Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών του Οκτωβρίου στη Ναυπακτία;

Published

on

«Σε λιγότερο από τρεις μήνες οι δημότες της Ναυπακτίας θα κληθούν να επιλέξουν το δήμαρχό τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εύλογα λοιπόν για τον κάθε ψηφοφόρο προκύπτουν τα ερωτήματα:

Ποιόν να ψηφίσω;

Με ποια κριτήρια να αποφασίσω;

Αν κάνω λάθος επιλογή θα δεσμεύσω με την ψήφο μου για τα επόμενα πέντε χρόνια ολόκληρη τη Ναυπακτία;

Στην πραγματικότητα βέβαια η δέσμευση θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού από μια καλή ή κακή δημοτική αρχή επηρεάζονται και οι πολιτικές των επόμενων.

Το ουσιαστικό όμως ερώτημα που πρέπει να τίθεται είναι: Ποια  νοοτροπία καλλιεργείται και αναπτύσσεται στην κοινωνία;

Η μέχρι σήμερα προετοιμασία των τριών δημοτικών παρατάξεων εξαντλείται σε φωτογραφήσεις, σε μαζικές «πανηγυριώτικες» εμφανίσεις και ανούσιες πολιτικές αντεγκλήσεις.

Οι μεν αναφέρονται σε άδειους φακέλους έργων που παρέλαβαν και σε έργα πνοής που προετοιμάζουν οι ίδιοι. Μιλάνε για τη μαρίνα σκαφών και σε τέσσερα χρόνια δεν έκαναν ούτε την απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας μέσα στον χώρο, που είναι προϋπόθεση για τη έργο της μαρίνας.

Μιλάνε για τουρισμό και εξωστρέφεια και σταμάτησαν το έργο της ανάπλασης που είναι προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και για καθαρή θάλασσα.

Μιλάνε για προγράμματα και στην πράξη διαχειρίζονται προεκλογικές αναθέσεις με ψηφοθηρικό στόχο. Για να δημιουργήσουν μάλιστα τον παραταξιακό στρατό εν όψει των εκλογών βαφτίζουν τα έργα εργασίες και προμήθειες και κατασπαταλούν το δημοτικό χρήμα για την επανεκλογή τους που αποτελεί το μοναδικό στόχο που έχουν από την πρώτη μέρα ως δημοτική αρχή.

Οι δε με την ίδια μέθοδο, αλλά με ιδία μέσα,  ακολουθούν την ίδια διαδικασία για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και  υπερασπίζονται το όποιο έργο τους ως προηγούμενη δημοτική αρχή υποβαθμίζοντας όσο μπορούν τις ελλείψεις που παρουσίαζαν οι φάκελοι των έργων  διεκδικώντας ταυτόχρονα την πατρότητα των έργων από τους άλλους που επιχειρούν να την οικειοποιηθούν.

Ενώ κι αυτοί που επικαλούνται το νέο και διαφορετικό προσαρμόζονται στην υφιστάμενη κατάσταση κι αξιοποιούν τις ίδιες παλιού τύπου μεθόδους και πιέσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου τους.

Αδιαφάνεια, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, διορισμοί και βραχυπρόθεσμες προσλήψεις με μπόλικο τάξιμο είναι τα όπλα που επιστρατεύονται σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Η κοινωνία αρχίζει να εισπράττει το μήνυμα που εκπέμπουν οι παρατάξεις αυτές και διαμορφώνει ανάλογα τη συμπεριφορά της.

Δεν την αγγίζουν πλέον  τα λόγια για διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα, έργα και προγράμματα.

Δεν βρίσκει πια ότι μπορεί να έχει νόημα το όραμα που κινητοποιεί την κοινωνία και τη νέα γενιά, για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Και η συμπερασματική διατύπωση που αρχίζει να κυριαρχεί συνοψίζεται στο ερώτημα: Γιατί να μην κάνω και εγώ τη «δουλειά» μου, αφού έτσι κάνουν όλοι;

Κι όσοι  προσπαθούν να αντισταθούν στα παραπάνω προτιμούν να κοιτάνε τα του οίκου τους, να μην «μπλεχτούν», όπως λένε, και δεν συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

Κατά τη γνώμη μας λοιπόν το διακύβευμα των εκλογών του Οκτώβρη δεν είναι τα δημοτικά έργα αλλά η νοσηρή νοοτροπία που καλλιεργείται και  η οποία πλέον θεωρείται φυσιολογική και εδραιώνεται στην κοινωνία.

Διολισθαίνουμε σιγά – σιγά σε δύσκολους ατραπούς και αν δεν υπάρξει έγκαιρη αφύπνιση θα βρεθούμε σε αδιέξοδα όχι μόνο για την επόμενη πενταετία αλλά για πολύ περισσότερα χρόνια.

Η ΑΔΚΝ ως παράταξη ποτέ δεν χρησιμοποίησε τα μέσα αυτά. Αγωνιζόταν και αγωνίζεται για αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν μια πολιτικά υγιή κοινωνία.

Τον αγώνα αυτόν τον συνεχίζουμε και καλούμε κάθε σκεπτόμενο δημότη να συμπαραταχθεί μαζί μας στην πιο δύσκολη εκλογική μάχη μέχρι σήμερα.

Το στοίχημα αυτών των εκλογών είναι η αντίσταση σε μια νοσηρή νοοτροπία που αρχίζει να διαποτίζει την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα της.»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ