Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης ή ανοχής στα του δήμου Ναυπακτίας;

Published

on

Ακόμα και να μην θέλει κάποιος να κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κεντρική και την τοπική πολιτική σκηνή, δεν γίνεται.

Οι ομοιότητες είναι τέτοιες, που εύκολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα του δήμου Ναυπακτίας αποτελούν μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού σκηνικού.

Ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος πέρασε τον πρώτο σκόπελο, μετά την αποχώρηση και τη γεμάτη βολές ανακοίνωση του Γιάννη Σύψα, παίρνοντας τη δήλωση της αμέριστης συμπαράστασης του αντιδημάρχου του, Ανδρέα Κοτσανά.

Η δήλωση αυτή σαφώς ενισχύει το δήμαρχο, γιατί ακόμα κι αν είναι ψήφος ανοχής, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύ σημαντική.

Είναι σημαντική, γιατί διευκολύνει τον δήμαρχο να οργανώσει και να ενισχύσει πολύ καλύτερα την   επανακάθοδό του, χωρίς άλλες απώλειες, που θα προκαλούσαν  πολύ μεγαλύτερο τράνταγμα από την απώλεια του Σύψα.

Και αυτό γιατί η αποχώρηση του Γιάννη Σύψα καταγράφεται περισσότερο ως πολιτική κίνηση επιστροφής στο φυσικό του πολιτικό χώρο με την έκφραση της έντονης δυσαρέσκειας από τον ίδιο για τη δημοσιοποίηση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Τάκη Λουκόπουλο.

Και ενώ με δημοσίευμα εθνικής εμβέλειας καταγράφεται η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Τάκη Λουκόπουλο, με ανακοίνωση της η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι δεν δίνει στήριξη σε  κανέναν από τους υποψηφίους που κομματικά προέρχονται από το χώρο της.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται έντονη πολυδιάσπαση στο χώρο της παραδοσιακής δεξιάς με την κάθοδο τριών συνδυασμών από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Αντίστοιχη πολυδιάσπαση όμως παρατηρείται και στον χώρο του κέντρου.

Αυτή η πολυδιάσπαση στο δεξιό και τον κεντρώο χώρο έχει τουλάχιστον δυο αναγνώσεις:

Με μια πρώτη προσέγγιση φαίνεται να ενισχύει την ομάδα του Τάκη Λουκόπουλου, ο οποίος έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για ψήφο ανοχής.

Έτσι μάλλον δεν χάνει πρωτοκλασάτα στελέχη του, που η μεταγραφή τους όχι μόνο θα ενίσχυε άλλες παρατάξεις αλλά δεν θα επέτρεπε στον Τάκη Λουκόπουλου να σκέφτεται την επανακάθοδό του.

Με μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει ότι η συμμετοχή των περισσοτέρων σε αυτές τις εκλογές έχει απώτερο στόχο τις μεθεπόμενες εκλογές του 2023, που θα έχει δοκιμαστεί ο Κλεισθένης και θα έχει ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο.

Και έτσι σπεύδουν κάποιοι να προλάβουν να πιάσουν «στασίδι».

Οψόμεθα!  Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος.

#Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ