Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψεκασμοί δακοκτονίας στην Χάλκεια από σήμερα

Published

on

Ψεκασμοί δακοκτονίας θα πραγματοποιηθούν στην Δ.Ε Χάλκειας από σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου έως και το Σάββατο 18 Ιουλίου.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να ξεκλειδώσουν τα περιφραγμένα κτήματα, ενώ όποιος παραγωγός επιθυμεί μπορεί να παρευρίσκεται στα κτήματά του.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο ( Τετάρτη 03-05-2023) η αξιοποίηση του ΞΕΝΑ

Published

on

By

Συνεδριάζει σε Τακτική συνεδρίαση, την Τετάρτη  03-05-2023  και  ώρα  18:00  το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας  με μοναδικό θέμα συζήτησης:

“Συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας 4 Αστέρων plus”.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το θέμα Ξενία και πάλι στο προσκήνιο

Published

on

By

Με αφορμή την εισήγηση της δημοτικής αρχής, μετά από αίτημα του αναδόχου του έργου, για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου με τον τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου» ανέβηκαν οι τόνοι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26ης Απριλίου.

Το ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Α. Κοτσανά για μεθόδευση από πλευράς δημοτικής αρχής Γκίζα ώστε να δοθεί σε ιδιώτη το Ξενία, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε έρευνα που «τρέχει»  και η οποία και περιλαμβάνει ως ερώτημα την χρήση του Ξενία ως ξενοδοχειακής μονάδας, έδωσε το έναυσμα για αντεγκλήσεις μεταξύ του δημάρχου και μελών της δημοτικής παράταξης Λουκόπουλου.

Να θυμίσουμε πως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας Τ. Λουκόπουλου είχε αποφασιστεί η αναβάθμιση και ανάδειξη του Ξενία και η λειτουργία του ως πολυχώρου πολιτισμού, με την δημιουργία μουσείου ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αίθουσας συνεδρίων, πινακοθήκης, καφέ καθώς και  κάποιου αριθμού δωματίων για φιλοξενία προσκεκλημένων.

Ωστόσο, το θέμα της χρήσης του Ξενία δεν είναι καινούργιο καθώς κατά την διάρκεια της θητείας Γκίζα έχει, έστω και άτυπα,  συζητηθεί το ζήτημα βιωσιμότητάς του ως πολιτιστικού πολυχώρου,  με την οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Ναυπακτίας να είναι μεγάλη αφού θα απαιτούνται χρήματα τόσο για την συντήρησή του όσο και για την μισθοδοσία του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία του.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία και η επέκταση του Ξενία ως ξενοδοχειακή μονάδα με υψηλά στάνταρς, μέσω  μακροχρόνιας μίσθωσης  σε ιδιώτη κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την δημοτική αρχή, πως και αξιόλογα έσοδα θα φέρει προς τον Δήμο και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών της πόλης της Ναυπάκτου.

Με την πλευρά της δημοτικής παράταξης Τ. Λουκόπουλου να αντιδρά τονίζοντας πως δεν έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε συζήτηση για την χρήση του Ξενία, αφού υπάρχει ήδη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ναυπακτίας         Β. Γκίζας πρότεινε να συζητηθεί ως μοναδικό το θέμα του Ξενία σε  δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις όλων αλλά και για τις «πτυχές» του θέματος Ξενία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας αλλάζει μορφή

Published

on

By

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης στις πρώην νεροτσουλήθρες.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν τμήμα του έργου αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου που προβλέπει παρεμβάσεις συνολικού ύψους 1,79 εκ. ευρώ, οι οποίες υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δ. Ναυπακτίας.

Η εικόνα της πόλης μας σε μήκος 3 περίπου χιλιομέτρων, από το ανατολικό άκρο του Γριμπόβου έως το δυτικό άκρο της Ψανής, βελτιώνεται σημαντικά και αναβαθμίζεται.

Δημιουργούνται αθλητικές εγκαταστάσεις, κερκίδες, παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια, έξυπνα ηλιακά καθιστικά, χημικές τουαλέτες, αρδευτικό σύστημα, οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, πλακοστρώσεις.

Θα τοποθετηθούν έξυπνες ασύρματες συσκευές ραντάρ ανίχνευσης οχημάτων και συλλογής κυκλοφοριακών δεδομένων, φωτεινές συσκευές σήμανσης led οδοστρώματος, συσκευές ανίχνευσης σημάτων bluetooth, συσκευές ανίχνευσης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να κουμπώσουν στα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτελούνται στο Κάστρο και το Ενετικό Λιμάνι.

Η πόλη μας αλλάζει μορφή.

Γίνεται ακόμη καλύτερη για εμάς και τους επισκέπτες μας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ