Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: “Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας”

Published

on

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος  έκανε μια συνολική αποτίμηση της κρίσης και των πρωταγωνιστών της ζητώντας  να δώσουν οι πολίτες τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής ώστε να έχει ισχυρή πολιτική παρουσία μέσα στη Βουλή, τώρα που όπως είπε η συνεπής στάση του ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ένας άγονος δικομματισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέους διχασμούς και παραμονή στην κρίση.

Για την συμπλήρωση των 23 χρόνων από τη φυγή του Ανδρέα Παπανδρέου είπε:

«Φέτος συμπληρώνονται 23 χρόνια από τη φυγή του Ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ηγέτης που με την παρουσία του σφράγισε μια ολόκληρη ιστορική περίοδο και μετέβαλε το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και του Κράτους από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης σε μια δημοκρατική πολιτεία, βάζοντας το θεμέλιο λίθο  της κοινωνικής δικαιοσύνης στη σύγχρονη Ελλάδα. Το ζητούμενο λοιπόν, δεν είναι ν’ αφήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου στα χέρια των πολιτικών μας αντιπάλων, που στην ιστορική τους διαδρομή προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μειώσουν  την πολιτική του αξία και το έργο του και σήμερα κακόγουστα προσπαθούν να τον μιμηθούν. Το ζητούμενο είναι τις αρχές, τη φιλοσοφία και την πολιτική του, να τις αναδείξουμε σε κινητήριες δυνάμεις της πολιτικής μας. Και τότε, ο Ανδρέας της ανατροπής, της Αλλαγής, του πατριωτισμού, της Δημοκρατίας θα είναι εδώ μαζί μας, στη συνείδηση, στη μνήμη και τη σκέψη όλων μας.»

Για την «βαριά κληρονομιά» που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Τσίπρα είπε:

«Σήμερα τυπικά και μόνο βρισκόμαστε έξω από τα μνημόνια. Ωστόσο ναι μεν, έληξε η χρονική τους διάρκεια, το πρόβλημα όμως είναι εδώ! Καμία ρευστότητα στην αγορά! Καμία κανονικότητα στην οικονομία! Με το δημόσιο χρέος να είναι άνω του 180% του ΑΕΠ και να περνάει ξανά από τα κράτη και τους θεσμούς στα χέρια ιδιωτών. Με σκληρά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, που ουσιαστικά στραγγαλίζουν την ανάπτυξη. Με την ανάπτυξη να κινείται στο 1,4% του ΑΕΠ από το 2,7% που είχε υπολογιστεί! Και φυσικά με υψηλή ανεργία. Με τη Δημόσια Περιουσία να έχει εκχωρηθεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Με χαμένο εισόδημα τετραετίας 60 δις. Χωρίς βιώσιμες λύσεις στα «κόκκινα δάνεια» Από «το κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη», σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στα γαμψά νύχια των funds! Χωρίς λύσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με τις επιχειρήσεις στο «κόκκινο» και εχθρική στάση απέναντι στους επενδυτές. Μηδέν ξένες επενδύσεις τη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ! Και σήμερα καυχώνται και τις διπλασιάζουν! Διπλασιάζουν το μηδέν! Νέες κοινωνικές ανισότητες και φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. 450.000 νέοι έφυγαν στο εξωτερικό! Έλλειψη σύγχρονων υποδομών! Υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών! Ένα τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί ακόμη να χρηματοδοτήσει την Οικονομία. Η διαπίστωση μία: Η χώρα πληρώνει την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική συνεννόηση και συνεργασία!»

Για το διακύβευμα των εκλογών:

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν θα εγκλωβιστούμε σε έναν άγονο δικομματισμό που θα εμποδίσει τη χώρα να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Απόδειξη τι έγινε πριν τις ευρωεκλογές. Δεν συζητήσαμε τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί ασχολούμασταν με την αντιπαράθεση και τη λασπολογία Τσίπρα-Μητσοτάκη! Αντί να συζητήσουμε για το ποια Ευρώπη θέλουμε, ποια τα μεγάλα ζητήματα για τη χώρα, τη στιγμή που όλες οι μεγάλες αποφάσεις για τη χώρα μας λαμβάνονται στην Ευρώπη.»

Σχολιάζοντας την προοδευτική συμμαχία που επιχείρησε ο Τσίπρας και το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση:

«Και ξεκαθαρίζω, δεν μας αφορούν οι υπουργικές καρέκλες. Άλλοι έγιναν διμηνίτες  υπουργοί! Άλλοι πρόδωσαν την παράταξη και το δημοκρατικό χώρο! Οι κυνηγοί της εξουσίας βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ! Είναι οι ίδιοι που έφυγαν και από το ΠΑΣΟΚ, όταν η Παράταξη τους είχε ανάγκη, ενώ τους είχε τιμήσει με θέσεις και αξιώματα. Είναι όσοι πορεύονται χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, χωρίς αρχές και αξίες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και έχοντας την αντίληψη ότι η πολιτική είναι ένα αλισβερίσι. Τους είδαμε και στο Νομό. Πληρώσαμε την αλαζονεία τους και την δίψα τους για εξουσία. Κατάφεραν να καταργήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και να κατακρεουργήσουν το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Κατάφεραν το Αγρίνιο να βλέπει την Ιόνια Οδό από Αγρίνιο. Και όλα αυτά ενώ ο Νομός είχε και Υπουργό και Βουλευτές όταν γίνονταν αυτοί οι σχεδιασμοί! Απλά δεν ασχολήθηκαν!»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 313 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 313ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  ΝΕΡΟ: Αυξήσεις και φόβοι ιδιωτικοποίησης:

Την κατάργηση δεκάδων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δια της μεθόδου της συγχώνευσης περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νερό, το οποίο έχει φέρει κύμα αντιδράσεων πριν καν…

#   Αντέχουν τα πλατάνια της Ναυπάκτου :

Πρασίνισαν πλέον τα πλατάνια, σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου, ωστόσο το φυλλοβόλο δέντρο που ομορφαίνει και σκιάζει πλατείες και παραλίες στην πόλη έχει πέσει θύμα…

#  Έτοιμη το Πάσχα η γέφυρα στον Εύηνο : 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να  ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα οδική γέφυρα του Εύηνου ποταμού…

#  Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας :

Η ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον δεν περιορίζεται στη στατική επάρκεια του κτηρίου. Αποτελεί ευρύτερο θέμα που σχετίζεται με την αναγκαιότητα…

#  Η ιστορία των λαθών…    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία των λαθών του παρελθόντος, ιδιαίτερα οι πολιτικοί σε κάθε επίπεδο, για να τα αποφύγουμε. Σε επιστημονικό δε επίπεδο…

#   Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου:

Για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00’-20:00’.  Το συγκεκριμένο ωράριο…

#   Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο:

Τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά…

#  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζεται για την άρτια διεξαγωγή των    ευρωεκλογών:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελεί μία σειρά ενεργειών και συντονισμού των διαδικασιών των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους…

……………………………………………………………………………………………………………………………….Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ