Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για 12η χρονιά οι καταξιωμένοι αγώνες ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας!

Published

on

Μια ποδηλατική εμπειρία, σε υπέροχες φυσικές συνθήκες και με προτεραιότητα την ασφάλεια, καλούνται να ζήσουν στις 20 & 21 Αυγούστου οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 12η συνεχόμενη χρονιά οι open “Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” στην Άνω Χώρα, στις 20 & 21 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.       Η συμμετοχή αναμένετε μεγάλη στη μετά covid εποχή.

Οι συμμετέχοντες θα ποδηλατίσουν σε δασικά μονοπάτια και διαδρομές mountain bike και e- bike των 40χιλ. και των 26 χλμ. ενώ οι λάτρεις ποδηλασίας κούρσας, σε διαδρομή με άσφαλτο των 35km περιφερειακά στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας.

Αναμεσά τους, κορυφαίοι πρωταθλητές – τριες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας, όπως ο παγκόσμιος και πανελλήνιος πρωταθλητής marathon mtb Περικλής Ηλίας, ο πρωταθλητής road bike master Λουκάς Κατοπόδης, ή πρωταθλήτρια mtb Αλεξάνδρα Αδάμ, ο Γιώργος Δάντος κ.α.

Η διοργάνωση που υλοποιείται με επιτυχία από το 2011, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

  Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο www.prasinomple.gr  έως και τις 15 Αυγούστου.

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «πρόκειται για μία εξαιρετική διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την ορεινή Ναυπακτία.  Προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους περιμένουμε και φέτος για να ζήσουν από κοντά μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία και κυρίως με ασφάλεια».

Η προσπάθεια στηρίζεται από εταιρίες χορηγούς: σειρά προϊόντων Arla protein & το βούτυρο LURPAK της ARLA Foods, ΔΕΗ εταιρία ενέργειας, Όλυμπος χαλβάς της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ , Νέα Οδός διαχειριστής της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης super markets, Wet Hankies αντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA, συμπληρώματα διατροφή Up Cycle – fit and shape, Europ Assistance στη παροχή Βοήθειας και ασφαλιστικών υπηρεσιών, Advance travel Δυτικής Ελλάδας, evlogia αληθινή γεύση Ελλάδας και Dole κορυφαίες μπανάνες ποιότητας, τα προϊόντα της HENKEL SYOSS REPAIR & GLISS σειρά περιποίησης μαλλιών, κρέμα γενικού καθαρισμού ΒΙΟΝΟL της ROLCO και τον Quarta café, ενώ συμμετέχουν στη προσπάθεια το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς και η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Χώρας.

«Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις»

Η Ορεινή Ναυπακτία, είναι από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.  Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος, με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις, σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και μόνο 270 χλμ από την Αθήνα.

Προκήρυξη αγώνα

πρόγραμμα αγώνων

Promo video

Το Γραφείο Τύπου

               * Για περισσότερες πληροφορίες: t.+30 26340 25016 / m.+30 693 6052888 / e. info@prasinomple.gr

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩN

Σάββατο 20 /08  open road bike   35km                                                                                                     

16.00 – 17.00  – Παραλαβή αριθμών και chip αγώνα  σε γραμματεία αγώνων.

Κατηγορίες:  Ανδρών18-29, 30-39,40-49, 50ετών και άνω & Γυναικών 18 ετών και άνω & γενική

Χώρος: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας

18:00  – Εκκίνηση Αγώνα open Road  Bike 35km (15km προθέρμανση και 20km ελεύθερο)

Εκκίνηση: από την πλατεία Άνω Χώρας με κατεύθυνση  μέσα από το χωριό – γήπεδο –

περιφερειακός Άνω Χώρας – δρόμος προς Ελατού –Τερψιθέα (ελεύθερο) – Λιμνίστα –

Μακριά Ράχη και τερματισμός Άγιος Ιωάννης.

20.00 – Βραβεύσεις: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας

 

Κυριακή 21/08 open mountain bike 40km & 26km

08.30 -09.30 Παραλαβή αριθμών και chip αγώνων  σε γραμματεία αγώνων.

Κατηγορίες για mtb 40km: Ανδρών18-29, 30-39,40-49, 50ετών και άνω & Γυναικών & γενική

Κατηγορίες ebike mtb 40km: Ανδρών – Γυναικών NEA ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-

Κατηγορίες για mtb 26km: Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων 14-17 ετών & γενική

Χώρος: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας

 

10:30  – Εκκίνηση Αγώνων open Mountain Bike 40km και 26km  (χώρος: κεντρική πλατεία)

Εκκίνηση: ποδηλατικών αγώνων  mtb 40km & 26km μέσω δασικών  δρόμων και μονοπατιών

από Σύρτα –  Αϊ Γιάννη – Κεραίες – Ελατού – Σκοτωμένος – έξοδος διασταύρωση Κεντρική –  Αϊ Γιάννης – Σύρτα – Άνω Χώρα

  • 13:30 –Βραβεύσεις:  κεντρική πλατεία Άνω Χώρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 313 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 313ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  ΝΕΡΟ: Αυξήσεις και φόβοι ιδιωτικοποίησης:

Την κατάργηση δεκάδων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δια της μεθόδου της συγχώνευσης περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νερό, το οποίο έχει φέρει κύμα αντιδράσεων πριν καν…

#   Αντέχουν τα πλατάνια της Ναυπάκτου :

Πρασίνισαν πλέον τα πλατάνια, σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου, ωστόσο το φυλλοβόλο δέντρο που ομορφαίνει και σκιάζει πλατείες και παραλίες στην πόλη έχει πέσει θύμα…

#  Έτοιμη το Πάσχα η γέφυρα στον Εύηνο : 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να  ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα οδική γέφυρα του Εύηνου ποταμού…

#  Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας :

Η ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον δεν περιορίζεται στη στατική επάρκεια του κτηρίου. Αποτελεί ευρύτερο θέμα που σχετίζεται με την αναγκαιότητα…

#  Η ιστορία των λαθών…    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία των λαθών του παρελθόντος, ιδιαίτερα οι πολιτικοί σε κάθε επίπεδο, για να τα αποφύγουμε. Σε επιστημονικό δε επίπεδο…

#   Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου:

Για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00’-20:00’.  Το συγκεκριμένο ωράριο…

#   Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο:

Τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά…

#  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζεται για την άρτια διεξαγωγή των    ευρωεκλογών:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελεί μία σειρά ενεργειών και συντονισμού των διαδικασιών των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους…

……………………………………………………………………………………………………………………………….Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ