Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χορός και πίτα από την Ομοσπονδία

Published

on

Τον ετήσιο χορό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:30μμ στο ‘’ΚΤΗΜΑ ΣΙΝΗΣ’’ στη Ναύπακτο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πασχαλινό “δώρο” 713.000 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Με δύο διαδοχικές Υπουργικές Αποφάσεις, την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών άλλαξε τους όρους του “Φιλόδημου ΙΙ” και κατένειμε από τους πόρους αυτού, χωρίς Πρόσκληση, επιχορήγηση 150.000.000,00 ευρώ στους Δήμους της Χώρας για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα:

Α) Πρώτα, με την αριθμ. 30204/19.4.2019 Υ.Α. αντικατέστησε το αρ.5 της αριθμ. 4748/20.2.2018 Υ.Α.

Εκεί οριζόταν ότι η ένταξη έργων στο Φιλόδημο ΙΙ γίνεται με την έκδοση Προσκλήσεων του ΥΠΕΣ, στις οποίες εξειδικεύονται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τα έντυπα και δικαιολογητικά που απαιτούνται (Τεχνικά Δελτία, Αποφάσεις συλλογικών οργάνων), η ανάλυση των κριτηρίων επιλογής, κλπ.

Τώρα πρόσθεσε επιπλέον δυνατότητα, ορίζοντας ότι η ένταξη έργων στο Φιλόδημο ΙΙ μπορεί να πραγματοποιείται « με την έκδοση Αποφάσεων επιχορήγησης προς τους δικαιούχους Φορείς για την κάλυψη δράσεων που αφορούν στους άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”».

Β) Αμέσως μετά, εξέδωσε την αριθμ. 30292/19.4.2019 Απόφαση επιχορήγησης των Δήμων με 150 εκατ. από τον “Φιλόδημο ΙΙ”.

Με την έκδοση της Υ.Α., το ΥΠΕΣ θα καταβάλλει ποσοστό 50% της επιχορήγησης.

Το υπόλοιπο θα καταβληθεί με την υποβολή δικαιολογητικών στο ΥΠΕΣ, το είδος των οποίων θα προσδιοριστεί με επόμενο έγγραφό του.

 Ο προγραμματισμός των δράσεων που θα υλοποιηθούν με τα 150 εκατ., θα γίνει από τους Δήμους, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα.

Όσον αφορά τα κριτήρια, η κατανομή πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικά χαρακτηριστικά κάθε ΟΤΑ με βάση τα στοιχεία μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά συνδεόμενα με την έκταση, τη νησιωτικότητα και την ορεινότητα των ΟΤΑ, καθώς και οικονομικά χαρακτηριστικά συνδεόμενα με τις περιφερειακές ανισότητες.  Ειδικότερα, όπως ακριβώς αναγράφονται στην Απόφαση:

  1. I)Τα κριτήρια κατανομής του ποσού μεταξύ των περιφερειών είναι:

– πληθυσμός

– μεταβολή πληθυσμού

– έκταση

– κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν

– ανεργία

ΙΙ) Τα κριτήρια κατανομής του ποσού μεταξύ των Δήμων ανά περιφέρεια:

– πληθυσμός

– έκταση

– κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του νομού

– πυκνότητα πληθυσμού (ειδικά σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής)

ΙΙΙ) Γενικά κριτήρια κατανομής του ποσού ανά Δήμο είναι τα εξής:

– αριθμός οικισμών ανά Δήμο

– νησιωτικότητα

– ορεινότητα

Να σημειωθεί ότι οι πόροι του Φιλόδημου ΙΙ προέρχονται από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΣ, στη ΣΑΕ-055 του οποίου έχει ενταχθεί το έργο “Έργα και επενδυτικές δραστηριότητες των Δήμων όλης της Χώρας – Ειδικό Πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων” (αυτή είναι η πλήρης ονομασία του “Φιλόδημου ΙΙ”), με προϋπολογισμό 1 δις.

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζωντανά – Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου – Ακολουθία του Νυμφίου

Published

on

By

#  Τεχνική υποστήριξη Δημήτρης Ιωάννου

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τ. Λουκόπουλος: Συνεχίζουμε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρωτόγνωρο για την Ναυπακτία

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του Τάκη Λουκόπουλου, η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Ναυπακτίας σημειώνει:

 

«Με μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε μήνυμα νίκης ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Τάκης Λουκόπουλος, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, στο Στενοπάζαρο.

Με το δυναμικό τους παρών, οι συμπολίτες μας το δήλωσαν ξεκάθαρα. Δεν διακινδυνεύουμε την πορεία του τόπου μας. Συνεχίζουμε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρωτόγνωρο για την Ναυπακτία.

Στην συγκέντρωση των συμπολιτών μας μίλησε ο δήμαρχος, ο Τάκης όπως του απευθύνονταν όλοι και τόνισε:

«Πριν από πέντε χρόνια ξεκινήσαμε με όραμα  και ελπίδα για μια καλύτερη Ναυπακτία. Σήμερα  με υπερηφάνεια  είμαι μπροστά σας  για να μπορώ να σας πω  ότι μετά από σκληρή δουλειά το όραμα έγινε πράξη και η ελπίδα πραγματικότητα. Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Είχαμε την αγάπη και την εκτίμησή σας τόσα χρόνια, που την μετατρέψαμε σε ευθύνη,  και την ευθύνη σε έργο, με όλους τους συνεργάτες μου, μέρα και νύχτα κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε περίοδο βαριάς οικονομικής κρίσης της πατρίδας μας.

Δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν, αλλά αναγνωρίζω ότι και οι δήμαρχοι πριν από μένα δούλεψαν για τον τόπο.

Εμείς όμως το πήγαμε παραπέρα σε όλα τα επίπεδα,  σε όλους τους τομείς ξεκινώντας από την καθημερινότητα, προχωρήσαμε σε νέα έργα ,σε νέες δομές…

Παίρνω σήμερα την ευκαιρία να σας εξομολογηθώ ότι δεν θέλω να είμαι ο δήμαρχος της προσωπικής προβολής και των δημοσίων σχέσεων Ούτε θέλω να κάνω πως τα ξέρω όλα. Δεν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος, γεωπόνος

Αντίθετα θα ήθελα να είμαι ο δήμαρχος της συλλογικής προσπάθειας, της ομαδικής δουλειάς.

Ο δήμαρχος της υποταγής του εγώ στο εμείς.

Αυτές είναι οι αρχές μου και αυτές προσπαθώ να ακολουθώ στην ζωή μου. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά στην κοινωνική και πολιτική μου παρουσία.

Το εμείς είστε όλοι εσείς. Εσείς είστε η δύναμή μου.

Εσάς θέλω κοντά μου.

Χρειάζομαι την αγάπη σας για την πόλη μας, τις ιδέες, τα οράματά σας, την συμμετοχή σας.

Αντίθετα δεν χρειάζομαι κοντά μου ανθρώπους που ο μοναδικός τους σκοπός είναι η προσωπική τους προβολή και ανέλιξη….

Το μεγάλο έργο που κάναμε, το κάναμε όλοι μαζί, ο καθένας από το πόστο του και με τον ρόλο που είχε αναλάβει. Μα πάνω απ’ όλα χρησιμοποιώντας τα καύσιμα που εσείς μας δώσατε. Την δύναμη που εσείς μας δώσατε. Ότι καταφέραμε το οφείλουμε σε σας.

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.

Και εσείς, με την δύναμη που θα μας δώσετε στις εκλογές του Μαΐου, θα αποδείξετε ότι οι επιτυχίες έρχονται όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.  Ο απλός άνθρωπος, οι ιδέες του, τα οράματά του για την πόλη μας είναι η ουσία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Αυτή η δύναμη άλλαξε και αλλάζει την Ναυπακτία.

Έτσι καταφέραμε να αναμετρηθούμε με προβλήματα που ταλαιπωρούσαν όλους μας, ταλαιπωρούσαν τον δήμο για δεκαετίες. Προβλήματα που φαίνονταν άλυτα.

Το ΞΕΝΙΑ περίμενε 20 χρόνια, το πρόβλημα των πηγών της Βαρναρράχης 15 χρόνια, το περιβόητο Οικιστικό 20 χρόνια, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο 10 χρόνια, η αποχέτευση του Αντιρρίου 10 χρόνια, το οικόπεδο του 3ου Δημοτικού 20 χρόνια, το περιβόητα πανωπροίκι στο έργο της αποχέτευσης 10 χρόνια ταλαιπωρούσε τον δήμο και την ΔΕΥΑΝ για έρθουμε εμείς και να φέρουμε την πρώτη νίκη, το τουριστικό καταφύγιο το συζητούσαμε πάνω από 20 χρόνια μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση. Περισσότερα χρόνια πίσω συζητούσαμε και την περιβόητη υπόγεια σήραγγα που θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα αναδείξει την καστρούπολη. Ακόμη και σ’ αυτή την προοπτική βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Περάσαμε από την κουβέντα στην εφαρμογή. Εξ άλλου και η πιο μεγάλη πορεία ξεκινά με ένα πρώτο μικρό βήμα…»

Και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

«Ξέρετε όλοι πως οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες για την πατρίδα μας. Δύσκολες για πολλούς συμπολίτες μας. Ο δήμος έπρεπε να οργανώσει την μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Αγαπητοί φίλοι είμαι πολύ χαρούμενος για την δουλειά που έγινε σε αυτόν τον τομέα.

Αλλά εμένα προσωπικά αυτό που περισσότερο με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση είναι οι 70 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Οι περισσότερες από αυτές για νέους επιστήμονες.

Παιδιά μας που τα κρατήσαμε στην πόλη μας

Παιδιά μας που δεν πήραν τον δρόμο της ξενιτειάς.

Και αυτά όλα που σας ανέφερα, τα αναγνωρίζει η κοινωνία

Γι αυτό και το κάλεσμά μου βρήκε ανταπόκριση.

Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρθηκαν να στελεχώσουν την παράταξή μας, …

Ξεκινάμε τον αγώνα μας

και η δική σας εντολή είναι αυτή που θα μας δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τους  νέους στόχους μας.

Στόχος μας είναι στην επόμενη θητεία να ολοκληρώσουμε το έργο μας, να πάμε την Ναυπακτία ακόμη πιο ψηλά. Εκεί που μας αξίζει.

Εμπρός λοιπόν για τον αγώνα και τη νίκη

Σας ευχαριστώ.»

Και μετά τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου, ο Τάκης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας επέστρεψε στο βήμα για να τονίσει με το γνωστό προσωπικό του τρόπο:

«Μόλις τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο. Πήγαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο, θα ολοκληρώσουμε την νίκη, για την Ναυπακτία. Και για να πετύχουμε δεν σας θέλω απλούς θεατές. Σας θέλω δίπλα μου στο γήπεδο»

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ