Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε ζωντανά (17:30) το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας

Published

on

Με την Έγκριση του απολογισμού – ισολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Ναυπακτίας ξεκινά στις 17.30 το απόγευμα της Τετάρτης  23 Οκτωβρίου , η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας.

Ακολουθεί  στις 18.30 η δεύτερη ειδική συνεδρίαση με ένα και μόνο θέμα αυτό της Επιλογής των φιλοξενουμένων παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου.

Στις 19:30 ακολουθεί η τακτική συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος).
  2. Καθορισμός των συντελεστών των τελών καθαριότητας – φωτισμού για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  3. Καθορισμός τέλους εκκένωσης βόθρων κατοικιών έτους 2020. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  4. Χρησιμοποίηση ποσοστού έως 12% του συνολικού ποσού της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) έτους 2019 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  5. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού & τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2019 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  6. Καθορισμός φορέων που θα συμμετέχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  7. Σύσταση Τεχνικής Επιτροπής Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  8. Τροποποίηση του  αρθρ.Β12 της 11/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «Συγχώνευση των ΔΕΥΑ  Αντιρρίου και Ναυπάκτου και σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Κούκουνας)
  9. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) & 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης για το έργο «Δημιουργία – διαμόρφωση πολιτιστικού μονοπατιού Καστρόπολης Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  10. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στην περιοχή Σκά του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  11. Οριοθέτησης χώρου θέσης επιβίβασης και αποβίβασης πελατών ξενοδοχείων Amaryllis, Αρχοντικό Πέπως. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  12. Οριοθέτησης χώρου θέσης επιβίβασης και αποβίβασης πελατών ξενοδοχείων Plaza και Naf’s. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  13. Συζήτηση περί ενστάσεως επί της ονομασίας οδού περιοχή κάστρου. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  14. Παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αναπλάσεις  & Οδοποιία Δ.Ε. Αντιρρίου» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  15. Αντικατάσταση αιρετού μέλους του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εσωτερική οδοποιία ΤΚ ΔΕ Πυλήνης Μηλιά Ποκίστα Δορβιτσά Στράνωμα Φαμίλα Στύλια» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
  16. Συμπλήρωση της αριθ.372/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί «Ορισμού μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ με τους αναπληρωτές τους» με τον ορισμό τριών (αρ.3) επιπλέον αναπληρωματικών μελών. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  17. Συμπλήρωση της αριθ.373/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί: «Ορισμού μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου,  εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου και καθορισμός της θητείας τους» με τον ορισμό προέδρου και αντιπροέδρου και καθορισμό θητείας.  (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  18. Μερική ανάκληση της αριθ.374/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί: «Εκλογή τεσσάρων αντιπροσώπων του Δήμου ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτ/νίας με τους αναπληρωτές τους» ως προς τους αναπληρωματικούς εκπροσώπους του Συνδέσμου.  (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  19. Μερική ανάκληση της αριθ.375/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί: Ορισμό δημοτικού συμβούλου ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ της 4ης Γ.Ε.Ν. Αιτωλοακαρνανίας (από ΔΕ Χάλκειας) μετά του αναπληρωτή του» ως προς τον ορισμό του αναπληρωματικού μέλους του Συνδέσμου. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  20. Αύξηση ωραρίου απασχόλησης υπαλλήλου του Δήμου μας ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στο Κέντρο Κοινότητας, μερικής απασχόλησης (λήψη νέας απόφασης) (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  21. Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. με κάλυψη της δαπάνης από τους  Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, στα πλαίσια  του προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το έτος 2019.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  22. Αφαίρεση άδειας λειτουργίας Κ.Υ.Ε. «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ» επωνυμίας ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε. που φέρει τον διακριτικό τίτλο «e-base» και βρίσκεται επί της οδού Νότη Μπότσαρη & Κανναβού 22 στη Ναύπακτο & σφράγιση αυτού λόγω πολεοδομικών παραβάσεων και μεταβολής των αρχικών όρων χορήγησης της αρχικής άδειας. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  23. Κατάργηση θέσης λειτουργίας λαϊκής αγοράς Ναυπάκτου  κέντρο πόλεως –έμπροσθεν βιβλιοθήκης. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  24. Έγκριση καταλόγου συμμετεχόντων εμπόρων-πωλητών στην εμποροπανήγυρη Ναυπάκτου  2019.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  25. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 232/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί «Αποδοχής χρημ/σης ποσού 713.100,00€ από επιχορήγηση ΥΠΕΣ, για το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ & διάθεση του ποσού αυτού για την υλοποίηση έργων & επενδυτικών δραστηριοτήτων» (εισηγητής κ. Δήμαρχος).
  26. Αποδοχή στην επιχορήγηση των Δήμων, για την προμήθεια τεσσάρων καινούργιων απορριμματοφόρων και ενός πλυντηρίου κάδωντου Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  27. Συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας στο 29οΣυνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και με την ΚΕΔΕ, από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Θαλάσσιο Χωροταξικό. Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων.  Θαλάσσιοι Αποδέκτες» & έγκριση δαπανών. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  28. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Υφιστάμενος Κομβικός Σταθμός Κινητής Τηλεφωνίας», της εταιρείας «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ» με κωδική ονομασία ΠΑΛΑΙΟΠΛΑΤΑΝΟΣ 1200212, στη θέση πλησίον Παλαιοπλατάνου, ΔΕ Αντιρρίου, Δ. Ναυπακτίας, ΠΕ Αιτωλ/νίας και στον οποίο θα πραγματοποιηθεί από κοινού χρήση με την εταιρεία VODAFONE (ΠΕΤ 1907130627).    (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  29. Έγκριση συμφωνητικού με φιλοζωικά σωματεία για την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ναυπακτίας).    (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  30. Ορισμός Προέδρου και δύο (2) μελών των παραγωγικών τάξεων του Δήμου Ναυπακτίας στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας διετίας 2019-2021. (εισηγητής κ. Tσουκαλάς)
  31. Τροποποίηση της Συστατικής Πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή A/θμιας εκπαίδευσης δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Tσουκαλάς)
  32. Τροποποίηση της Συστατικής Πράξης του ΝΠΔΔ «Σχολική επιτροπή Β/θμιας εκπαίδευσης δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Tσουκαλάς)
  33. Οριστική διακοπή της φιλοξενίας παιδιού από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Tσουκαλάς)
  34. Μετονομασία του 7ουΔημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου σε «6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο 7ο Ναυπάκτου Μιχαήλ Θερβάντες (Miguel de Cervantes)» (εισηγητής κ. Tσουκαλάς)
  35. Ορισμός ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους για την γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχής δικαιοδοσίας του Κ.Λ.Πατρών.  (εισηγητής κ. Τσέλιος)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ