Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Στ. Ρήγας: Ο Τουρισμός ως βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης στη Ναυπακτία

Published

on

Στα τέλη του 2016 εξέφρασα το ενδιαφέρον μου για την ενασχόλησή μου με τα κοινά στο δήμο Ναυπακτίας για πολύ προσωπικούς – συναισθηματικούς λόγους, καθώς και ως αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, έρευνας και αξιολόγησης των ενεργειών και έργων που (δεν) έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία 12ετία. Έργα που θα έπρεπε να στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών του δήμου στο σύνολό του και θα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εσόδων και εν γένει οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

Φυσικά επέλεξα να συζητήσω τα παραπάνω με τον πλέον ειδικό σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Ναυπακτίας, καθώς και έμπειρο πρώην Δήμαρχο με αξιόλογο έργο Γιάννη Νταουσάνη. Μοιράστηκα λοιπόν το όραμά μου για την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής του δήμου (από τα χωριά του ορεινού όγκου έως το παραλιακό μέτωπο) ως τον βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, που θα δώσει περισσότερες επιλογές στους πολίτες, θα κάνει το δήμο πιο λειτουργικό και φιλικό προς τους πολίτες του και ταυτόχρονα θα αποτελεί και έναν τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρατηρώντας και αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο άλλοι δήμοι της Ελλάδας – πχ. Καλαμάτας, Ναυπλίου, Βόλου – έχουν αναπτυχθεί  που βρίσκονται στις ίδιες χιλιομετρικές περίπου αποστάσεις από το κέντρο των Αθηνών, βασιζόμενοι στην προβολή, εξωστρέφεια και αναδόμηση μιας κυρίως πόλης κι όχι μέσω της εκμετάλλευσης του συνόλου του φυσικού πλούτου που διαθέτουν όπως ο δήμος Ναυπάκτου, μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι η ανάπτυξη ενός δήμου χρειάζεται να βασιστεί σε ένα όχημα το οποίο θα συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο δήμο μαζί.

Υποδομές όπως μια υπερσύγχρονη μαρίνα σκαφών αναψυχής, η οποία θα προσελκύσει ναυτικό τουρισμό, η κατασκευή παραλιακού οδού από το Γρίμποβο έως τη Χιλιαδού με τη σχετική ανάπλαση κατά μήκος της με πρότυπο οικολογικό πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ανακύκλωσης και προστασίας περιβάλλοντος, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Παλαιοπαναγιάς, υποδομές για εναλλακτικό τουρισμό στις όχθες του Εύηνου ποταμού καθώς και του βράχου της Βαράσοβας ως αναρριχητικό κέντρο η διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας στο κάστρο, με σκοπό τη δημιουργία ενός εναλλακτικού κοντινότερου περιφερειακού οδικού δικτύου της πόλης όπου θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των δημοτών, και βέβαια η βελτίωση του οδικού δικτύου προς τα χωριά του ορεινού όγκου (Ναύπακτο-Παλαιόσκαλα-Ανεμάκι-Πλάτανο-Αράχωβα-Καρπενήσι και Ανεμάκι-Αγ. Κυριακή-Άνω Χώρα) είναι κάποια μόνο από τα έργα τα οποία μπορούν να αποφέρουν νέες και μεγάλες πηγές εσόδων για το δήμο και τους πολίτες του.

Όλα τα προαναφερθέντα έργα θα ωφελήσουν τον δήμο μας σε όλα τα στάδια τους. Από την προσέλκυση νέων επενδυτών για τη δημιουργία των έργων καθώς και αύξηση θέσεων εργασίας, τη διατήρηση αυτών καθώς τα έργα θα πρέπει να διατηρηθούν έως την αύξηση των εσόδων του δήμου, μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και των εσόδων όλων των πολιτών όσοι θα απασχοληθούν στις προσωπικές τους επιχειρήσεις.

Στόχος λοιπόν είναι, μέσα από την ορθολογιστική χρήση των πόρων – φυσικών και οικονομικών – και τη σωστή διαχείριση των διαθέσιμων επενδυτικών προγραμμάτων, η ανάπτυξη  υποδομών που θα επιτρέψουν στο δήμο να εξυπηρετεί στο μέγιστο τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών του. Φυσικά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τις περιουσίες των δημοτών.

Φαντασθείτε το δήμο Ναυπάκτου με σύγχρονη μαρίνα σκαφών αναψυχής και αναπλασμένου παραλιακού μετώπου όπως της Καλαμάτας, ζωντανά χωριά ορεινού όγκου όπως του Πηλίου και εκμετάλλευση πολιτιστικής κληρονομιάς όπως του Ναυπλίου! Η τοποθεσία, η φυσική ομορφιά και η ιστορία του δήμου μας, αποτελούν 3 πολύ δυνατά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία με το σωστό στρατηγικό σχεδιασμό πλάνου προβολής-προώθησης τουριστικού προϊόντος μπορούν να προσελκύσουν πληθώρα επισκεπτών. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να έχουμε μερίδα από τον εγχώριο τουρισμό όπως καί από το εξωτερικό καθ΄όλη την διάρκεια του έτους.

Όλα τα παραπάνω, ακουμπούν στους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Νέα Πορεία» του Γιάννη Νταουσάνη που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την αύξηση της παραγωγικότητας. Η δημιουργία ενός εξωστρεφούς και αποτελεσματικού δήμου, ενός δήμου που προσκαλεί τον κόσμο να τον επισκεφτεί, που έχει κάθε φορά κάτι νέο να προσφέρει στον επισκέπτη, έναν δήμο που προσφέρει στους πολίτες του, είναι αυτό που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη.

Γιάννης Στ. Ρήγας, M.Sc

Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Master NLP coach

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδιασμό «Νέα Πορεία» και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Ντουσάνη

ΕΛΛΑΔΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

By

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών», την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί.

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό.

Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο, που πλέον έχει γίνει θεσμός, με τους νέους να το αγκαλιάζουν, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην δράση.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ρυθμό και τον χορό, η ανάπτυξη των σχέσεων, συνεργασίας, ομαδικότητας και φιλίας.

Όπως προαναφέραμε στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ χορού Ναυπάκτου πήραν μέρος δεκαεπτά σχολεία, από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τον  Αγ, Κωνσταντίνο, Ευηνοχώρι, το  Μεσολόγγι, το Αντίρριο και από την Ναύπακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή στο Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν αυτό την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Γυμναστήριο Ναυπάκτου το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

10.30: ΕΝΑΡΞΗ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πρόγραμμα με μοντέρνους χορούς (μίξη)

Υπεύθυνος καθηγητής: Ακαλέστου Σταυρούλα

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

HIP HOP

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαβιτσανάκης ΠαναγιώτηςΠοντίκη ΒασιλικήΔάφνου ΑντωνίαΜπάρμπα Αλεξάνδρα

1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μοντέρνο, Hip Hop, Βαλς, Disco

 Υπεύθυνος καθηγητής: Λιάπης Λάμπρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

PARTNERSHIP Book – Black Ori  Σύγχρονος χορός

“CONFLICT – Sand – Nathan Lanier” Σύγχρονος χορός

“Remix Modern Dance”  Μοντέρνο – Χιπ Χοπ

«Αλλά τα Βράδια» Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θώδη ΧαΐδηΓήτα Βασιλική

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δημαρά Κωνσταντίνα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα – σύγχρονος χορός (GLORY)

Ανθρώπινα δικαιώματα – χορός με κορδέλες (ΑΛΗΛΟΥΙΑ)

   Ελευθερία στην έκφραση- ρυθμική με κορδέλα (HAVANA)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολάου Στάλω

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Hip Hop, Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωναρά ΆνναΖορμπά Βησσαρία

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Dynamite BTS

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γούργαρη Ελένη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Hip Hop

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδημητρίου Γεώργιος, Δερμιτζιώτη Ευγενία

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

«OI QUECALOR-ΙΣΤΕΣ» Hip Hop

«LAS KOTRONEROS»     Hip Hop και σύγχρονος χορός

Υπεύθυνος καθηγητής: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Hip Hop, Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζερβουλάκος ΒασίλειοςΤέφας Σωτήριος

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Angels in Tibet

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζια Μαρία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

Σύγχρονο

Υπεύθυνος καθηγητής: Σταθάτος Γεώργιος

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

“Η ΒΙΑ”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τραγουλιάς Γεώργιος, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Μανδέλλου Μαρία

2ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σύγχρονοι χοροί

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννου Μαρία, Φλωροπούλου Παναγιώτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα

Published

on

By

Συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου πραγματοποίησε η Απεργιακή Επιτροπή εκλεγμένων συνδικαλιστών Ναυπακτίας και Δωρίδας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες  απαίτησαν από την κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ