Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όσο και αν θολώνουν τα νερά το έργο δεν κρύβεται!!!

Published

on

Μετά τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα και ύστερα από την συζήτηση του θέματος της ΚΕΔΝ στο Δημοτικό συμβούλιο, τις αντιπαραθέσεις και τις ανακοινώσεις, η Δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» μέσω του Γραφείου Τύπου της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ποιες σημαντικές εξελίξεις θέλει να κρύψει η παράταξη του κ. Μπουλέ;

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο  Ναυπακτίας. Ενώ στο συμβούλιο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τεράστιας σημασίας έργα, ήταν προφανής η προσπάθεια του κ. Μπουλέ να θολώσει τα νερά. Σε αυτή την συνεδρίαση συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα εξής:

  1. Σημαντικές πολεοδομικές εξελίξεις. Ανακοινώθηκε ότι το ΣτΕ ενέκρινε (με μικρές αλλαγές) το Π.Δ. για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης, στον παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου. Αυτό σημαίνει υπερδιπλασιασμό του συντελεστή δόμησης (από 0,5 στο 1,2), σε μια μεγάλη περιοχή του οικισμού. Κάτι που το ίδιο το ΣτΕ είχε απορρίψει με παλαιότερη απόφασή του.
  2. Σημαντική εξέλιξη για το περιβάλλον. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε την χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ και ξεκινά η δημοπράτηση του έργου της μετατροπής του Χ.Υ.Τ.Α. Βλαχομάνδρας σε Χ.Υ.Τ. Υπολειμμάτων. Περιλαμβάνεται και μονάδα διαχωρισμού των απορριμμάτων, εργοστάσιο κομποστοποίησης κλπ. Με μια πρόταση: η Ναυπακτία λύνει το πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες. Το έργο αυτό δεν είχε ψηφίσει η παράταξη του κ. Μπουλέ χρησιμοποιώντας, ως συνήθως, φθηνές δικαιολογίες (δήθεν έλλειψη ενημέρωσης). Από την παράταξή του, ως συνήθως, δεν πήρε κανείς τον λόγο για να καταθέσει κάποια πρόταση για βελτιώσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων.
  3. Σημαντική εξέλιξη για το εμπορικό κέντρο της Ναυπάκτου. Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. η κατάθεση κοινής πρότασης με τον εμπορικό σύλλογο για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης. 1,5 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο δήμος για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης (μαζί με την έτοιμη για δημοπράτηση ανάπλαση του ιστορικού κέντρου προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων). Μέχρι 2.000 ευρώ θα έχει δικαίωμα για χρηματοδότηση κάθε μια από τις 150 περίπου επιχειρήσεις που δήλωσαν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από την παράταξη του κ. Μπουλέ, ως συνήθως, δεν πήρε κανείς τον λόγο για να καταθέσει κάποια πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα.
  4. Στην ΚΕΔΝ, δημιουργήθηκαν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, με ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω από 400 οικογένειες ωφελούνται μόνο από την λειτουργία των απογευματινών ΚΔΑΠ. Στην θητεία του ο κ. Μπουλές παρ’ όλο που μπορούσε να δημιουργήσει τα απογευματινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το ξέχασε ή δεν πρόκαμε. Έχασε έτσι ο δήμος χρηματοδότηση τουλάχιστον 4 χρόνων και δεκάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας νέους άνεργους στην εσπερία, από την αστοχία του κ. Μπουλέ. Για να το κρύψει αυτό ο κ. Μπουλές έκανε μέγα θέμα το ότι για τις δεκάδες προσλήψεις ( για τις οποίες έγινε δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε και στις τοπικές εφημερίδες) ένας μόνο πολίτης θεωρεί ότι αδικήθηκε και θα προσφύγει, όπως ορίζει ο νόμος και όπως έχει κάθε δικαίωμα στα διοικητικά δικαστήρια. Στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ οι ενστάσεις και οι προσφυγές πέφτουν σαν βροχή αλλά στην Ναύπακτο ο ένας και μοναδικός ενιστάμενος (με κάθε σεβασμό από εμάς στο δικαίωμά του) έγινε προεκλογικό σώου από τον κ. Μπουλέ. «Ο δήμαρχος με περισσή υποκρισία προτρέπει τώρα τους άνεργους νέους που αδικήθηκαν να πάνε στα Διοικητικά Δικαστήρια» γράφουν χαρακτηριστικά, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Μπουλέ. Πολλαπλασιάζουν τον μοναδικό ενιστάμενο και μιλούν για «άνεργους νέους», αλλά έτσι διαιρούν την κοινωνία αφού πρώτα  αφαίρεσαν από πολλούς το δικαίωμα στην δουλειά, με την αστοχία τους, ελπίζοντας να προστεθούν κάποιες ψήφοι στους λιγοστούς υποστηρικτές τους.

Επιτέλους κ. Μπουλέ έχει και η αντιπολίτευση τα όριά της. Προσαρμοστείτε επιτέλους στο νέο κλίμα αυτοδιοίκησης. Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να συζητάμε επί της ουσίας, καταθέτοντας προτάσεις. Η Ναυπακτία τέτοια συμπεριφορά απαιτεί από όλους μας. Όποτε το αποφασίσετε, εδώ είμαστε και σας περιμένουμε για να συζητήσουμε τις προτάσεις σας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κικίλιας: «Η Ναύπακτος μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της Τουριστικής Ανάπτυξης»

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ναύπακτο πραγματοποίησε το πρωί σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Τον υπουργό,  τον βουλευτή  Σπήλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη υποδέχτηκε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς, Σωκράτης Παπαβασιλείου, Γιάννης Παπαϊωαννίδης και Ντίνος Τσουκαλάς, καθώς και ο πρόεδρος της    Αιτωλικής Γιώργος Κοτρώνης.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο δημάρχου και με την ολοκλήρωσή της έγιναν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Για συνεργασίες, με στόχο την  τουριστική εξωστρέφεια, με το υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε λόγο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με τον Βασίλη Κικίλια να δηλώνει ότι η Ναύπακτος μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς  γίνονται σημαντικά πράγματα στην περιοχή, με το υπουργείο να συνδράμει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και το θέμα της μαρίνας Ναυπάκτου, με θετικά στοιχεία το ενδιαφέρον για εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων πέραν του Ατλαντικού, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός χαρακτήρισε την Ναύπακτο και την Ναυπακτία ως έναν παγκόσμιο προορισμό για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Για μαγικό τόπο που έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ιστορία,  πολιτισμό θαλάσσιο μέτωπο ,όπως και  ορεινό όγκο που προσφέρει μοναδικές απολαύσεις. Είμαστε ένας άξιος προορισμός και ως Δυτική Ελλάδα και ως Ναύπακτος και είναι κάτι που θα συνεχίσει να επιτυγχάνεται μέσα από τις διαρκείς προσπάθειες, τόνισε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Αναμνηστική πλακέτα της πόλης της Ναυπάκτου για τον εορτασμό των 450 ετών από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, προσέφερε ο Δήμος Ναυπακτίας μέσω του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Ντίνου Τσουκαλά στο υπουργό Τουρισμού.

Ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Θέμης Δαβανέλλος και εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα συσκευασίας μελιού «Styliaras Honey» όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της καθώς και την ζυθοποιία  Πλούμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι στο αίτημα της αντιπολίτευσης για μετάθεση την Δευτέρα της συζήτησης για την Ανάπλαση

Published

on

By

Αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στο Δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της ανάπλασης. Για το λόγο οτι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά το μέλλον της πόλης μας, τόσο η Ομοσπονδία -ΟΕΒΕΝ όσο και το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΣ  Γ. Σιμάκη να μεταθέσει τη συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα, αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε.

Ακολουθούν οι επιστολές των δημοτικών συμβούλων και η απάντηση Σιμάκη

“Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της επιτροπής που συγκροτήθηκε για το έργο της ανάπλασης μας στείλατε την Παρασκευή 24/6/22 πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 30/6/22.

Γνωρίζετε τη σοβαρότητα του θέματος και το ενδιαφέρον που έχουν οι συμπολίτες μας για το έργο της ανάπλασης που καθυστερεί ανεξήγητα μέχρι σήμερα και με ορατό τον κίνδυνο της μη ολοκλήρωσής του.

Με αυτό ως δεδομένο μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι επιλέξατε για την ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα είναι ανοιχτά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους περιλαμβάνεστε και εσείς αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Για το θέμα αυτό έχετε λάβει την από 24/6/22 σχετική διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας.

Υπογραμμίζουμε ότι μέχρι σήμερα όλα τα Δημοτικά Συμβούλια τα συγκαλείτε Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα. Ως εκ τούτου είναι προφανής η σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας σας να καλέσετε την ειδική αυτή συνεδρίαση για την Πέμπτη το απόγευμα με στόχο να δυσκολέψετε την παρουσία δημοτικών συμβούλων και να αποτρέψετε την παρουσία πολιτών που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο έργο.

Πέραν αυτών, γνωρίζετε κ πρόεδρε ότι για το θέμα αυτό είναι απαραίτητη η προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι καλούνται να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεση τους. Τα έγγραφα αυτά μπορούμε να τα ζητήσουμε σήμερα Δευτέρα 27/6/22 και είναι αμφίβολο αν θα μας δοθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μας δίνετε  καθόλου χρόνο να τα μελετήσουμε και πολύ περισσότερο να διερευνήσουμε σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος (νομικές, τεχνικές, οικονομικές κλπ)

Για να μελετήσουμε το θέμα και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας ζητάμε να μεταθέσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το απόγευμα της Δευτέρας 4/7/22. Ουσιαστικά πρόκειται για μετάθεση της συζήτησης κατά μια εργάσιμη ημέρα χωρίς να  προκύπτει κάποιο πρόβλημα για το δήμο. Άλλωστε έχουν παρέλθει τρία χρόνια και το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά και μετά από συνεχείς πιέσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.  Με τον τρόπο αυτό θα μας δώσετε ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο για να μελετήσουμε καλύτερα το φάκελο του έργου και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε δεδομένη την πρόσκλησή σας προς το μελετητή ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ και να δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις πάνω στη μελέτη που συνέταξε.

Ναύπακτος 27/6/2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Λουκόπουλος Παναγιώτης

Σιαμαντας Γεωργιος

Χρυσανθόπουλος Λάμπρος

Κονίδας Παναγιώτης

Δημητρόπουλος Νικόλαος

Σκαρλάτος

Μπουλές Ιωάννης

Κοτσανας Ανδρέας

Ασημακόπουλος Νικόλαος

Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα

Γούλας Γεώργιος

Ασημακόπουλος Γεώργιος

 

Η απάντηση του προέδρου του ΔΣ Γ. Σιμάκη

“Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι φροντίζουμε πάντοτε για τη διευκόλυνση του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Προς ενημέρωσή σας, τη συγκεκριμένη ημέρα που προτείνετε θα απουσιάζουν τουλάχιστον 2 μέλη του συμβουλίου.

Σας υπενθυμίζω ότι, κατά τη τελευταία συνεδρίαση ζητήσατε την όσο το δυνατόν πιο άμεση σύγκληση του σώματος, η οποία βάσει των διαδικασιών που απαιτούνται, είναι η Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, η οποία και τελικώς επελέγη.  Σημειώνω δε ότι, προφανώς και υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την προετοιμασία σας, δεδομένου ότι έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να δοθεί προτεραιότητα σε οποιοδήποτε έγγραφο ζητηθεί από μέρους σας. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, είχατε τη δυνατότητα να προετοιμαστείτε κατάλληλα”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ