Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Το «μπαλάκι» στους δήμους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές

Published

on

Θέμα με την μη πληρωμή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προέκυψε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να δείχνει ως υπαίτιους τους Δήμους. Μάλιστα σημείωσε ότι χθες  τους ζήτησε να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι : «Τα χρήματα, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλονται κανονικά. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος σε αυτό το πρόγραμμα που να μην έχει πληρωθεί κανονικά αυτά τα οποία δικαιούται». Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του την 1η Απριλίου το ΥΠΕΣ υποστήριζε μέσω της ΕΕΤΑΑ ότι έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 δήμοι (από τους 276), για τις 860 δομές τους. Ωστόσο στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για την Γ΄ δόση του 2019. Δηλαδή, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί η Δ΄ δόση του 2019 και η Α΄ του 2020.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι μεθαύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους.

Αναφορικά με τον Δήμο Ναυπακτίας και το  «Βοήθεια στο Σπίτι», σε επικοινωνία του Nafsweek με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΚΕΔΝ του Δήμου Μαρία Ζιαμπάρα,  μας δήλωσε ότι έχουν πληρωθεί κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ