Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι είπε η Αποκεντρωμένη στην αποπομπή Σαλαμούρα

Published

on

Συγκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νιας (ΧΥΤΑ Ναυπάκτου), με θέματα  που αφορούσαν τον απολογισμό πεπραγμένων, αλλά και αυτό της συζήτησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας περί της αποπομπής του προέδρου του Συνδέσμου Χρήστου Σαλαμούρα από την θέση αυτή. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρό του Συνδέσμου και με παρόντες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Καρακώστα και Αγγελική Σμπούκη.

Δυστυχώς, το Nafsweek  ποτέ δεν κλήθηκε  να παραβρεθεί στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, με αποτέλεσμα να εκφράσουμε τα έντονα παράπονά μας και τη δυσαρέσκειά μας  προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σαλαμούρα.  Θέλουμε να πιστεύουμε πως το περιστατικό είναι ατυχές και δεν έχει γκρίζα σημεία…

Πέραν αυτού, σε αποκλειστικές, εκ των υστέρων,  δηλώσεις του στο Nafsweek ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας μας είπε τα παρακάτω:

«Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και κατά τη συνεδρίαση του έγινε ένας απολογισμός πεπραγμένων από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Ταυτόχρονα έθεσα στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είναι και κατά το νόμο αρμόδιο για να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, την παραίτησή μου, την οποία δεν έκανε δεκτή.

Έγινε αναφορά στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία είναι και αρμόδια για την νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας για την αποπομπή μου από πρόεδρο του Συνδέσμου, την οποία και απέρριψε ως παράνομη.

Να θυμίσω εδώ ότι η απόφαση αυτή είχε ληφθεί με μία ισχνή πλειοψηφία 11 δημοτικών συμβούλων από τους 27 που απαρτίζουν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.

Όλη αυτή η σκηνοθεσία, αυτό το πανηγύρι ήταν δημιούργημα του κυρίου Μπουλέ.

Τον κατανοώ ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Ο πρώην Δήμαρχος δεν έχει στοιχεία για την αποπομπή του προέδρου του Συνδέσμου για κακή διαχείριση και απλά ρίχνει λάσπη, για ένα πρόστιμο 9.000 ευρώ το οποίο δεν είχε αποδοθεί ποτέ από το 2014.

Καταθέσαμε τα στοιχεία αναφορικά με το πρόστιμο το οποίο έχει πληρώσει ο εργολάβος.

Κατανοώ τον κύριο Μπουλέ,  γιατί είναι η μόνη δημοτική παράταξη η οποία είναι εκτεθειμένη απέναντι στους δημότες μία και δεν ψήφισε το έργο των 15 εκατομμυρίων για αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ  και την δημιουργία “Πράσινων σημείων”».

Όμως κ. Σαλαμούρα σε εκείνη την ψηφοφορία υπήρξαν και αρνητικές ψήφοι από την πλευρά της συμπολίτευσης…

«Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω για ποιους λόγους. Ίσως παρακινούμενοι έφτασαν και ψήφισαν αρνητικά. Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια κατηγορία πού να πλανάται στον αέρα, ούτε στοιχεία υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι για όλα αυτά που έγιναν τότε μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Όλα όσα γίνονται από την μεριά μας είναι σε πλήρη διαφάνεια, με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και αποσκοπούν στο καλό του τόπου μας.

Με τη βοήθεια της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος για να ολοκληρώσουμε τα έργα».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα 27/5 το έργο αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκινά την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις νέες προδιαγραφές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία»

Με αφορμή την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Ένας από τους βασικότερους στόχους που θέσαμε από την πρώτη θητεία μας ως δημοτική αρχή ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Με την έναρξη εκτέλεσης και του συγκεκριμένου έργου βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε αυτό μας το στόχο.  Η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και τη υγεία όλων μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδίνεται η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού

Published

on

By

Μετά από τριάντα μήνες παραδίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Εύηνου ποταμού. Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στην ίδια θέση με την παλιά δίνει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, μια και πρακτικά συνδέει και πάλι την Αιτωλοακαρνανία με την υπόλοιπη χώρα μέσα από την παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της γέφυρας θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα παρουσία του υπουργού μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλ/νίας Θανάση Μαυρομάτη και του του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική πλευρά της γέφυρας προς το Ευηνοχώρι.

Είναι γεγονός πως το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, λόγω της κρισιμότητας της αλλά και της ασφυκτικής πίεσης της τοπικής κοινωνίας, της περιφέρειας και του δήμου Ναυπακτίας.

Tο οδόστρωμα της γέφυρας είναι μήκος 242 μέτρα και έχει συνολικό πλάτος στα 13,5 μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, και πέραν της γέφυρας περιλαμβάνει και υδρομηχανικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ