Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν το  f/b  βγάζει αλήθειες… Τι απαντά ο πρόεδρος Σκάλας στον Κοτσανά

Published

on

Απάντηση  από τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας  Θανάση  Σιαφάκα  στα όσα σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b  έγραψε  ο  δημοτικός σύμβουλος  Ανδρέας Κοτσανάς.

Αναφέρει ο πρόεδρος της Σκάλας:

«Σε απάντηση της ανάρτησης του Κου Κοτσανά στη σελίδα του, θα ήθελα να τονίσω ότι εγώ δεν έχω ανάγκη καμιάς προστασίας, γιατί είμαι “καθαρός ουρανός”, ελεύθερος άνθρωπος και πνεύμα και δε φοβάμαι κανέναν.

Εν αντίθεση με κάποιους άλλους που επιδιώκουν να έχουν προστατευόμενους, για να μπορούν να τους χρησιμοποιούν ως υποχείρια και φερέφωνα.

Τον ενοχλεί κατάφωρα και φαίνεται αυτό, η πολύ καλή συνεργασία που έχω με τη Δημοτική Αρχή, παρόλο που στις εκλογές είχα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η δημοκρατία όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θέσπισαν και οι αρχές που πηγάζουν από αυτή, του είναι λέξεις παντελώς άγνωστες.

Γι’ αυτόν, σωστός είναι όποιος ασπάζεται τις απόψεις του και μόνο.

Όσον αφορά τη Παιδική Χαρά της Σκάλας, θα ήθελα να του γνωρίσω, γιατί παρόλο που έχει διατελέσει τόσα χρόνια αντιδήμαρχος δεν το ξέρει, ότι κατασκευάστηκε από το Σύλλογο Σκαλιωτών και όχι από το Δήμο Ναυπακτίας.

Τη πινακίδα που είναι τοποθετημένη στη είσοδο της παρούσης, ακατάλληλης όντως Παιδικής Χαράς , μου τη χορήγησε η παρούσα Δημοτική Αρχή μετά από αίτημα μου, προκειμένου να προλάβουμε ατύχημα σε κάποιο παιδάκι.

Η κατάλληλη και προβλεπόμενη Παιδική Χαρά, που αναλογούσε στη Σκάλα, λόγω των αντισταθμιστικών οφειλών από Α.Π.Ε, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή της οποίας ήταν αντιδήμαρχος επί ετών, σε άλλη Τοπική Κοινότητα, στα πλαίσια των πολιτικών ρουσφετιών, συναλλαγών και άγρας ψήφων.

Για το γήπεδο μπάσκετ θα ήθελα και πάλι να του θυμίσω, γιατί όπως φαίνεται έχει επιλεκτική μνήμη, ότι επί θητείας του ως αντιδήμαρχος με τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, οι ρωγμές όχι απλά υπήρχαν αλλά ήταν και πολύ μεγαλύτερες.

Τότε δεν ήταν επικίνδυνο το γήπεδο μπάσκετ και είναι τώρα που τις καλύψαμε, κάναμε διαγράμμιση, αλλάξαμε στεφάνια και διορθώσαμε το φωτισμό;

Γιατί δε ρωτάει τους δεκάδες συνδημότες μας, που έρχονται και παίζουν μπάσκετ πότε αισθάνονταν πιο ασφαλείς;

Τότε με τους δεκάδες τραυματισμούς ή τώρα;

Δεν λέω ότι το γήπεδο είναι αυτό που πρέπει για να αθλούμαστε, γι’ αυτό και είμαι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Κο Τσουκαλά, για την εξεύρεση λύσης.

Ο Κος Κοτσανάς για ακόμη μια φορά ψεύδεται και αντιδρά σπασμωδικά, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ευελπιστώντας ότι θα λερώσει και κάποιον άλλο.

Ματαιοπονεί όμως, γιατί πλέον τον έχουν μάθει και τα μικρά παιδιά!!»

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: “Σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας φέρνει η έλλειψη εργατών γης”

Published

on

By

Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου 

Προς: 

– Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά

– Τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας φέρνει η έλλειψη εργατών γης

 Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα και αγροτικοί φορείς εκφράζουν το τελευταίο διάστημα την έντονη ανησυχία τους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας της έλλειψης εργατών γης. Ακόμα και οι καθημερινές αγροτικές εργασίες καθίσταται ανέφικτο να διεκπεραιωθούν. Ο αντίκτυπος στην κοινωνική και οικονομική ζωή χιλιάδων αγροτών είναι τεράστιος, με τους αγρότες να μάχονται καθημερινά για την προσωπική και επαγγελματική τους επιβίωση.

Στην Αιτωλοακαρνανία το πρόβλημα λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και αναμένεται να ενταθεί το φθινόπωρο, κατά τη συγκομιδή της ελιάς, με την παραγωγή τη φετινή χρονιά να αναμένεται μάλιστα αυξημένη. Ήδη οι ελαιοπαραγωγοί αδυνατούν να βρουν διαθέσιμους εργάτες και οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Η Κυβέρνηση έως και σήμερα, αντί να σταθεί αρωγός απέναντι στις ανάγκες των παραγωγών, επιμένει σε ένα θεσμικό πλαίσιο που καθιστά δύσκολη και γραφειοκρατική την μετάκληση εργατών, την προσέλκυση και απασχόλησή τους στη χώρα μας. Η νόμιμη παροχή εργασίας και η νομιμοποίηση διαμονής και εργασίας συναντούν διαρκή εμπόδια λόγω της γραφειοκρατίας.

Στον αντίποδα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θεσπίσει ένα πιο ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο με πληρέστερα εργασιακά δικαιώματα και συχνά με καλύτερες αποδοχές για τους εργάτες γης, πλαίσιο που αποδεικνύεται πολύ πιο ελκυστικό για τους εργάτες γης, οι οποίοι επιλέγουν πλέον πχ την Ιταλία ή την Ισπανία για να εργαστούν.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας, εν μέσω των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η έξαρση των τιμών στα αγροεφόδια, η πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, το αυξημένο ενεργειακό κόστος στην παραγωγή, έχουν ανάγκη την άμεση στήριξη της πολιτείας.

Η έλλειψη εργατών γης εξελίσσεται σε πρόβλημα απρόβλεπτων διαστάσεων και τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να προβούν άμεσα σε ενέργειες ώστε οι παραγωγοί να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα εργατικό δυναμικό.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της αυξανόμενης έλλειψης εργατών γης; Πώς θα διευκολυνθεί η μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες και η συνακόλουθη νόμιμη απασχόλησή τους στην Ελλάδα, η οποία σήμερα συναντά τεράστια εμπόδια λόγω της γραφειοκρατίας;

2) Με ποια μέτρα θα στηριχθούν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα  θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στη συγκομιδή των προϊόντων τους, ιδίως δε το φθινόπωρο κατά τη συγκομιδή των ελιών;

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ο μικρός πρίγκιπας” από το 4ο ΚΔΑΠ στην Παπαχαραλάμπειο την Κυριακή

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ρεύματος «Power Pass»: Ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής – Πότε θα λάβουν χρήματα οι δικαιούχοι

Published

on

By

Για δύο εβδομάδες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι του Power Pass, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου και η επιστροφή χρημάτων του 60% των φουσκωμένων λογαριασμών και μέχρι 600 ευρώ θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Η «βεντάλια» των δικαιούχων ανοίγει περισσότερο με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Τα νέα δεδομένα ορίζουν ότι η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, αλλά μετά από αφαίρεση των φόρων. Αυτό δηλαδή είναι και το βασικό κριτήριο της επιδότησης: Από το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε το 2021 αφαιρούνται φόρος που αναλογεί, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος.

Πώς θα υπολογίσετε τα χρήματα

Η επιστροφή των χρημάτων υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

Τα ποσά της αποζημίωσης θα επιστρέφονται στον λογαριασμό IBAN του καταναλωτή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ