Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ραντεβού στην Άνω Χώρα με τους πρωταθλητές

Published

on

Στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, το Πανελλήνιο Marathon ορεινής ποδηλασίας elite & master

μαζί με τους καθιερωμένους open Road & Mountain αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας.

Η καρδιά της ελληνικής και όχι μόνο ποδηλασίας χτυπά στις 25 και 26 Αυγούστου στην Άνω Χώρα.

Για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι αγώνες mountain bike, στα μονοπάτια και στους δασικούς δρόμους, μέσα στα έλατα και τις καστανιές.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ΕΟΠ, σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και Βαλκανικού το 2016 & 2017 στη Ναύπακτο,  επέλεξε για μια ακόμη φορά να αναθέσει στην Περιβαλλοντική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε, τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την υλοποίηση των δύο (2) Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Marathon ορεινής ποδηλασίας για αθλητές elite & masters 2018.

Οι αγώνες πρωταθλήματος θα υλοποιηθούν στην Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας στις 26 Αυγούστου,   με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών στη χώρα μας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής marathon Περικλής Ηλίας, οι πρωταθλητές Αντωνιάδης και Δάντος, η πρωταθλήτρια Ελλάδας Θεοχάρη και οι πρωταθλήτριες Φασόη και Στρουμπούλη είναι μερικά από τα ονόματα που αναμένετε να συμμετέχουν.

Σημαντικό να επισημάνουμε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon master θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και αναμένετε μεγάλη συμμετοχή πρωταθλητών και κορυφαίων αθλητών master.

Παράλληλα οι φανατικοί φίλοι της ποδηλασίας αναμένεται να δώσουν και φέτος, για 8η συνεχή χρονιά, εντυπωσιακό παρών, στους καθιερωμένους Αγώνες Open Road και Mountain Ορεινής Ναυπακτίας που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Αυγούστου, παίρνοντας όσοι συμμετάσχουν στους open αγώνες mtb στις 26/08 , παράλληλη εκκίνηση και τρέχοντας  στην ίδια διαδρομή με τους πρωταθλητές και κορυφαίους αθλητές  marathon elite & master.

Χορηγοί είναι: Arla protein milk, η Νέα Οδός, ο χαλβάς Όλυμπος, το νερό Κορπή, το βούτυρο Lurpak, τα super marketς Σκλαβενίτης, η Advance rent car Δυτικής Ελλάδας, η DEPEND sports, τα δημητριακά της Nestle clusters & fitness, η Ideal Χρήστος Παπαδόπουλος και η SHIMANO.

Συνεργαζόμενοι: Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, Δασαρχείο, Τροχαία & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, η ομάδα mtbXepert στη σήμανση των χωμάτινων διαδρομών, καθώς και η τοπική κοινότητα Άνω Χώρας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

  Το Σάββατο 25/08/2016, στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. και την Κυριακή 26/08, στις 10:00  τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα marathon elite & master 2018 ανδρών και γυναικών.

Παράλληλη  εκκίνηση θα δοθεί την ίδια ώρα και για τους δύο αγώνες open ορεινής ποδηλασίας απόστασης 26 χλμ. και 40 χλμ.

Μια ξεχωριστεί εμπειρία για τους λάτρεις της ορεινής μια και θα τρέξουν στην ίδια διαδρομή με τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος ορεινής ποδηλασίας.

«Είναι η συνέχεια της προσπάθειας του φορέα μας και του Δήμου Ναυπακτίας,  που ξεκίνησε εδώ και 8 χρόνια, με στόχο να καταστήσουμε την περιοχή τόπο εναλλακτικού αθλητικού ποδηλατικού τουρισμού…», δήλωσε ο υπεύθυνος του φορέα «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος, στα 1.200μ υψόμετρο, στην Ορεινή Ναυπακτία, τρέχοντας μαζί με τους πρωταθλητές Ελλάδος marathon mtb elite & masters.

 

????????????????????????????????????

ΕΛΛΑΔΑ

Ο  Κόλπος του Μεξικού και το… Μέτσοβο

Published

on

By

«Ο πλούτος είναι κακόγουστος», έλεγε σε άλλες παλαιότερες εποχές ο Φρανσουά Μιτεράν. Προφανώς αναφερόταν στα της Γαλλίας όμως τις προηγούμενες ημέρες ο αμερικανικός πλούτος έδειξε σε κάθε έκφανση  πόσο κακόγουστος είναι.

Και ποιός είναι η επιτομή του αμερικανικού πλούτου; Μα ο νέος κάτοικος του Λευκού οίκου και η παρέα του, τον οποίον παρεμπιπτόντως ψηφίζουν οι πιο φτωχοί κι απόκληροι Αμερικανοί.  Άντε  βγάλε νόημα.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι πάμπλουτοι φίλοι του προέδρου κι οι ξέβυζες συνοδοί τους  έχουν πρεμούρα να κάνουν την Αμερική ξανά μεγάλη…

Ο πρόεδρος μέσα στο όλο κλίμα ξεστομίζει αδιανόητα πράγματα ακόμη κι όταν δεν έχει κανένα λόγο.

Ποιο το νόημα να ανακοινώσει στην πρώτη προεδρική ομιλία του ότι μετονομάζει τον «Κόλπο του Μεξικού» σε «Κόλπο της Αμερικής»;

Σαν να βγει ο Τασούλας μόλις εκλεγεί και να μας πει ότι από εδώ και στο εξής  το Μέτσοβο θα το φωνάζουμε…   «Μοντ Μπλανς»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

156 εκατ. στους Δήμους – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει στους Δήμους της χώρας, από τον λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 156.000.000 €, το οποίο αποδίδεται ως πρώτη (Α΄) τακτική επιχορήγηση έτους 2025, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των  530.866 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

16,17 και 18 Μαΐου το 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου γνωστοποιούν τις ημερομηνίες του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος, του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που πραγματοποιείται για 11η φορά.

Στις 16, 17 και 18 Μαΐου, η πόλη της Ναυπάκτου θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον δεκάδων χορωδών και φίλων του χορωδιακού τραγουδιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου που φέρει το όνομα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2001 και έκτοτε διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία.  Κάθε φορά, το Φεστιβάλ έχει αφιερωματικό χαρακτήρα και συμμετέχουν σπουδαίοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε τιμήσει με την παρουσία του πολλές εκδηλώσεις του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, αναφέροντας μάλιστα σχετικά σε δήλωσή του: «Φεστιβάλ σαν αυτό της Ναυπάκτου αποτελούν πατριωτικά αναχώματα, δεδομένου ότι η υπεράσπιση της Ελληνικής συνείδησης, της Ελληνικής γλώσσας και της Ελληνικής μουσικής και με μια λέξη της Ελληνικής παράδοσης είναι το κύριο χρέος όλων των ζωντανών κατοίκων αυτής της χώρας».

Οι Χορωδίες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή το 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» μπορούν να επικοινωνούν  μέσω e-mail: miktixorodianafpaktou@gmail.com   και στο τηλέφωνο: 6947306931.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ