Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιοι Κοινότητας Ναυπάκτου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας

Published

on

Η συνέπεια, η αξιοπιστία, η ενότητα, το πρόγραμμα και το όραμα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας ενώνουν και συσπειρώνουν στον κοινό αγώνα καταξιωμένους ανθρώπους, στελέχη πρώτης γραμμής, για να εκπροσωπήσουν την πόλη της  Ναυπάκτου στο συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπάκτου.

Υποψήφιοι Κοινότητας Ναυπάκτου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας

Βαρελάς Γιώργος, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΕ

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο διδάχτηκα τα πρώτα γράμματα. Γυμνασιακές και τεχνικές σπουδές (εργοδηγός ηλεκτρολόγος) συνέχισα και ολοκλήρωσα στην Αθήνα. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν στον ΟΤΕ Πατρών ως στέλεχος στον τεχνικό τομέα δικτύων. Σήμερα ως συνταξιούχος διαμένω μόνιμα στη Ναύπακτο και έχω ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Επί μία οκταετία διετέλεσα πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, και της παιδικής Χορωδίας ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’, προβάλλοντας την πόλη πανελληνίως αλλά και διεθνώς. Από χόμπι ασχολούμαι και με τον γραπτό λόγο.

 

Ζησιμοπούλου Ελίνα, Υπάλληλος ΕΦΚΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968. Είμαι υπάλληλος στον ΕΦΚΑ Πατρών. Είμαι μητέρα τριών παιδιών. Έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα Μάρκετιγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΛΚΕΠΑ).  Το 1988 εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Ναύπακτο, όπου άρχισα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση “Καλτσοποιία Ζησιμόπουλοι” μέχρι το 1999. Το 2003 προσελήφθηκα στην Αιτωλική Αναπτυξιακή, ως βοηθός λογιστή. Παράλληλα από το  2011 έως το 2014, διετέλεσα γραμματέας στο γραφείο του Δημάρχου Ναυπακτίας, Γιάννη Μπουλέ. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τις ανάγκες του Δήμου μας και των προβλημάτων του. Το 2014 διορίστηκα στο ΙΚΑ αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γραφείου ΚΕΠΑ Πατρών, θέση που μου επέτρεψε να κάνω πράξη αυτό που πάντα πρέσβευα  ότι  είναι σημαντικό  να συμβάλεις στη λύση των προβλημάτων των συνανθρώπων σου.

Καραγεώργος Γιάννης, Σπουδαστής ΔΙΕΚ

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στη Ναύπακτο. Η καταγωγή μου είναι από τα Κρυονέρια  και από το Μολύκρειο. Έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή την περίοδο σπουδάζω στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, προπονητής αθλημάτων. Είμαι φυσιολάτρης και αγαπώ τους περιπάτους ανάμεσα στην υπέροχη χλωρίδα της Ναυπακτίας.

Κατσούρη Αλεξάνδρα , Συνταξιούχος Νοσηλεύτρια

Γεννήθηκα το 1963 στην Τερψιθέα Ναυπακτίας. Έχω σπουδάσει Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθήνας. Εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας και από το 1987 έως το 2012 στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου από όπου συνταξιοδοτήθηκα. Κατά την διάρκεια της εργασίας μου διετέλεσα Υπεύθυνη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και υπήρξα πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων. Είμαι παντρεμένη με τον Βασίλη Παναγόπουλο και έχουμε τέσσερις κόρες.

 

Κουβέλης Κώστας, Υπάλληλος ΕΛ.ΑΣ

Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα αλλά από την ηλικία των έξι ετών ζω στη Ναύπακτο. Αποφοίτησα από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου. Είμαι υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ και υπηρετώ στο Α.Τ. Ναυπακτίας. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με τον αθλητισμό ως παίκτης ποδοσφαίρου και τα τελευταία χρόνια ως  προπονητής σε ομάδες της περιοχής. Έχω δυο κόρες.

 

Κουτσογιάννης Γιώργος, Επιχειρηματίας

Μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα στην Ναύπακτο. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον κατασκευαστικό κλάδο και στόχος μου είναι οι επιμελημένες οικοδομικές κατασκευές με συνέπεια και ποιότητα. Το 2013 με την οικονομική κρίση που έπληξε τις οικοδομικές επιχειρήσεις αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα με βιολογικές καλλιέργειες κηπευτικών.  Επέλεξα ν’ ασχοληθώ με τη  βιολογική καλλιέργεια για ν’ αποφύγω την χρήση των χημικών λιπασμάτων και ψεκασμών για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου.

Παναγιωτόπουλος Παύλος, Κτηνίατρος

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο το 1936,στη συνοικία Βατόβρυση. Είμαι συνταξιούχος κτηνίατρος. Έχω ασχοληθεί με τα κοινά ως αιρετός, ως Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην Δήμου Ναυπάκτου, στο Οικολογικό κίνημα, στα αθλητικά δρώμενα και στη πολιτική με την Ανανεωτική Αριστερά. Υποστηρίζω τον Γιάννη Μπουλέ για την Δημαρχία της Ναυπακτίας γιατί είναι ένας γνήσιος Πολιτικός Άνδρας, το αντίθετο του Πολιτικάντη.

 

Ταραμπίκου Βασιλική, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο το 1958. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών ΤΕΙ Πάτρας και της ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ. Διετέλεσα υποδιευθύντρια στο ΣΕΚ και ΕΠΑΛ Ναυπάκτου. Είμαι εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου από το 2010 έως και σήμερα, στην οποία διετέλεσα πρόεδρος από το 2012-2014. Ανέκαθεν είχα κοινωνική και πολιτιστική δράση. Υπήρξα ταμίας και γραμματέας του Συλλόγου «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές», μέλος της εφορείας της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου, συντονίστρια σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο γιούς.

 

Τηλιγάδα Αφροδίτη, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων, Υπάλληλος ΥΠΠΟΑ

Γεννήθηκα στις ΗΠΑ (Wilminghton Delaware) ωστόσο μεγάλωσα στη Ναύπακτο από την ηλικία των 6 ετών. Αρχικά εργάστηκα κατά διαστήματα στο κατάστημα αθλητικών ειδών του πατέρα μου  συνειδητοποιώντας την ανάγκη υποστήριξης της τοπικής αγοράς . Από το 2001 εργάζομαι στη συντήρηση μνημείων και αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2006 διορίστηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού και εργάζομαι έως σήμερα στη Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στο τμήμα της Συντήρησης Αρχαιοτήτων . Έχω ενεργό ρόλο στη διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Ναυπακτίας στο Φετιχιέ Τζαμί στο Λιμάνι Ναυπάκτου φέρνοντας το κοινό σε επαφή με το αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής του. Συμμετέχω σε εθελοντικές και πολιτιστικές δράσεις στη Ναύπακτο ως  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές. Από το 2014 είμαι εκλεγμένη σύμβουλος με την  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην Τοπική κοινότητα Ναυπάκτου.

 

Τριανταφύλλου Μάρκος, Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Ναύπακτο. Είμαι πτυχιούχος του ΕΑΠ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολουθώ μεταπτυχιακό  πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στη Ναύπακτο διατηρώντας επιχείρηση στο Λιμάνι. Παράλληλα εργάζομαι  ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής  στο χώρο του καφέ. Από το 2010 -2014 διετέλεσα εκλεγμένος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου.

 

Υφαντής Γιώργος, Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος

Γεννήθηκα Ναύπακτο όπου τελείωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη συνέχεια φοίτησα στις σχολές Αθηνών Δοξιάδη, από όπου έλαβα το πτυχίο του Γεωμέτρη Τοπογράφου. Τελειώνοντας τις σπουδές μου και την 28μηνη στρατιωτική μου θητεία διορίστηκα το 1981 ως μόνιμος υπάλληλος στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ναυπάκτου στην οποία υπηρέτησα μέχρι το 2011. Διετέλεσα υπεύθυνος των συνεργείων ύδρευσης-αποχέτευσης, επιβλέπων έργων και μέλος διάφορων επιτροπών. Απασχολήθηκα στο τμήμα έκδοσης οικοδομικών αδειών και στο τμήμα Σχεδίου πόλεως, τροποποιήσεων, αναγνωρίσεων οδών κ.α. Είμαι παντρεμένος με την Έλλη Κόκκαλη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και έχουμε τρία παιδιά. Τον Γιάννη, Διπλωματούχο Μηχανικό Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. – M.S.c, τον Θάνο, Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ελίνα, Πτυχιούχο Εκπαιδευτικό Πολιτικό Μηχανικό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 

 

                                                                                                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιες θέσεις παίρνουν και ποιοι στη νέα Δημοτική αρχή

Published

on

By

Με επίσημη ανακοίνωση, η νέα Δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα και το καινούργιο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας θα ορκιστούν στις 25 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Ποιες δημοτικές παρατάξεις συμπράττουν

Η καλοκαιρινή περίοδος, τελικά ήταν περίοδος συσκέψεων συζητήσεων και διαβουλεύσεων όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματά από όλες αυτές τις συναντήσεις θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Μια από τις αλλαγές που έφερε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας είναι οι συμπράξεις των παρατάξεων.

Στον Δήμο Ναυπακτίας , δύο θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα συμπράξουν με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  του Γιάννη Μπουλέ και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» του Ντίνου Τσουκαλά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν,  ότι αναμένεται να υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου Γκίζα,  Μπουλέ, Τσουκαλά,  λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας  της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας, όπου και επίσημα θα ανακοινωθεί η προγραμματική σύμπραξη των τριών παρατάξεων.

Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται και ποιοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, την  θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Σιμάκης.

Ακολούθως, το κομμάτι της Οικονομικής υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Παπαβασιλείου.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας  τοποθετείται ο Θωμάς Κοτρωνιάς.

Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Πλατάνου και μάλλον και Αποδοτίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαΐωαννίδης.

Το «καυτό»  κομμάτι της Πολεοδομίας και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, έχοντας να διαχειριστεί θέματα όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το Ξενία κ.α.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τοποθετείται ο Θανάσης Κούκουνας.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει την θέση του προέδρου στον ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ και έχοντας να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της μαρίνας Ναυπάκτου, ο Σπύρος Τσέλιος αναλαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Μαρία Ζιαμπάρα  αναλαμβάνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας – ΚΕΔΝ, την οποία έτσι κι αλλιώς πριν από χρόνια η παράταξη Μπουλέ  δημιούργησε.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηρακλής Μουχτούρης  αναλαμβάνει ως εντεταλμένος την Δημοτική Ενότητα Πυλήνης,  ενώ αντίστοιχα ο εκλεγείς στο Αντίρριο Μπάμπης Καραδήμας, την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου.

Στη θέση του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετείται ο Γιώργος Κοτρώνης.

Θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει και ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συμπράττουν  Ντίνος Τσουκαλάς, που επιφορτίζεται  το κομμάτι  της Κοινωνικής αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Τέλος, εντεταλμένος και πιθανόν με θέση αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Χάλκειας, φέρεται  να τοποθετείται ο Σπύρος Τραχύλης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

25 Αυγούστου η ορκωμοσία της Δημοτικής αρχής – Ποιοι και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται

Published

on

By

Η Ειδική ρύθμιση για τους χώρους όπου μπορεί πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, ως τμήμα Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ρύθμιση:  «ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύμβουλοι Κοινότητας και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους δίνουν τον ακόλουθο όρκο: “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου”».

Όπως αναφέρεται στο νόμο πλέον του κράτους, «η ορκωμοσία μπορεί επιπροσθέτως να γίνει « ή σε άλλο δημόσιο κτίριο ή σε κατάλληλο δημόσιο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου». Σκοπός, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, να δοθεί πανηγυρικός τόνος στην ορκωμοσία, οπότε κρίνεται σκόπιμο να επιλέγεται κάθε φορά ο κατάλληλος εκείνος δημόσιος χώρος, ώστε να μπορούν -κατά το δυνατόν- περισσότεροι πολίτες να παρακολουθήσουν την εν λόγω διαδικασία.

Στα καθ’ ημάς

Μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής η καλοκαιρινή περίοδος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τελικά ήταν περίοδος συσκέψεων συζητήσεων και διαβουλεύσεων όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματά από όλες αυτές τις συναντήσεις θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της νέας Δημοτικής αρχής του Βασίλη Γκίζα, η ορκωμοσία της θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Η Ειδική ρύθμιση για τους χώρους αλλά και τον χρόνο όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού έδωσε το «πράσινο φως» για όλα τα παραπάνω.

 

Οι συμπράξεις των δημοτικών παρατάξεων

Μια από τις αλλαγές που έφερε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας είναι οι συμπράξεις των παρατάξεων.

Στον Δήμο Ναυπακτίας , δύο θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα συμπράξουν με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  του Γιάννη Μπουλέ και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» του Ντίνου Τσουκαλά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν,  ότι αναμένεται να υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου Γκίζα,  Μπουλέ, Τσουκαλά,  λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας  της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας, όπου και επίσημα θα ανακοινωθεί η προγραμματική σύμπραξη των τριών παρατάξεων.

 

Ποιοι  και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, την  θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Σιμάκης.

Ακολούθως, το κομμάτι της Οικονομικής υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Παπαβασιλείου. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας  τοποθετείται ο Θωμάς Κοτρωνιάς.

Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Πλατάνου και μάλλον και Αποδοτίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαΐωαννίδης.

Το «καυτό»  κομμάτι της Πολεοδομίας και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, έχοντας να διαχειριστεί θέματα όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το Ξενία κ.α.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τοποθετείται ο Θανάσης Κούκουνας.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει την θέση του προέδρου στον ΧΥΤΑ.

 

Από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ και έχοντας να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της μαρίνας Ναυπάκτου, ο Σπύρος Τσέλιος αναλαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Μαρία Ζιαμπάρα  αναλαμβάνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας – ΚΕΔΝ, την οποία έτσι κι αλλιώς πριν από χρόνια η παράταξη Μπουλέ  δημιούργησε.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηρακλής Μουχτούρης  αναλαμβάνει ως εντεταλμένος την Δημοτική Ενότητα Πυλήνης,  ενώ αντίστοιχα ο εκλεγείς στο Αντίρριο Μπάμπης Καραδήμας, την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου.

Στη θέση του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετείται ο Γιώργος Κοτρώνης.

 

Θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει και ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συμπράττουν  Ντίνος Τσουκαλάς, που επιφορτίζεται  το κομμάτι  της Κοινωνικής αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Τέλος, εντεταλμένος και πιθανόν με θέση αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Χάλκειας, φέρεται  να τοποθετείται ο Σπύρος Τραχύλης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Ναυπάκτου

Published

on

By

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, στο ξενοδοχείο «Πυροφάνι» στη Λευκάδα, υπεγράφη το εταιρικό συμφωνητικό από τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και εκπροσώπους της Περιφέρειας Απούλιας της Ιταλίας που είναι και ο επικεφαλής Εταίρος.

Έτσι στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία Τουριστικού Καταφυγίων Σκαφών στο Γρίμποβο Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 1.98 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από στρατηγικά έργα που αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα INTERREG Eλλάδα – Ιταλία 2014-2020.

«Ξεκινά ένα σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη Ναύπακτο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία της Περιφέρειάς μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της επίσημης υπογραφής υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Βάσει του προγραμματισμού, θα διαμορφωθεί μαρίνα ελλιμενισμού με οργανωμένη θαλάσσια και χερσαία ζώνη για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής. Στη χερσαία ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή μικρού κτιρίου για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, καθώς επίσης και η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και χώρων πρασίνου.

Σκοπός του καταφυγίου είναι η εξασφάλιση ικανοποιητικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, μέσω ενός έργου αρμονικά ενταγμένου στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Ναυπάκτου. Με τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου τουριστικών σκαφών, η Ναύπακτος θα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα σκάφη αναψυχής που προσεγγίζουν στην περιοχή.

Με δεδομένη δε τη συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό και κυρίως από το θαλάσσιο τουρισμό, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά οφέλη από τη δημιουργία του καταφυγίου για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευσαν ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ