Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν το ΠΑΣΟΚ θεσμοθετούσε την προστασία της Α’ κατοικίας με τον ν. 3869…

Published

on

Κωνσταντοπουλος-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Αιτωλοακαρνανία-βουλή

Στη συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ανέφερε:

Για την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ:

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται ποιος θα κερδίσει τον έπαινο για τη σωτηρία της κοινωνίας. Όταν και οι δύο θα έπρεπε να είναι απολογούμενοι. Η Νέα Δημοκρατία για την πενταετία 2004-2009 που με την κυβερνητική της πολιτική οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία της χώρας, οδηγώντας την ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ για το αντιμνημονιακό μέτωπο και το καταστρεπτικό 2015-2019. Αλλά και για την ομερτά. Διότι θα έλεγε κανείς ότι για το ΣΥΡΙΖΑ, 5 χρόνια δεν υπήρξε η διακυβέρνηση από τον κ. Καραμανλή 2004-2009.»

«Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, πέρασε στη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η δε Νέα Δημοκρατία, από το δήθεν σχέδιο διάσωσης της κοινωνίας και των πολιτών, σε ένα αχταρμά αποφάσεων που δεν μας βγάζει τη θηλιά από το λαιμό. Ο φαρισαϊσμός στο μεγαλείο του! Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τα φίλια και πρώην συντροφικά πυρά που δέχτηκε, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.»

Για το ΠΑΣΟΚ και την προστασία της Α’ κατοικίας:

Ήταν το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου 2009-2011 που σήκωσε το βάρος να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Όταν το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Παπανδρέου θέσπιζε την προστασία της Α’ κατοικίας με τον ν. 3869/2010, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε το νόμο στήριξης των δανειοληπτών και σήμερα γίνεται τιμητής του. Ήταν τότε που καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο και διέγραφε το χρέος με ένα άρθρο.Ας σταματήσουν επιτέλους τα κροκοδίλεια δάκρυα από όλους τους τωρινούς τιμητές. Σεβασμός λοιπόν σε αυτό το ΠΑΣΟΚ που κράτησε τη χώρα όρθια να μη χρεοκοπήσει!»

Για την πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα:

Έχει διττή σημασία. Απεγνωσμένη κίνηση για να κατευνάσει το εσωτερικό του κόμματός του,  τους “αντάρτες”, τους πρόθυμους που πήρε για να κάνει διεύρυνση. Να πω όμως στον κ. Τσίπρα, ότι δεν ωφελούν οι πρόθυμοι. Για να γίνουν διευρύνσεις, χρειάζονται πολιτικές και προγραμματικές δεσμεύσεις κι όχι πρόθυμοι που δεν τηρούν το λόγο τους. Ταυτόχρονα, η πρόταση μομφής είναι και πράξη χορηγίας προς τη Νέα Δημοκρατία, βγάζοντάς τη από το αδιέξοδο του πτωχευτικού. Γιατί στρέφεται κατά του κ. Σταϊκούρα και όχι συνολικά κατά της κυβέρνησης;

Για τη στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στις αστοχίες των υπουργών του:

Με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα μόνο, το αποτέλεσμα είναι ο Πρωθυπουργός να μην προσέρχεται να λογοδοτήσει για τη συνολική διακυβέρνηση 16 μηνών, για τον αδύναμο χειρισμό στην υγειονομική κρίση, για την απουσία εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία, για την προσχηματική στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Προβαίνει, ωστόσο, συχνά σε διαγγέλματα και ανακοινώσεις ο Πρωθυπουργός για να καλύψει ο ίδιος προσωπικά τις αστοχίες των υπουργών του:

Του κ. Κικίλια για την ολιγωρία να επανδρώσει τις δομές υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Του κ. Πέτσα με τη λίστα για τα ΜΜΕ και το δημόσιο χρήμα που χρησιμοποιείται για να χτιστεί ένα πελατειακό κράτος της Νέας Δημοκρατίας.

Του κ. Καραμανλή και την αποκαρδιωτική εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Του κ. Αυγενάκη για τις αστοχίες στο χώρο του αθλητισμού, όπως και για την τελευταία απόφασή του για φιλάθλους στα γήπεδα εν μέσω πανδημίας, που ήρθε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να ακυρώσει.

Για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο:

Το νέο πλαίσιο, δεν δίνει την ευκαιρία σε μία επιχείρηση για εξυγίανση και αναδιάρθρωση. Δεν δίνει την ευκαιρία για επιβίωση της επιχείρησης. Διότι, η λογική της Κυβέρνησης είναι αυτή της Έκθεσης Πισσαρίδη, ότι δηλαδή, οι μικρές επιχειρήσεις είναι αντιπαραγωγικές, οπότε ας τις ρίξουμε στον Καιάδα!Είναι όμως οι μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανόρθωση της χώρας.

Στο νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους απολυμένους. Καμία διασφάλιση για τους αγρότες δανειολήπτες. Από τη στιγμή που η Αγροτική έγινε Πειραιώς, χάθηκε ένας βασικός πυλώνας στήριξης για τον παραγωγικό τομέα. Δηλαδή, η επόμενη κίνηση ποια θα είναι; Η κρατικοποίηση της Τράπεζας;

Η πτώχευση στην χώρα μας λογίζεται σαν «ρετσινιά». Ακολουθεί τον πτωχεύσαντα σε όλο του τον βίο.  Στο νέο πλαίσιο που συζητάμε, ο πτωχεύσας δεν βγαίνει από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Έτσι όμως, δεν νοείται «δεύτερη ευκαιρία». Στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία, το εισόδημα μειώθηκε δραματικά λόγω της μείωσης των μισθών. Αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι δανειολήπτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σήμερα, μειώθηκαν οι εμπορικές αξίες των σπιτιών ακόμα και κάτω από τις αντικειμενικές! Έτσι ο δανειολήπτης δεν ξεχρεώνει το δάνειο ακόμη κι αν εκποιήσει το σπίτι του. Κι έρχονται τα funds κι αγοράζουν τα δάνεια στο 18-20% της ονομαστικής τους αξίας. Μιλάμε για πτωχευτικό χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στο δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειό του, στην τιμή που θα το αγόραζαν τα funds!

Για τα εθνικά θέματα:

Η κυβέρνηση αρνείται τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη διαμόρφωση ισχυρής εθνικής γραμμής. Για όλους μας, κόκκινη γραμμή τα 12 μίλια. Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορούν ν’ αποδεχθούν εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες. Στα θέματα εθνικής σημασίας είμαστε όλοι μια γροθιά κι αυτό είναι το μήνυμά μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“ΦΛΟΓΑ” : Βazaar σχολικών ειδών στο νέο της χώρο

Published

on

By

Ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ – παράρτημα Ναυπάκτου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας προσκαλεί στο  bazaar σχολικών ειδών, που θα γίνει στο νέο χώρο του Συλλόγου μας στη Ν. Μπότσαρη 50, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Εμείς οι γονείς της ΦΛΟΓΑΣ αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Πολύτιμοι αρωγοί στον αγώνα μας, βρίσκεστε όλοι εσείς με τη βοήθεια που μας προσφέρετε.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση

ΦΛΟΓΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Φλόγα-Ναύπακτος

 

Φλόγα-Ναύπακτος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : «Η επιλογή Λουκοπούλου να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία και η εκ των υστέρων απολογία του»

Published

on

By

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν τόσο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με μία έστω και καθυστερημένη για  6 χρόνια ανακοίνωση ο κ.Λουκόπουλος και η “Ενωτική Πρωτοβουλία” απολογούνται για την επιλογή τους να καταργήσουν  οριστικά  τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου μας προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι θετικό, πάντως, το γεγονός ότι αναγνωρίζουν ξεκάθαρα, έστω και μετά από τόσα χρόνια,  ότι ενώ ο νόμος 4325/ 2015 έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να επανασυστήσουν  τις δημοτικές αστυνομίες τους που είχαν καταργηθεί με το νόμο 4172/2013, ο κ.Λουκόπουλος  και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με την υπ’ αριθμ. 266/2015  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας επέλεξαν να  την καταργήσουν οριστικά και να  μην την επανασυστήσουν. Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος Ναυπακτίας και ιδίως η πόλη της Ναυπάκτου στερήθηκαν  επί σειρά ετών ένα πολύτιμο όργανο, του οποίου οι αρμοδιότητες δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται αλλά εκτείνονται σε 27 διαφορετικά αντικείμενα, όπως στην επιτήρηση των λαϊκών αγορών, στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης, στην επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων, στην αντιμετώπιση του ζητήματος των ακαθάριστων οικοπέδων και σε πολλά άλλα.

Και ενώ η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επέλεξε να καταργήσει οριστικά τη δημοτική αστυνομία με τη φθηνή δικαιολογία ότι είναι «όργανο καταστολής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σαμαντάς στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία πολλών σοβαρών δήμων επέλεξε το ακριβώς αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση η θετική ψήφος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της σύστασης της δημοτικής αστυνομίας αλλά και η ουσία της ανακοίνωσης τους συνιστούν έμπρακτη αυτοκριτική, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να χαιρετίσουμε.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! »

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου: Ενδιαφέρουσες ομιλίες στο κτήριο «Ναυπακτία» το Σάββατο 24/9

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνουν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας, σειρά ομιλιών στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου του Εργαστηρίου της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου.

Αναλυτικότερα, αυτό το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00’ θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος) δύο εξόχως ενδιαφέρουσες ομιλίες στα ελληνικά με θέμα «Ελλάδα και Σεισμοί» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σεισμολογίας-Σεισμικής Ανισοτροπίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Γεώργιο Καβύρη και «Η Τάφρος του Κορινθιακού Κόλπου: Ένα γεωφυσικό Εργαστήριο» από τον εντεταλμένο Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ.Παναγιώτη Ηλία.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Προλογίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Από το 2016 στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου διενεργείται το λεγόμενο «Σχολείο του παρατηρητηρίου της τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου» (https://nfo.crlab.eu/crl-school) το οποίο και αποτελεί την εκπαιδευτική συνιστώσα του εν λόγω παρατηρητηρίου. Ο κύριος σκοπός του σχολείου είναι να εκπαιδεύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη. Στο Σχολείο έχουν συμμετάσχει 58 πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ως εισηγητές, καθώς και 63 καθηγητές μέσης Εκπαίδευσης και 86 υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων ως εκπαιδευόμενοι. Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου του εργαστηρίου του Κορινθιακού Κόλπου (Corinth Rift Observatory) 2022, μεταξύ άλλων, θα διενεργηθούν επιδείξεις λειτουργίας εκπαιδευτικού σεισμογράφου σε μαθητές σε Γυμνάσιο της Ναυπάκτου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και  παρουσιάσεις/διαλέξεις από 23 διακεκριμένους επιστήμονες της ημεδαπής και αλλοδαπής σε περίπου 17 φοιτητές και 14 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης  που έχουν επιλεχθεί, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του εν λόγω Σχολείου, έχει αναγνωριστεί από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 και 2021-2022 (Υ.ΠΑΙ.Θ., Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, τμήμα Α΄, αρ. πρωτ. Φ1/ΝΔ/8978/38161/Δ7/04-04-2022).

Πληροφορίες για το εργαστήριο του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και το πλήρες πρόγραμμα και υλικό για το φετινό αλλά και τα περασμένα θερινά σχολεία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://crlab.eu. Το πλήρες πρόγραμμα του σχολείου καθώς και σχετικές πληροφορίες (υπό διαρκή ενημέρωση) βρίσκεται στο https://nfo.crlab.eu/crl-school-2022 .

Το σχολείο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με επιχορήγηση των φοιτητών και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και  υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωφυσικής (European Geosciences Union). Χορηγός του Σχολείου είναι η Uni-systems. Ο Δήμος Ναυπακτίας παρέχει το χώρο διεξαγωγής και πούλμαν για τις μετακινήσεις των εκπαιδευομένων στο πεδίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ