Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι είπε η Αποκεντρωμένη στην αποπομπή Σαλαμούρα

Published

on

Συγκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νιας (ΧΥΤΑ Ναυπάκτου), με θέματα  που αφορούσαν τον απολογισμό πεπραγμένων, αλλά και αυτό της συζήτησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας περί της αποπομπής του προέδρου του Συνδέσμου Χρήστου Σαλαμούρα από την θέση αυτή. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρό του Συνδέσμου και με παρόντες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Καρακώστα και Αγγελική Σμπούκη.

Δυστυχώς, το Nafsweek  ποτέ δεν κλήθηκε  να παραβρεθεί στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, με αποτέλεσμα να εκφράσουμε τα έντονα παράπονά μας και τη δυσαρέσκειά μας  προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σαλαμούρα.  Θέλουμε να πιστεύουμε πως το περιστατικό είναι ατυχές και δεν έχει γκρίζα σημεία…

Πέραν αυτού, σε αποκλειστικές, εκ των υστέρων,  δηλώσεις του στο Nafsweek ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας μας είπε τα παρακάτω:

«Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και κατά τη συνεδρίαση του έγινε ένας απολογισμός πεπραγμένων από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Ταυτόχρονα έθεσα στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είναι και κατά το νόμο αρμόδιο για να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, την παραίτησή μου, την οποία δεν έκανε δεκτή.

Έγινε αναφορά στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία είναι και αρμόδια για την νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας για την αποπομπή μου από πρόεδρο του Συνδέσμου, την οποία και απέρριψε ως παράνομη.

Να θυμίσω εδώ ότι η απόφαση αυτή είχε ληφθεί με μία ισχνή πλειοψηφία 11 δημοτικών συμβούλων από τους 27 που απαρτίζουν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.

Όλη αυτή η σκηνοθεσία, αυτό το πανηγύρι ήταν δημιούργημα του κυρίου Μπουλέ.

Τον κατανοώ ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Ο πρώην Δήμαρχος δεν έχει στοιχεία για την αποπομπή του προέδρου του Συνδέσμου για κακή διαχείριση και απλά ρίχνει λάσπη, για ένα πρόστιμο 9.000 ευρώ το οποίο δεν είχε αποδοθεί ποτέ από το 2014.

Καταθέσαμε τα στοιχεία αναφορικά με το πρόστιμο το οποίο έχει πληρώσει ο εργολάβος.

Κατανοώ τον κύριο Μπουλέ,  γιατί είναι η μόνη δημοτική παράταξη η οποία είναι εκτεθειμένη απέναντι στους δημότες μία και δεν ψήφισε το έργο των 15 εκατομμυρίων για αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ  και την δημιουργία “Πράσινων σημείων”».

Όμως κ. Σαλαμούρα σε εκείνη την ψηφοφορία υπήρξαν και αρνητικές ψήφοι από την πλευρά της συμπολίτευσης…

«Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω για ποιους λόγους. Ίσως παρακινούμενοι έφτασαν και ψήφισαν αρνητικά. Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια κατηγορία πού να πλανάται στον αέρα, ούτε στοιχεία υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι για όλα αυτά που έγιναν τότε μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Όλα όσα γίνονται από την μεριά μας είναι σε πλήρη διαφάνεια, με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και αποσκοπούν στο καλό του τόπου μας.

Με τη βοήθεια της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος για να ολοκληρώσουμε τα έργα».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ