Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Published

on

Καταδίκη της Ρωσικής εισβολής και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην υβριδική συνεδρίαση (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η εισβολή στη Ουκρανία και το πλαίσιο που τίθεται για έναν επιθετικό πόλεμο ξυπνάει ξανά τις μνήμες των λαών της Ευρώπης από το σκοτεινό παρελθόν, πρόσφατο και μακρινό.

Οι πολεμικοί ανταγωνισμοί κρατών και οικονομικών συμφερόντων και ο διαμοιρασμός των εδαφών κυρίαρχων κρατών το μόνο που προκαλεί είναι ανθρώπινο πόνο για τους λαούς που μετατρέπονται σε πρόσφυγες αλλά και όλους τους λαούς που πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες ενός πολέμου, που αναδιατάσσει τις σφαίρες γεωπολιτικής και οικονομικής επιρροής.

Πέραν από την αυτονόητη και ξεκάθαρη καταδίκη και την εμπράγματη υπεράσπιση ενός μαχόμενου λαού, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποκτήσει ενιαία, συνεπή και μακροχρόνια εξωτερική πολιτική ασφάλειας η οποία δεν θα είναι α λα καρτ.

Η εισβολή στην Ουκρανία δεν διαφέρει από το διαμελισμό κυρίαρχων κρατών όπως η Κύπρος και η Γιουγκοσλαβία. Ο ανθρώπινος πόνος είναι ίδιος σε κάθε Ήπειρο και μεριά του Κόσμου. Είτε είναι στην Ευρώπη είτε στην Αφρική είτε στη Μέση Ανατολή είτε στην Ασία.

Επειδή η Ευρώπη έχει υποστεί παρόμοια πολεμική εισβολή με καταπάτηση των διεθνών συνθηκών και νόμων, τον θάνατο αμάχων και την δημιουργία προσφύγων στην Δημοκρατία της Κύπρου το 1974 που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρόλα τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας και της Γ.Σ. του ΟΗΕ αλλά και της ΕΕ και πολλών διεθνών φορέων το ΠΣ ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση την ανάδειξη του θέματος στην ΕΕ και στην διεθνή κοινότητα και την εκ νέου καταδίκη του εισβολέα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από την διεθνή κοινότητα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να παραμερίσει τις επιμέρους εθνικές στρατηγικές και να διαμορφώσει μια συνολική πολιτική που δεν θα επιτρέπει σύγχρονους αναθεωρητισμούς οι οποίοι θέτουν εν αμφιβόλω τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών.

Για εμάς η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απαιτεί ισχυρή βούληση από όλο τον δημοκρατικό κόσμο, όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε κάθε κράτος το οποίο απειλεί με πόλεμο τα κράτη μέλη της. Χωρίς πολλαπλές γραμμές οι οποίες επιτρέπουν την αμφισημία, τον εξοπλισμό κρατών όπως η Τουρκία που αναπαράγει το σημερινό αναθεωρητισμό της Ρωσίας και με ξεκάθαρη πολιτική βούληση κυρώσεων όταν υπάρχει κλιμάκωση των κινδύνων και των απειλών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος αντιτίθεται σε κάθε είδους πολεμική σύγκρουση και εχθροπραξία που γίνεται στο βωμό μεγαλοϊδεατισμών και γεωπολιτικών αναθεωρητισμών ή στο βωμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με θύματα τους απλούς πολίτες, και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αυτοί που μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διασφαλίσουν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης και του διαλόγου που οικοδομήθηκαν και επικράτησαν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο λαό της Ουκρανίας, τη θλίψη του για την απώλεια τόσων ζωών μεταξύ των οποίων και Έλληνες ομογενείς, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προστασία των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας.

Όμως, πέραν από την τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε αξιακά ζητήματα τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα λειτουργήσει ως αρωγός και στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και τις παραγωγικές τάξεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου. Η ακρίβεια στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες και ο απόλυτος κίνδυνος κατάρρευσης των εξαγωγικών κλάδων της περιοχής μας κινδυνεύει να θέσει σε γενικευμένο φάσμα κοινωνικής έκρηξης τον πληθυσμό της Χώρας και της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός με την ανακατανομή και διεκδίκηση κονδυλίων για τη στήριξη του κοινωνικού ιστού και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής αλλά και να έρθει σε άμεση συνεργασία με τους εξαγωγικούς κλάδους και την κυβέρνηση για την στήριξη των τελευταίων στη διάθεση των προϊόντων τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός στην υποδοχή προσφύγων και ιδιαίτερα των ομογενών που πιθανά επιθυμούν την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας.

Σε έναν πόλεμο οι λαοί είναι οι μόνοι χαμένοι.

Χρέος κάθε δημοκράτη πολίτη είναι η καταδίκη κάθε πολέμου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται δίπλα στους λαούς και στηρίζει κάθε ειρηνική διπλωματική λύση που θα αμβλύνει τις διαφορές και θα ανοίγει δρόμο αλληλοκατανόησης και συνεργασίας».

Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το ψήφισμα θα σταλεί στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να τεθεί υπ όψη του Προέδρου Απόστολου Τζιτζικώστα και κατ επέκταση να τεθεί στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας είναι Πρόεδρος.

 

Ν. Φαρμάκης: «Το μέλλον των πολιτών της Ευρώπης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στα καταφύγια!»

Κατά την τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης,  εστίασε στους λογούς που επέβαλαν τη συζήτηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, εκπροσωπώντας τους 700.000 πολίτες της περιοχής, οφείλει να εκφράσει την καταδίκη του απέναντι σε έναν πόλεμο, που αποτελεί εισβολή σε ευρωπαϊκό έδαφος και προκαλεί εκατοντάδες θύματα αλλά και εκατομμύρια πρόσφυγες. Επιπλέον όμως, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή χιλιάδων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη. «Πολλές φορές λέμε πως όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια σκακιέρα συνήθως υπακούν σε πολύ ισχυρά γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Τελικά όμως, πιστεύω βαθύτατα πως τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη θέληση των απλών ανθρώπων.  Δεν είναι μόνο οι 700.000 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που λένε όχι στον πόλεμο.  Είναι τα 700 εκατομμύρια των πολιτών της Ευρώπης, απ’ άκρη σ’ άκρη. Κανένας ισχυρός και κανένα συμφέρον δεν μπορεί να νικήσει τόσους ανθρώπους. Και κανένας δεν μπορεί, ούτε να αγνοήσει, ούτε να ρισκάρει το μέλλον τόσων ανθρώπων. Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας με τη φωνή όλων των πολιτών της Ευρώπης, ανεξάρτητα από εθνότητα ή θρησκεία και λέμε στους ηγέτες της Δύσης και της Ανατολής:  Σταματήστε τον πόλεμο, δώστε χώρο στον διάλογο και στην αλληλοκατανόηση. Η Ευρώπη του 21ου αιώνα δεν μπορεί να είναι ένας τόπος με συντρίμμια.  Το μέλλον μας, το μέλλον των πολιτών της Ευρώπης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στα καταφύγια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, ενώ μετέφερε και την εμπειρία του από την συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών στη Μασαλία, όπου τοποθετήθηκαν, ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας των περιφερειών της Ουκρανίας και ο δήμαρχος του Κιέβου. «Με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι αυτά που ακούγαμε δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα. Όχι, δεν αξίζει τέτοια μοίρα για κανέναν λαό, πουθενά στον κόσμο. Πολύ περισσότερο στην Ευρώπη του πολιτισμού και της δημοκρατίας» παρατήρησε και συνέχισε:

«Σαν άνθρωπος, αν θέλετε και σαν πατέρας, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τις εικόνες φόβου και θανάτου που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδικά μάτια και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πως τα δικά μας παιδιά μπορεί να ζήσουν σε έναν κόσμο με τις σειρήνες να ουρλιάζουν και να καλούν τον κόσμο στα καταφύγια. Ας ενώσουμε λοιπόν και τη δική μας φωνή με τη φωνή των απλών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Δεν θέλουμε τείχη και δεν χρειαζόμαστε χαρακώματα. Θέλουμε μόνο ειρήνη και χρειαζόμαστε μόνο διάλογο και αλληλοκατανόηση. Ειδικά εμείς οι Έλληνες, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν πολίτη του κόσμου. Έχουμε να χωρίσουμε μόνο με εκείνους που απεργάζονται σχέδια σε βάρος των πολιτών και που, είτε από μεγαλοϊδεατισμό, είτε από συμφέρον, καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον των πολιτών».

Ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας σημείωσε πως οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν ενότητα και συσπείρωση, πέρα και πάνω από κομματικές ή άλλες ταμπέλες. «Για τον λόγο αυτό, ήρθαμε σήμερα εδώ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς προκατασκευασμένα ψηφίσματα, πιστεύοντας ότι το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει, μπορεί να καταλήξει σε ένα ομόφωνο συμπέρασμα», ανέφερε.

Από την πλευρά της, στην εισαγωγική της τοποθέτηση η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιου Μαρία Μπίλια μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας  «αντιτίθεται σε κάθε είδους πολεμική σύγκρουση και εχθροπραξία που γίνεται στο βωμό μεγαλοϊδεατισμών και γεωπολιτικών αναθεωρητισμών ή στο βωμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με θύματα τους απλούς πολίτες, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αυτοί που μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διασφαλίσουν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης και του διαλόγου που οικοδομήθηκαν και επικράτησαν στην ήπειρό μας ως διδάγματα εποχών μεγάλου ολέθρου και πόνου, στις οποίες κανένας δεν επιθυμεί να επιστρέψει».

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά η αποχέτευση Αντιρρίου

Published

on

By

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά το έργο της αποχέτευσης  Αντιρρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.666.630,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο με τον τίτλο «Αποπεράτωση Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων Αντιρρίου» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων».

Να σημειωθεί ότι, το μεγαλύτερο τμήμα του συγκεκριμένου έργου είχε ήδη κατασκευαστεί από το Γ’ ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο επί σειρά ετών παρέμενε ημιτελές, λόγω απουσίας των ενδιάμεσων τμημάτων, των παραλιακών αντλιοστασίων και των απαιτούμενων περιβαλλοντικών μελετών, με αποτέλεσμα σήμερα να υπογράφεται η συμβασιοποίησή του.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θωμάς  Κοτρωνιάς, με αφορμή την έναρξη του έργου  σημείωσε:

«Η αποχέτευση του Αντιρρίου είναι ένα έργο με σημαντικότατες περιβαλλοντικές προεκτάσεις  και οφέλη για τους δημότες και τον τόπο μας.  Από το 2015 έως το 2019, ο Δήμος Ναυπακτίας είχε προσπαθήσει να λάβει τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ωστόσο τότε αυτό δεν κατέστη εφικτό.  Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπήρχαν.  Τροποποιήσαμε τη μελέτη και με ουσιαστική και στοχευμένη δουλειά, λάβαμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Θα ήθελα επομένως, να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν και, ιδιαίτερα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το σημερινό αποτέλεσμα».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 226ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 226ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#    «Είκοσι χρόνια μετά στο ίδιο σημείο» :

Η ορθή επικύρωση των οριογραμμών των   ρεμάτων Λαγκαδούλας, Σκα και χειμάρρου   Βαρειάς αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα για την πολεοδομική εφαρμογή, εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης της Ναυπάκτου. Είναι βασική προϋπόθεση για…

#   Στη Βουλή το θέμα του εργοστασίου :

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στην θέση Βλαχομάνδρα του  Δήμου Ναυπακτίας, όπου ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό…

#   Έρχονται και άλλες ανεμογεννήτριες στην Ναυπακτία :

Τρεις  ακόμα Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας  στις ΔΕ Χάλκειας, Ναυπάκτου και Πυλλήνης, του Δήμου Ναυπακτίας αναμένεται να λάβουν αδειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα πρόκειται για Αιολικούς Σταθμούς (ΑΣΠΗΕ), στις θέσεις «Καλιακούδα», «Ρουπάκια» και «Καστρουμάς» των παραπάνω Δημοτικών ενοτήτων…

#   Επιστολή ΟΣΥΝ για το οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας :                   

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας όλοι θέλουμε να   πάμε στον τόπο μας, οι Τοπικές Κοινότητες περιμένουν να υποδεχτούν τους συγχωριανούς τους και να τους ευχαριστήσουν , οι Σύλλογοι θέλουν και πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις…

#   Η εκλογολογία καλά κρατεί      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :  

Στο άθλημα της εκλογολογίας θα μπορούσαμε να είμαστε πρωταθλητές. Σε εθνικό επίπεδο τρεφόμαστε με τις προβλέψεις για το πότε θα γίνουν εκλογές, ενώ σε τοπικό επίπεδο καταναλώνουμε ώρες…

#   Ημερίδα για τα έργα και τις υποδομές στη  Δυτική Ελλάδα :

Ημερίδα με θέμα: «Έργα και Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ενώ στην εκδήλωση…

#   Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας από την Περιφέρεια           Δυτικής Ελλάδας :

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Δι.Α.Π.) υλοποιεί  το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας MIS 5075872». Μέσω του έργου…

#   Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ :

Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και οι επαναλοιμώξεις παρούσες. Η επικράτηση της Όμικρον 2 είναι καθολική αλλά φαίνεται πως και οι υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 βρίσκονται επίσης στην κοινότητα. Ειδικά…

#   ΟΑΕΔ:  Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε 80.000 ανέργους :    

Ο ΟΑΕΔ προχωράει στην υλοποίηση ενός μεγάλου προ-γράμματος κατάρτισης 80.000 ανέργων. Η συγκεκριμένη   δράση χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης και οι άνεργοι…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζωντανά 22/6/22 (17:30) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

By

Την  Τετάρτη 22-06-2022  και  ώρα  17:30   συνεδριάζει στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου, σε  Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Αξιοποίηση ιαματικών φυσικών πόρων που ανήκουν στην εκμετάλλευση του Δήμου Ναυπακτίας α. «Ιαματική Πηγή Στάχτης – Πόριαρη» β. Φυσικός Πόρος «Αγραπιδοκάμπου» (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 2. Αποδοχή παραίτησης μέλους από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ και ορισμός νέου (εισηγητής κ. δήμαρχος)
 3. Απευθείας αγορά ακινήτου-γεωτεμαχίου στην κοινότητα Μακύνειας για την εξυπηρέτηση του υφιστάμενου κοιμητηρίου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 4. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκδήλωση για την πολιτιστική εκδήλωση: Αφιέρωμα στους μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Ναύπακτο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 5. Έγκριση εργοταξιακής σήμανσης που αφορά το έργο «Ανάπλαση ανάδειξη της πλατείας Τζαβελλαίων στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 6. Αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του κ. Τσούμα Διονυσίου, Ο.Τ. 287, Λαγκαδούλα Ναυπάκτου  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 7. Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας σύναψης Δημόσιας Σύμβασης του έργου με τίτλο «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΠΛΑΤΑΝΟΥ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 8. Ονοματοδοσία οδών στην περιοχή Κάτω Πλατανίτη (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 9. Ονοματοδοσία οδών στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και κοινότητας Τρικόρφου (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 10. Παράταση εκμίσθωσης ισόγειου Δημοτικού κτηρίου – καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού 78,70 τμ που βρίσκεται στην κοινότητα Αραχώβης.   (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 11. Αποδοχή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου από το Δήμο Ναυπακτίας προκειμένου να ανταπεξέλθει πλήρως στις υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 12. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης αίθουσας του τέως Δημαρχείου Χάλκειας στον προοδευτικό εξωραϊστικό σύλλογο Γαβρολίμνης «Παναγία Παναξιώτισσα». (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 13. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 14. Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 34,8MW ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ» ΤΗΣ Δ.Ε ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GREEKSTREAM ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 15. Τοποθέτηση φωτιστικού στην Παλαιοπαναγιά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 16. Τοποθέτηση φωτιστικού στην ΤΚ Σκάλας (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 17. Τοποθέτηση φωτιστικού στην ΤΚ Λεύκας Βομβοκού (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 18. Τοποθέτηση  φωτιστικών στην  ΤΚ Κλεπά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 19. Τοποθέτηση παροχής ΦΟΠ δημοτικού φωτισμού στην Εβραιόλακα (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 20. Τοποθέτηση παροχής ΦΟΠ δημοτικού φωτισμού στην Μακύνεια (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 21. Έγκριση υλοποίησης προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ιουλίου – Αυγούστου 2022) Δήμου Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 22. Λήψη απόφασης για επιχορήγηση Πολιτιστικών  Συλλόγων & Σωματείων Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 23. Λήψη απόφασης για Επιχορήγηση Αθλητικών  Συλλόγων & Σωματείων Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 24. Ρύθμιση οφειλών και απαλλαγή  μισθωμάτων σχολικού έτους 2019-2020, μείωση  και απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021(εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 25. Χρηματοδότηση εργαστηρίων ΕΚ Ναυπάκτου με ποσό 6.000€ για το σχολικό έτος 2022-2023 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 26. Ορισμός ειδικής επιτροπής επιλογής φιλοξενούμενων παιδιών σχολικού έτους 2022-2023 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 27. Ορισμός Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης σχολικού έτους 2022-2023 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 28.  Διαγραφή παιδιού από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ