Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι στο αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση της χωροθέτησης του νέου δημαρχείου

Published

on

Απορρίφθηκε το αίτημα για συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης του νέου δημαρχείου του Δήμου Ναυπακτίας στον Σκα, καθώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο στην υπόθεση που να απαιτείται η επαναφορά του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.
Να θυμίσουμε πως για το θέμα της χωροθέτησης του νέου δημαρχείου και μετά την παρουσίασή του σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ακολούθησε διαδικτυακή τεχνική συζήτηση που οργάνωσαν οι σύλλογοι μηχανικών και αρχιτεκτόνων της Ναυπάκτου. Στην συζήτηση εκείνη είχε κληθεί η μελετήτρια του ΓΠΣ Χρύσα Διονυσοπούλου, όπου και είχε εκφράσει την άποψη για την δημιουργία – επέκταση του δημαρχείου στο κέντρο της Ναυπάκτου.
Ακολούθησε αίτημα του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ασημακόπουλου συνοδευόμενο με τις υπογραφές δέκα δημοτικών  συμβούλων της αντιπολίτευσης (το 1/3 του Σώματος, όπως ορίζει ο νόμος) που ζητούσαν την εκ νέου  συζήτησή του.

Στην απάντησή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ.  Σιμάκη προς τον δημοτικό σύμβουλο  Γ. Ασημακόπουλο αναφέρονται τα ακόλουθα: 

Μετά από αίτημα που αποστείλατε προς τον πρόεδρο του ΔΣ του δήμου Ναυπακτίας για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξη με την μορφή του κατεπείγοντος σχετικά με την «χωροθέτηση του Δημαρχείου του Δήμου Ναυπακτίας» σας ενημερώνω:

Με βάση την Παρ.2 Άρθρο 67 ΝΟΜΟΣ 3852/2010

α. Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική επιτροπή ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ήτοι ένα τρίτο 
(1/3)       τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

Εφόσον ζητείται να συζητηθεί εκ νέου θέμα για το οποίο λήφθηκε απόφαση, υποβάλλεται άπαξ γραπτό αίτημα προς τον πρόεδρο του συμβουλίου, στο οποίο αναφέρεται το θέμα που ζητείται να συζητηθεί εκ νέου, συνοδευόμενο από νεότερα στοιχεία, άλλως δεν γίνεται δεκτό από τον πρόεδρο.

Στην προκειμένη περίπτωση η αίτηση την οποία υποβάλετε δεν συνοδεύεται από κανένα νέο στοιχείο. Η δήλωση της μελετήτριας δε συνιστά νέο στοιχείο διότι αφενός μεν οι απόψεις δεν συνιστούν στοιχεία και αφετέρου η άποψη της ήταν ήδη γνωστή και εκφράστηκε δημόσια σε όλη την φάση του ΓΠΣ.

Έξαλλου η άποψη της μελετήτριας δεν είναι αντίθετη με την χωροθέτηση Διοικητηρίου στο συγκεκριμένο χώρο, όπως προκύπτει από την υπ’ Αρθ πρωτοκόλλου 8978- 25/05/2021 επιστολή της προς τον Δήμο Ναυπακτίας.

Για τους λόγους αυτούς δεν γίνεται δεκτό το αίτημα σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ