Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζουν οι Ηλεκτρολόγοι της πόλης για την κοροϊδία με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Published

on

Σε έντονο ύφος και με τον τίτλο «4 Χρόνια κοροϊδία, Φτάνει πια…» το  Σωματείο Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Ναυπακτίας & Δωρίδος (Σ.Η.Ε.Ν.Δ.) διαμαρτύρεται για τις πρακτικές που ακολουθούνται από την δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου σχετικά ,με τις αναθέσεις έργων σε επαγγελματίες εκτός Ναυπάκτου, και συγκεκριμένα για την προμήθεια και εγκατάσταση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Δημοτική αρχή από την στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, μας εμπαίζει συνεχώς.

Ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα στηρίξει τους επαγγελματίες της Ναυπάκτου, τα περισσότερα έργα τα αναθέτει σε ηλεκτρολόγους από άλλα μέρη.

Τα Παζάρια κάθε χρόνο τα αναλαμβάνουν ξένοι ηλεκτρολόγοι και κάθε χρόνο μας υπόσχονται ότι του χρόνου θα έρθει η σειρά των Ναυπάκτιων ηλεκτρολόγων. Αλλά δυστυχώς η σειρά μας δεν έρχεται ποτέ…

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση το 2017 δόθηκε σε εταιρεία εκτός Ναυπάκτου με επείγουσες διαδικασίες με 16.800C !!!

Μας είπαν όμως ότι του χρόνου θα προτιμήσουν Ναυπάκτιους…

Δυστυχώς όμως και φέτος η Δημοτική αρχή ανέθεσε, την τελευταία στιγμή, στην ίδια εταιρεία, την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με 24.800C, χωρίς να πάρει καμία προσφορά από τα καταστήματα της Ναυπάκτου…

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Αντιδήμαρχοι, 4 χρόνια κοροϊδία είναι πολλά!!!

Η στάση σας, μας προσβάλλει ως επαγγελματίες, μας προσβάλλει και ως πολίτες αυτής της πόλης…

Εκ του Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος: Σακκούλης Χρήστος, ο Γραμματέας: Μπίμπας Σπύρος»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι 30 Ιουνίου αιτήσεις σύνδεσης στην αποχέτευση – Ακολουθούν πρόστιμα

Published

on

By

Πρόσκληση προς όλους τους δυνητικούς χρήστες του δικτύου της αποχέτευσης του Δήμου Ναυπακτίας έχει απευθύνει εδώ και αρκετό καιρό η ΔΕΥΑΝ,  με την προτροπή να συνδεθούν στο δίκτυο, καθώς υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση 50% στα τέλη σύνδεσης και τη δυνατότητα αποπληρωμής των ποσών αυτών μέσω δόσεων.

Ταυτόχρονα ενημερώνουν από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπακτίας ότι,  σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, ακόμα και αν δεν εμφανιστεί και συνδεθεί στο δίκτυο ο δημότης που περνά από την περιοχή του το δίκτυο αποχέτευσης, στον επόμενο λογαριασμό του θα δει το τέλος αποχέτευσης να αναγράφεται σε αυτόν.

Δυστυχώς, στο δίκτυο της αποχέτευσης, για το οποίο υπήρχε πρόβλεψη για πάνω από 2000 συνδέσεις, σύμφωνα  με την πρόταση κατασκευής και χρηματοδότησης του με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 200 συνδέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μετά την μείωση του κόστους σύνδεσης:  από τα 3,52 ευρώ / τ.μ. (+ΦΠΑ) που χρέωνε η επιχείρηση, πάμε στα 1,8 ευρώ /τ.μ. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι για μια οικία 100 τ.μ. ο ιδιοκτήτης που θα συνδεόταν με το σύστημα της αποχέτευσης, κατέβαλλε 350 ευρώ ως τέλη σύνδεσης, ενώ μετά την μείωση το κόστος θα πέφτει στα 180 ευρώ (+ΦΠΑ).

Στους επαγγελματικούς χώρους από τα 4.26 ευρώ/τ.μ. η χρέωση μειώνεται στα 2.5 ευρώ /τ/μ (+ΦΠΑ).

Ταυτόχρονα  η αποπληρωμή αυτή, μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ ,είτε σε 5 δόσεις.

Το τέλος επανασύνδεση παραμένει στα 50 ευρώ, ενώ η εγγύηση μειώνεται επίσης από τα 50 ευρώ στα 30 ευρώ.

Στην τότε απόφαση τέθηκε ως καταληκτική ημερομηνία  εφαρμογής της η 30η  Ιουνίου του 2019.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

# Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός ο 25χρονος κολυμβητής που εξαφανίστηκε στην Κάτω Βασιλική

Published

on

By

Νεκρός βρέθηκε από το Λιμενικό ο 25χρονος κολυμβητής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κάτω Βασιλική, του Δήμου Ναυπακτίας, στον Πατραϊκό κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός πήγε να σιγουρέψει τη βάρκα του για να μην πάθει ζημιά, την στιγμή κατά την οποία  στην περιοχή είχε ξεσπάσει  μπουρίνι.

Στην αναζήτηση πήραν μέρος  δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ