Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

“ΦΛΟΓΑ” Κάθε λαμπάδα και ένα παιδικό χαμόγελο

Published

on

«Η Φλόγα» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις. Αντίστοιχο γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Ναύπακτο.

Το έργο της «Φλόγας»

Η ανέγερση και λειτουργία «Σπιτιών» φιλοξενίας οικογενειών απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους.

Εφαρμογή Προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι» σε συνεργασία με τα Ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών Νοσοκομείων, με στόχο την Ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας,

Συνεχής βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών στα Ογκολογικά τμήματα των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων Αγία Σοφία και Π.& Α. Κυριακού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά αξιοπρεπή και αποτελεσματική θεραπεία. Στα πλαίσια αυτά η Φλόγα χρηματοδοτεί την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, την πρόσληψη ιατρών και άλλου προσωπικού υποστήριξης, την ανακατασκευή ολόκληρων τμημάτων, ενώ η ίδρυση και λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Ακτινοθεραπευτικού τμήματος Παίδων στο Νοσοκομείο Π.& Α. Κυριακού οφείλεται στον αγώνα των γονιών της Φλόγας.

Χρηματοδότηση ταυτοποίησης δειγμάτων μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ.

Κάλυψη ιατρικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οικονομική στήριξη – κατά το δυνατόν – των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών. Συνεργασία με τις κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo στην Ιταλία για τη φιλοξενία των παιδιών κάθε καλοκαίρι.

Συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού.

Η «Φλόγα», παρεμβαίνει και διεκδικεί από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας την καθιέρωση θεσμικού πλαισίου που να διέπει την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας και προσπαθεί να ενημερώσει σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσει τις προκαταλήψεις.

Στο κατάστημα της «Φλόγας» στην Ναύπακτο, που λειτουργεί επί της οδού Τζαβέλα για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα,  θα βρείτε πλούσια συλλογή από λαμπάδες, αβγά και χειροτεχνήματα, φτιαγμένα με αγάπη και φαντασία από παιδιά,     γονείς και φίλους εθελοντές. Αγοράζοντας το ελάχιστο από την Πασχαλινή έκθεση της «Φλόγας» είναι βέβαιο ότι βοηθάτε στο μέγιστο τον αγώνα που ο Σύλλογος καθημερινά δίνει.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκούραση!

Published

on

By

«Τα έφαγε τα ψωμιά της» η δερμάτινη καρέκλα  και ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί.

Την …άφησε, προφανώς νύχτα, μπροστά στο χορταριασμένο οικόπεδο και απαλλάχτηκε δια παντός.

Εικόνες αντίστοιχες συναντάς καθημερινά στην πόλη, αφού κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να συνεννοηθεί με την  υπηρεσία του δήμου για την συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Δημοσιεύτηκε  στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα rapid tests  για Covid-19 στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ο ΕΟΔΥ, με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests  για Covid-19 προσθέτει στη στρατηγική του τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Σε αυτό το πλαίσιο οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • στο ίδρυμα Τσώνη, Δευτέρα 17/05 εώς Παρασκευή 21/05 και ώρες 10:00 – 13:00
  • στην πλατεία Φαρμάκη, Πέμπτη 20/05 και ώρες 10:00 – 13:00

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα – Αλλαγές στα self test

Published

on

By

Από τη Δευτέρα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα επιστρέφει και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ