Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όσο και αν θολώνουν τα νερά το έργο δεν κρύβεται!!!

Published

on

Μετά τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα και ύστερα από την συζήτηση του θέματος της ΚΕΔΝ στο Δημοτικό συμβούλιο, τις αντιπαραθέσεις και τις ανακοινώσεις, η Δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» μέσω του Γραφείου Τύπου της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ποιες σημαντικές εξελίξεις θέλει να κρύψει η παράταξη του κ. Μπουλέ;

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο  Ναυπακτίας. Ενώ στο συμβούλιο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τεράστιας σημασίας έργα, ήταν προφανής η προσπάθεια του κ. Μπουλέ να θολώσει τα νερά. Σε αυτή την συνεδρίαση συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα εξής:

  1. Σημαντικές πολεοδομικές εξελίξεις. Ανακοινώθηκε ότι το ΣτΕ ενέκρινε (με μικρές αλλαγές) το Π.Δ. για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης, στον παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου. Αυτό σημαίνει υπερδιπλασιασμό του συντελεστή δόμησης (από 0,5 στο 1,2), σε μια μεγάλη περιοχή του οικισμού. Κάτι που το ίδιο το ΣτΕ είχε απορρίψει με παλαιότερη απόφασή του.
  2. Σημαντική εξέλιξη για το περιβάλλον. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε την χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ και ξεκινά η δημοπράτηση του έργου της μετατροπής του Χ.Υ.Τ.Α. Βλαχομάνδρας σε Χ.Υ.Τ. Υπολειμμάτων. Περιλαμβάνεται και μονάδα διαχωρισμού των απορριμμάτων, εργοστάσιο κομποστοποίησης κλπ. Με μια πρόταση: η Ναυπακτία λύνει το πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες. Το έργο αυτό δεν είχε ψηφίσει η παράταξη του κ. Μπουλέ χρησιμοποιώντας, ως συνήθως, φθηνές δικαιολογίες (δήθεν έλλειψη ενημέρωσης). Από την παράταξή του, ως συνήθως, δεν πήρε κανείς τον λόγο για να καταθέσει κάποια πρόταση για βελτιώσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων.
  3. Σημαντική εξέλιξη για το εμπορικό κέντρο της Ναυπάκτου. Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. η κατάθεση κοινής πρότασης με τον εμπορικό σύλλογο για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης. 1,5 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο δήμος για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης (μαζί με την έτοιμη για δημοπράτηση ανάπλαση του ιστορικού κέντρου προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων). Μέχρι 2.000 ευρώ θα έχει δικαίωμα για χρηματοδότηση κάθε μια από τις 150 περίπου επιχειρήσεις που δήλωσαν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από την παράταξη του κ. Μπουλέ, ως συνήθως, δεν πήρε κανείς τον λόγο για να καταθέσει κάποια πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα.
  4. Στην ΚΕΔΝ, δημιουργήθηκαν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, με ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω από 400 οικογένειες ωφελούνται μόνο από την λειτουργία των απογευματινών ΚΔΑΠ. Στην θητεία του ο κ. Μπουλές παρ’ όλο που μπορούσε να δημιουργήσει τα απογευματινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το ξέχασε ή δεν πρόκαμε. Έχασε έτσι ο δήμος χρηματοδότηση τουλάχιστον 4 χρόνων και δεκάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας νέους άνεργους στην εσπερία, από την αστοχία του κ. Μπουλέ. Για να το κρύψει αυτό ο κ. Μπουλές έκανε μέγα θέμα το ότι για τις δεκάδες προσλήψεις ( για τις οποίες έγινε δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε και στις τοπικές εφημερίδες) ένας μόνο πολίτης θεωρεί ότι αδικήθηκε και θα προσφύγει, όπως ορίζει ο νόμος και όπως έχει κάθε δικαίωμα στα διοικητικά δικαστήρια. Στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ οι ενστάσεις και οι προσφυγές πέφτουν σαν βροχή αλλά στην Ναύπακτο ο ένας και μοναδικός ενιστάμενος (με κάθε σεβασμό από εμάς στο δικαίωμά του) έγινε προεκλογικό σώου από τον κ. Μπουλέ. «Ο δήμαρχος με περισσή υποκρισία προτρέπει τώρα τους άνεργους νέους που αδικήθηκαν να πάνε στα Διοικητικά Δικαστήρια» γράφουν χαρακτηριστικά, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Μπουλέ. Πολλαπλασιάζουν τον μοναδικό ενιστάμενο και μιλούν για «άνεργους νέους», αλλά έτσι διαιρούν την κοινωνία αφού πρώτα  αφαίρεσαν από πολλούς το δικαίωμα στην δουλειά, με την αστοχία τους, ελπίζοντας να προστεθούν κάποιες ψήφοι στους λιγοστούς υποστηρικτές τους.

Επιτέλους κ. Μπουλέ έχει και η αντιπολίτευση τα όριά της. Προσαρμοστείτε επιτέλους στο νέο κλίμα αυτοδιοίκησης. Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να συζητάμε επί της ουσίας, καταθέτοντας προτάσεις. Η Ναυπακτία τέτοια συμπεριφορά απαιτεί από όλους μας. Όποτε το αποφασίσετε, εδώ είμαστε και σας περιμένουμε για να συζητήσουμε τις προτάσεις σας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία  Συνδικάτου Οικοδόμων την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας αναφέρει:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αποφάσισε  την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  2024 που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.
  • Άμεσα επαναφορά της  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού.
  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.)
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΡΑ 9:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

                                               ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΤΣIΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΣΧΙΖΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική η συγκέντρωση για την γέφυρα του Μόρνου (video)

Published

on

By

Με μία δυναμική κινητοποίηση κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Μαλαμάτων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Μόρνου ποταμού που παραμένει κλειστή για πεζούς και οχήματα ένα  χρόνο τώρα.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι σε μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον κόμβο Μαλαμάτων, μέσω του οποίου πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Αν και τα πρόσφατα νέα ήταν καλά,  μια και βρέθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της γέφυρας και από τις δύο περιφέρειες,  Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, οι κάτοικοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς την εκταμίευση του ποσού αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μία και η κατάσταση που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί έχει αλλάξει άρδην τις ζωές των κατοίκων και των επαγγελματικών της περιοχής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παίσιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου -Ρισβά, Γιώργος Σιαμαντάς, Γιώργος Γούλας,  Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Γουρζής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πάνος Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης  Νίκος Σιτίστας, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γράψα, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκαν τα χρήματα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Με επιστολή που έστειλε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,   ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώνει πως βρέθηκαν τα χρήματα – ποσό 1.150.000 ευρώ,  που αναλογούν στην Περιφέρεια του για την αποκατάσταση της γέφυρας του Μόρνου ποταμού. Σημειώνει πως με έτοιμη την μελέτη,  το επόμενο βήμα είναι η επίλυση θεμάτων της χρηματοδότησης από δυο διαφορετικά ΠΠΕ των δυο περιφερειών, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση και ακολούθως η δημοπράτηση του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα.  Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ