Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Λουκόπουλος:  Το Ξενία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «σωσίβιο»

Published

on

Σε ανακοίνωσή του η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σχετικά με το θέμα του ΞΕΝΙΑ:

“Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή μάλλον θεωρεί ότι το θέμα του «Ξενία» μπορεί να λειτουργήσει ως «σωσίβιο» που θα τη σώσει από τη συνολική της απραξία όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας! Φυσικά και το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό, αποτελεί όμως την «κορυφή του παγόβουνου» σε ότι έχει να κάνει με τη στρατηγική τουριστικής αξιοποίησης της Ναυπακτίας και η προσπάθεια επικέντρωσης μόνο σε αυτό αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρυκ στο οποίο δεν θα ανταποκριθούμε!

Ο κ. Δήμαρχος θυμήθηκε το θέμα πριν από 20 ημέρες, αρχικά παρέπεμψε την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, για να αλλάξει ξαφνικά άποψη (προφανώς υπό το βάρος διαφόρων «πιέσεων») και να θέλει την άμεση λήψη απόφασης! Τα σοβαρά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται «στο πόδι» κ. Δήμαρχε, ούτε με βάση τις διαφόρων τύπων «πιέσεις» που μπορεί να ασκούν διάφοροι!  Και εν τοιαύτη περιπτώσει οι θέσεις και οι απόψεις του καθενός είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί αρκετά. Ας βγουν λοιπόν από το Ξενία οι τσίγκοι που κρύβουν από τους συμπολίτες μας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί  στις εργασίες αποκατάστασης του χώρου με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί εμμένουμε στις απόψεις μας (σίγουρα όχι λόγω «αγκυλώσεων» ή γιατί δεν θέλουμε επενδυτές στον τόπο μας όπως υποστηρίζετε) και φέρτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εκεί θα ακουστούν όλες οι απόψεις και ο καθένας θα τοποθετηθεί και θα ψηφίσει, έχοντας πλήρη επίγνωση και του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται για το Δήμο Ναυπακτίας η απένταξη του έργου από τα προγράμματα από τα οποία έχει ήδη χρηματοδοτηθεί και η ατομική ευθύνη του καθενός απέναντι στην απόφαση που θα πάρει. Και βέβαια προτείνουμε η συγκεκριμένη συνεδρίαση να καλυφθεί ζωντανά από τα τοπικά ΜΜΕ ώστε οι συνδημότες μας να ενημερωθούν πλήρως!

Και βέβαια, να είστε βέβαιος πως θα κληθείτε το επόμενο διάστημα να δώσετε σαφείς απαντήσεις τόσο για την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε για να προχωρήσει τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τη Ναυπακτία, όσο και για την απόφαση της να αφήσει να βαλτώσουν έργα ώριμα και έτοιμα να υλοποιηθούν, που βρήκε από τη Δημοτική Αρχή  Λουκόπουλου. Γιατί οι συμπολίτες μας έχουν και μνήμη και κρίση!”

Παναγιώτης Λουκόπουλος – Ενωτική Πρωτοβουλία

Πλαστήρα 6, Ναύπακτος

takisloukop@gmail.com

6977835004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπακτίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Published

on

By

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της έξαρσης της Ιλαράς, κλιμάκιο του τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με  το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή  5 Απριλίου 2024, εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως και 14 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.  Αναλυτικότερα, το κλιμάκιο του Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών, η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ.Αγγελική Σταματίου και ο Διαμεσολαβητής κ.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό των παιδιών κατέγραψαν τις εμβολιαστικές ανάγκες τους ελέγχοντας τα ατομικά βιβλιάρια υγείας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών παρούσα ήταν και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπεύθυνη των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπακτίας, κ. Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου, η οποία με δήλωσή της εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στο σύνολο του προσωπικού του ΕΟΔΥ, στον Προϊστάμενο Μετακινούμενων Πληθυσμών κ. Κωνσταντίνο Μήτρου, τις συνεργάτιδές του κ .Ελένη Πουλακίδα,  κ. Πολύμνια Βελκίδου και κ. Αικατερίνη Τσέκου, και στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας για τον επαγγελματισμό και την άψογη οργάνωση της διαδικασίας.

Όπως σημείωσε η κ.Ρισβά-Πατακοπούλου «το σύνολο του προσωπικού επέδειξε επαγγελματισμό και εξαιρετικό συντονισμό, στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης εμβολιασμού.  Αντιμετώπισαν τη διαδικασία με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αγάπη αναδεικνύοντας ανάγκη του εμβολιασμού σε ύψιστο αγαθό για την υγεία».

 *Ο Δήμος Ναυπακτίας λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ