Σε ανοικτή επιστολή προς το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας που έστειλαν 21 μηχανικοί της Ναυπάκτου, με αφορμή την συζήτηση επί του θέματος από το Σώμα που αφορά την «Προέγκριση Ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού (ΕΠΣ) – Τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου (ΤΡΣ) για τη χωροθέτηση και τον καθορισμό χώρου Δημαρχείου Δήμου Ναυπακτίας» αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να γίνει το δημαρχείο – διοικητήριο του Δήμου στον Σκα. Αναφέρει η επιστολή:
«Το Δημαρχείο Ναυπάκτου στεγάζεται, από την δεκαετία του 1950, στο πρώην κατάστημα της Τράπεζας Αθηνών επί των οδών Ιλάρχου Κίτσου Τζαβέλα & Κοζώνη ενώ κοντά σε αυτό, ανατολικά του Κάστρου και στην περιοχή «Βατόβρυση» κατασκευάστηκαν κατόπιν κτίρια Διοικητηρίου (ΑΒΚ 236), Ειρηνοδικείου, Υγειονομικού Σταθμού (ΑΒΚ 247) και η Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη.
Τη δεκαετία του 1980, στα πλαίσια της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (Ε.Π.Α.) και της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, καθορίστηκε το νέο Διοικητήριο πόλης να μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο του Λυγιά Ναυπάκτου. Ταυτόχρονα το υφιστάμενο ως τότε Διοικητικό Κέντρο ορίστηκε να διαμορφωθεί ως Πολιτιστικό Πάρκο.
Aντί να υιοθετηθούν οι προβλέψεις των εργασιών της Ε.Π.Α., με την ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση της Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης και Επέκτασης (Πράξη Εφαρμογής) του σχεδίου, δυστυχώς απαξιώθηκαν με συνέπεια η πόλη να καταλήξει αμέσως μετά στο ολέθριο Οικιστικό Ζήτημα.
Με το πρόγραμμα Θησέας, στην Καποδιστριακή εποχή της Αυτοδιοίκησης, χρηματοδοτήθηκε επέκταση του Παλιού Δημαρχείου, που όμως δεν κάλυψε τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ενώ αντίθετα όφειλε με τα πολεοδομικά δεδομένα να υλοποιηθεί η μεταφορά του σε ένα νέο σύγχρονο χώρο. Από το 2010, με τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και τον νόμο Καλλικράτη, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η ανάγκη της οργάνωσης ενός Διοικητηρίου για τον Δήμο Ναυπακτίας.
Στόχος για το νέο Δημαρχείο-Διοικητήριο είναι να μπορέσει όχι μόνο να καλύψει τις παρούσες ανάγκες αλλά και προοπτικά να διαδραματίσει ένα σημαντικό πολυδιάστατο πόλο στην λειτουργία της πόλης και του Δήμου.
Ως πρώτο θέμα του ΔΣ συζητάται η προέγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην περιοχή της Πολεοδομικής Ενότητας Λυγιά Νιοκάστρου με σκοπό την ανέγερση νέου Δημαρχείου Ναυπακτίας.
Η συγκεκριμένη θέση καταλαμβάνει τμήματα των δημοσίων κτημάτων ΑΒΚ 281 & ΑΒΚ 279, όπου από τον υφιστάμενο πολεοδομικό σχεδιασμό προβλέπεται χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων και βρίσκεται εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού και εντός των διοικητικών ορίων της Τοπικής Κοινότητας Λυγιά (Λυγιάς Νιοκάστρου).
Η θέση των αθλητικών εγκαταστάσεων (Κολυμβητηρίου) είναι ακατάλληλη & αδόκιμη για το νέο Δημαρχείο καθώς :
Δεν βρίσκεται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου Ναυπάκτου, οπότε δεν διατηρεί την ιστορική συνέχεια ενός κτιρίου τεράστιου συμβολισμού.
Δεν βρίσκεται εντός των Διοικητικών Ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου και η σχεδιαζόμενη παράλληλη λειτουργία Παλιού & Νέου Κτίριου δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα και ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών.
Βρίσκεται σε έκταση εκτός σχεδίου ή οικισμού, εντός των διοικητικών ορίων και της πολεοδομικής ενότητας του Λυγιά Νιοκάστρου, όπου δεν πρόκειται ποτέ να αναπτυχθεί αστικός ιστός λόγω ιδιαιτερότητας της θέσης αλλά και των όμορων χρήσεων.
Υπάρχουν σχεδόν σε επαφή θεσμοθετημένη Βιομηχανική Ζώνη και προτεινόμενο από το παλιό ΓΠΣ ΒΙΟ.ΠΑ.
Δεν υπάρχει ασφαλής πεζή και ήπια πρόσβαση στο σημείο από τη Ναύπακτο
Για την έγκριση της χρήσης και στη συνέχεια για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει να θεσμοθετηθεί νέο σχέδιο πόλης (Τοπικό Ρυμοτομικό) με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος κατόπιν της απαιτούμενης νόμιμης επεξεργασίας του ΣτΕ
Στον χώρο των ΑΒΚ 281 & ΑΒΚ 279 υπάρχει ήδη πρόβλεψη από το υφιστάμενο ΓΠΣ για αθλητικές εγκαταστάσεις και έχουν ήδη δαπανηθεί σημαντικά ποσά για να υλοποιηθεί
Στο χώρο αυτό προβλέπεται Στάδιο, Κολυμβητήριο, Ανοιχτά Γήπεδα & Κλειστό Γυμναστήριο, σημαντικές ανάγκες σήμερα, που δεν καλύπτονται από υφιστάμενες δομές
Η συγκεκριμένη πρόταση ακυρώνει και ματαιώνει την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης σημαντικής αθλητικής υποδομής
Δεν υπάρχει (από το 2011) θεσμοθετημένη οριοθέτηση των Χειμάρρων Σκα, Βαρειάς & Λαγκαδούλας, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την έκδοση οποιουδήποτε Διατάγματος με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ
Η συγκεκριμένη περιοχή του Λυγιά Νιοκάστρου στο παρελθόν βρισκόταν εντός της κοίτης του Χειμάρρου Σκα και πρόσφατα έχει διαμορφωθεί με φυσικές και τεχνητές προσχώσεις. Αποτελεί σημείο όπου υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι πλημμύρας (βλέπε αντίστοιχο πρόσφατο γεγονός με κτήριο Διοίκησης και Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι), όπου συνιστώνται ήπιες παρεμβάσεις ή/και αναπλάσεις
Η συγκεκριμένη χωροθέτηση βρίσκεται σε προσχώσεις ακριβώς πάνω από αποτυπωμένο πιθανά ενεργό σεισμοτεκτονικό ρήγμα γεγονός που, σύμφωνα με τον ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη μετατροπή του υπάρχοντος κτιρίου σε Δημαρχείο (Κτίριο Σπουδαιότητας _ Σ4).
Το νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο της πόλης οφείλει (και κατά τον νόμο) να είναι προϊόν ενός Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού και να έχει σύγχρονη λογική μιας νέας κοινωνικής κοιτίδας
Υπάρχουν σημαντικές αδόμητες εκτάσεις, εντός του υφιστάμενου ρυμοτομικού σχεδίου Ναυπάκτου, όπου μπορούν να δεσμευτούν για το Δημαρχείο – Διοικητήριο
Μεγάλη εκκρεμότητα και πολεοδομική προτεραιότητα της πόλης είναι η ολοκλήρωση της οριοθέτησης των χειμάρρων Σκα, Λαγκαδούλας & Βαρειάς
Η υποχρεωτική αναθεώρηση της Πράξης Εφαρμογής, λόγω των χειμάρρων, είναι τεράστια ευκαιρία για να δεσμευτεί ο ιδανικός χώρος γιατο νέο Διοικητήριο, εντός των ορίων της πόλης και να αποδοθεί στον Δήμο (με την εισφορά γη και χρήμα) υλοποιώντας τον πολεοδομικό σχεδιασμό
Άμεσα μπορεί ο Δήμος να δεσμεύσει αυτόν τον χώρο και να προχωρήσει στις διαδικασίες Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού
Το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Τρίτσης μπορεί να χρηματοδοτήσει τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του νέου Δημαρχείου – Διοικητηρίου
Το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Τρίτσης μπορεί να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου στον Λυγιά Νιοκάστρου
Η διαδικασία έγκρισης της χωροθέτησης του νέου Δημαρχείου – Διοικητηρίου μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής πολεοδομικής λύσης που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και 40 χρόνια και αφορά εκτάσεις και ιδιοκτησίες άνω των 1.000 στρεμμάτων, τόσο δυτικά όσο και ανατολικά.
Η διαδικασία έγκρισης της χωροθέτησης του νέου Δημαρχείου – Διοικητηρίου στον Λυγιά Νιοκάστρου σε χώρο θεσμοθετημένο για αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αμφιβόλου αποτελέσματος και με σημαντικούς διαδικαστικούς κινδύνους
Το νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο μπορεί και πρέπει να είναι σύγχρονο, πολυσύνθετο με παράλληλες χρήσεις, προσβάσιμο στον πολίτη και ξεχωριστός πόλος της καθημερινότητας του
Το νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο θα πρέπει να φιλοξενεί όλες ή τις περισσότερες από τις λειτουργίες του Δήμου και το σύνολο των κτιρίων στα ανατολικά του Κάστρου, μαζί με το Παλιό Δημαρχείο, πρέπει να αποκτήσουν πολιτιστικές χρήσεις
Το νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο στην ιδανική του χωροθέτηση και ανάπτυξη μπορεί να είναι προϊόν συνεργασίας και διαβούλευσης του σημερινού και υλοποίηση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου
Το νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο δεν πρέπει να είναι και αυτό προϊόν μιας βιαστικής αυτοδιοικητικής επιλογής, με την πλέον ακατάλληλη χωροθέτηση και με αδόκιμο μοντέλο μελλοντικής λειτουργίας Η αποδοχή της πρότασης για το νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Λυγιά Νιοκάστρου θα είναι μια νέα πολεοδομική αστοχία που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το χρόνιο οικιστικό ζήτημα της πόλης, διαμορφώνοντας μια νέα γενιά σημαντικών προβλημάτων για το μέλλον.
Προτρέπουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σοβαρά υπόψη τα προηγούμενα και να εξετάσει την επαναξιολόγηση του θέματος στα αρμόδια όργανά του (Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης) σε συνεργασία με το αρμόδιο επιστημονικό δυναμικό της πόλης (Τ.Ε.Ε., ΣΥ.Δ.Μ.Ε.Ε.Ν., Σ.Α., Σ.Α. Αιτωλοακαρνανίας) και το Μελετητικό Γραφείο που εκπονεί ήδη το Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δ.Ε. Ναυπάκτου.»
Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Γούλας, μέλος της δημοτικής παράταξης “ΕΝΩΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ” , αναφέρει :
“Προφανώς γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των αντιδράσεων από τους πολίτες και τους φορείς μέσω τρίτων που πετάνε από μια ατάκα ότι περίπου δεν είναι βιώσιμη η ΔΕΥΑΝ.
Ας απαντήσουν όλοι αυτοί:
7 χρόνια Δημαρχίας Γκίζα άκουσαν ποτέ πριν το Συμβούλιο της Δευτέρας ότι η ΔΕΥΑΝ δεν είναι βιώσιμη από το στόμα του Δημάρχου ή κάποιου Προέδρου της ΔΕΥΑΝ;
7 χρόνια τώρα αυτοί που ξαφνικά λένε ότι η ΔΕΥΑΝ δεν είναι βιώσιμη γιατί δεν λέγανε τίποτα;
Πριν από 6 μήνες η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμαρχος έφεραν μελέτη βιωσιμότητας (δηλαδή ότι με την εφαρμογή της μελέτης η ΔΕΥΑΝ είναι βιώσιμη) σύμφωνη με τις οδηγίες της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας και την ψήφισαν. Λέγανε ψέματα;
Η μελέτη βιωσιμότητας περιλάμβανε αυξήσεις άνω του 30% στα τιμολόγια. Αποτέλεσμα ότι ενώ το 2025 τιμολογήθηκαν 2,55 εκατομμύρια το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2026 έχουν τιμολογηθεί 1,66 εκατομμύρια. Δηλαδή με δεδομένο ότι τον Ιούλιο και Αύγουστο έχουμε μεγάλες καταναλώσεις στο σύνολο του 2026 θα τιμολογηθούν από 3,3 μέχρι 3,5 εκατομμύρια, δηλαδή μόνο το 2026 η ΔΕΥΑΝ θα τιμολογήσει από 800.000 μέχρι και 1 εκατομμύριο παραπάνω. Το αμφισβητούν;
Αν δεν έβγαινε ξαφνικά τώρα η δυνατότητα εθελούσιας συγχώνευσης με τη ΔΕΥΑΝ τι θα έκανε η Δημοτική Αρχή;;;;;;”
Μετά από μια εξαντλητική εξάωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας, όπου ολοκληρώθηκε στις μια το πρωί της Τρίτης 20ης Οκτωβρίου, με 14 ψήφους της πλειοψηφίας αποφασίστηκε η εκχώρηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης ΔΕΥΑ Ναυπακτίας στην ΕΥΔΑΠ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά της εκχώρησης.
Στην κατάμεστη από δημότες, που αντιδρούσαν στην εκχώρηση της ΔΕΥΑΝ, αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Ξενία, στις 19 Οκτωβρίου 2026, στην σημαντική αυτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπακτίας ξεκίνησε η εκχώρηση της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας.
Στις τοποθετήσεις/ εισηγήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:
Β. Γκίζας: «Το σημερινό μοντέλο λειτουργίας των ΔΕΥΑ έχει αποτύχει»
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας πρότεινε την ένταξη της ΔΕΥΑΝ στην ΕΥΔΑΠ ως μοναδική αξιόπιστη λύση, τονίζοντας ταυτόχρονα πως το μέχρι σήμερα μοντέλο λειτουργίας των ΔΕΥΑΝ έχει αποτύχει.
Ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως οι προτάσεις της για νέο δανεισμό θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα για την ΔΕΥΑΝ, χωρίς να δίνουν λύση στα προβλήματα της επιχείρησης. Η δήθεν εναλλακτική εξυγίανσης που προτείνει η αντιπολίτευση, μπορεί να επιτευχθεί μόνο και μέσα από υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, υποστήριξε με έμφαση.
Γιώργος Σιαμαντάς: Μια υγιή ΔΕΥΑΝ σε επτά χρόνια την οδηγήσατε σε αυτή την κατάσταση.
Ο Γιώργος Σιαμαντάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» τόνισε πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος στη μεταφορά της ΔΕΥΑΝ στην ΕΥΔΑΠ, με την τοποθέτησή να ασκεί έντονη κριτική δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα για τη διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑΝ στην περίοδο της επταετούς θητείας του.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε παθογένειες της επιχείρησης, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες εσόδων, όπως αυτές από τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης που δεν έγιναν ποτέ, στις απευθείας αναθέσεις προμηθειών, στις απώλειες νερού από το δίκτυο, καθώς και σε αδικαιολόγητα αυξημένες δαπάνες που εμφανίζονται από την επιχείρηση.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε ένδικα μέσα, όπως έχουν κάνει άλλοι δήμοι.
Ανδρέας Κωνσταντόπουλος: «Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εξυγίανσης»
Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε Πλεύση» στην τοποθέτησή του παρουσίασε εναλλακτικό σχέδιο για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΝ, και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε η δημοτική αρχή στις 14 Οκτωβρίου 2026.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τρία χρηματοδοτικά σενάρια, με αξιοποίηση κρατικής επιχορήγησης, νέο δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ρύθμιση των υπολοίπων οφειλών της ΔΕΥΑΝ. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην επέκταση των συνδέσεων αποχέτευσης, με στόχο 1.800 νέες συνδέσεις μέσα σε 18 μήνες, που θα φέρουν έσοδα στην ΔΕΥΑΝ, στον περιορισμό λειτουργικών δαπανών, έλεγχο συμβάσεων, μείωση απωλειών νερού, προώθηση ενεργειακών έργων και επίλυση της εκκρεμότητας σύνδεσης του φωτοβολταϊκού σταθμού στην Βομβοκού.
Τέλος, πρότεινε την παραίτηση του σημερινού Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ και τον ορισμό νέας διοίκησης, όπου πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Ναυπακτίας και μέλη εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Στόχος όπως τόνισε η κοινή ευθύνη και συνεργασία για την εφαρμογή σχεδίου εξυγίανσης, με ορίζοντα δύο ετών.
Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με θέμα την συγχώνευση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης ΔΕΥΑΝ με την ΕΥΔΑΠ, δημιουργήθηκε μια Συντονιστική Επιτροπή η οποία και προχώρησε στην έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος/ κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026 ΩΡΑ 18:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ΞΕΝΙΑ.
Αναφέρει το ψήφισμα:
« Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την αντίθεση της στον σχεδιασμό και στην προωθούμενη από την δημοτική αρχή Ναυπακτίας, συγχώνευση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης με την ΕΥΔΑΠ και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο έγγραφό της η δεύτερη.
Η διαχείριση του νερού αποτελεί θεμελιώδη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δικαίωμα των πολιτών.
Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση μιας επιχείρησης που μπορεί να σταθεί στα πόδια της, αρκεί να υπάρξει σοβαρή πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή και διεκδίκηση των εναλλακτικών προτάσεων.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης των πηγών και των γεωτρήσεων της Ναυπακτίας.
Η εμπειρία της διαχείρισης από μεγάλες εταιρείες αποδεικνύει ότι η μετατροπή των ΔΕΥΑ σε παραρτήματα κεντρικών ομίλων, οδηγεί μαθηματικά σε κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής να λάβει αποφάσεις «στα τυφλά», με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και χωρίς να έχει παρουσιαστεί στους δημότες, στις παρατάξεις και στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ένας πλήρης, καθαρός και ειλικρινής οικονομικός και διαχειριστικός απολογισμός και χωρίς να έχουν προηγηθεί Γενικές Συνελεύσεις των Κοινοτήτων και Δημόσια Διαβούλευση.
Το «κούρεμα» των χρεών, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την απεμπόληση της δημοτικής μας περιουσίας.
Δεν δεχόμαστε, η ΔΕΥΑΝ να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για την κακοδιαχείριση της επιχείρησης.
Για το λόγους αυτούς απαιτούμε:
Την άμεση καταψήφιση της πρότασης για συγχώνευση, απορρόφηση ή εκχώρηση της ΔΕΥΑΝ στην ΕΥΔΑΠ, από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Την κρατική χρηματοδότηση για την εξυγίανση, την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και την ενίσχυση της δημοτικής επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.
Δηλώνουμε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να προστατεύσουμε τον πλούτο της Ναυπακτίας. Το νερό ανήκει στα παιδιά μας και δεν παραχωρείται.