Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλόζωοι Ναυπάκτου: ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του

Published

on

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος φιλόζωων εθελοντών Ναυπάκτου, εκφράζει την αγανάκτησή του για την μη συμμετοχή του Συλλόγου στις συζητήσεις για τα αδέσποτα. Ταυτόχρονα προειδοποιεί τον Δήμο Ναυπακτίας να αναλάβει τις ευθύνες του σύμφωνα με την νομοθεσία. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Τελευταία διαβάσαμε, στα τοπικά ΜΜΕ, αλληλογραφία με την οποία το υπουργείο θεωρεί ότι ο Δήμος Ναυπακτίας, υστερεί σε σχέση με άλλους, στην φροντίδα και την διαχείριση των αδέσποτων. Οι συζητήσεις είναι καλό να δημοσιοποιούνται αλλά και να συνεχιστούν για την επίλυση του τεράστιου ζητήματος. Στην συζήτηση όμως δεν γίνεται να μην συμμετέχουν και οι φιλόζωοι της περιοχής, που κινούνται μόνο και μόνο από ευαισθησία στα ζώα και δέχονται καθημερινά τις ύβρεις και τις καταγγελίες των λίγων –ευτυχώς- συμπολιτών μας. Ενώ δηλαδή έπρεπε να λειτουργούμε υποστηρικτικά στους υπεύθυνους που είναι ο Δήμος, το Δασαρχείο και η Αστυνομία, η κοινωνία μη γνωρίζοντας τη νομοθεσία μας θεωρεί υπεύθυνους και μέρος του προβλήματος. Αυτή τη στιγμή συντηρούμε με τις δυνάμεις μας 420 αδέσποτα, που έπρεπε κανονικά να βρίσκονται στο δρόμο με την επιτήρηση του Δήμου. Αντί λοιπόν να υπάρχει σεβασμός στους φιλόζωους που θυσιάζονται προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά, μας σέρνουν στα δικαστήρια σαν κοινούς εγκληματίες, πληρώνοντας το τίμημα της αγάπης μας προς τα ζώα και της ανυπαρξίας των υπευθύνων.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, καταθέτουμε τις απόψεις μας: 1. Πρέπει ο Δήμος να αναγνωρίσει δημόσια την κοινωνική και πολιτιστική διάσταση του προβλήματος και, 2. Να υπάρξει σοβαρή πλέον διάθεση να αναλάβει τες ευθύνες του σύμφωνα με την νομοθεσία.

Επειδή λοιπόν είμαστε στα όρια μας να καταρρεύσουμε, σας προειδοποιούμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να αφήσουμε ελευθέρα τα ζώα που φιλοξενούμε και θα είναι ο Δήμος υπεύθυνος σύμφωνα με τη νομοθεσία, για όποιες διαστάσεις υπάρξουν.

Για αυτό προτείνουμε:

  1. 1. Να αντικατασταθεί από τον κ. Δήμαρχο αμέσως ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων.
  2. 2. Να καθορίζεται πλέον από την επιτροπή, και όχι από τον εκπρόσωπο του δήμου, ο καταμερισμός και η διάθεση του εκάστοτε κονδυλίου που εγκρίνεται για τη διαχείριση των αδέσποτων.

Το παρόν συντάχθηκε μετά από σύσκεψη των φιλόζωων Ναυπακτίας και αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί εκτός του Δήμου, στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου, στον αρμόδιο υπουργό, στην Αστυνομία Ναυπάκτου και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας, στο Δασαρχείο Ναυπάκτου και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών Αιτ/νιας καθώς και στα ΜΜΕ της Ναυπακτίας».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “2nd LEPANTO ARCHERY CUP” στην Ναύπακτο

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή αγωνιζόμενων και θεατών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας τοξοβολίας «2nd  LEPANTO ARCHERY CUP» της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team Ναυπάκτου.

Η προσέλευση και οι εγγραφές ξεκίνησαν την Κυριακή 19 Μαΐου στις 09.00 με τρείς κατηγορίες αγωνιζομένων Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων – Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων και Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Παίδων – Κορασίδων. Στον αγώνα κυπέλου συμμετείχαν μόνο οι εγγεγραμμένοι στη ομάδα Lepanto Archery Team.

Στις 13.30 ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό μέρος και έγιναν οι απονομές παρόντος του Αντιδημάρχου Δήμου Ναυπακτίας Σιμάκη Γιώργου, με βραβεύσεις στους τρείς  πρώτους της κάθε κατηγορίας και βεβαιώσεις συμμετοχής και μετάλλια σε όλους τους αγωνιζόμενους.

1ος στη κατηγορία ανδρών -γυναικών – εφήβων ο Σωτηρόπουλος Λάμπρος

1η  στη κατηγορία ανδρών -γυναικών – εφήβων – νεανίδων η Κυπριώτη Σπυριδούλα

1ος στη κατηγορία παίδων – κορασίδων ο Τσώτας Παναγιώτης

και Τιμητική απονομή στον junior τοξότη μας Μπίμπα Δημήτρη

Ο  υπέροχος χώρος του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου, φιλοξένησε τους αγώνες και παράλληλα οι φιλόξενοι εκπαιδευτές έδωσαν την ευκαιρία σε όλους, με το πέρας της διαδικασίας, να έρθουν σε επαφή με τα υπέροχα αλόγα και να γνωρίσουν και την έφιππη τοξοβολία.
Μια γιορτή της ομάδας και μια ευκαιρία να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στις αρχές Οκτώβριου, μην ξεχνώντας ότι, η τοξοβολία είναι και ψυχαγωγία. Ο τοξότης δεν μαθαίνει μόνο αλλά διασκεδάζει παράλληλα.

ΣΗΜ.  Με στόχο την ενασχόληση των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας, μεγάλων και μικρών, με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας από τον Οκτώβριο του 2021 προσφέρουμε μαθήματα κάθε Κυριακή πρωί στη πόλη της Ναυπάκτου.
  Μια ακόμη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πράσινο Μπλε».
     Πλούσιο Φωτογραφικό υλικό στο Nafpaktia Archery

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 “2nd  LEPANTO ARCHERY CUP” στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου!

Published

on

By

Ο υπέροχος χώρος του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου, θα φιλοξένησε την Κυριακή 19 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά τους αγώνες 2nd  LEPANTO AECHERY CUP της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team Ναυπάκτου.

Μια γιορτή της ομάδας μας και μια ευκαιρία να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση για τις αρχές Οκτωβρίου του 2024.

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων που συμμετέχουν:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων,

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων και

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Παίδων – Κορασίδων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα:

09:00 – 09:30 Προσέλευση – εγγραφές σε αγώνες

09:30 – 10:00   Δοκιμαστικές βολές

10:00 – 11.30  Α’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

11.30 – 11.45  Διάλειμμα

11.45 –  13.15  Β’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

13:30    ΑΠΟΝΟΜΕΣ βραβεύονται οι πρώτοι κατάταξης ανά κατηγορία / μετάλλια και βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη ομάδα Lepanto Archery Team και παρακολούθησαν προπονήσεις το τελευταίο 4μηνο, φορώντας την εμφάνιση της ομάδας .

Επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες  συγγενείς και φίλοι των αγωνιζομένων και όχι μόνο, ενώ στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου, παράλληλα με τα φιλέματα της διοργάνωσης, θα λειτουργεί καντίνα για αναψυκτικά και καφέ!

Οι φιλόξενοι εκπαιδευτές του ιππικού ομίλου, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, με το πέρας της διαδικασίας, να έρθουν σε επαφή με τα υπέροχα αλόγα, να κάνουν βόλτα με την άμαξα και να δοκιμάσουν έφιππη τοξοβολία.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι, η τοξοβολία είναι και ψυχαγωγία και ότι ο τοξότης δεν μαθαίνει μόνο, αλλά διασκεδάζει παράλληλα.

Σας περιμένουμε!

ΣΗΜ.  Με στόχο τη γνωριμία και την ενασχόληση των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας, μεγάλων και μικρών, με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας, από τον Οκτώβριο του 2021 προσφέρουμε μαθήματα κάθε Κυριακή πρωί στη πόλη της Ναυπάκτου. Μια ακόμη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε”.

Επικοινωνία:  info@prasinomple.gr  mob. +30 697 850 0005  &   +30 693 6052 888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Published

on

By

Ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Κοινωνικός Τουρισμός» 2024 – 2025. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν ως και τα τέλη του Μαΐου, ώστε να προχωρήσουν στην διαδικασία για την επιδότηση των διακοπών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω. Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Μάλιστα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, οι πολίτες που έλαβαν επιταγές το 2023 δύνανται να τις αξιοποιήσουν ως και τα τέλη Ιουνίου, επιλέγοντας κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ