Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύσκολη νύχτα για Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία από τον «Ιανό»

Published

on

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται από χθες η χώρα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Δύσκολη νύχτα για Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σαρώνει από χθες κυρίως τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και τα νησιά του Ιονίου, με ισχυρούς ανέμους και βροχές.

Οι περιοχές που βρέθηκαν τη νύχτα στο «κόκκινο» ήταν οι:   Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου.

Στην Ιθάκη  έχει πέσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων,  η ένταση των οποίων ξεπερνά κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται σε παραθαλάσσια χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, όπως η Πάλαιρος, η Πογωνιά, η Πλαγιά και η Περατιά, όπου επίσης έχει πρόβλημα το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών ανέμων.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχει και Δημοτική Ενότητα Χαλκειας. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών, καθώς και μηχανήματα του Δήμου Ναυπακτίας.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων,καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα ισχύει μέχρι και την λήξη των καιρικών φαινομένων, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

Στην γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Ιονία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο του Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας.

Στη νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από τον κόμβο του Αντιρρίου έως την γέφυρα Αλάμπεη και από την χιλιομετρική θέση 59+681 έως το 139ο χιλιόμετρο.

Στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιτέας, από τον κόμβο του Αντιρρίου έως την γέφυρα του Μόρνου.

Στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από την Αμφιλοχία έως το 53ο χιλιόμετρο.

Ο καιρός σήμερα

Σφοδρή κακοκαιρία στο Ιόνιο, στη Νότια Ελλάδα και κατά τόπους σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας, με ισχυρότατες βροχοπτώσεις κατά τόπους και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι με εντάσεις που στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Πολύ μεγάλα ύψη κύματος στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά θα επικρατήσει σφοδρή κακοκαιρία με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας, με σχετικά ηπιότερα φαινόμενα, τα οποία όμως κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ