Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Λουκόπουλος:  Το Ξενία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «σωσίβιο»

Published

on

Σε ανακοίνωσή του η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σχετικά με το θέμα του ΞΕΝΙΑ:

“Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή μάλλον θεωρεί ότι το θέμα του «Ξενία» μπορεί να λειτουργήσει ως «σωσίβιο» που θα τη σώσει από τη συνολική της απραξία όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας! Φυσικά και το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό, αποτελεί όμως την «κορυφή του παγόβουνου» σε ότι έχει να κάνει με τη στρατηγική τουριστικής αξιοποίησης της Ναυπακτίας και η προσπάθεια επικέντρωσης μόνο σε αυτό αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρυκ στο οποίο δεν θα ανταποκριθούμε!

Ο κ. Δήμαρχος θυμήθηκε το θέμα πριν από 20 ημέρες, αρχικά παρέπεμψε την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, για να αλλάξει ξαφνικά άποψη (προφανώς υπό το βάρος διαφόρων «πιέσεων») και να θέλει την άμεση λήψη απόφασης! Τα σοβαρά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται «στο πόδι» κ. Δήμαρχε, ούτε με βάση τις διαφόρων τύπων «πιέσεις» που μπορεί να ασκούν διάφοροι!  Και εν τοιαύτη περιπτώσει οι θέσεις και οι απόψεις του καθενός είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί αρκετά. Ας βγουν λοιπόν από το Ξενία οι τσίγκοι που κρύβουν από τους συμπολίτες μας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί  στις εργασίες αποκατάστασης του χώρου με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί εμμένουμε στις απόψεις μας (σίγουρα όχι λόγω «αγκυλώσεων» ή γιατί δεν θέλουμε επενδυτές στον τόπο μας όπως υποστηρίζετε) και φέρτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εκεί θα ακουστούν όλες οι απόψεις και ο καθένας θα τοποθετηθεί και θα ψηφίσει, έχοντας πλήρη επίγνωση και του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται για το Δήμο Ναυπακτίας η απένταξη του έργου από τα προγράμματα από τα οποία έχει ήδη χρηματοδοτηθεί και η ατομική ευθύνη του καθενός απέναντι στην απόφαση που θα πάρει. Και βέβαια προτείνουμε η συγκεκριμένη συνεδρίαση να καλυφθεί ζωντανά από τα τοπικά ΜΜΕ ώστε οι συνδημότες μας να ενημερωθούν πλήρως!

Και βέβαια, να είστε βέβαιος πως θα κληθείτε το επόμενο διάστημα να δώσετε σαφείς απαντήσεις τόσο για την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε για να προχωρήσει τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τη Ναυπακτία, όσο και για την απόφαση της να αφήσει να βαλτώσουν έργα ώριμα και έτοιμα να υλοποιηθούν, που βρήκε από τη Δημοτική Αρχή  Λουκόπουλου. Γιατί οι συμπολίτες μας έχουν και μνήμη και κρίση!”

Παναγιώτης Λουκόπουλος – Ενωτική Πρωτοβουλία

Πλαστήρα 6, Ναύπακτος

takisloukop@gmail.com

6977835004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο στην Ναύπακτο ο τερματισμός του Hellenic Mountain Race!

Published

on

By

Η Ναύπακτος υποδέχεται το HellenicMountainRace 2023!  Έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες ποδηλασίας συνολικού μήκους διαδρομής 940 χιλιομέτρων στα βουνά της Ελλάδας, σε ένα μείγμα από χωματόδρομους, πέτρινα μονοπάτια και άσφαλτο!

109 ποδηλάτες συνολικά συμμετέχουν από την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η εκκίνηση του Αγώνα δόθηκε στις 12 Μαΐου στην Καλαμπάκα με τον τερματισμό να λαμβάνει χώρα στην πόλη της Ναυπάκτου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:  «Όποιος βρει την μπάλα παρακαλείται να τη φέρει πίσω»

Published

on

By

Με αυτόν τον τίτλο απαντά η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα στην ανακοίνωση – απάντηση του Τάκη Λουκόπουλου και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» αναφορικά με το ΞΕΝΙΑ.  Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Κύριε Λουκόπουλε, απαντήστε επιτέλους στο καίριο ερώτημα και σταματήστε να πετάτε συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα.

Θέλετε από κοινού να αναζητήσουμε επενδυτή για τη δημιουργία στο ΞΕΝΙΑ υπερσύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας 4* και άνω ή όχι;

Εμείς δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι εφόσον υπάρξει κοινή συμφωνία, οι αρμόδιες υπηρεσίες  θα έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο διακήρυξης μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στις αρχές Ιουλίου.

Το μόνο που απομένει είναι να κάνετε και εσείς ένα μικρό γενναίο βήμα και να εξέλθετε από την περιχαράκωση και τις εμμονές της συμπαράταξης της οποίας ηγείστε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα θέματα που θίξατε αλλά και για το επίκαιρο, μείζον για εμάς θέμα του ΞΕΝΙΑ, σας προσκαλούμε για ακόμη μία φόρα σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση σε όποιο χρόνο θέλετε και σε όποιο μέσο θέλετε, προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις μας και να αναδειχθούν οι διαφωνίες μας. Πέντε μήνες είναι πολύς πολιτικός χρόνος για να παραμείνετε κρυπτόμενος  πίσω από στείρες ανακοινώσεις και ευφυολογήματα.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ.  Λουκόπουλος για το Ξενία: «Κύριε Δήμαρχε αργήσατε…»

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του ο πρ. δήμαρχος και επικεφαλής της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» Τάκης Λουκόπουλος, σε απάντηση της πρόσκλησης του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα για την αξιοποίηση του Ξενία αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε αργήσατε..

Η δημόσια πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Γκίζας στον επικεφαλή της παράταξης μας και υποψήφιο Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο και στα στελέχη μας, για διάλογο πάνω στο σοβαρό θέμα του «Ξενία», δεν αποτελεί παρά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, που έχει ένα και μόνο στόχο, να «θολώσει τα νερά» στο θέμα της παντελούς έλλειψης οποιασδήποτε ουσιαστικής πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής στο σοβαρό θέμα της συνολικής τουριστικής ανάπτυξης της Ναυπακτίας.

Είναι σαφές πως η παράταξη μας δεν λέει ποτέ όχι στον εποικοδομητικό διάλογο που στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργία προοπτικής για τον τόπο μας. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί όμως αυτή η σπουδή της Δημοτικής Αρχής να ανακινήσει το θέμα με αυτόν τον τρόπο, μερικούς μόνο μήνες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, όταν δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια όλο το προηγούμενο διάστημα της θητείας της.

Η θέση μας για το θέμα του «Ξενία» ήταν και παραμένει σαφής και έχει πάρει την έγκριση των πολιτών της Ναυπάκτου από τις εκλογές του 2014, οπότε και γινόταν εκτενής αναφορά για αυτό στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου επί Δημαρχίας Λουκόπουλου και την θετική ψήφο αρκετών σημερινών στελεχών της παράταξής σας (Κοτρωνιάς, Κούκουνας, Τσουκαλάς κ.α.), συνεκτιμώντας την κατάστασή του (πηγή μόλυνσης και κίνδυνος σε μερικά χρόνια να καταπέσει από την υγρασία και την μη συντήρησή του) και το ότι η Ναύπακτος δεν είχε σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη αποφασίστηκε η ένταξη του σε πρόγραμμα (Π/Υ 2,466 εκ. ευρώ) για κτηριακές εργασίες στατικής ενίσχυσης, ενεργειακής αναβάθμισης και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων ώστε να διαμορφωθούν χώρος μουσείου εικονικής πραγματικότητας για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, χώρος πινακοθήκης, χώρος εκδηλώσεων – συνεδρίων, 7 δωμάτια ξενοδοχείου (20 συνολικά κλινών) και αναψυκτήριο. Και επιπλέον νέο πρόγραμμα Leader 650.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του μουσείου εικονικής πραγματικότητας.

Επειδή όμως το θέμα εντάσσεται σαφώς σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την συνολικά ωφέλιμη τουριστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας, θα θέλαμε η Δημοτική Αρχή του κ. Γκίζα να μας απαντήσει σε μια σειρά από ουσιαστικά ερωτήματα:

✔️Γιατί μια σειρά από έργα που σαφώς θα συνέβαλλαν στην τουριστική ανάπτυξητα ακύρωσε ή δεν έκανε απολύτως τίποτα όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός πως τα περισσότερα ήταν από κάθε άποψη έτοιμα προς υλοποίηση από τη Δημοτική Αρχή του κ. Λουκόπουλου (πχ. τουριστικό καταφύγιο, ανάπλαση κεντρικού δρόμου με αντικατάσταση του καρκινογόνου αμιαντοσωλήνα και αγωγό αποχέτευσης για διαχωρισμό των ακαθάρτων από το βρόχινο νερό, η ανάπλαση της Άνω Χώρας και πολλά ακόμη στα οποία θα αναφερθούμε εκτενώς στο επόμενο διάστημα);

✔️Γιατί οι ακτές μας δεν πήραν για ακόμα μια χρονιά στη θητεία σας, «Γαλάζιες Σημαίες»;

✔️Γιατί με το φλέγον θέμα της στάθμευσης, που ειδικά το καλοκαίρι ταλαιπωρεί τους επισκέπτες της Ναυπάκτου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα;

✔️Γιατί δεν αξιοποίησε τη θέση του Δήμου μας στο Ευρωπαϊκό δίκτυο «Δρόμοι του Lepanto»;

Και για το Ξενία:

✔️Γιατί εφόσον η Δημοτική Αρχή είχε άλλη στρατηγική στο θέμα του «Ξενία» δεν φρόντισε να την καταθέσει προεκλογικά το 2019 ή έστω έπειτα στην αρχή της θητείας της, αλλά άφησε τα έργα που είχε εγκρίνει και για τα οποία είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να προχωρούν, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενο απένταξης ο Δήμος σήμερα, να πρέπει ΑΜΕΣΑ να επιστρέψει, το υπέρογκο για τις δυνάμεις του ποσό του περίπου 1.500.000€ εάν το έργο απενταχθεί από τα προγράμματα στα οποία έχει λάβει έγκριση και από τα οποία έχει εκταμιευθεί ήδη σχεδόν το παραπάνω ποσό; Το γνωρίζουν αυτό οι συνδημότες μας;

✔️Και ακόμη, γιατί βάζετε τώρα στο τραπέζι κάτι που δεν είναι εφικτό την δεδομένη στιγμή, αφού η επιστροφή των χρημάτων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών της απένταξης πρέπει δεμευτικά να γίνουν μέχρι 31/12/2023 σύμφωνα με το έγγραφο απάντηση σε ερώτημά σας που πήρατε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων; (βλ. έγγραφο)

✔️Και επιπλέον, γιατί το ερώτημα στο Υπουργείο δεν το κάνατε το 2019, το 2020, το 2021 ή έστω το 2022 αλλά το θυμηθήκατε το Φεβρουάριο του 2023, τώρα που ακόμα και αν η πλειοψηφία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφιζε, δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος να προχωρήσει;

Στο θέμα του «Ξενία» η Δημοτική μας Αρχή είχε μια άλλη αντίληψη και προσέγγιση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει επισκεψιμότητα 12μηνης διάρκειας στον τόπο μας και πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας. Η πρόταση μας εγκρίθηκε από τους συμπολίτες μας στις εκλογές και η Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς και αποφασιστικά βήματα στην υλοποίηση της, όπως είχε υποχρέωση. Παραλάβαμε «τρώγλη» και παραδίδουμε «στολίδι».

Φυσικά και δεν έχουμε καμία αντίρρηση στην προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα συμβάλλουμε όμως στην απέλπιδα προσπάθεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να βρει άλλοθι για την ανυπαρξία της, όταν το μόνο στο οποίο διακρίνεται κατά τη θητεία της, είναι η αδιαφάνεια στη διαχείριση και οι αμέτρητες σκιώδεις απευθείας αναθέσεις, που έχουν δυσβάσταχτο κόστος για το Δήμο και τους Δημότες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ