Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας;

Published

on

Αγανακτισμένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του παραλιακού και τουριστικού οικισμού Κρυονέρι της Δ.Ε Γαλατά του δήμου Ναυπακτίας. Οι περισσότεροι δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή επαγγελματικά με κύρια απασχόληση τον τουρισμό. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές κατοικίες μονίμων αλλά και εποχιακών κατοίκων, ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, δυναμικότητας 150 περίπου κλινών αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια – καφετέριες με πολύ καλές προσφερόμενες υπηρεσίες.  Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή υπάρχει μια γενική εγκατάλειψη, που έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση του τουριστικού χαρακτήρα και εν γένει την μείωση των επισκεπτών και φυσικά των εσόδων των επαγγελματιών. Μέχρι σήμερα οι επανειλημμένες οχλήσεις και προφορικές παραστάσεις στον Δήμο Ναυπακτίας δεν έφεραν αποτέλεσμα, παραμένοντας υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Το Nafsweek.gr βρέθηκε στο Κρυονέρι, όπου και κατέγραψε τα όσα κάτοικοι και επαγγελματίες μας είπαν με στόχο να φτάσουν για μια ακόμα φορά στα αυτιά των αρμοδίων. Μας είπαν:

Μείναμε στις υποσχέσεις!

«Υποσχέσεις υλοποίησης των καθόλα νομίμων δικαιωμάτων μας, δόθηκαν και από τον σημερινό Δήμαρχο, και τον πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι συντάσσονται με τον αδιάφορο σύμφωνα με τις ενέργειες του προς εμάς, σημερινό υπεύθυνο και Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων. Ως κάτοικοι και χρόνια επαγγελματίες, αλλά και ως γονείς ανήλικων παιδιών, διαμαρτυρόμαστε για την παντελή έλλειψη χώρων αναψυχής και απασχόλησης όχι μόνο των παιδιών μας αλλά και των επισκεπτών – τουριστών, που την θερινή περίοδο είναι χιλιάδες, Τεράστιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια που κινείται με καρότσι και μωρά στους δρόμους με κίνηση, χωρίς μέτρα για την προστασία των πεζών. Αδιαφορία και στην τοποθέτηση στάσης λεωφορείου για τους μικρούς μαθητές τον χειμώνα αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες ετησίως. Δυσκολίες όμως που μπορούν να καταλάβουν μόνο όσοι βρίσκονται στη δική μας θέση, προσπαθώντας καθημερινά να βρούμε τρόπους να απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά και να τα προστατέψουμε από η τις καιρικές συνθήκες περιμένοντας το λεωφορείο… Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να περιφερόμαστε εμείς και οι επισκέπτες μας στους δρόμους του οικισμού χωρίς να έχουμε κανένα σημείο αναφοράς, (ένα ναυτικό μνημείο, ένα φάρο, υπήρχε παλαιότερα, πιθανόν ένα μουσείο σιδηροδρόμου ή ένα κάμπινγκ κατασκηνώσεων στους χώρους αυτού)… αλλά και δυνατότητα πρόσβασης σε μια παιδική χαρά ή ένα πάρκο, (πάρκο πηγής Γλύφα – Βαράσοβα)».

Στα σκοτάδια το λιμάνι!

Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των θεμάτων που δεν βρήκαν λύση οι κάτοικοι αναφέρουν:

«Πρέπει να κάμετε τις απαραίτητες ενέργειες για την φωταγώγηση του λιμανιού με ταυτόχρονη επισκευή από την επικινδυνότητα στην οποία έχει περιέλθει από την χρόνια εγκατάλειψη. Να τοποθετήσετε σκάλες που να μπορούν να διευκολύνουν την άνοδο από την θάλασσα λουσμένων, τυχόν ανθρώπων που βρέθηκαν στο νερό από ατύχημα, ακόμη και των παιδιών που βουτούν για τον σταυρό ή κάνουν βουτιές τα καλοκαίρια. Όλοι αυτοί είναι αναγκασμένοι να σκαρφαλώνουν σαν τις γάτες στο τσιμέντο ή μέσω αραγμένων σκαφών με τυχόν παρεξηγήσεις… ουκ ολίγες. Να οριοθετήσετε τα αβαθή νερά για την ασφάλεια των σκαφών, να επιδιορθώσετε και να καλυτερεύσετε την σπασμένη ράμπα για την καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών. Άκρως απαραίτητο διότι δεν υπάρχει άλλη στην περιοχή. Πεταμένες κολώνες φωτισμού κάτω, περιφερόμενα αδέσποτα και περιττώματα ζώων ή απορρίμματα κάθε λογής, περίεργοι επισκέπτες τα βράδια σε καθεστώς ασυλίας λόγω έλλειψης φωτισμού, αλλά και επικίνδυνης προσέγγισης σκαφών την νύχτα για τους ίδιους λόγους. Όλα αυτά συνθέτουν ένα περίεργο σκηνικό. Άκρως απαραίτητη κρίνεται και η δημιουργία – κατασκευή ενός πάρκινγκ, χώρος υπάρχει, ούτως ώστε να υπάρχει τάξη, να δείχνει ο τόπος νοικοκυρεμένος και να υπάρχει αποσυμφόρηση της παραλίας».

Η ανάπτυξη που δεν ήρθε!

«Διερωτόμαστε, εσείς ως δημοτική αρχή τι έχετε πράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια που επικρατεί αυτή η άθλια εικόνα εδώ; Όταν πρωτοήρθατε, (οι περισσότεροι από εσάς δεν είχατε ξαναέρθει, ήρθατε ως επισκέπτες από άλλο Δήμο)…  δηλώσατε ενθουσιασμό με το μέρος, (πως να μην είστε βέβαια όταν χρόνια ολόκληρα είναι τουριστικό και εμπορικό επίνειο), και υποσχεθήκατε ότι προτίθεστε να κάνετε ότι είναι δυνατόν στο εξής ώστε το μέρος αυτό να έχει την τύχη που του αξίζει. Ένα ακόμη σημείο που προσδίδει χαρακτήρα στην περιοχή είναι τα απόκρημνα βράχια του όρους Βαράσοβα και τα οποία αναρριχώνται από το 1950 περίπου. Και εδώ δεν καταφέρατε να δώσετε την ανάπτυξη που αρμόζει με αποτέλεσμα να μας προσπεράσουν άλλες περιοχές που μέχρι χθες δεν γνώριζε κανείς, να αποκτήσουν από το πουθενά διεθνές τουριστικό προϊόν για όλη την διάρκεια του χρόνου, με γεμάτα ξενοδοχεία και εκατοντάδες κατοικίες ενοικιασμένες μέσω του δικτύου Air BnB…

Νιώθουμε θλίψη και απογοήτευση όταν διαβάζουμε για την πόλη με τις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας, των Επιταφίων, τα καρναβάλια, τα ράλι που διοργανώνετε κάθε χρόνο με περισσή φροντίδα, τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού και τα ποσά που κατασπαταλώνται για να πληρωθούν όλοι όσοι παρελαύνουν σ’ αυτές. Τα δικά μας παιδιά και της ευρύτερης περιοχής δεν μετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές διότι κανείς ποτέ δεν τα κάλεσε, ούτε μέσω σχολείων ούτε ενημέρωση ευρύτερη υπήρξε ποτέ, σαν να μην είμαστε κάτοικοι αυτού τού Δήμου».

Τα ερωτήματα…

Μήπως ήρθε η ώρα για έναν απολογισμό; Τονίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες: «Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστείτε πως ως δημοτική αρχή έχετε χρέος να προσφέρετε σε όλους τους δημότες σας. τις ίδιες ευκαιρίες ανάπτυξης και ποιότητας ζωής ανεξαιρέτως αν είναι κάτοικοι του κέντρου της πόλης, επενδύοντας στα αυτονόητα; Μήπως ήρθε η ώρα αυτός ο Δήμος να συγκροτηθεί σε μια ενιαία ενότητα με ίση μεταχείριση; Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσετε για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό αυτού του Δήμου από άκρο σε άκρο; Μήπως πρέπει να ερευνήσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο πόλεως Κρυονερίου το οποίο στερεί την ανοικοδόμηση; Μια μελέτη που παραλάβατε από τον Δήμο Χάλκειας; Μήπως να εξετάσετε την θετική γνωμοδότηση του υπουργείου υποδομών που σας έχει κοινοποιηθεί ύστερα από δική μας διαμαρτυρία για την σήμανση της Ιόνιας οδού, (αρ. πρωτ. 33/29-06-2017 έγγραφό μας), για να μας βρίσκει κανείς και ο διεθνής προορισμός Βαράσοβα να έχει σήμανση επί του αυτοκινητόδρομου, ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να φτάνει στην Άρτα και να ψάχνει ακόμη την Βαράσοβα, αλλά και τον κόμβο του Ευήνου, ώστε να γίνει αμφίδρομος μήπως έτσι τελικά αυτό το μεγάλο έργο φέρει ως εδώ την ανάπτυξη;   Δέκα χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται το καλοκαίρι καθημερινά στην περιοχή Γαλατά – Κρυονέρι λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος, σχεδόν 20.000 στρέμματα κάμπου με προϊόντα που πρέπει να βρουν οι έμποροι. Θεωρούμε αδικαιολόγητη την στάση της αναδόχου εταιρείας να μην έχει πινακίδες για την περιοχή… απάντηση κοινοποιημένη σε εσάς από υπουργείο υποδομών για την σύμφωνη γνώμη του σε όσα ζητούμε (αρ. πρωτ. Α/1/00/01/27/15673/14-07-2017). Έστω και με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση, περιμένουμε μια επίσημη απάντηση στα καίρια ερωτήματα που σας θέσαμε παραπάνω και άμεση κινητοποίηση ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας για να αισθανθούμε ισότιμοι πολίτες κι όχι πολίτες δεύτερης διαλογής. Έχουμε επισκεφτεί άλλες πόλεις κι έχουμε αντιληφθεί τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Για να μη χρειαστεί να γίνουμε μετανάστες δεύτερη και τρίτη φορά, προς χάριν των παιδιών μας, για μια φορά αφουγκραστείτε τις ανάγκες μας, σηκώσετε τα μανίκια, ρίξτε τον εγωισμό σας, και δράστε άμεσα για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα στην πόλη μας. Κύριε Δήμαρχε, να σας θυμίσουμε ακριβώς αυτό που είπατε την πρώτη μέρα της ορκωμοσία σας, είμασταν εκεί… «Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή και την στήριξη, για ένα πράγμα μόνο φοβάμαι, μη τυχόν και αποτύχω…»

Ζητείται ενημέρωση συγκεκριμένη και επίσημη

Επί των παρακάτω θεμάτων οι κάτοικοι στο Κρυονέρι ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις:

  1. Αν υπάρχει ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός για την περιοχή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται.
  2. Γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη και αυτή την χρονιά για τον καθαρισμό της περιοχής, μια και την Κυριακή των Βαΐων δεχόμαστε πλήθος επισκεπτών λόγω των λαμπρών εκδηλώσεων της εξόδου του Μεσολογγίου και της γειτνίασης μας με αυτό.
  3. Αν προτίθεστε να βάλετε τάξη στο λιμάνι σε όσα σας αναφέρουμε.
  4. Ποια η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα μιας κι εκτός από επιθέσεις, που έχουν επανειλημμένα καταγραφεί, κινδυνεύει και η δημόσια υγεία.
  5. Ποια η θέση σας όσον αφορά την κατάρτιση τεχνικού προγράμματος για όσα αναφέρουμε όσον αφορά το Πάρκινγκ, το αναρριχητικό πάρκο, τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του ΟΣΕ κ.λπ.
  6. Ποια η θέση σας και οι ενέργειες σας για το θέμα των σημάνσεων και του κόμβου στην Ιόνια οδό;;;

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας

Κλείνοντας τα όσα είπαν οι κάτοικοι στο Nafsweek.gr σημείωσαν με έμφαση:

«Παρακαλούμε τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο που είναι πλέον ενήμερος της κατάστασης να ενεργήσει άμεσα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την αδράνεια όλων ως τώρα, την σημασία στα όσα αναφέρουμε, τους κινδύνους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ! ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που δημιουργεί η υφιστάμενη κατάσταση στο λιμάνι και ειλικρινά πιστεύουμε στην πρόθεσή του να τακτοποιήσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και μας απασχολούν ζωτικά.

Το κόστος μάλιστα σε όσα ζητούμε είναι μικρό. Θέληση πρέπει να υπάρξει και εγρήγορση.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε καμία έγγραφη, τεκμηριωμένη και δεσμευτική απάντηση σας, θα προβούμε σε διαφορετικής μορφής ενέργειες και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης :  «Νέο Εργασιακό & Αλλαγές στην Ασφαλιστική Νομοθεσία»

Published

on

By

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου2024 στην αίθουσα του ΕΚΝΔ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση νομικής πληροφόρησης με θέμα «Νέο Εργασιακό & Αλλαγές στην Ασφαλιστική Νομοθεσία» σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ., συνάδελφος Αριστομένης Χάρος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ  Χρήστος Γούλας ανέπτυξε τις θέσεις των συνδικάτων για την ακρίβεια και τον κατώτατο μισθό για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια νομικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσίασαν τις εξελίξεις στα εργασιακά, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, το ξεπάγωμα των τριετιών, η 13ωρη ημερήσια εργασία και άλλα, αλλά και στο ασφαλιστικό με ζητήματα όπως η απασχόληση των συνταξιούχων, η απονομή επικουρικών συντάξεων και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σύμβουλοι απασχόλησης δέχτηκαν ερωτήματα σε θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά προκειμένου να απαντηθούν από τη Νομική Υπηρεσία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε το γεγονός ότι η ακρίβεια απειλεί άμεσα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Επίσης, τονίστηκε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την επαναφορά του δικαιώματος διαπραγματεύσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τέλος, το ΕΚΝΔ κάλεσε σε καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17ης Απρίλη 2024.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει σήμερα 27-03-2024 το Δημοτικό συμβούλιο (Ζωντανά 18:05)

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει την Τετάρτη  27-03-2024 και ώρα 18:05 σε Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στο σύνδεσμο «Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «ΣΠΟΑΚ Ο ΑΡΙΩΝ» για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  4. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.   (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  5. Συζήτηση – Έκφραση γνώμης μετά από αίτημα κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, σχετικά με την λειτουργία εγκατάστασης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην περιοχή. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  6. Έκδοση ψηφίσματος  καθολικής αποδοχής αιτημάτων και αλληλεγγύης προς τον αγώνα των μισθωτών ιδιωτικού τομέα ενόψει της 24ωρης Απεργίας της ΓΣΕΕ την 17-04-2024. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  7. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  8. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  9. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» σύμφωνα με το Άρθρο 172 του Ν.4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  10. Έγκριση 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 1ης Σ.Σ. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  11. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  12. Έγκριση 5ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  13. Παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  15. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ναυπακτίας έτους 2024.  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  16. Καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  17. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτιρίου (Πρώην Συνεδριακό κέντρο) της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ναυπακτίας στον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνολίμνης Αγίου Δημητρίου ορεινής Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  18. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας δημοτικού κτιρίου  της Κοινότητας Ανθόφυτου του Δήμου Ναυπακτίας στον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο  Ανθοφυταίων ¨Η Γρανίτσα¨. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  19. Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας Δήμου Ναυπακτίας και  «COHESION NETWORK 2 GETHER AΜKE». (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  20. Διαγραφές παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. ( εισηγητής κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  21. Άρση ρυμοτομίας και  τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  22. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 75.060,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Α’ κατανομή έτους 2024) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  23. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  24. Ορισμό αιρετού μέλους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την πολιτική προστασία.  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  25. Τοποθέτηση δύο φωτιστικών στην δημοτική κοινότητα Λυγιά. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  26. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  27. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  28. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  29. Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Άγγελος Σταυρόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ναύπακτος γιόρτασε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε  την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με εκδηλώσεις και γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων τόσο στην Ναύπακτο όσο και στο Αντίρριο.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέστηκε Δοξολογία  στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιερόθεου, παρουσία του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα,  των  βουλευτών Θανάση Παπαθανάση και Κώστα Καραγκούνη, του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας  Χρήστου Παίσιου, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπακτίας Άγγελου Σταυρόπουλου, αντιδημάρχων  δημοτικών συμβούλων, της πολιτειακής ηγεσίας και πλήθους  κόσμου.

Με το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και λαός έφτασαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Φαρμάκη, όπου και αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αγωνιστών για την Ελευθερία  της Πατρίδας και έγινε κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές Αρχές, τους εκπροσώπους των Δημοσίων Αρχών, εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ακολούθησε η  εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Ανδριάνα Μαντζαβά, Φιλόλογο 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου και η παρέλαση τμημάτων σχολείων φορέων και συλλόγων υπό τους ήχους της Παπαχαραλάμπειου Δημοτικής Φιλαρμονικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ