Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν το  f/b  βγάζει αλήθειες… Τι απαντά ο πρόεδρος Σκάλας στον Κοτσανά

Published

on

Απάντηση  από τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας  Θανάση  Σιαφάκα  στα όσα σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b  έγραψε  ο  δημοτικός σύμβουλος  Ανδρέας Κοτσανάς.

Αναφέρει ο πρόεδρος της Σκάλας:

«Σε απάντηση της ανάρτησης του Κου Κοτσανά στη σελίδα του, θα ήθελα να τονίσω ότι εγώ δεν έχω ανάγκη καμιάς προστασίας, γιατί είμαι “καθαρός ουρανός”, ελεύθερος άνθρωπος και πνεύμα και δε φοβάμαι κανέναν.

Εν αντίθεση με κάποιους άλλους που επιδιώκουν να έχουν προστατευόμενους, για να μπορούν να τους χρησιμοποιούν ως υποχείρια και φερέφωνα.

Τον ενοχλεί κατάφωρα και φαίνεται αυτό, η πολύ καλή συνεργασία που έχω με τη Δημοτική Αρχή, παρόλο που στις εκλογές είχα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η δημοκρατία όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θέσπισαν και οι αρχές που πηγάζουν από αυτή, του είναι λέξεις παντελώς άγνωστες.

Γι’ αυτόν, σωστός είναι όποιος ασπάζεται τις απόψεις του και μόνο.

Όσον αφορά τη Παιδική Χαρά της Σκάλας, θα ήθελα να του γνωρίσω, γιατί παρόλο που έχει διατελέσει τόσα χρόνια αντιδήμαρχος δεν το ξέρει, ότι κατασκευάστηκε από το Σύλλογο Σκαλιωτών και όχι από το Δήμο Ναυπακτίας.

Τη πινακίδα που είναι τοποθετημένη στη είσοδο της παρούσης, ακατάλληλης όντως Παιδικής Χαράς , μου τη χορήγησε η παρούσα Δημοτική Αρχή μετά από αίτημα μου, προκειμένου να προλάβουμε ατύχημα σε κάποιο παιδάκι.

Η κατάλληλη και προβλεπόμενη Παιδική Χαρά, που αναλογούσε στη Σκάλα, λόγω των αντισταθμιστικών οφειλών από Α.Π.Ε, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή της οποίας ήταν αντιδήμαρχος επί ετών, σε άλλη Τοπική Κοινότητα, στα πλαίσια των πολιτικών ρουσφετιών, συναλλαγών και άγρας ψήφων.

Για το γήπεδο μπάσκετ θα ήθελα και πάλι να του θυμίσω, γιατί όπως φαίνεται έχει επιλεκτική μνήμη, ότι επί θητείας του ως αντιδήμαρχος με τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, οι ρωγμές όχι απλά υπήρχαν αλλά ήταν και πολύ μεγαλύτερες.

Τότε δεν ήταν επικίνδυνο το γήπεδο μπάσκετ και είναι τώρα που τις καλύψαμε, κάναμε διαγράμμιση, αλλάξαμε στεφάνια και διορθώσαμε το φωτισμό;

Γιατί δε ρωτάει τους δεκάδες συνδημότες μας, που έρχονται και παίζουν μπάσκετ πότε αισθάνονταν πιο ασφαλείς;

Τότε με τους δεκάδες τραυματισμούς ή τώρα;

Δεν λέω ότι το γήπεδο είναι αυτό που πρέπει για να αθλούμαστε, γι’ αυτό και είμαι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Κο Τσουκαλά, για την εξεύρεση λύσης.

Ο Κος Κοτσανάς για ακόμη μια φορά ψεύδεται και αντιδρά σπασμωδικά, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ευελπιστώντας ότι θα λερώσει και κάποιον άλλο.

Ματαιοπονεί όμως, γιατί πλέον τον έχουν μάθει και τα μικρά παιδιά!!»

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βάσω Νταουσάνη πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Published

on

By

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 30-11-2022, μετά τη συγκρότησή της σε σώμα διαμορφώθηκε ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νταουσάνη Βάσω
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πανάς Επαμεινώνδας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαλάτου Σόφη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Πανταζής Θάνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Τσιτσέλης Σωκράτης
ΜΕΛΗ: Τσούκας Βαγγέλης
Κιρκινέζος Μπάμπης
Μυλωνάς Πάνος
Φραγκούλης Δημήτρης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτική Αστυνομία: Ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για προσλήψεις

Published

on

By

Ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.264 μονίμων στη Δημοτική Αστυνομία -με διαδικασίες ΑΣΕΠ- βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Η τροπολογία για την αναμόρφωση και ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Αμέσως μετά αναμένεται να αποσταλεί η προκήρυξη στο ΑΣΕΠ για τελική επεξεργασία και έκδοση.
Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Γίνονται δεκτοί, όλοι οι τίτλοι σπουδών.

Η λίστα με τα προσόντα, έχει ως εξής:

Απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ23 και ΤΕ23, το 30ο έτος και για τον κλάδο ΔΕ23, το 26ο έτος.
Για τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων γυναικών, προβλέπεται να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ (αντί 1,65 μ), ενώ για τους άνδρες παραμένει ως απαιτούμενο ύψος το 1,70 μ.
Απαιτείται ως τυπικό προσόν η γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Ιταλικής, ή Γερμανικής, ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η γνώση της οποίας θα πρέπει και να πιστοποιείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Ως τυπικό προσόν συμπεριλαμβάνεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι δεν έχουν πιστοποίηση γνώσης κάποιας από τις προβλεπόμενες ξένες γλώσσες ή γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επομένως συντελείται κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ουσιώδης αναβάθμιση από πλευράς γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής στην Δημοτική Αστυνομία.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 Δεκεμβρίου:  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – VIDEO

Published

on

By

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε της προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων αυτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007.  (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη ημέρα παρέχει μία ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στη διασφάλιση της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή και τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν. Έτσι, θα συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ