση των συντονιστικών μηχανισμών του Κράτους και έργο του θα είναι ο συντονισμός των ενεργειών για την άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, μέσω της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων αποτροπής επέλευσης της επικίνδυνης καταστάσεως ή αποκατάστασης της δημιουργηθείσας ζημίας.

Για το Συντονιστικό Όργανο, δημιουργείται μία θέση Διοικητή, για την οποία θα επιλέγεται “πρόσωπο εγνωσμένου κύρους”, με διορισμό (σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) ή ανάθεση καθηκόντων. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία του Διοικητή εκτιμάται στις 39.000 ευρώ περίπου (Έκθεση ΓΛΚ).

Ταυτοχρόνως, σε κάθε Περιφέρεια συστήνεται μία θέση “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”, για την υποβοήθηση του Περιφερειάρχη σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Οι νέες θέσεις ΔΕΝ προσμετρώνται στον αριθμό των Συμβούλων και Συνεργατών που ήδη προβλέπονται για τους Περιφερειάρχες στο αρ.243 του ν.3852/2010.

Οι Περιφερειακοί Συντονιστές θα επιλέγονται και διορίζονται με Απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, η οποία θα εκδίδεται κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΗΣ γνώμης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (β’ εδάφιο παρ.4 αρ.93).

Η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων θα ξεκινά με δημόσια γνωστοποίηση διά του τύπου, από τον Περιφερειάρχη. Θα προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), η διάρκεια της οποίας δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη θητεία της περιφερειακής περιόδου εντός της οποίας προσλήφθηκαν.  Θα παύουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και θα απολύονται, αυτοδικαίως, αμέσως μόλις ο Περιφερειάρχης που τους προσέλαβε, παύσει να ασκεί, για οποιονδήποτε λόγο, τα καθήκοντά του.

Οι 13 Περιφερειακοί Συντονιστές θα έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα αρμοδιότητες, οι οποίες θα τους μεταβιβάζονται από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ