Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής χορωδίας και της παιδικής χορωδίας Ναυπάκτου

Published

on

χριστουγεννιάτικη-συναυλία-μικτή-χορωδία-ναυπάκτου-παιδική-χορωδία-2019

Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων η Μικτή χορωδία Ναυπάκτου και η Δημοτική παιδική χορωδία έδωσαν Χριστουγεννιάτικη συναυλία. Στην εξαιρετική εκδήλωση Παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου αρχιμανδρ. Καλλίνικος Γεωργάτος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου, Ζαχαρίας Χοχτούλας και Ντίνος Τσουκαλάς, ο δημοτικός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και δημοτικοί σύμβουλοι. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου Άννα Παπαγεωργίου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο αρχιμανδρ. Καλλίνικος Γεωργάτος και  ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Η Δημοτική Παιδική Χορωδία ξεκίνησε την Συναυλία με γνωστές Χριστουγεννιάτικές μελωδίες υπό την διεύθυνση της Πόλυ Τριανταφύλλου, ενώ στο πιάνο καθόταν η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου. Η σκηνοθέτις και ηθοποιός Ειρήνη Ευαγγελάτου αφηγήθηκε εξαιρετικά Χριστουγεννιάτικο διήγημα.

Με την καθοδήγηση του μαέστρου Todor Kabakchiev και στο πιάνο την Ζιζή Κορκοντζέλου , η Μικτή χορωδία απέδωσε ελληνικές και ξένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλεξ. Παπαδιαμάντη «Το άνθος του γιαλού» αφηγήθηκε η Ειρήνη Ευαγγελάτου.

Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων η Μικτή χορωδία Ναυπάκτου και η Δημοτική παιδική χορωδία έδωσαν Χριστουγεννιάτικη συναυλία.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Οι δραπέτες της σκακιέρας» από την ΚΕΔΝ και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Published

on

By

δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών

Στην γεμάτη από γονείς και παιδιά Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η Διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση «Οι δραπέτες της σκακιέρας».

Η παράσταση είναι βασισμένη σε απόσπασμα από την ομώνυμη όπερα του Γιώργου Κουρουπού – Ευγένιου Τριβιζά και την παρουσίασε στο κοινό της Ναυπάκτου το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης  και Λόγου του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας ΚΕΔΝ.

Τους θεατές υποδέχθηκε η πρόεδρος της ΚΕΔΝ Μαρία Ζιαμπάρα και ο συντονιστής των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ναυπακτίας –ΚΔΑΠ Μάρκος Μυκονιάτης, ενώ ο αντιδήμαρχος Σπύρος Τραχύλης  χαιρέτησε της εκδήλωση.

Το «παρών» έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Γιάννης Μπουλές, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Η διδασκαλία της σκηνικής δημιουργίας και ερμηνείας είναι της Μαρίας Φραγκή  της μουσικής και των τραγουδιών της Αγγελικής Κορδέλλου , της κίνησης και του χορού της Κάτιας Σαβράμη , που διδάσκουν στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών δραπέτες-της-σκακιέρας-ΚΕΔΝ-Πανεπιστήμιο-Πατρών

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσκεψη δημάρχου στο εργοτάξιο του Ξενία

Published

on

By

Ξενία-επίσκεψη-δήμαρχος-Γκίζας

Τον  χώρο του «Ξενία» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ζαχαρία Χοχτούλα και Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Θωμά Κοτρωνιά.

Πλέον οι εργασίες αποκατάστασης – αναστήλωσης και ανάδειξης του κτηρίου συνεχίζονται κανονικά με την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πραγματική κατάσταση της στατικότητας του κτηρίου διέφερε από εκείνη που αναφερόταν στην αρχική μελέτη.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου 18 μήνες, όπου στον χώρο πλέον θα λειτουργεί Μουσείο εικονικής πραγματικότητας, πινακοθήκη, συνεδριακό κέντρο – αίθουσα εκδηλώσεων και καφέ- εστιατόριο.

Ξενία-επίσκεψη-δήμαρχος-Γκίζας Ξενία-επίσκεψη-δήμαρχος-Γκίζας

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Οι Δραπέτες της Σκακιέρας» αύριο Τετάρτη στην Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

ΚΕΔΝ-Πανεπιστημιο-Πατρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας σας προσκαλούν στην διαδραστική θεατρική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους, ¨Οι Δραπέτες της Σκακιέρας¨ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 17.30 στην Παπαχαραλάμπειο  αίθουσα . Η παράσταση είναι βασισμένη σε απόσπασμα από την ομώνυμη όπερα του Γιώργο Κουρουπού – Ευγένιου Τριβιζά.

H δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του  Εργαστήριου Σκηνικής Πράξης  και Λόγου του τμήματος «Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών».

Η διδασκαλία της σκηνικής δημιουργίας και ερμηνείας είναι της Μαρίας Φραγκή  της μουσικής και των τραγουδιών της Αγγελικής Κορδέλλου , της κίνησης και του χορού της Κάτιας Σαβράμη , που διδάσκουν στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ