Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» για τα 6,4 εκατομμύρια για 24 δημόσια έργα από το πρόγραμμα Leader

Published

on

LEADER-εργα-ενωτικη-πρωτοβουλια-ναυπακτος

Το γραφείο τύπου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» με αφορμή την ένταξη 24 έργων στο πρόγραμμα Leader και την χρηματοδότησή τους με το ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρωτοπόρος ο δήμος Ναυπακτίας. Tα 5,2  εκατομμύρια σε 19 δημόσια έργα στην Ναυπακτία!

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής του Τάκη Λουκόπουλου.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 19 δημόσιων έργων στην Ναυπακτία, προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ.                           Η χρηματοδότηση αυτή είναι σχεδόν 10πλάσια της ετήσιας χρηματοδότησης του δήμου για έργα!

Εκτός της επιτυχίας στο ποσό της χρηματοδότησης, πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη πανελλαδικά ένταξη στο πρόγραμμα Leader!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αποτελεσματικότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην ένταξη και την ωρίμανση έργων. Με την συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών, της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και των αιρετών στελεχών του δήμου φθάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που δικαίως δίνει στον δήμο Ναυπακτίας τον χαρακτηρισμό ως πρωτοπόρου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και πανελλαδικά.

Να θυμήσουμε εδώ ότι όταν τον Δεκέμβριο του 2018, στο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση για την κατάθεση των προτάσεων, η τότε αντιπολίτευση – σημερινή συμπολίτευση μας κατηγορούσε ότι κοροϊδεύουμε την τοπική κοινωνία γιατί είναι αδύνατον να πετύχουμε την χρηματοδότηση όλων των έργων. Μας ζητούσε μάλιστα, να είμαστε «ειλικρινείς» και να καταθέσουμε λιγότερες προτάσεις για έργα.

Κι όμως, όπως ακριβώς τους λέγαμε και τότε, ο δήμος Ναυπακτίας τα κατάφερε!

Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν, κέρδισαν την χρηματοδότησή τους. Αν και ο αρχικός προϋπολογισμός για δημόσια έργα ήταν πολύ μικρότερος, (κοντά στα 2 εκατομμύρια) με τις παρεμβάσεις του δήμου στην θητεία του Τάκη Λουκόπουλου αυτός πολλαπλασιάστηκε. Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει από τον Δεκέμβριο του 2018.

Τα έργα που αφορούν στην Δ.Κ. Ναυπάκτου είναι:

  • η ανάπλαση με δημιουργία πλατείας στην Αγία Παρασκευή,
  • η συντήρηση και αποκατάσταση του Νοτιοανατολικού τμήματος του κάστρου,
  • η στερέωση του Βεζιρ Τζαμιού και η αποκατάσταση των Οθωμανικών Κρηνών της Ναυπάκτου.
  • LEADER-εργα-ενωτικη-πρωτοβουλια-ναυπακτος

Τα τρία αυτά έργα «δένουν» με:

  • το πολιτιστικό μονοπάτι,
  • την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και της πλατείας Παπαχαραλάμπους,
  • την ανακατασκευή του ΞΕΝΙΑ
  • και τον εξοπλισμό της ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας στην αίθουσα που σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο που ήδη υλοποιούνται.

Τις παρεμβάσεις αυτές συμπληρώνουν

  • η ανάπλαση με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου,
  • ο πεζοδιάδρομος από το Γρίμποβο μέχρι το Λιμάνι,
  • το τουριστικό καταφύγιο κ.α. με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και τα περισσότερα έτοιμα για δημοπράτηση.

 

Έτσι αποδεικνύεται πως η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου, όχι μόνο είχε ολοκληρωμένο σχέδιο και όραμα, αλλά κυρίως τον τρόπο να υλοποιηθεί αυτό, αφού τα έργα που αφορούν στο κέντρο της πόλης και αλληλοσυμπληρώνονται, ξεπερνούν σε προϋπολογισμό, τα 12.000.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωσή τους δε, αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης, αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της καστρούπολης, την κάνουν ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες.

Κάπως έτσι φθάσαμε στο σήμερα, όπου η δημοτική αρχή απαιτείται να τρέξει το πρόγραμμα και στο επόμενο εξάμηνο να έχει δημοπρατήσει το σύνολο των έργων. Για την δημοπράτηση των 19 έργων του Leader, απαιτείται από την δημοτική αρχή να στοχεύσει σε αυτή, χωρίς ταλαντεύσεις, να διευκολύνει την δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και να λύσει προβλήματα.

Ελπίζουμε να τα καταφέρει και να μην ξαναδούμε το έργο που παίχθηκε με τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα και στην Θέρμου.

 

Ακολουθεί ο κατάλογος των 19 σημαντικότατων  έργων που αφορούν στην Ναυπακτία.

  1. Ανάπλαση – ανάδειξη του τμήματος του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, 600.000 ευρώ.
  2. Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, 342.960 ευρώ.
  3. Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας, 167.710 ευρώ
  4. Εκσυγχρονισμός πεζοπορικών διαδρομών Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας, 450.000 ευρώ.
  5. Συντήρηση και προβολή αναρριχητικού πεδίου Βαράσοβας, 349.010 ευρώ.
  6. Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, 163.400 ευρώ.
  7. Αποκατάσταση μονοπατιών και διαμόρφωση πεζοπορικών διαδρομών Δήμου Ναυπακτίας, 336.720 ευρώ.
  8. Ανάπλαση δημοτικής οδού στο Αντίρριο, 436.000 ευρώ.
  9. Ανάπλαση τμήματος του οικισμού για την τουριστική προβολή της Τοπικής Κοινότητας Ανθοφύτου, 100.000 ευρώ.
  10. Κατασκευή αθλητικής εγκατάστασης στίβου στο Αντίρριο, 249.581 ευρώ.
  11. Κατασκευή Κλειστού προπονητηρίου στο Αντίρριο, 400.000 ευρώ.
  12. Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Μαμουλάδας –ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, 24.791 ευρώ.
  13. Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Πούντου – ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, 18.379 ευρώ.
  14. Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού και αντλιοστασίου ύδρευσης στην περιοχή Λυγιά Ναυπάκτου – ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, 55.500 ευρώ.
  15. Πολυχώρος “Μανιταριού” Κεντρικής στην ορεινή Ναυπακτίας, 50.000 ευρώ
  16. Εμπλουτισμός ιματιοθήκης με παραδοσιακές φορεσιές Ναυπακτίας 40.000 ευρώ
  17. Συντήρηση και αποκατάσταση του Νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου, 600.000 ευρώ
  18. Στερέωση του Βεζιρ Τζαμιού και αποκατάσταση των Οθωμανικών Κρηνών της Ναυπάκτου, 200.000 ευρώ
  19. Δημιουργία και εξοπλισμός ψηφιακού κέντρου εμβατισμένης πραγματικότητας της Ναυμαχίας Ναυπάκτου, 598.000 ευρώ

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αι γενεαί  πάσαι…Νικηταράς!» στο Θέατρο «Τεχνουργείο- Πολυχώρος Τέχνης»

Published

on

By

Το θεατρικό αριστούργημα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου  “Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”, συνεχίζει ακάθεκτο την ξέφρενη πορεία του. Αυτή τη φορά σταθμός θα είναι η Ναύπακτος!

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο συγγραφέας την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη μετά το τέλος της παράστασης δήλωσε πως «δεν θα ησυχάσει,  αν το έργο δεν παρουσιαστεί στο κτίριο της Βουλής!!»

 Με αφορμή λοιπόν, την Aπελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Τούρκους αυτόν το μήνα,  το Θέατρο «Τεχνουργείο- Πολυχώρος Τέχνης», θα παρουσιάσει το  βράδυ στις 21 Απριλίου 2024  και ώρα 9 την πολυσυζητημένη αυτή παράσταση!

“Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”

Μια συγκλονιστική αναδρομή στη ζωή του μεγάλου ήρωα όπου ο συγγραφέας  μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του,  (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα!

Να σημειωθεί ότι η παράσταση παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και έχει υμνηθεί από δημοσιογράφους, κριτικούς και κοινό…

 Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί στην κεντρική Θεατρική σκηνή της Galerie Δημιουργών,  στο θέατρο Αλκμήνη,  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στον Δήμο Νίκαιας,  στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη,  στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης με την συνεργασία της Περιφέρειας Πειραιά, στο Περιγιάλι Κορινθίας, στο Μουσείο Γουλανδρή, στον Δήμο Βέλου, στην Πουλίτσα, στον Δήμο Σπάρτης,  στην Πάτρα δύο φορές, στον Δήμο Πεύκης, στη Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη, στο Ναύπλιο,  στην Βαμβακού Λακωνίας, στο Θέατρο Βαφείο, στην Τρίπολή,  σε σχολεία κλπ…

Στις 21 του Απρίλη 2024 και στην Ναύπακτο!

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

 Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης

Σκηνικά & Κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά

Σχεδιασμός φωτισμού: Tάσος Ιωάννου

Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Μάνος Βλαστος

Βίντεο: Αλέξανδρος Τζιανακάκης- Βάσια Σκυλακάκη

Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

Την  κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε  ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης- τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Διανομή

Στο ρόλο του Νικηταρά ο  Χρίστος Γεωργίου

 Στο ρόλο της τρελο-Σοφιάς η  Σάρα Τερζή

Δυο λόγια για το έργο… 

Ο Νικηταράς! Είναι αυτός,  που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια  και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. 

Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.

Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος,  για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Είναι αυτός, που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται,  επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα!!  Που είδε  να βγάζουν  το καλύβι του  σε πλειστηριασμό!

Ένας ήρωας, ένας Έλληνας,  που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα  ελεύθερη,  αλλά ουδείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!). Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 312 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 312ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Φωτιά βάζει η αντιπυρική προστασία :

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που περνάει η κυβέρνηση,  ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει ακίνητο σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια αλσών, από μέρη με περιαστικό πράσινο, από δασικές ή ακόμα και…

# «Πήρε μπροστά» η ανάπλαση στην Αγ. Παρασκευή :

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων και των εσοχών στάθμευσης επί αυτών στις οδούς Αθηνών και Ψαρρού οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν…

#  Ν. Φαρμάκης: «Αντίθετοι στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου για τον νέο        Δικαστικό Χάρτη: 

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να πιστεύει  ακράδαντα ότι το σχέδιο νόμου οφείλει να αναγνωρίσει και να προσαρμοστεί στις τοπικές ανάγκες ενώ η Περιφερειακή Αρχή…

# ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων:

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους   καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.  Επιπλέον…

#  Δι’ αλληλογραφίας …    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την κορυφαία  δημοκρατική διαδικασία ως κάτι που χρειάζεται να το κάνουμε όσο πιο άκοπο γίνεται μπας και πείσουμε κάποιον να ψηφίσει, σαν να…

#   Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας  Δ. Ναυπακτίας και  ΕΟΔΥ

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών…

#   Σχέδιο για την αντιμετώπιση του bullying :

Παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, με την λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά είναι…

#  Έρευνα «βόμβα» για το εμφιαλωμένο νερό :

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τόνοι απορρίπτονται κάθε χρόνο στα ύδατα ή στην ξηρά και πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται με πλαστικά, μεταξύ των οποίων και…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ