Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία/καταγγελία κατοίκων της Δάφνης για την εγκατάσταση βουστάσιου στην περιοχή

Published

on

Σε έγγραφη διαμαρτυρία προς κάθε αρμόδιο και συλλογή υπογραφών προχώρησαν κάτοικοι της Δάφνης Ναυπακτίας αντιδρώντας στην εγκατάσταση μονάδας σταβλισμού βοοειδών στην περιοχή τους.

Αναφέρουν στην καταγγελία τους τα ακόλουθα:

«Είμαστε κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Δάφνης  Ναυπακτίας. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε να κατασκευάζεται, σε μικρή σχετικά απόσταση και σε άμεση οπτική επαφή με τον οικισμό, ένα θηριώδες οίκημα.

Όπως μάθαμε, η κατασκευή αυτή προορίζεται για Βουστάσιο σταβλισμένων βοοειδών. κατασκευάζεται σε δασική έκταση στην κορυφή του λόφου πάνω από τη δεξαμενή και το εγκαταλειμμένο γήπεδο της «Αγκορτσόραχης».

Ο λόφος αυτός παραχωρήθηκε από το Δασαρχείο Ναυπάκτου, όπως μάθαμε, ισοπεδώθηκε και τοποθετείται μεταλλική κατασκευή για τη στέγαση των βοοειδών, ενώ το υπόλοιπο του λόφου περιφράχθηκε με συρματόπλεγμα.

Ως ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας φέρεται κάποιος κος Κασβίκης.

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η λειτουργία της μονάδας αυτής θα έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές συνέπειες στη λειτουργία και τη μελλοντική εξέλιξη της περιοχής, παρακαλούμε να ανακαλέσετε την άδεια λειτουργίας σε αυτή τη θέση και να χωροθετήσετε αυτή σε άλλο σημείο μακριά από τον οικισμό.

Δεν γνωρίζουμε αν έχουν εκδοθεί όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες Αρχές και αν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν για την έκδοση των αδειών τα παρακάτω:

  1. Οι ελάχιστες προβλεπόμενες αποστάσεις από τον οικισμό καθώς και πόσα ζώα βοοειδή θα φιλοξενούνται στις εν λόγω εγκαταστάσεις. Βάσει της αιτούμενης άδειας.
  2. Η υγειονομική επιβάρυνση του οικισμού με τις οσμές και τα έντομα που συνεπάγονται λόγω της μικρής σχετικά απόστασης και δεδομένου του μικροκλίματος της περιοχής με σχεδόν μόνιμο βορειοδυτικό άνεμο που πνέει, «κατεβατός».
  3. Αν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη που να λαμβάνει υπ’ όψιν την επιβάρυνση των υπόγειων και επιφανειακών όμβριων υδάτων, δεδομένου ότι σε μικρή απόσταση βρίσκονται δύο δεξαμενές και η γεώτρηση από όπου υδρεύεται ο οικισμός Κάτω Δάφνης. Η γεώτρηση μάλιστα βρίσκεται πιο χαμηλά στη λεκάνη απορροής των όμβριων υδάτων από την περιοχή δυο κτηνοτροφικών μονάδων.
  4. Η περιβαλλοντική και αισθητική επιβάρυνση της περιοχής λόγω υψομέτρου και της περίοπτης θέσης χωροθέτησης της μονάδας στην κορυφή του λόφου με απεριόριστη θέα στη θάλασσα και ορατή από όλα σχεδόν τα σημεία του οικισμού.
  5. Αν ελήφθη υπ’ όψιν η μελλοντική αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου σήμερα γηπέδου με το οποίο γειτνιάζει, όπου βρίσκεται και η δεξαμενή ύδρευσης και αποτελεί χώρο αναψυχής και περιπάτου για τους χωριανούς.
  6. Τέλος, να μας γνωρίσετε γιατί έγιναν όλα αυτά εν κρυπτώ και δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και το Τοπικό Συμβούλιο και αν υπάρχει γνωμοδότηση του Δήμου Ναυπακτίας.

Παρακαλούμε να διατάξετε την παύση των εργασιών και τη χωροθέτηση της κτηνοτροφικής μονάδας σε άλλο σημείο της περιοχής, χωρίς να επιβαρύνεται η λειτουργία του οικισμού.»

Κοινοποίηση

  • ΠΔΕ Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου
  • Δ/νση Δασών Αιτωλ/νίας
  • Δασαρχείο Ναυπάκτου
  • Δήμος Ναυπακτίας
  • Πολεοδομία Ναυπακτίας
  • Α.Τ. Ναυπάκτου
  • Εισαγγελία Μεσολογγίου

 

Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ