Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποψήφιος βουλευτής Αιτ/νιας με την Λαϊκή Ενότητα ο Γιώργος Κατσάμπας

Published

on

«Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον καταλαβαίνει»

Στις 7 Ιουλίου στέλνουμε μήνυμα μνήμης και αγώνα.

Δεν ξεχνάμε ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα, δεν ξεχνάμε τα μνημόνια που σκότωσαν και σκοτώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, δεν ξεχνάμε τους  «επαγγελματίες χριστιανούς και πατριώτες» που εμφωλεύονται στα αστικά κόμματα προς ίδιον όφελος, τους ανεπάγγελτους ή άεργους «άριστους γόνους», τον θίασο ποικιλιών που ως περιφερόμενοι καμποτίνοι θέλουν  να υφαρπάξουν πάλι τη ψήφο των πολιτών με φρούδες υποσχέσεις αλλά, κυρίως, με μισές αλήθειες (που είναι χειρότερες από το μεγαλύτερο ψέμα). Δεν ξεχνάμε, την αθώωση και πλήρη διαγραφή χρεών και προστίμων ΔΙΣεκατομμυρίων ευρώ, δώρο στους «μεγαλοκαρχαρίες» απατεώνες «επενδυτές» και παραδίπλα τις καταδίκες και τα πρόστιμα στον καστανά της γειτονιάς και στη γιαγιά με τα βλίτα στη λαϊκή.

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονες μονάδες Υγείας και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών, αγωνιζόμαστε να σταματήσει η απαξίωση της Παιδείας, αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου που, επιτέλους, θα σέβεται την Ανθρώπινη ζωή και δεν θα «κλείνει το μάτι» πονηρά στο παρακράτος. Αγωνιζόμαστε, να γίνει πράξη το Δικαίωμα μιας τίμιας εργασίας και για μια εργατική νομοθεσία που θα προστατεύει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον μισθωτό και δεν θα επιτρέπει αυθαιρεσίες εις βάρος τους. Αγωνιζόμαστε και δίνουμε τον καλό αγώνα  για, την προστασία του Περιβάλλοντος, την ανάδειξη ποιοτικού Πολιτισμού, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αγωνιζόμαστε, ενάντια στις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη των λαών.

Πρώτα αντίσταση, μετά ανατροπή

Αντιστεκόμαστε στη λυσσώδη πολυμέτωπη επίθεση του καπιταλισμού κατά του ελληνικού λαού, των ανέργων, των φοιτητών, των εργατών, των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων. Αντιστεκόμαστε στη στοχευμένη αρπαγή της περιουσίας των άτυχων συμπολιτών μας.

Ανατρέπουμε τις συντηρητικές δομές του παρελθόντος που μέχρι και σήμερα γεννούν φασισμό, αδικία και διδάσκουν την υποταγή στο κατεστημένο και τη ματαιότητα κάθε αγώνα.

Στις 7 Ιουλίου πυκνώνουμε τις τάξεις της αγωνιστικής Αριστεράς. «Έχουμε αφήσει μια δουλειά στη μέση».

Ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα

Γιώργος Κατσάμπας, ηθοποιός

Υπ. Βουλευτής Ν. Αιτωλ/νιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοξοβολίας συνέχεια!

Published

on

By

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η γνωριμία με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας στη Ναύπακτο!

Μια συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε” με το “Α.Σ.Τ. Πέλοπας”, που έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενασχόληση μικρών και μεγάλων με το όμορφο αυτό άθλημα, στη πόλη της Ναυπάκτου!

Κάθε Κυριακή υλοποιούνται προπονήσεις από προπονητές του Α.Σ. Τοξοβολίας Πέλοπας και του Lepanto Archery Team, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Από τις 10.00 – 11.00 για παιδιά από 5 έως 8 ετών,

11.00 – 12.00 για παιδιά από 9 έως 12 ετών και

12.00 – 13.00 από 13 ετών και άνω.

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες. Μικρούς και μεγάλους.

Ξεκινώντας, θα διαπιστώσεις τα ψυχικά οφέλη που θα αποκομίσεις, ενώ συγχρόνως θα βελτιώσεις την ισορροπία, τη δύναμη του κορμού και των άνω άκρων, την αντίληψη και τον συντονισμό, την ελαστικότητα καθώς και την αντοχή σου.

Δοκίμασε,

Σε περιμένουμε!

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr  /   @nafpaktiaarchery

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Οκτώβριο το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία – Τι θα προβλέπει

Published

on

By

δημοτική-αστυνομία-δημος-ναυπακτίας
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

Στη συνέχεια θα γίνουν παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τους αρμόδιους φορείς. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου.

Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία θα ενημερώνει του δήμους για τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα θα καλεί τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού.

Ήδη ορισμένοι δήμοι της χώρας έχουν καταθέσει αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της δημοτικής Αστυνομίας και αφορούν τις προσλήψεις του 2023.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τα αιτήματα αφορούν λίγο περισσότερες από 200 προσλήψεις.
Οι συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι δήμοι σε όλο αυτό το διάστημα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού για τη δημοτική αστυνομία.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση που έχει γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιδιώξουν:

Την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων:
— Ομαδοποίηση αρμοδιοτήτων σε τρεις κατηγορίες, με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τη συχνότητα άσκησής τους.
— Κατάργηση αρμοδιοτήτων που δεν συνάδουν με τον ρόλο της (π.χ. θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων), ή είναι αδύνατον να ασκηθούν από τα στελέχη της (π.χ. τήρηση διατάξεων που αφορούν σε χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων).
— Αναδιατύπωση των αρμοδιοτήτων, προκειμένου να είναι σαφές το πεδίο άσκησής τους (π.χ. Κ.Ο.Κ.)
— Κατηγοριοποίηση Δήμων με βάση αντικειμενικά κριτήρια (έκταση και πληθυσμό) και ανάθεση άσκησης κατηγοριών αρμοδιοτήτων ανά κατηγορία Δήμων.
— Δυνατότητα επιλογής άσκησης αρμοδιοτήτων για τις δύο πρώτες κατηγορίες Δήμων (έως 3.500 μόνιμους κατοίκους και από 3.501 έως 6.000 μόνιμους κατοίκους) και δυνατότητα επιλογής, επιπλέον των υποχρεωτικών, αρμοδιοτήτων για δύο επόμενες κατηγορίες Δήμων (6.001 έως 50.000 μόνιμους κατοίκους και 50.001 έως 100.000 κατοίκους).
— Άσκηση αρμοδιοτήτων κατόπιν στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας με το ελάχιστα προβλεπόμενο προσωπικό (με πρόβλεψη μεταβατικής διάταξης για τις υφιστάμενες Δημοτικές Αστυνομίες).
— Συσχέτιση ωραρίου Δημοτικής Αστυνομίας με την άσκηση κατηγοριών αρμοδιοτήτων.
— Ρύθμιση όλων των εκκρεμών θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών αστυνομικών.

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“ΦΛΟΓΑ” : Βazaar σχολικών ειδών στο νέο της χώρο

Published

on

By

Ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ – παράρτημα Ναυπάκτου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας προσκαλεί στο  bazaar σχολικών ειδών, που θα γίνει στο νέο χώρο του Συλλόγου μας στη Ν. Μπότσαρη 50, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Εμείς οι γονείς της ΦΛΟΓΑΣ αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Πολύτιμοι αρωγοί στον αγώνα μας, βρίσκεστε όλοι εσείς με τη βοήθεια που μας προσφέρετε.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση

ΦΛΟΓΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Φλόγα-Ναύπακτος

 

Φλόγα-Ναύπακτος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ