Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Όλοι μαζί ρολάρουμε για καλό σκοπό»: παρουσιάστηκε η δράση τοποθετήθηκαν οι συσκευές

Published

on

Με το σύνθημα «Όλοι μαζί ρολάρουμε για καλό σκοπό», παρουσιάστηκαν από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας και από τον Δήμο Ναυπακτίας οι «συσκευές» συλλογής πλαστικών καπακιών, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο.  Πρόκειται για πιλοτική δράση με τις «συσκευές» να τοποθετούνται σε σχολεία και κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και σε τοπικά διαμερίσματα.

Στόχος του προγράμματος είναι η συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία στη συνέχεια θα οδηγούνται προς ανακύκλωση, με αντάλλαγμα για τον Δήμο χρηματικό ποσό που θα διατίθεται σε κοινωνικές δομές κλπ. Το έσοδο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά είτε για την αγορά αναπηρικών αμαξίδιων είτε για οποιοδήποτε σχετικό είδος μπορεί να προσφερθεί σε άτομα με αναπηρία.  Σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ναυπακτίας, τα είδη θα καταλήγουν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Στην παρουσίαση που έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ντίνος Ζορμπάς, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου και Ντίνος Τσουκαλάς, o δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δωρίδος Ανδρέας  Ευσταθίου καθώς και η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου Μυρτώ Κιμινουλάκη.

Οι «συσκευές » είναι μεταλλικές, σε διάφορα σχέδια όπως καρδιά, πεταλούδα, μπάλα, κούπα και καράβι.  Φτιαχτήκαν με αυτά τα ιδιαίτερα σχήματα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη απήχηση για την υλοποίηση του σκοπού της δημιουργίας τους.

Σε αυτές τοποθετούμε προς ανακύκλωση πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού-αναψυκτικού, γάλατα-χυμούς, απορρυπαντικά κλπ.

Που τις συναντάμε

Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 20 συσκευές στα ακόλουθα σημεία, τις οποίες μπορούμε να συναντήσουμε στα παρακάτω σημεία:

Δυο συσκευές σχέδιο καρδιάς στην Τ.Κ. Ναυπάκτου στην Πλατεία Φαρμάκη και Πλατεία Ισιόδου.

Πέντε συσκευές στα δημοτικά σχολεία της πόλη. Οι τρεις με σχέδιο πεταλούδα στο 1ο, 2ο, & 3ο Δημοτικό Ναυπάκτου, μία συσκευή σχέδιο πεταλούδα στο 6ο Δημοτικό Λυγιά και μία συσκευή σχέδιο καρδιάς στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου.

Τέσσερις συσκευές σχέδιο καρδιάς στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ναυπάκτου. Δυο στο 1ο & 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου, μία στο 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και μία στο 3ο Γυμνάσιο στον Λυγιά.

Μία συσκευή σχέδιο καράβι στο Λιμάνι της Ναυπάκτου και δύο συσκευές σχέδιο κούπα στις παραλίες Ψανής και Γριμπόβου.

Μία συσκευή σχέδιο καρδιάς στην Τ.Κ. Άνω Χώρας, στο κέντρο του χωριού έναντι της εκκλησίας Αγίας Παρασκευής.

Μία συσκευή σχέδιο καρδιάς στην Τ.Κ. Αντιρρίου, στο επάνω μέρος πλατείας Χορμόβα, έναντι Ταχυδρομείου.

Μία συσκευή σχέδιο καρδιάς στην Τ.Κ. Χάλκειας, πίσω από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Μία συσκευή σχέδιο καρδιάς στην Τ.Κ. Δάφνης, δίπλα στη στάση στο ύψος της εκκλησίας της Δάφνης.

Μία συσκευή σχέδιο καρδιάς στην Τ.Κ. Μαμουλάδας, προαύλιος χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαμουλάδας.

Μία συσκευή σχέδιο μπάλα στο Γήπεδο Ναυπάκτου, προαύλιος χώρος, Ανατολικά της Εισόδου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστές έως 1η Οκτωβρίου οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος λόγω μεταστέγασης

Published

on

By

Τεχνική-υπηρεσία-δημος-Ναυπακτίας
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την αριθ. 548/24-9-2021 απόφαση οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  (στην Παλαιοπαναγιά) δεν θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 27.9.2021 έως και την Παρασκευή 1.10.2021, λόγω μεταστέγασής τους στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου Αντιρρίου, όπου από την Δευτέρα 4.10.2021 θα λειτουργούν κανονικά.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 189 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 189ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#   Οριστικό το ρήγμα -Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό, έπονται εξελίξεις :

Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Ναυπακτίας, με τη σπίθα  εδώ και καιρό να   σιγοκαίει. Πλέον η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας — ΑΔΚΝ», με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουλέ αποχώρησε  από την συνδιοίκηση αποσύροντας την στήριξή της στην δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα…

#  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας  εγκαινίασε την Έκθεση Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια :

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε  την έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της.

Κατά τον χαιρετισμό της, υπογράμμισε ότι η έκθεση αυτή…

#   ΚΔΑΠ:  Πράσινο φως για πρόσθετη χρηματοδότηση:

Συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ   του Δήμου Ναυπακτίας μετά από αίτημά τους. Συγκεκριμένα,  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ…

#   450η Επέτειος της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου» – Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:       

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 450η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, το ιστορικό γεγονός που σφράγισε την ιστορία της Ευρώπης, με ξεχωριστές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, απόλυτα προσαρμοσμένες στους υγειονομικούς κανόνες…

#   Η πολιτική στο προσκήνιο του δήμου Ναυπακτίας   (ΚΥΡΙΟ ΆΡΘΡΟ) :   

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη μέση της δημοτικής περιόδου, για να αρχίσουν να ζεσταίνονται οι μηχανές που παράγουν πολιτική στο δήμο Ναυπακτίας. Τα δύο πρώτα χρόνια πέρασαν πολιτικά άοσμα και άχρωμα…

#   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:  Πρωτοβουλίες για την προστασία και διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών:

Στην ημερίδα για το έργο «Φύλακες της Φύσης, Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών», συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας…

 #   Ναύπακτος:  Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας –  Πέτυχαν τον στόχο τους:

Πετυχαίνοντας το στόχο τους, για την προβολή της πόλης της Ναυπάκτου και εφαρμόζοντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω πανδημίας,          υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας, όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών…

 #   Οδηγίες Κ.ΟΜ.Υ προς μαθητές  :

Με τα κρούσματα στην σχολική κοινότητα να έχουν  αυξητική τάση, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)      Μεσολογγίου – Ναυπακτίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου για την λειτουργία των σχολικών μονάδων 2021-2022, ενημερώνουν ότι…

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται τα Rapid test στη Ναύπακτο

Published

on

By

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο στο ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΩΝΗ  (ΨΑΝΗ) την επερχόμενη εβδομάδα:

  • Δευτέρα 27/09 εως Παρασκευή 1/10

και ώρες 09:00 – 14:00.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 15 λεπτά.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

…………………………………………………

Στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης των self tests που πραγματοποιούνται κατ’ οίκον, αλλά και για το συνεχή έλεγχο της διασποράς της Covid-19 στο ευρύ κοινό, οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο Κτήριο Τσώνη (Παραλία Ψανής) την Κυριακή 03/10, τις ώρες 10:00 – 13:00.

Εκτάκτως αυτή την Κυριακή 26/09/2021 δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δειγματοληψία

…………………………………………………..

For the citizens from foreign countries who wish to take the Covid-19 rapid or PCR tests if needed, they can adress to the following places:

Monday to Friday : 09:00 – 14:00 at Tsoni Building (Psani Beach)

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ