Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψωμί, ελιά και …live βασιλιά!

Published

on

Η κηδεία του τέως Βασιλιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση θα ήταν ιδιωτική… Αυτό από ότι φαίνεται έμεινε μόνο στα χαρτιά. Η κυβέρνηση μέσω της κρατικής τηλεόρασης κήδεψε τον τέως με κάθε «τιμή και επισημότητα»

Η κρατική τηλεόραση σε μια σύνδεση λεπτό προς λεπτό επέλεξε να μας ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια για τους βασιλικούς οίκους που βρέθηκαν στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Με τα μικρά ονόματα τους – για να αποκτήσουμε και …οικειότητα – η ΕΡΤ σε μια σύνδεση live «μαμούθ» μας παρουσίασε βασιλικά και πριγκιπικά βιογραφικά. Μας «φλόμωσε» με τίτλους και βαρύγδουπες αναφορές περί έντονου συγκινησιακού κλίματος. Και κάλυψε κάθε λεπτό της διαδρομής των «γαλαζοαίματων» από τη Μεγάλη Βρετάνια, μέχρι την Μητρόπολη και από εκεί στο Τατόι. Αναρωτιόμαστε λοιπόν:  Τι περισσότερο θα έκανε η κρατική τηλεόραση (αλλά και όλα τα υπόλοιπα κανάλια) αν η τελετή δεν ήταν «ιδιωτική»;

Το «φιλοβασιλικό» κυβερνητικό κλίμα ήρθε να συμπληρώσει ένας πρώην «γαλάζιος» πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα γνώρισε και την αποθέωση από το πλήθος. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα αφού απέτισε φόρο τιμής, στη συνέχεια βγήκε έξω από το παρεκκλήσι και συνομίλησε με τον κόσμο που περίμενε στην ουρά… Προφανώς σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο για τον ίδιο. Εξάλλου η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τις …αντιστάσεις βοήθησε να μετατραπεί η «ιδιωτική τελετή» σε …προσκύνημα του πλήθους.

Μετά τα παραπάνω, όσοι από τους πολίτες βρέθηκαν στη Μητρόπολη και ορισμένοι από αυτούς (που ηλικιακά δεν είδαν ποτέ τον Κωνσταντίνο με βασιλικό στέμμα) φώναζαν «ψωμί, ελιά και Κότσο Βασιλιά», μάλλον το έπραξαν για τις κάμερες, αφού δεν πιστεύουμε ότι τολμούν σε κάποια άλλη δημόσια εμφάνιση τους να υμνούν …«τα βασιλικά επιτεύγματα» φτώχειας που μαζί με όλα τα υπόλοιπα δεινά έφερε η μοναρχία στην Ελλάδα.

Όσο για κάποιους γραφικούς φιλοβασιλικούς (υμνητές όλων των απολυταρχικών καθεστώτων που γνώρισε αυτός ο τόπος) που θεάθηκαν να κλαίνε, να κρατάνε σημαία με την κορώνα, κορνίζες με τον Κωνσταντίνο, να φορούν παραδοσιακές στολές και να ζητούν την επιστροφή της βασιλείας στην Ελλάδα, φαίνεται ότι βρήκαν «πεδίο» λαμπρό για να εκφράσουν τον …φιλοβασιλικό καημό τους. Βρήκαν «πάτημα» για να κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας των αναχρονιστικών απόψεων τους, που τους πρόσφερε η κρατική τηλεόραση και τα υπόλοιπα κανάλια με τις ευλογίες και της κυβέρνησης.

Υ.Γ: Οι πολίτες που φώναζαν «ψωμί, ελιά και Κότσο Βασιλιά» για να αποθεώσουν τους «γαλαζοαίματους», απλά τους πληροφορούμε ότι σε αντίθεση με αυτούς οι εκπρόσωποι των Βασιλικών Οίκων τρωγοπίνανε για δύο μέρες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» και τις επόμενες ώρες και μέρες θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα είτε για τις βασιλικές, είτε για τις πλούσιες επαύλεις τους!

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ:  Συνέντευξη από ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ για την ακρίβεια

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 18:00.

Η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, ) θα έχει θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: Προειδοποιητικές επιστολές σε 200.000 επαγγελματίες

Published

on

By

Διακόσιες χιλιάδες ηλεκτρονικές επιστολές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με χρέη λιγότερα από 2.000€ θα στείλουν αυτήν την εβδομάδα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καλώντας τους είτε να εξοφλήσουν είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 24 δόσεις προκειμένου να μην χάσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα

Στο email θα τονίζεται ότι εφόσον δεν προβούν στην τακτοποίηση των οφειλών τους έως τις 29 Φεβρουαρίου που λήγει η διορία δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική ικανότητα για εκείνους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε την αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων στη συγκεκριμένη κατηγορία των οφειλετών λόγω του χαμηλού ύψους χρεών που είναι και πιο εύκολο (τουλάχιστον) να ρυθμιστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως 500€ χρωστούν 165.000 ασφαλισμένοι κι από 501€ έως 2.000€ οι υπόλοιπες 35.000.

Επιπλέον «παραδοσιακά» οφειλέτες με λίγες οφειλές είναι και πιο εύκολα «προσβάσιμοι».

Τυχόν απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν μεν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας όμως δεν θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα στις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

Σε όσους περιμένουν ότι την τελευταία στιγμή θα δοθεί μια παράταση ή θα ληφθεί μια κάποια μέριμνα – όπως πέρυσι όταν και υπήρχε η δυνατότητα της μερικής καταβολής εισφορών και συγκεκριμένα υπέρ του κλάδου υγείας που αντιστοιχούσε στην κλάση που είχε επιλέξει ο ασφαλισμένος – , το μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα αφού ο Covid δεν αποτελεί πια τόσο σημαντικό πρόβλημα ώστε να κλείνει η οικονομία κι ότι επιπλέον είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί λένε στο υπουργείο και όσοι πληρώνουν εισφορές και όσοι δεν πληρώνουν να έχουν τις ίδιες απολαβές.

Αυτό πάντως που θα γίνει , είναι η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας της επόμενες ημέρες από τη Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε κατ’ εξαίρεση να παρέχεται η δωρεάν συμμετοχή στα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανήλικα τέκνα των ασφαλισμένων , τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες. Η εξαίρεση θα επεκταθεί και στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών ( πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.)

Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι με κίνδυνο άμεσης απώλειας ασφαλιστικής ικανότητας κινδυνεύουν 733.000 ασφαλισμένοι. Εκτός από τις 200.000 με χρέη έως 2.000€ :

-400.000 έχουν οφειλές 2001-15.000€

-130.000 έχουν οφειλές άνω των 15.000€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην τοξοβολία

Published

on

By

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες.

Μικρούς και μεγάλους.

Η σωματική διάπλαση δεν παίζει κάποιο ρόλο.

Αυτοί που ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών, αποκτούν ισορροπία και αντοχή, ενώ βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Εσείς… θα δοκιμάσετε;

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ