Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιοι Κοινότητας Ναυπάκτου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας

Published

on

Η συνέπεια, η αξιοπιστία, η ενότητα, το πρόγραμμα και το όραμα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας ενώνουν και συσπειρώνουν στον κοινό αγώνα καταξιωμένους ανθρώπους, στελέχη πρώτης γραμμής, για να εκπροσωπήσουν την πόλη της  Ναυπάκτου στο συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπάκτου.

Υποψήφιοι Κοινότητας Ναυπάκτου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας

Βαρελάς Γιώργος, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΕ

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο διδάχτηκα τα πρώτα γράμματα. Γυμνασιακές και τεχνικές σπουδές (εργοδηγός ηλεκτρολόγος) συνέχισα και ολοκλήρωσα στην Αθήνα. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν στον ΟΤΕ Πατρών ως στέλεχος στον τεχνικό τομέα δικτύων. Σήμερα ως συνταξιούχος διαμένω μόνιμα στη Ναύπακτο και έχω ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Επί μία οκταετία διετέλεσα πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, και της παιδικής Χορωδίας ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’, προβάλλοντας την πόλη πανελληνίως αλλά και διεθνώς. Από χόμπι ασχολούμαι και με τον γραπτό λόγο.

 

Ζησιμοπούλου Ελίνα, Υπάλληλος ΕΦΚΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968. Είμαι υπάλληλος στον ΕΦΚΑ Πατρών. Είμαι μητέρα τριών παιδιών. Έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα Μάρκετιγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΛΚΕΠΑ).  Το 1988 εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Ναύπακτο, όπου άρχισα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση “Καλτσοποιία Ζησιμόπουλοι” μέχρι το 1999. Το 2003 προσελήφθηκα στην Αιτωλική Αναπτυξιακή, ως βοηθός λογιστή. Παράλληλα από το  2011 έως το 2014, διετέλεσα γραμματέας στο γραφείο του Δημάρχου Ναυπακτίας, Γιάννη Μπουλέ. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τις ανάγκες του Δήμου μας και των προβλημάτων του. Το 2014 διορίστηκα στο ΙΚΑ αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γραφείου ΚΕΠΑ Πατρών, θέση που μου επέτρεψε να κάνω πράξη αυτό που πάντα πρέσβευα  ότι  είναι σημαντικό  να συμβάλεις στη λύση των προβλημάτων των συνανθρώπων σου.

Καραγεώργος Γιάννης, Σπουδαστής ΔΙΕΚ

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στη Ναύπακτο. Η καταγωγή μου είναι από τα Κρυονέρια  και από το Μολύκρειο. Έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή την περίοδο σπουδάζω στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, προπονητής αθλημάτων. Είμαι φυσιολάτρης και αγαπώ τους περιπάτους ανάμεσα στην υπέροχη χλωρίδα της Ναυπακτίας.

Κατσούρη Αλεξάνδρα , Συνταξιούχος Νοσηλεύτρια

Γεννήθηκα το 1963 στην Τερψιθέα Ναυπακτίας. Έχω σπουδάσει Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθήνας. Εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας και από το 1987 έως το 2012 στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου από όπου συνταξιοδοτήθηκα. Κατά την διάρκεια της εργασίας μου διετέλεσα Υπεύθυνη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και υπήρξα πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων. Είμαι παντρεμένη με τον Βασίλη Παναγόπουλο και έχουμε τέσσερις κόρες.

 

Κουβέλης Κώστας, Υπάλληλος ΕΛ.ΑΣ

Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα αλλά από την ηλικία των έξι ετών ζω στη Ναύπακτο. Αποφοίτησα από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου. Είμαι υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ και υπηρετώ στο Α.Τ. Ναυπακτίας. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με τον αθλητισμό ως παίκτης ποδοσφαίρου και τα τελευταία χρόνια ως  προπονητής σε ομάδες της περιοχής. Έχω δυο κόρες.

 

Κουτσογιάννης Γιώργος, Επιχειρηματίας

Μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα στην Ναύπακτο. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον κατασκευαστικό κλάδο και στόχος μου είναι οι επιμελημένες οικοδομικές κατασκευές με συνέπεια και ποιότητα. Το 2013 με την οικονομική κρίση που έπληξε τις οικοδομικές επιχειρήσεις αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα με βιολογικές καλλιέργειες κηπευτικών.  Επέλεξα ν’ ασχοληθώ με τη  βιολογική καλλιέργεια για ν’ αποφύγω την χρήση των χημικών λιπασμάτων και ψεκασμών για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου.

Παναγιωτόπουλος Παύλος, Κτηνίατρος

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο το 1936,στη συνοικία Βατόβρυση. Είμαι συνταξιούχος κτηνίατρος. Έχω ασχοληθεί με τα κοινά ως αιρετός, ως Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην Δήμου Ναυπάκτου, στο Οικολογικό κίνημα, στα αθλητικά δρώμενα και στη πολιτική με την Ανανεωτική Αριστερά. Υποστηρίζω τον Γιάννη Μπουλέ για την Δημαρχία της Ναυπακτίας γιατί είναι ένας γνήσιος Πολιτικός Άνδρας, το αντίθετο του Πολιτικάντη.

 

Ταραμπίκου Βασιλική, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο το 1958. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών ΤΕΙ Πάτρας και της ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ. Διετέλεσα υποδιευθύντρια στο ΣΕΚ και ΕΠΑΛ Ναυπάκτου. Είμαι εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου από το 2010 έως και σήμερα, στην οποία διετέλεσα πρόεδρος από το 2012-2014. Ανέκαθεν είχα κοινωνική και πολιτιστική δράση. Υπήρξα ταμίας και γραμματέας του Συλλόγου «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές», μέλος της εφορείας της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου, συντονίστρια σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο γιούς.

 

Τηλιγάδα Αφροδίτη, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων, Υπάλληλος ΥΠΠΟΑ

Γεννήθηκα στις ΗΠΑ (Wilminghton Delaware) ωστόσο μεγάλωσα στη Ναύπακτο από την ηλικία των 6 ετών. Αρχικά εργάστηκα κατά διαστήματα στο κατάστημα αθλητικών ειδών του πατέρα μου  συνειδητοποιώντας την ανάγκη υποστήριξης της τοπικής αγοράς . Από το 2001 εργάζομαι στη συντήρηση μνημείων και αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2006 διορίστηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού και εργάζομαι έως σήμερα στη Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στο τμήμα της Συντήρησης Αρχαιοτήτων . Έχω ενεργό ρόλο στη διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Ναυπακτίας στο Φετιχιέ Τζαμί στο Λιμάνι Ναυπάκτου φέρνοντας το κοινό σε επαφή με το αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής του. Συμμετέχω σε εθελοντικές και πολιτιστικές δράσεις στη Ναύπακτο ως  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές. Από το 2014 είμαι εκλεγμένη σύμβουλος με την  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην Τοπική κοινότητα Ναυπάκτου.

 

Τριανταφύλλου Μάρκος, Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Ναύπακτο. Είμαι πτυχιούχος του ΕΑΠ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολουθώ μεταπτυχιακό  πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στη Ναύπακτο διατηρώντας επιχείρηση στο Λιμάνι. Παράλληλα εργάζομαι  ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής  στο χώρο του καφέ. Από το 2010 -2014 διετέλεσα εκλεγμένος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου.

 

Υφαντής Γιώργος, Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος

Γεννήθηκα Ναύπακτο όπου τελείωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη συνέχεια φοίτησα στις σχολές Αθηνών Δοξιάδη, από όπου έλαβα το πτυχίο του Γεωμέτρη Τοπογράφου. Τελειώνοντας τις σπουδές μου και την 28μηνη στρατιωτική μου θητεία διορίστηκα το 1981 ως μόνιμος υπάλληλος στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ναυπάκτου στην οποία υπηρέτησα μέχρι το 2011. Διετέλεσα υπεύθυνος των συνεργείων ύδρευσης-αποχέτευσης, επιβλέπων έργων και μέλος διάφορων επιτροπών. Απασχολήθηκα στο τμήμα έκδοσης οικοδομικών αδειών και στο τμήμα Σχεδίου πόλεως, τροποποιήσεων, αναγνωρίσεων οδών κ.α. Είμαι παντρεμένος με την Έλλη Κόκκαλη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και έχουμε τρία παιδιά. Τον Γιάννη, Διπλωματούχο Μηχανικό Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. – M.S.c, τον Θάνο, Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ελίνα, Πτυχιούχο Εκπαιδευτικό Πολιτικό Μηχανικό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 

 

                                                                                                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ