Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ραντεβού στην Άνω Χώρα με τους πρωταθλητές

Published

on

Στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, το Πανελλήνιο Marathon ορεινής ποδηλασίας elite & master

μαζί με τους καθιερωμένους open Road & Mountain αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας.

Η καρδιά της ελληνικής και όχι μόνο ποδηλασίας χτυπά στις 25 και 26 Αυγούστου στην Άνω Χώρα.

Για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι αγώνες mountain bike, στα μονοπάτια και στους δασικούς δρόμους, μέσα στα έλατα και τις καστανιές.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ΕΟΠ, σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και Βαλκανικού το 2016 & 2017 στη Ναύπακτο,  επέλεξε για μια ακόμη φορά να αναθέσει στην Περιβαλλοντική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε, τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την υλοποίηση των δύο (2) Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Marathon ορεινής ποδηλασίας για αθλητές elite & masters 2018.

Οι αγώνες πρωταθλήματος θα υλοποιηθούν στην Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας στις 26 Αυγούστου,   με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών στη χώρα μας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής marathon Περικλής Ηλίας, οι πρωταθλητές Αντωνιάδης και Δάντος, η πρωταθλήτρια Ελλάδας Θεοχάρη και οι πρωταθλήτριες Φασόη και Στρουμπούλη είναι μερικά από τα ονόματα που αναμένετε να συμμετέχουν.

Σημαντικό να επισημάνουμε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon master θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και αναμένετε μεγάλη συμμετοχή πρωταθλητών και κορυφαίων αθλητών master.

Παράλληλα οι φανατικοί φίλοι της ποδηλασίας αναμένεται να δώσουν και φέτος, για 8η συνεχή χρονιά, εντυπωσιακό παρών, στους καθιερωμένους Αγώνες Open Road και Mountain Ορεινής Ναυπακτίας που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Αυγούστου, παίρνοντας όσοι συμμετάσχουν στους open αγώνες mtb στις 26/08 , παράλληλη εκκίνηση και τρέχοντας  στην ίδια διαδρομή με τους πρωταθλητές και κορυφαίους αθλητές  marathon elite & master.

Χορηγοί είναι: Arla protein milk, η Νέα Οδός, ο χαλβάς Όλυμπος, το νερό Κορπή, το βούτυρο Lurpak, τα super marketς Σκλαβενίτης, η Advance rent car Δυτικής Ελλάδας, η DEPEND sports, τα δημητριακά της Nestle clusters & fitness, η Ideal Χρήστος Παπαδόπουλος και η SHIMANO.

Συνεργαζόμενοι: Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, Δασαρχείο, Τροχαία & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, η ομάδα mtbXepert στη σήμανση των χωμάτινων διαδρομών, καθώς και η τοπική κοινότητα Άνω Χώρας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

  Το Σάββατο 25/08/2016, στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. και την Κυριακή 26/08, στις 10:00  τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα marathon elite & master 2018 ανδρών και γυναικών.

Παράλληλη  εκκίνηση θα δοθεί την ίδια ώρα και για τους δύο αγώνες open ορεινής ποδηλασίας απόστασης 26 χλμ. και 40 χλμ.

Μια ξεχωριστεί εμπειρία για τους λάτρεις της ορεινής μια και θα τρέξουν στην ίδια διαδρομή με τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος ορεινής ποδηλασίας.

«Είναι η συνέχεια της προσπάθειας του φορέα μας και του Δήμου Ναυπακτίας,  που ξεκίνησε εδώ και 8 χρόνια, με στόχο να καταστήσουμε την περιοχή τόπο εναλλακτικού αθλητικού ποδηλατικού τουρισμού…», δήλωσε ο υπεύθυνος του φορέα «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος, στα 1.200μ υψόμετρο, στην Ορεινή Ναυπακτία, τρέχοντας μαζί με τους πρωταθλητές Ελλάδος marathon mtb elite & masters.

 

????????????????????????????????????

ΕΛΛΑΔΑ

Έκαναν όλοι “Ρουά ματ” στο 12ο Τουρνουά σκακιού blitz Lepanto

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με τις απονομές των επάθλων στους νικητές το 12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ» που πραγματοποιήθηκε σήμερα   Σάββατο  30 Σεπτεμβρίου 2023  στο Καφέ «IN SPOT», στην  Παραλία Ψανής.

Το τουρνουά  διοργανώνει κάθε χρόνο ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου  (ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 90, καταδεικνύοντας την αγάπη για το σκάκι ναυπάκτιων και επισκεπτών σκακιστών που πήραν μέρος στο καθιερωμένο πλέον τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο μικρότερος σε ηλικία σκακιστής ήταν 6 ετών και ο μεγαλύτερος 65 ετών.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Με πολλές συμμετοχές ξεκινά σήμερα το 12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ»

Published

on

By

Με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις  90, ξεκινά στις 16:00 το  12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ» σήμερα   Σάββατο  30 Σεπτεμβρίου 2023  στο Καφέ «IN SPOT», στην  Παραλία Ψανής.
Το τουρνουά  διοργανώνει ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου ( ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Το σύστημα αγώνων είναι Ελβετικό 11 γύρων, χωρίς αξιολόγηση με χρόνο σκέψης
3 λεπτά + 2 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την προκήρυξη των αγώνων στο site  του συλλόγου www.asonepaxtos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση βιβλίου πρακτικών Β’ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Published

on

By

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτέμβριου 2023 στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας Ο.ΣΥ.Ν παρουσίασε  το βιβλίο των πρακτικών του Β΄ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Συνδιοργανωτές όλοι οι φορείς της περιοχής , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , ο Δήμος Ναυπακτίας ,η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ,Η Αιτωλική Αναπτυξιακή ,η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας , το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ,η Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών Ε.ΝΑ.Μ  και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας .

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν  ο Νίκος Ανδρίτσος δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου χαιρέτησε την  εσπερίδα και αναφέρθηκε εκτενώς στο διήμερο συνέδριο  και παρότρυνε τους ιθύνοντες να μελετήσουν τα πρακτικά και να υλοποιήσουν τις προτάσεις καθώς και πρότεινε το συνέδριο να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα . Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές  και μίλησε για την σπουδαιότητα της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ,ο Γιώργος Σιαμαντάς Δημοτικός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος του πρώην Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και αρμόδιος Αντιδήμαρχος όταν έγινε το Συνέδριο  και ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας.                                             

Εισηγητές της Εσπερίδας ήταν ο Προέδρος της Ο.ΣΥ.Ν Θεόδωρος Παπαδόπουλος που εκτός των άλλων δήλωσε ότι Φιλοδοξία της Ομοσπονδίας  είναι το Συνέδριο αυτό ν’ αποτελέσει θεσμό και στρατηγικό σημείο αναφοράς και συνάντηση ανθρώπων απ’ όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας του επιχειρηματικού , πολιτικού και επιστημονικού κόσμου  και καλό θα είναι να γίνεται κάθε δυο χρόνια σε διαφορετικά σημεία του Δήμου μας.  Επίσης πρότεινε για την συγκρότηση μόνιμης ομάδας εργασίας με μέλη τους φορείς η οποία  θα  αξιολογήσει και θα προωθήσει τα συμπεράσματα του συνεδρίου και του κάθε συνεδρίου στην πολιτεία ,στην τοπική αυτοδιοίκηση ,τους φορείς ,στους επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία .

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρθηκε  στις προτάσεις  τα πορίσματα και το συμπέρασμα και για την πρόοδο πολλών εξ αυτών, στην εξωστρέφεια και είπε ότι η Ναυπακτία κοιτάζει μπροστά με όραμα .Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας έκανε λόγο για μετρήσιμα αποτελέσματα και ανέφερε σειρά έργων που υλοποιούνται . Ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτιά στην αξιολόγηση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής σε εθνικό επίπεδο και πόση βοήθεια είχαν γι’ αυτό από τα πρακτικά του συνεδρίου καθώς και για την τοπική στρατηγική ,το πρόγραμμα leader και τι μας έδωσε σε αριθμούς στη Ναυπακτία  ,για τα εμβληματικά έργα Ναυμαχία Ναυπάκτου ,Βαράσοβα μουσείο μανιταριού ,Βεζίρ Τζαμί κλπ και για το νέο leader .

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Δ Θέμης Δαβανέλλος επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των προτάσεων και αναφέρθηκε στα προβλήματα των επαγγελματιών .Ο Πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς επικεντρώθηκε  στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής και ειδικότερα της Ναυπακτίας και για μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα των Δήμων .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Πάνος Λούκας αναφέρθηκε στη συμβολή της Γέφυρας στην ανάπτυξη της περιοχής , τον συνεχή έλεγχο από ειδικούς αλπινιστές για την ασφάλεια της , για τη πράσινη Γέφυρα καθώς και για τις  εκδηλώσεις που προγραμματίζουν  το 2024 για τα 20 χρόνια λειτουργείας της. Ο Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ Νίκος Τριψιάνος στάθηκε στον πνευματικό πλούτο της Ναυπακτίας και τη συμβολή της ΕΝΑΜ και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ Αριστομένης Χάρος μίλησε για τη  συμβολή και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην ανάπτυξη της Ναυπακτίας καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  .

Ακολούθησαν παρεμβάσεις Συλλόγων που αναφέρθηκαν σε θέματα ανάπτυξης και καθημερινότητας και συγκεκριμένα  από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Μαρίας Σαγώνα ,την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποκίστας  Ανδριάνας Νικολάου την Πρόεδρο του Συλλόγου Ανθοφυταίων η Γρανίτσα Κατερίνας Φούτζουλα ,του Προέδρου της Αδελφότητας Ναυπακτίων Αττικής ο Έπαχτος Κωστής Βουτσινάς ,την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μηλιάς Πολυτίμης Σαλτού την Αντιπρόεδρο  του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Κατερίνα Χαραλαμποπουλου και του ταμία του Πνευματικού ομίλου η δάφνη Ανδρέα Μπέσσα.

Εκτός των ανωτέρω την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Θωμάς Βαμβίνης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ,ο Ηλίας Δημητρόπουλος συγγραφέας και  επίτιμος πρόεδρος Ναυπακτίων Πάτρας ,ο συγγραφέας και ιστορικός Ντίνος Μακρυγιάννης ,υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοί για το Δήμο Ναυπακτίας ,αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων ,μέλη όλων των οργάνων της Ο.ΣΥ.Ν και πολλοί κάτοικοι και φίλοι της Ναυπακτίας.

Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Γιάννη Μπανίκα για την παραχώρηση του εμβληματικού χώρου . Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ