Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«ΑΔΚΝ» Ο Δήμαρχος φιμώνει το δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Μπουλές-ναυπακτος-ΑΔΚΝ

Η πρώτη αντίδραση  για την μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου, ήρθε από την Δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του Γιάννη Μπουλέ.

Αναφέρει η ανακοίνωση

«Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας που θα γίνει και πάλι με τηλεδιάσκεψη  πρόκειται να συζητηθεί μεταξύ άλλων το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου  για το 2022.

Η κορυφαία αυτή συνεδρίαση είναι εξίσου και πιο σοβαρή από τον απολογισμό του δημάρχου που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Παπαχαραλάμπειο με υποδειγματικό τρόπο και απέδειξε ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία στο να επανέλθει το δημοτικό συμβούλιο στην κανονικότητα. Η μόνη δυσκολία προέρχεται από την εμμονή του δημάρχου να αποκόψει το δημοτικό συμβούλιο από την κοινωνία και να κρύψει με τον τρόπο αυτό την πολιτική γύμνια της διοίκησης Γκίζα.

Μέχρι σήμερα ο δήμαρχος επαναλάμβανε ότι ο τρόπος σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου κ. Σιμάκη. Πράγματι ο πρόεδρος έχει εκ του νόμου αυτή την αρμοδιότητα.

Την Παρασκευή οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να επαναφέρουν το δημοτικό συμβούλιο στην κανονικότητα, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο κ. Σιμάκη και του εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με το μικτό τρόπο όπως έγινε και στον απολογισμό.

Με τον καλόπιστο  διάλογο και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν φάνηκε ότι το πρόβλημα λύνεται με απλή μετάθεση του συμβουλίου κατά δύο ημέρες. Ο  κ. Σιμάκης πείστηκε αλλά για κάποιο ανεξήγητο τρόπο που υποτιμά τον ίδιο και το θεσμό που υπηρετεί μπήκε στο γραφείο στο δημάρχου να τον ενημερώσει. Επιστρέφοντας μας ανακοίνωσε ότι “δεν γίνεται” χωρίς καμιά αιτιολόγηση.

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο το αποφασίζει τελικά ο δήμαρχος και όχι ο πρόεδρος του σώματος. Αυτό αποτελεί θεσμική εκτροπή και εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό  που συμβαίνει στο δήμο Ναυπακτίας σήμερα. Ο πρόεδρος είναι πλήρως υποταγμένος στις πολιτικές του δημάρχου και σε πλήρη δυσαρμονία με το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος, στην προσπάθειά του να φιμώσει το σώμα και οποιονδήποτε εκφράζει διαφορετική από αυτόν άποψη, νομίζει ότι θα επιβάλλει την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά και νοοτροπία με τηλεδιασκέψεις και δια περιφοράς συνεδριάσεις. Πλανάται όμως. Η κοινωνία καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζει ο κ. Γκίζας.

Ας συνεχίζει μόνος του ο δήμαρχος τον προγραμματισμό των νέων έργων για το 2022. Θα είναι παρόμοιος με τον πλούσιο (!) απολογισμό που μας επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία για να τον εμπεδώσουμε. Μόνο που τα έργα του ανήκουν στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας και τα βλέπει ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του. Οι δημότες όμως που βιώνουν την πραγματικότητα βλέπουν μόνο τσίγκους και λαμαρίνες!!! »

Ναύπακτος 10-12-2021

Γιάννης Μπουλές

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Περιφορά των Επιταφίων στο Λιμάνι

Published

on

By

Και φέτος η Ναύπακτος ξεχώρισε για το μεγαλοπρεπές και κατανυκτικό σκηνικό στο φλεγόμενο Λιμάνι της την Μεγάλη Παρασκευή, παρουσία χιλιάδες κόσμου.

Οι Επιτάφιοι ξεκίνησαν από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για να κατευθυνθούν στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Εκεί, είχαν ήδη ανάψει οι φωτιές στις πολεμίστρες του Λιμανιού και στο νερό, ενώ, ο μεγάλος φλεγόμενος σταυρός στη μπούκα του Λιμανιού έκανε το σκηνικό ακόμη πιο επιβλητικό.

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμπράττοντας με την Χορωδία Πάτρας Cantelena συνόδευσαν τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου που ερμήνευσε το αριστουργηματικό έργο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.  Στη μουσική συνοδεία ήταν ο Ηλίας Καλούδης και ο Γιώργος Κονής. Στην αφήγηση και την απαγγελία ήταν ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης

Μόλις οι Επιτάφιοι και οι ιερείς έφτασαν στην Ντάπια του Λιμανιού, οι ψαλμοί, οι δοξασίες και η υποβλητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μέσα από τις φλόγες δημιούργησαν την αίσθηση την πραγματικής κατάνυξης.  Ο λόγος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση των Επιταφίων και την έναρξη των πυροτεχνημάτων στο φλεγόμενο Ενετικό Λιμάνι.

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ζωντανά (20:15) η Περιφορά των Επιταφίων

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ