Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΛΟΓΑ: Σε κάθε παιδί που φιλοξενείται πρόσβαση στο διαδίκτυο από το δωμάτιο του

Published

on

Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα είναι το βασικό τρίπτυχο της Φλόγας για κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο σε όλη τη χώρα.

Φέτος, συμπληρώνουμε σχεδόν 40 χρόνια αγώνα και δράσης. Σε όλο αυτό το διάστημα, δύναμή μας οι χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι φίλοι και φορείς που στηρίζουν το έργο μας και μας προσφέρουν, με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί, τη δυνατότητα να σταθούμε άξια δίπλα στα παιδιά μας.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούμε ξενώνες φιλοξενίας για τα παιδιά και τους γονείς από την περιφέρεια για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα για να υποβληθούν τα παιδιά σε θεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Η θεραπεία είναι μακρόχρονη με πολλές παρενέργειες, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στη διάρκειά της να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, μέχρι ανυπόφορες πολλές φορές. Τις συνθήκες αυτές επιδεινώνει η μακρά απουσία από το σπίτι και την υπόλοιπη οικογένειά τους, καθώς και τα αυστηρά μέτρα προστασίας που απαιτούνται  για να μην προσβληθούν από ιώσεις που θα δυσκολέψουν τη θεραπεία τους και ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς με την Covid-19.

Πρόσφατα μας επισκέφθηκε στους ξενώνες μας ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με την ομάδα εργασίας του, στον οποίο εκθέσαμε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η ευαισθητοποίηση υπήρξε άμεση και η προσφορά του Υπουργείου του στα παιδιά των ξενώνων μας ουσιαστική και πολύτιμη.

Έτσι, σήμερα κάθε παιδί που φιλοξενούμε στους ξενώνες μας, έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και διαδίκτυο από το δωμάτιο που φιλοξενείται, με αποτέλεσμα να μπορεί να γεμίσει τις ατέλειωτες ώρες που περνάει μέσα σε αυτό, είτε κάνοντας διαδικτυακά παρέα με την οικογένειά του –αδέλφια, γιαγιά, παππού– στο σπίτι του, είτε παίζοντας διάφορα παιχνίδια και το σπουδαιότερο –εφόσον είναι μαθητής– μπορεί να συνεχίσει τα μαθήματά του από το δωμάτιό του.

Αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε πριν την επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη και της ομάδας του στη Φλόγα.

Ευχαριστούμε το φίλο της Φλόγας καθηγητή Κωνσταντίνο Μπανίτσα για τη συνολική υποστήριξη του, μέχρι και την τοποθέτηση ακόμα και του τελευταίου υπολογιστή.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον ίδιο τον  κ. Κ.  Πιερρακάκη και την ομάδα του.

Πραγματικά, χάρη στην παρέμβασή τους, η ζωή στους ξενώνες μας μπήκε σε μια άλλη διάσταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Πληροφορίες

Τρυφωνίδη Μαρία

Τηλ. 6974892588

FlogaLogoG0r

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Αιγίου 6-8, Γουδή

Τηλ: 2107485000  Φαξ: 2107772421

Email :floga@floga.org.gr

Μάθετε περισσότερα για την Φλόγα:

web   http://www.floga.org.gr/

fb  Βρείτε μας στο Facebook

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβαλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ το Σάββατο στην Ψανή

Published

on

By

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στις 20:30 στην πλαζ Ψανής, θα μιλήσει το μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία  με το συγκρότημα Replica

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για τους Συμβασιούχους COVID των ΟΤΑ

Published

on

By

Το άρθρο 6 της αριθμ. 1028/14 Τροπολογίας της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης 27ης Ιουλίου, αφορά την παράταση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, που έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H παράταση είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική, δηλαδή δίνεται η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή κάθε Δήμου / Περιφέρειας να δώσει παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου  ή όχι.

H ανάγκη των Δήμων, όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. , είναι «να ξανανοίξουν θέσεις covid», καθώς πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid την ώρα αυτή.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BABY BALANCE BIKE: Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” στη Ναύπακτο

Published

on

By

Ενας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε”, στις 07 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη παραλία Ψανή, στη πόλη της Ναυπάκτου.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό ποδηλατικό “αγώνα” με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πεντάλ, που μαθαίνει αγόρια και κορίτσια 3 έως 5 ετών να  αγαπούν το ποδήλατο, ενώ παράλληλα ενθουσιάζει τους γονείς!

Ποδήλατα ισορροπίας, κράνη και προστατευτικά αγκώνων, παρέχονται από τη διοργάνωση ενώ όλα τα παιδιά βραβεύονται με μετάλλια και παίρνουν δωράκια και αναμνηστικό t shirt.

Το νερό ΖΑΓΟΡΑΚΙ διαθέτει δωρεάν τα νερά φροντίζοντας την ενυδάτωση των μικρών “αθλητών”,  ενώ οι μπανάνες Dole διανέμονται δωρεάν δίνοντας ενέργεια στα παιδιά για τον “αγώνα”.

Ο Παιδότοπος – Λουνα Παρκ  PLAYLAND στη παραλία Ψανή στη Ναύπακτο, προσφέρει δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, μια βόλτα στο Καρουσέλ ή στο τραινάκι, ενώ το κατάστημα Παπαδόπουλος Bikes Ναυπάκτου, θα κληρώσει ένα παιδικό ποδήλατο fast junior 18” μαζί με ένα παιδικό κράνος.

Οι “αγώνες” διεξάγονται ανά μια ώρα χρόνου εκκίνησης, ξεκινώντας  από τις 09.00 το πρωί, για λόγους ασφαλείας, καθώς και για να αποφεύγεται η αναμονή και η κούραση των παιδιών.

Τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω πανδημίας του ΕΟΔΥ, για την είσοδο στο χώρο απαιτείται από όλους τους συνοδούς κηδεμόνες των παιδιών και τους θεατές, αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test για covid  48 ωρών, ή αποδεικτικό νόσησης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.prasinomple.gr  διαβάζοντας αναλυτικά και συμφωνώντας με τη προκήρυξη αγώνα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Οι δηλώσεις κλείνουν στις 03/08 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη ώρα προσέλευσης των παιδιών στους “αγώνες”.

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 693 6052888 / 26340 25016 / info@prasinomple.gr

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ