Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί επιλέγω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ;

Published

on

Στο ερώτημα απαντούν οι δέκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ακολουθούν και που επίσημα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας.

  ΑΛΕΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Σε αυτές τις εκλογές αποφάσισα με τη συμμετοχή μου να ενισχύσω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ, γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και όλα τα μέλη της παράταξης, είναι άνθρωποι, που πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν το συμφέρον και το καλό του δήμου μας. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μένοντας μακριά από τυχοδιωκτικές λογικές και πολιτικά παιχνίδια, έχει σταθερές αρχές με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για το δήμο μας. Είναι σαφές, πως με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής η διοίκηση του δήμου απαιτεί έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας, μακροχρόνια εμπειρία, αποφασιστικότητα, διάθεση και αγάπη για το δήμο, ικανότητες που αποδεδειγμένα συνδυάζει και με το παραπάνω ο Γιάννης Μπουλές

 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Είμαι ενεργός πολίτης από τον καιρό που εγκαταστάθηκα και επαγγελματικά στην Ναύπακτο. Ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης μου από αγάπη ΜΟΝΟΝ. Από το 1986 έχω εκλεγεί αρκετές φορές δημοτικός σύμβουλος. Έχω την πείρα να διακρίνω πλέον ποιος είναι κατάλληλος για δημοτικός άρχοντας πέραν των επαγγελματικών και πολιτικών προσόντων. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Μπουλές και οι συνεργάτες που τον περιστοιχίζουν είναι αποδεδειγμένα, οι πλέον κατάλληλοι για να διοικήσουν την πόλη μας από πλευράς, Ηθικής, Πείρας, Ικανοτήτων και  Εργατικότητας.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε αυτή την πιο κρίσιμη στιγμή της Ναυπακτίας μας δεν θα μπορούσα να απέχω από ένα μοντέλο δήμου που να αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ποιοτική καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και την εξέλιξη για ένα καλύτερο αύριο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν θα μπορούσα να απέχω από μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να κάνουν με πίστη, γνώση και υπευθυνότητα τις κατάλληλες «ενέσεις» στην καρδιά των υποδομών και της ανάδειξης του Δήμου μας αλλά και του αναμφισβήτητα ιστορικού και μαγευτικού στολιδιού του, τη Ναύπακτο. Με τη σωστή καθοδήγηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας, του Γιάννη Μπουλέ, ήρθε η στιγμή να δούμε το εγώ μέσα από το εμείς και να συνεργαστούμε όλοι κοιτάζοντας προς το μέλλον που θέλουμε.

 ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέσα από την επαγγελματική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Από το 2010 επέλεξα να συμμετέχω στην  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας. Έκανα αυτή την  επιλογή γιατί έκρινα  ότι έχω κοινό όραμα και προσανατολισμό  με τα μέλη της παράταξης και τον επικεφαλής της Γιάννη Μπουλέ. Είχα την τύχη να συμμετέχω στη δημοτική αρχή Μπουλέ.  Έχω προσωπική εμπειρία για τον τρόπο διοίκησης και τις αρχές της παράταξης. Η παράταξη έχει ενότητα και συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση.    Όλα αυτά είναι εγγύηση   για το αύριο της  Ναυπακτίας

 ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Επέλεξα να είμαι υποψήφια με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ γιατί θεωρώ ότι είναι ο μόνος κατάλληλος για αυτόν τον τόπο! Η παράταξη παραμένει σταθερή και ενωμένη και διεκδικεί τα οφέλη αυτού του τόπου. Ο Γιάννης Μπουλές έχει όραμα και οργάνωση για την πόλη και όλα αυτά εκφράζουν και εμένα.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έχω την τύχη να συναναστρέφομαι με νέους ανθρώπους λόγω της αγάπης μου και της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό. Η εμπειρία αυτή με έκανε να αποφασίσω να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά. Έτσι από το 2014 είμαι μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας. Πιστεύω στις ιδέες της παράταξης και εμπιστεύομαι απόλυτα τις ικανότητες του επικεφαλής της Γιάννη Μπουλέ. Η συνέπεια, η σοβαρότητα και το όραμα της παράταξης και του Γιάννη Μπουλέ με κάνουν να πιστεύω ότι αξίζει να συμμετέχω και να βοηθήσω να γίνουν πράξη όσα χρειάζεται η Ναυπακτία και η νεολαία της.

ΛΑΓΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πέντε χρόνια πριν εντάχθηκα στην προσπάθεια της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με επικεφαλής το Γιάννη Μπουλέ, για ένα διαφορετικό και σύγχρονο δήμο. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος γι` αυτή μου την επιλογή. Η δημοκρατικότητα της παράταξης στη λήψη αποφάσεων, η απεξάρτησή της από κομματικά διευθυντήρια, που τόσο στοίχισαν στο δήμο μας, η συνέπεια λόγων και έργων και το όραμα για έναν εύρυθμο και σύγχρονο δήμο ήταν και είναι για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Ο Γιάννης Μπουλές, πανθομολογούμενα πλέον, είναι ο καταλληλότερος να διοικήσει το δήμο μας. Σοβαρός, εργατικός και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής καθώς και του τρόπου επίλυσής τους, άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον τόπο του. Τίμησε το θεσμό της αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση του Δημάρχου όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης με τον καλύτερο τρόπο.   

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΑ

 Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη της Ναυπακτίας επέλεξα να γίνω μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και να συμμετέχω ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Εκτίμησα πως η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  τιμώντας το όνομά της, είναι μια  πολυσυλλεκτική ομάδα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.  Αποτελείται από μια ομάδα  καταρτισμένων ανθρώπων που  στοχεύουν στην ανάδειξη της Ναυπακτίας. Συμπορεύομαι, με το Γιάννη Μπουλέ που με συνέπεια μελέτησε,  πρότεινε και έπραξε και  πιστός στις αρχές του δηλώνει παρών  στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Έχοντας έμπειρη ματιά δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

  ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΥ ΒΑΣΩ

Στηρίζω ως μέλος και ως υποψήφια την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ από το 2010 μέχρι και σήμερα ΓΙΑΤΙ: Ο Γιάννης Μπουλές  έχει μια καταξιωμένη επιστημονική, κοινωνική, αυτοδιοικητική πορεία. Δίνει τη μάχη με διαφάνεια και αξιοκρατία. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τα κομματικά τους πιστεύω. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο Γιάννης Μπουλές δεν «ξεφύτρωσαν» λίγο πριν τις εκλογές. Το κλίμα μεταξύ των μελών, συνεργατών και υποψηφίων είναι φιλικό με αλληλοκατανόηση, κοινό όραμα και στόχους χωρίς ανταγωνισμό και «αλληλομαχαιρώματα». Τέλος, σήμερα με την απλή αναλογική η διοίκηση, η αντιμετώπιση και η λύση των προβλημάτων απαιτούν γνώση, εμπειρία, συνεργασία, εργατικότητα, ενδιαφέρον, στοιχεία τα οποία διακρίνουν την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ.

 ΧΑΡΟΣ ΜΕΝΙΟΣ

Εκπροσωπώ το εργατικό κίνημα στην περιοχή μας και αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των εργαζόμενων για πολλά χρόνια.  Η τελευταία περίοδος της παρατεταμένης και βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δείχνει σ’ όλους μας πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων των φορέων για να βοηθήσουμε την κοινωνία να κρατηθεί όρθια και να ανακάμψει.  Παρακολουθώντας τα δημοτικά πράγματα στο δήμο μας και αναζητώντας συνεργασίες σε κοινούς στόχους διαπίστωσα ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μια παράταξη με αρχές συνοχή και πρόγραμμα προσανατολισμένο στο δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας.  Με την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Μπουλές και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας μπορούν ανταποκριθούν καλύτερα στη νέα περίοδο για την Αυτοδιοίκηση συστρατεύομαι μαζί τους ώστε να συμβάλω στην επιτυχία των κοινών στόχων. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ