Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναπλάσεις με προοπτική

Published

on

Ο προγραμματισμός για την εκτέλεση έργων που ενισχύουν την ανάπτυξη μιας περιοχής και διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, πάντα είναι επωφελής. Έστω και αν οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου, μεταθέτουν την υλοποίηση αυτών των έργων στο μέλλον. Όταν εξοικονομηθούν τα απαραίτητα χρήματα, είτε από τα έσοδα του δήμου, είτε από διάφορα προγράμματα που κατά καιρούς τρέχουν.

Γίνεται μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, ακούγονται οι απόψεις των ειδικών, εκτονώνονται πιθανές αντιδράσεις και τα έργα γίνονται αποδεκτά από ένα ευρύ μέρος της κοινωνίας.

Αλλά σ’ αυτή τη συγκυρία που προχωρούν τα έργα ανάπλασης στο Λιμάνι και Ανατολικά και έχουν   ακουσθεί ποικίλες απόψεις, ειδικών ή μη, υπεύθυνων ή ανεύθυνων, με επιχειρήματα που φαίνονται πιστευτά, ακόμη εμείς αυτά παραλάβαμε, εύλογα κάθε πολίτης αναρωτιέται ή μάλλον έτοιμος να… Αμάν πια, κρατηθείτε λίγο στις αναπλάσεις.

Γιατί καλλιεργείτε την εικόνα του λαίμαργου, του αχόρταγου. Περιμένετε να τελειώσει η ανάπλαση των άλφα για ν’ αρχίσει η αντίστοιχη των βήτα.

Δεν αντέχει η πόλη μας να μετατραπεί σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο. Όσο και αν το έχει ανάγκη για τον ευπρεπισμό της. Όσο και αν οι περιστάσεις το απαιτούν για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αφήστε να   τελειώσουν οι αναπλάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έστω και αν κάθε μια έχει τη δική της «προσωπικότητα».

Όλη αυτή η συζήτηση γύρω από νέες αναπλάσεις των πλατειών, με γυρίζει δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια   πίσω.

Παρασκευή 18 Μάρτη 2005. Θέμα ημερίδας στη γραφική Ναύπακτο: «Παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε ιστορικές πόλεις». Σκόπιμα αποσιωπήθηκε και όμορφα.

Οι εισηγήσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων εντυπωσιάζουν με την αρτιότητά τους, το ενδιαφέρον τους, την αναφορά τους σε συγκεκριμένα σημεία και τους προσιτούς τρόπους παρέμβασης, για την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής, η οποία μ’ απλοχεριά διαθέτει τις προϋποθέσεις. Αυτά πριν από δεκαπέντε χρόνια συνέβαιναν.

Τότε που μάλλον οι περισσότεροι των σημερινών δημοτικών αρχόντων ήταν φοιτητές στα πανεπιστήμιά τους.

Διάβαζα, σε μια πόλη της Ιρλανδίας δαπανήθηκε το υπέρογκο ποσό των εκατόν εβδομήντα εκατομμυρίων ευρώ για αναπλάσεις. Καιρός η Νύμφη του Κορινθιακού να ξοδέψει, να παρουσιασθεί πεντάμορφη και   λειτουργική, με την ανάπλαση των πλατειών. Όμως αυτές να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Έτσι αποφεύγεται η νέα δημοτική αρχή, να ρίχνει ανάθεμα στην προηγούμενη για το έκτρωμά της.

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 313 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 313ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  ΝΕΡΟ: Αυξήσεις και φόβοι ιδιωτικοποίησης:

Την κατάργηση δεκάδων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δια της μεθόδου της συγχώνευσης περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νερό, το οποίο έχει φέρει κύμα αντιδράσεων πριν καν…

#   Αντέχουν τα πλατάνια της Ναυπάκτου :

Πρασίνισαν πλέον τα πλατάνια, σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου, ωστόσο το φυλλοβόλο δέντρο που ομορφαίνει και σκιάζει πλατείες και παραλίες στην πόλη έχει πέσει θύμα…

#  Έτοιμη το Πάσχα η γέφυρα στον Εύηνο : 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να  ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα οδική γέφυρα του Εύηνου ποταμού…

#  Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας :

Η ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον δεν περιορίζεται στη στατική επάρκεια του κτηρίου. Αποτελεί ευρύτερο θέμα που σχετίζεται με την αναγκαιότητα…

#  Η ιστορία των λαθών…    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία των λαθών του παρελθόντος, ιδιαίτερα οι πολιτικοί σε κάθε επίπεδο, για να τα αποφύγουμε. Σε επιστημονικό δε επίπεδο…

#   Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου:

Για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00’-20:00’.  Το συγκεκριμένο ωράριο…

#   Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο:

Τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά…

#  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζεται για την άρτια διεξαγωγή των    ευρωεκλογών:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελεί μία σειρά ενεργειών και συντονισμού των διαδικασιών των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους…

……………………………………………………………………………………………………………………………….Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ