Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διεθνές «τρολάρισμα» στην Τουρκία για τον Κορονοϊό

Published

on

Χάρτης-κορονοιος

Με την παγκόσμια κοινότητα να μετρά καθημερινά κρούσματα κορονοιού, η Τουρκία φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να μην… αρρωσταίνει. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα την γειτονική χώρα προκαλεί χαμόγελα με υπονόηση και σαρκαστικά σχόλια στον παγκόσμιο ιστό και ΜΜΕ. Το «τρολάρισμα» έφτασε σε σημείο να προτείνεται να ακολουθήσουν το «παράδειγμά» της στην διαχείριση της παγκόσμιας πλέον επιδημίας και οι υπόλοιπες χώρες…

Πως όμως η Τουρκία τα κατάφερε και ποια είναι τα διδάγματα για την πετυχημένη διαχείριση; Αναμφίβολα θα πρέπει να μοιραστούμε τον τρόπο και την μεθοδολογία της που καταγράφεται πιο κάτω:

1 – Μην εξετάσετε κανέναν. Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Εάν δεν δοκιμάσετε κανέναν, οι άνθρωποι δεν θα σας εμπιστευτούν. Επομένως πρέπει να αποκρύψετε το γεγονός ότι δεν δοκιμάζετε. Έτσι, ο υπόλοιπος οδηγός αφορά στον πώς να μην εξετάζετε κανέναν αλλά να φαίνεται ότι εξετάζετε.

2 – Μην αφήνετε τα νοσοκομεία να εξετάσουν κανένα από μόνα τους. Αλλά φτιάξτε μια κεντρική αρχή στην οποία θα πρέπει να στέλνει κάθε νοσοκομείο τα δείγματά του, ώστε να πρέπει να βασίζονται στα δικά σας «αποτελέσματα».

3 – Μην κάνετε θέμα τον ιό στις ειδήσεις. Ο Ερντογάν ελέγχει όλα τα μέσα, η Τουρκία έχει τον υψηλότερο αριθμό δημοσιογράφων στη φυλακή στον κόσμο. Επομένως, κανένας δημοσιογράφος δεν θα μεταδίδει «fake news». Όταν οι άνθρωποι δεν ακούνε για τον ιό, δεν ανησυχούν για τον ιό.

4 – Αναπτύξτε το δικό σας κιτ εξετάσεων. Η Τουρκία δημιούργησε το δικό της αποκλειστικό κιτ δοκιμών. Ισχυρίζονται ότι δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά και έχει την υψηλότερη ακρίβεια στον κόσμο. Το καλύτερο κιτ εξετάσεων του κόσμου λοιπόν είναι εξαιρετικά γρήγορο, εξαιρετικά ακριβές, και δεν δίνει ΠΟΤΕ θετικά αποτελέσματα!

5 – Είναι χρήσιμη μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Η Τουρκία έχει μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και βασίζεται στα τουριστικά έσοδα. Εάν οι τουρίστες πρόκειται να σταματήσουν να επισκέπτονται την Τουρκία φέτος η οικονομία θα καταρρεύσει τελείως. Από τότε που ο Ερντογάν βρίσκεται σε πόλεμο στη Συρία, μια οικονομική κατάρρευση θα σήμαινε το τέλος της διακυβέρνησής του.

6 – Απαραίτητο επίσης είναι ένα αυταρχικό καθεστώς. Κανένα από τα προαναφερθέντα βήματα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εάν οι πολίτες έχουν ελευθερία λόγου. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει ένας ηγέτης ο οποίος να μπορεί να στείλει ανθρώπους στη φυλακή οποτεδήποτε το επιθυμεί. Έτσι, κανείς δεν θα είναι αρκετά γενναίος για να διαδώσει ψεύτικα νέα.

7 – Ελέγξτε τα κοινωνικά μέσα βελτίωσης. Η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων από το Twitter για να μάθει τις διευθύνσεις IP των χρηστών και να τιμωρήσει τους χρήστες. Έχουν επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων προς την Reddit για την κατάργηση περιεχομένου. Έτσι, αν τυχαίοι άνθρωποι διαδώσουν ψεύτικα νέα, μπορείτε εύκολα να τα στείλετε στη φυλακή.

8 – Καραντίνα (Προαιρετικό) Εάν δεν το κάνετε, δεν θα δείξετε σωστή διαχείρηση. Οπότε απλώς θέστε τους ανθρώπους σε καραντίνα, όπως θα έκανε μια κανονική χώρα. Έτσι μπορείτε να μεταδώσετε εμπιστοσύνη.

Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, ελπίζουμε ότι θα κατορθώσετε να μην έχετε καθόλου κρούσματα. Τα τουριστικά σας εισοδήματα πρόκειται να τροφοδοτήσουν το αυταρχικό σας καθεστώς. Μείνετε καθαροί από τους ιούς παραμείνετε στην εξουσία!»

πηγή: tuiyopasd

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι θα δούμε την Μ. Παρασκευή στο Ενετικό λιμάνι – Πρόγραμμα

Published

on

By

Θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη θα βιώσουν και φέτος όσοι θα βρεθούν στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου την Μεγάλη Παρασκευή.

Η πομπή των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα καταλήξει στο Λιμάνι της πόλης, εκεί όπου δεκάδες αναμμένες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας.

Φέτος, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό έργο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων».

Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Xορωδία της Πάτρας “CANTELENA” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.  Μουσική συνοδεία: Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.

Στην αφήγηση και την απαγγελία θα είναι ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης

Πρόγραμμα

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων»

Μουσικό έργο του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή με μελοποιημένα Τροπάρια, Ψαλμούς και κείμενα από τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Περιφορά Επιταφίων

(συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή)

– Η Ζωή εν Τάφω – Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής (Στάση Πρώτη)

– Άξιον Εστί – Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής (Στάση Δεύτερη)

– Αι Γενεαί Πάσαι – Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής (Στάση Τρίτη)

– Πάσχα των Ελλήνων – Στ. Κουγιουμτζή

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς περίφραξη πλέον το λιμάνι της Ναυπάκτου

Published

on

By

Απομακρύνθηκε η προστατευτική περίφραξη που υπήρχε στο μεντένι περιμετρικά του λιμανιού της Ναυπάκτου καθώς οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης  του μνημείου έχουν φτάσει σε τέτοια φάση που πλέον δεν είναι αναγκαία.

Το έργο που ξεκίνησε τον Μάρτιο  του 2023, έχει φορέα υλοποίησης το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και προβλέπει παρεμβάσεις σε τείχη συνολικής επιφάνειας 4.200 τμ.  Περίπου.

Ο συνολικός αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.775.000 ευρώ, με το έργο να είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Να θυμίσουμε πως το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης το τέλος του 2024.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ