Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από 1η Σεπτεμβρίου σε ισχύ οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Published

on

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών:

Τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων όπως προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση με βάση τις νέες βελτιωμένες διατάξεις αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός της εβδομάδος, ενώ η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Με την απόφαση διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

– Στη ρύθμιση μετά από επιλογή του οφειλέτη, δύναται να υπαχθούν, οφειλές ληξιπρόθεσμες και μη που βεβαιώνονται μέχρι την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση, οι οποίες δεν έχουν ρυθμισθεί βάσει δικαστικής απόφασης, προσωρινής διαταγής ή άλλων νομοθετικών διατάξεων και αφορούν σε υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31.12.2018, εξαιρουμένων των οφειλών για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δήλωσης λήγει μετά τις 31.12.2018.

 

– Η αίτηση για προκαταβολή ποσού με χορήγηση ισόποσης απαλλαγής προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής για όλες τις περιπτώσεις που αυτό υποστηρίζεται τεχνικά. Σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο ή άλλη υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε. Η αίτηση-δήλωση για προκαταβολή και η επιλογή του ποσού από τον οφειλέτη γίνεται κατά την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στη ρύθμιση. Το ελάχιστο ποσό προκαταβολής είναι το διπλάσιο της μηνιαίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης που έχει επιλέξει ο οφειλέτης. Η προκαταβολή είναι καταβλητέα άπαξ, μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η ρύθμιση καθίσταται ενεργή με την προκαταβολή του ποσού που επιλέγει ο οφειλέτης. Το ποσό των δόσεων της ρύθμισης αναπροσαρμόζεται μετά την προκαταβολή σύμφωνα με το πλήθος των δόσεων, όπως αυτό έχει οριστεί προκειμένου να υπολογιστεί το ελάχιστο ποσό προκαταβολής, και υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης των 20 ευρώ. Οι δόσεις της ρύθμισης είναι καταβλητέες έως την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών που έπονται του μήνα της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Η προκαταβολή δεν προσμετράται στο πλήθος των δόσεων της ρύθμισης.

– Η αλλαγή του τόκου σε 3% από 5% γίνεται αυτοματοποιημένα μετά την παρέλευση διμήνου από τη δημοσίευση του ως άνω νόμου.

– Στη βασική οφειλή των 3.000 ευρώ ανά υπηρεσία της παρ. 1 του άρθρου 99 του ν. 4611/2019 δεν λαμβάνεται υπόψη το ποσό της τυχόν προκαταβολής που επιλέγει ο φορολογούμενος.

– Στη βασική οφειλή έως 1.000.000 ευρώ περιλαμβάνεται το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./ Ελεγκτικά Κέντρα ή Τελωνεία, κατά περίπτωση, που υποχρεωτικά υπάγονται στη ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 98 του ν. 4611/2019 χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ποσό της τυχόν προκαταβολής που επιλέγει ο φορολογούμενος. Η ρύθμιση γίνεται ανά υπηρεσία.

– Νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με συνολική υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή, έως 1.000.000 ευρώ, που κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4621/2019 (ήτοι 31.7.2019) έχουν ήδη υπαγάγει τις οφειλές τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής σε έως 36 δόσεις, δύνανται να αιτηθούν τη ρύθμιση των οφειλών τους σύμφωνα με τις νέες διατάξεις μέχρι την καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Όσοι από τους ανωτέρω οφειλέτες δεν επιλέξουν με σχετική αίτηση τους την υπαγωγή τους στην υποπερ. δ της περ. Γ’ της παρ. 1 του άρθρου 98 του ν. 4611/2019, θεωρείται ότι συνεχίζουν με το πρόγραμμα ρύθμισης που τους είχε χορηγηθεί σε έως 36 δόσεις και υπό τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 98-109, όπως ισχύουν.

– Οφειλέτες που έχουν υπαγάγει τις οφειλές τους σε ρύθμιση κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4621/2019 (ήτοι 31.7.2019) με βάση τις προϊσχύουσες διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 98 και του άρθρου 100 του ν. 4611/2019, δύνανται να ζητήσουν την εκ νέου ρύθμιση των οφειλών τους σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, όπως τροποποιούνται με τις παρ. 3 και 6 του άρθρου 2 του ν. 4621/2019, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019.

– Οφειλέτες που κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4621/ 2019 (ήτοι 31.7.2019) έχουν υπαγάγει τις οφειλές τους σε ρύθμιση με τις διατάξεις του ν. 4611/2019, μπορούν να ζητήσουν την εκ νέου ρύθμιση των οφειλών τους, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019, προκειμένου να τύχουν των απαλλαγών της παρ. 6 του άρθρου 98 του ν. 4611/2019, όπως προστέθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 4621/2019.

– Για την αποδέσμευση των κατασχεμένων στα χέρια τρίτου μελλοντικών απαιτήσεων του οφειλέτη, ο οφειλέτης εισέρχεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών σε ειδική εφαρμογή του taxisnet στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και εκτυπώνει βεβαίωση αποδέσμευσης την οποία γνωστοποιεί στον τρίτο εντός μηνός από την έκδοση της, με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης, το αρμόδιο για την παρακολούθηση τήρησης αυτής όργανο του άρθρου 2 ενημερώνει άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο τα αρμόδια όργανα για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής και για την ανατροπή της αποδέσμευσης, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία της διοικητικής εκτέλεσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 314 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 314ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Αντιπυρική περίοδος – Πόσο έτοιμοι είμαστε;:

Όλα   συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το δυσκολότερο  εδώ και πολλά  χρόνια στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Ήδη τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά και οι πρόσφατες πυρκαγιές…

#   Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας και 20 χρόνια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου:

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη  Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο  υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής…

#  Ενημέρωση κατοίκων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης…

#  Στης ακρίβειας τον καιρό :

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης…

#  «Γνωστές μούρες»        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Ελάχιστη σημασία αποδίδεται στο ότι συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χωρίς πολιτική εμπειρία, συχνά δε χωρίς μεγάλη σχέση με την ιδεολογική διαδρομή του κόμματος που…

#   Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών – Χόρεψαν με την ψυχή τους! :

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο της Ναυπάκτου, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό…

#  Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών:  

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ομάδας Έργου της Αναδόχου Εταιρείας. Στην συνάντηση…

#   Οριστικό τέλος του taxisnet :

Τα πάνω κάτω θα έλθουν με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας που δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το οποίο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ