Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην χρηματοδότηση Δήμων για νέους παιδικούς

Published

on

Παιδικός-σταθμός-δήμοι

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1174/6.4.2020) επήλθαν μεταβολές στην ΚΥΑ του 2018 « Καθορισμός των προϋποθέσεων και ρύθμιση των λεπτομερειών του Προγράμματος χρηματοδότησης των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας » ως ίσχυε.

Ειδικότερα:

Α] Οι παράγραφοι 2.1 κ΄ 2.2 αντικαταστάθηκαν ως εξής:

« 1. Ως δικαιούχοι της χρηματοδότησης ορίζονται:

α) Δήμοι, των οποίων οι υπηρεσίες, ή Νομικά τους Πρόσωπα λειτουργούν βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, με έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος εντός του έτους 2018.

β) Δήμοι ή Νομικά Πρόσωπα αυτών που δεν λειτουργούν βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά διαθέτουν κατάλληλες κτιριακές υποδομές για τη λειτουργία τέτοιων δομών προσχολικής φροντίδας μπορούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης σύμφωνα με την παράγραφο 1.

  1. Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει ή να αποτελέσουν τμήματα νέου / νέων σταθμού / σταθμών που θα συστήσει ο Δήμος ή τα νέα τμήματα να αποτελέσουν δομές προσχολικής ηλικίας σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα αυτών που δεν λειτουργούν τέτοιες δομές. »

Β] Η παράγραφος 2.4, πλην του Πίνακα που παραμένει ως έχει, μετεβλήθη ως κάτωθι:

« Κατ΄ εξαίρεση οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών του κατωτέρω Πίνακα, όπου διαπιστώθηκε σημαντική απόκλιση μεταξύ των αξιών τοποθέτησης (vouchers) βρεφών και νηπίων σε μονάδες προσχολικής φροντίδας και των διαθέσιμων θέσεων σε βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικούς ή του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ίδρυση έως τεσσάρων (4) νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής ή βρεφονηπιακής φροντίδας.

Η χρηματοδότηση δύναται να ανέλθει στο ποσό των 150.000,00 ευρώ, για τη δημιουργία τεσσάρων (4) από τα ως άνω τμήματα και για τις επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών του Προγράμματος.

Η συνολική χρηματοδότηση στην συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 150.000,00 ευρώ, εντός του συνολικού ορίου της χρηματοδότησης που αποτυπώθηκε στην αριθ. Δ11/οικ.21568/ 620/12.4.2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση ».

Γ] Η περίπτωση β της παρ.4. άλλαξε ως εξής:

« Οι δικαιούχοι υποβάλλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής για τη χρηματοδότηση του Δήμου ή του Νομικού του Προσώπου με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερα των δύο (2) τμημάτων ανά Δήμο, ή τεσσάρων (4) τμημάτων των Δήμων του Πίνακα του εδαφίου 4 της παραγράφου 2, κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημοτικού του Συμβουλίου ή του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του, ανάλογα με το αν προτίθενται να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα Δήμοι ή Νομικά τους Πρόσωπα.

Οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης μέχρι τις 31.12.2020. »                                                                                                                                                                                        πηγή:

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ