Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση ΑΔΚΝ για τις μομφές από Λουκόπουλο – Κοτσανά

Published

on

Με ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» (ΑΔΚΝ) απαντά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από ανακοινώσεις τους, από τις  δημοτικές παρατάξεις «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου και «Πάμε μπροστά» του Ανδρέα Κοτσανά, σχετικά με τις μομφές που αφήνουν για την ΑΔΚΝ για τις αλλαγές στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση – απάντηση της ΑΔΚΝ:  

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ) από το Σεπτέμβριο του 2019  μέχρι σήμερα προσπαθεί, όπως πάντα,  στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες παρατάξεις να υπηρετεί το δήμο και τους δημότες. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με το πρόβλημα της πανδημίας εντείνουμε τις προσπάθειές μας ανταποκρινόμενοι στις νέες κοινωνικές ανάγκες που προέκυψαν, αφήνοντας πίσω πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με άλλες παρατάξεις.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο με την Ενωτική Πρωτοβουλία του κ. Λουκόπουλου που με αφορμή τις αλλαγές που έγιναν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ακολούθησε τον πρώην συνεργάτη του κ. Κοτσανά για να δρέψει μέρος από τις δάφνες του. Η Ενωτική Πρωτοβουλία θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία να ψευδολογήσει ξανά κατά της ΑΔΚΝ χρεώνοντας στην παράταξή μας τις αλλαγές που έκανε στην Τεχνική Υπηρεσία ο δήμαρχος.

Για να μειώσει τις αρνητικές εντυπώσεις της ανακοίνωσής της η Ενωτική Πρωτοβουλία επικαλείται υποκριτικά το πρόβλημα της πανδημίας και τις  ημέρες του Πάσχα, αλλά αυτό το κάνει για να αποφύγει την απάντηση την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μετά την αναίτια πρόκληση που δεχτήκαμε .

Η Ενωτική Πρωτοβουλία  γνωρίζει ότι :

  1. Αρμόδιος για το προσωπικό του Δήμου είναι ο δήμαρχος
  2. Την άσκηση της δημοτικής πολιτικής έχει η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) η οποία απαρτίζεται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Η ΑΔΚΝ δεν συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή αφού κανένα μέλος της δεν είναι αντιδήμαρχος.
  3. Η παράταξή μας έχει την ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) και της Αιτωλικής Αναπτυξιακής. Έχει επίσης δύο εντεταλμένους συμβούλους, έναν στην ΔΕ Πυλήνης και έναν στην ΔΕ Αντιρρίου.
  4. Από την αρχή της νέας περιόδου η Ενωτική Πρωτοβουλία προσπαθεί να τορπιλίσει τη συνεργασία η οποία είναι επιβεβλημένη για τη λειτουργία του δήμου, κατά τα λοιπά τάσσεται υποκριτικά υπέρ της απλής αναλογικής.
  5. Η Ενωτική Πρωτοβουλία στήριξε την αντιπολιτευτική της τακτική στο επιχείρημα ότι η σημερινή διοίκηση στο δήμο, που είναι προϊόν της απλής αναλογικής, προέκυψε από τη διάθεση για τη νομή των θέσεων εξουσίας. Μάλιστα τα στελέχη της ήταν σίγουρα και διέδιδαν ότι ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ θα έπαιρνε τη θέση του Γεν Γραμματέα. Θεώρησαν ότι όλοι είναι το ίδιο και ότι θα ακολουθούσαμε το παράδειγμά τους. Διαψεύσθηκαν σε όλα και κατανοούμε την πικρία τους.

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι :

  1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της ΑΔΚΝ καθώς και ο επικεφαλής της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αθόρυβα και υπηρετούν αρχές και αξίες που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Σέβονται τη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις και δεν επεμβαίνουν στις αρμοδιότητές τους.
  2. Ως παράταξη θα λογοδοτήσουμε για το έργο που υλοποιούμε στους τομείς που έχουμε αναλάβει.
  3. Την ευθύνη για το προσωπικό του δήμου σύμφωνα με το νόμο την έχει ο δήμαρχος. Οι αλλαγές που έγιναν αποφασίσθηκαν από τον ίδιο. Η παράταξή μας ούτε ρωτήθηκε ούτε εξέφρασε άποψη στο συγκεκριμένο θέμα που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δημάρχου.

Καλό Πάσχα σε όλους μένοντας σπίτι.

Ναύπακτος 15/4/2020

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ