Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από πεντακόσιους και πλέον μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών, την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί. Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό καθώς διακόσιοι πενήντα έφηβοι, από είκοσι σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας εκφράστηκαν μέσα από τον χορό. Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το χειροκρότημα από τους θεατές.  Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο. Στην όμορφη αυτή γιορτή της νεολαίας έδωσαν το παρών: ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιώργος Σιαμαντάς, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννης Μπουλές, ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου, οι Λυκειάρχες και οι διευθυντές των Σχολείων της Ναυπάκτου και όχι μόνο, γονείς και φίλοι των μαθητών – χορευτών. Συμμετείχε το μουσικό σύνολο «ΚΟΣΜΟΣ» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, δίνοντας τον δικό του τόνο στην δράση, που χρόνο με το χρόνο έγινε πλέον θεσμός.

Με χορευτικές ομάδες συμμετείχαν στο φεστιβάλ:  Το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσια Ναυπάκτου, το Γυμνάσιο Αντιρρίου, το Γυμνάσιο των εκπαιδευτηρίων Πάνου, το 1ο, 2ο Λύκεια Ναυπάκτου, το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου, τα Γυμνάσια Ευηνοχωρίου, Νεοχωρίου, 3ο και 4ο Αγρινίου, Ματαράγκας και Παναιτωλίου. Τα λύκεια Ευηνοχωρίου, 1ο Μεσολογγίου, 2ο Αγρινίου, Παναιτωλίου, και το ΕΠΑΛ Κατοχής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ