Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ναυπακτίας για τα προβλήματα στα Δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Published

on

«Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους στις δομές αυτές και τους γονείς να δυναμώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο δίκτυο ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τη λήξη των συμβάσεων στα Δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ απορρέει από τις πολιτικές της ΕΕ και των αστικών κομμάτων της χώρας μας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που επιδιώκουν την παράδοση και αυτού του τομέα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Με κίνδυνο λουκέτου στην πλειοψηφία των δημοτικών ΚΔΑΠ και απόλυσης εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτά, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να αυξήσει το κονδύλιο του προγράμματος.

Η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση για τα δημοτικά ΚΔΑΠ, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός και να μη βρεθεί κανένας συμβασιούχος στην ανεργία.

Με τον αποκλεισμό 65.000 παιδιών από τα ΚΔΑΠ πλησιάζει ολοένα και περισσότερο ο κίνδυνος να μείνουν άνεργοι οι μισοί και πλέον από τους 2.500 εργαζόμενους των ΚΔΑΠ, έπειτα από έως και 18 χρόνια εργασίας στις συγκεκριμένες δομές.

Καθημερινά ξεφυτρώνουν σε όλη τη χώρα εκατοντάδες νέα ιδιωτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Πριν 6 χρόνια και τη σχολική χρονιά 2013-2014 λειτούργησαν σε όλη την Ελλάδα μόνο 4 ιδιωτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ με σύνολο φιλοξενούμενων παιδιών 332.

Την τρέχουσα χρονιά 2019-2020 λειτουργούν 467 ιδιωτικές δομές με 38.773 φιλοξενούμενα παιδιά απορροφώντας σήμερα το 60% της χρηματοδότησης (μέσω voucher και του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»).

Είναι υποκρισία, αυτοί, που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στα Δημοτικά Συμβούλια και στα Εργατικά Κέντρα και να ανησυχούν για την τύχη των Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Και εδώ συγκρούονται δυο πολιτικές.

Από τη μια η πολιτική της ΕΕ και των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που θέλουν να παραδώσουν και αυτόν τον χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και από την άλλη η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ. Πράγματι τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα εκπέμπουν SOS, γιατί 43 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά από αύριο γι’ αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους στις δομές αυτές και τους γονείς να δυναμώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν:

  • Άμεση ανανέωση των συμβάσεων – κανένας συμβασιούχος στην ανεργία.
  • Κανένα παιδί να μη μείνει εκτός κοινωνικών δομών.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.
  • Σύγχρονες υποδομές και τον διορισμό του απαραίτητου προσωπικού για μια σύγχρονη εξωσχολική διαπαιδαγώγηση με ποικίλες δράσεις, πολιτιστικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές κλπ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στη Γέφυρα

Published

on

By

H Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζοντας το ταξίδι της ανά την Ελλάδα και  στην διαδρομή της για το Παρίσι και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» έφτασε χθες  Πέμπτη 25 Απρίλιου  στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου –«Χαρίλαος Τρικούπης».

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη       Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας, του Εθνικού Ύμνου της  Γαλλίας και την έπαρση της Γαλλικής Σημαίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Οι εθνικοί ύμνοι αποδόθηκαν  από την υψίφωνο  Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των         Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη.

Ακολούθησαν  χαιρετισμοί εκπροσώπων και φορέων με την Ολυμπιακή Φλόγα να αναχωρεί διασχίζοντας την Γέφυρα  και συνεχίζοντας την διαδρομή της προς το Πανεπιστήμιο Πατρών  και την πόλη της   Πάτρας.

Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους που διέσχισαν την Γέφυρα με κατεύθυνση προς την Πάτρα ήταν και ο Φώτης Αδραχτάς, ωφελούμενος του Συλλόγου “Αλκυόνη” Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

20 χρόνια Γέφυρα, με υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Published

on

By

Την Πέμπτη 25 Απρίλιου η Ολυμπιακή Φλόγα στην διαδρομή της για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα διασχίσει την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Καθώς το 2024 συμπληρώνονται 20 χρόνια υποδειγματικής λειτουργίας και συντήρησης της Γέφυρας, η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Στενό πριν την υλοποίησή της, τις τεχνικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της, αλλά και την συγκίνηση όλων των Ελλήνων όταν η ολυμπιακή φλόγα διέσχιζε για πρώτη φορά την Γέφυρα, εκείνο το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004 το οποίο είχε σηματοδοτηθεί από πολλές ελληνικές επιτυχίες.

Εορτάζοντας την 20η επέτειο λειτουργίας, η παραχωρησιούχος εταιρεία, μέλος του δικτύου της VINCI Highways, ανακοινώνει το πρόγραμμα της Τελετής Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Γέφυρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τελετή Υποδοχής και την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία πάνω στη Γέφυρα, στον ιστότοπο της εταιρείαςhttps://www.gefyra.gr/.

Για όσους επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία από το Δυτικό Πεζοδρόμιο της Γέφυρας (κατεύθυνση Αντίρριο – Ρίο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ & ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

14:50 Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας

14:53-14:57 Λαμπαδηδρομία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

1η Λαμπαδηδρόμος: Εργαζόμενη της ΓΕΦΥΡΑ 2ος Λαμπαδηδρόμος: Παναγιώτης Γιαννάκης

14:57-15:20 Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας)

·        Αφή βωμού από τον Παναγιώτη Γιαννάκη
·        Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας·        Εθνικός Ύμνος Γαλλίας – Έπαρση Γαλλικής Σημαίας

·        Εθνικός Ύμνος Ελλάδος – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας

(Οι εθνικοί ύμνοι θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνης με συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου)

·        Χαιρετισμοί εκπροσώπων
·        Αφή Δάδας – Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας

15:20 – 15:47 Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Γέφυρα, με κατεύθυνση την Πάτρα. (Ο 4ος λαμπαδηδρόμος είναι ωφελούμενος από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας, ΑΛΚΥΟΝΗ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απροσπέλαστη!!!

Published

on

By

Στην φωτογραφία πρέπει να αποτυπώνονται πάνω από δέκα παραβάσεις του ΚΟΚ.

Μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, αυτοκίνητα σταθμευμένα πάνω στη γωνία, στην πλατεία και στα πεζοδρόμια, στις διαβάσεις των πεζών, διπλή στάθμευση και πάει  λέγοντας…

Δύσκολες καταστάσεις  για τον πεζό, που θα πρέπει να  κινδυνέψει για να πάει στη δουλειά του.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ