Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης ή ανοχής στα του δήμου Ναυπακτίας;

Published

on

Ακόμα και να μην θέλει κάποιος να κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κεντρική και την τοπική πολιτική σκηνή, δεν γίνεται.

Οι ομοιότητες είναι τέτοιες, που εύκολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα του δήμου Ναυπακτίας αποτελούν μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού σκηνικού.

Ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος πέρασε τον πρώτο σκόπελο, μετά την αποχώρηση και τη γεμάτη βολές ανακοίνωση του Γιάννη Σύψα, παίρνοντας τη δήλωση της αμέριστης συμπαράστασης του αντιδημάρχου του, Ανδρέα Κοτσανά.

Η δήλωση αυτή σαφώς ενισχύει το δήμαρχο, γιατί ακόμα κι αν είναι ψήφος ανοχής, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύ σημαντική.

Είναι σημαντική, γιατί διευκολύνει τον δήμαρχο να οργανώσει και να ενισχύσει πολύ καλύτερα την   επανακάθοδό του, χωρίς άλλες απώλειες, που θα προκαλούσαν  πολύ μεγαλύτερο τράνταγμα από την απώλεια του Σύψα.

Και αυτό γιατί η αποχώρηση του Γιάννη Σύψα καταγράφεται περισσότερο ως πολιτική κίνηση επιστροφής στο φυσικό του πολιτικό χώρο με την έκφραση της έντονης δυσαρέσκειας από τον ίδιο για τη δημοσιοποίηση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Τάκη Λουκόπουλο.

Και ενώ με δημοσίευμα εθνικής εμβέλειας καταγράφεται η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Τάκη Λουκόπουλο, με ανακοίνωση της η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι δεν δίνει στήριξη σε  κανέναν από τους υποψηφίους που κομματικά προέρχονται από το χώρο της.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται έντονη πολυδιάσπαση στο χώρο της παραδοσιακής δεξιάς με την κάθοδο τριών συνδυασμών από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Αντίστοιχη πολυδιάσπαση όμως παρατηρείται και στον χώρο του κέντρου.

Αυτή η πολυδιάσπαση στο δεξιό και τον κεντρώο χώρο έχει τουλάχιστον δυο αναγνώσεις:

Με μια πρώτη προσέγγιση φαίνεται να ενισχύει την ομάδα του Τάκη Λουκόπουλου, ο οποίος έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για ψήφο ανοχής.

Έτσι μάλλον δεν χάνει πρωτοκλασάτα στελέχη του, που η μεταγραφή τους όχι μόνο θα ενίσχυε άλλες παρατάξεις αλλά δεν θα επέτρεπε στον Τάκη Λουκόπουλου να σκέφτεται την επανακάθοδό του.

Με μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει ότι η συμμετοχή των περισσοτέρων σε αυτές τις εκλογές έχει απώτερο στόχο τις μεθεπόμενες εκλογές του 2023, που θα έχει δοκιμαστεί ο Κλεισθένης και θα έχει ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο.

Και έτσι σπεύδουν κάποιοι να προλάβουν να πιάσουν «στασίδι».

Οψόμεθα!  Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος.

#Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπακτίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Published

on

By

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της έξαρσης της Ιλαράς, κλιμάκιο του τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με  το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή  5 Απριλίου 2024, εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως και 14 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.  Αναλυτικότερα, το κλιμάκιο του Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών, η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ.Αγγελική Σταματίου και ο Διαμεσολαβητής κ.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό των παιδιών κατέγραψαν τις εμβολιαστικές ανάγκες τους ελέγχοντας τα ατομικά βιβλιάρια υγείας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών παρούσα ήταν και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπεύθυνη των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπακτίας, κ. Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου, η οποία με δήλωσή της εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στο σύνολο του προσωπικού του ΕΟΔΥ, στον Προϊστάμενο Μετακινούμενων Πληθυσμών κ. Κωνσταντίνο Μήτρου, τις συνεργάτιδές του κ .Ελένη Πουλακίδα,  κ. Πολύμνια Βελκίδου και κ. Αικατερίνη Τσέκου, και στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας για τον επαγγελματισμό και την άψογη οργάνωση της διαδικασίας.

Όπως σημείωσε η κ.Ρισβά-Πατακοπούλου «το σύνολο του προσωπικού επέδειξε επαγγελματισμό και εξαιρετικό συντονισμό, στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης εμβολιασμού.  Αντιμετώπισαν τη διαδικασία με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αγάπη αναδεικνύοντας ανάγκη του εμβολιασμού σε ύψιστο αγαθό για την υγεία».

 *Ο Δήμος Ναυπακτίας λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ