Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών στην Ναύπακτο

Published

on

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, υλοποιώντας σχετική απόφασή του,  βραβεύει  τη μαθήτρια Κωνσταντίνα Λίτσα του Νικολάου και το μαθητή Εβγκένιι Γκριμπτσένκο του Αλεξάντερ που πέτυχαν την καλύτερη επίδοση στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου καθώς και τη μαθήτρια Ανδριάνα Μπιλαλή του Δημητρίου που πέτυχε την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου.

Η βράβευση γίνεται εις μνήμην των συναδέλφων Κώστα Καρακώστα και Νικολίτσας Μούρτου, που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

                                           Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

                          Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κατσαρός                                                         Παναγιώτης Κίντας

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 17 Απρίλη

Published

on

By

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, τους αγρότες και τους αυταπασχολούμενους της πόλης μας.

ΤΩΡΑ όλοι να πορευτούμε μαζί και στην νέα απεργία  που έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, για τις 17 Απρίλη.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους προσπέρασαν τις θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι σταθερά στρατευμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουμε στην ηγεσία του ΕΚ Ναυπάκτου, που συντάσσεται πλήρως με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, έχει πάρει επάξια τον «τίτλο» του «εργατοπατέρα». Είδαμε πολύ καλά τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε στην μη κήρυξη απεργίας το ΕΚ Ναυπάκτου στις 28/2, ενώ και τώρα που έχει πάρει απόφαση συμμετοχής, δίνει τα ρέστα της καθημερινά για το σαμποτάρισμα της μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και για κυριαρχήσουν αιτήματα και διεκδικήσεις βολικά για την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης.

 Για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Με τις παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, όπως στους Οικοδόμους, στις Ιχθυοκαλλιέργειες και αλλού είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Για να μην περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης, που αξιοποιώντας τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε για άλλη μια χρόνια την απαράδεκτη πολιτική της απόφαση να κρατήσει τον κατώτερο ονομαστικό μεικτό μισθό καθηλωμένο στα 830€, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω στην πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 706€ καθαρά το μήνα. Τα ψέματα της κυβέρνησης καταρρέουν μπροστά στην ίδια την πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι. Οι μισθοί δε φτάνουν για να ζήσουμε οι ίδιοι και οι οικογένειές μας.

Αγωνιζόμαστε για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να πληρώσουν οι ένοχοι, πρόσωπα και πολιτικές που φέρουν την ευθύνη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πέσει η υγεία του λαού στα νύχια των κορακιών της ιδιωτικής υγείας,  που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Δεν θα περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές, δυναμώνουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας, κόντρα στην άθλια κατάσταση στα Νοσοκομεία του νομού μας και τα Κέντρα Υγείας της Ναυπάκτου να βρίσκονται  στα πρόθυρα της διάλυσης. Γιατροί και άλλοι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται  και τελευταία παραιτούνται μαζικά. Κλινικές μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν ή φτάνουν ακόμα και στο κλείσιμο.

Με τις τελευταίες  ρυθμίσεις  η κυβέρνηση ουσιαστικά «νομιμοποιεί»  το φακελάκι  αφού κατοχυρώνει  τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με αμοιβή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, έτσι ώστε ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που καταψηφίστηκε στη ζωή και στα αμφιθέατρα να ακυρωθεί στην πράξη.

Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στον πόλεμο.

Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθειά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Έχουμε ετοιμότητα γιατί μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπως τη βάση του Άκτιου και το λιμάνι στο Πλατυγιάλι κάνοντάς μας στόχο.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται χωρίς σταματημό σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με την συμβολή των ΑμερικανοΝατοϊκών.

Τώρα με την πάλη μας στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα κόντρα στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφάσισαν στήριξαν, ψήφισαν και υλοποιούν κατά γράμμα όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, εναλλάξ, διαχρονικά από την μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Την πολιτική της ΕΕ για ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, της διευθέτησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της ευθείας επίθεσης στην σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της ολοένα και προς τα κάτω μείωσης του βασικού μισθού, είναι που αξιοποιεί  για να γιγαντώνει τα κέρδη της η μεγαλοεργοδοσία και που μας τσακίζει καθημερινά στους χώρους δουλειάς.

Σύγχρονοι σκλάβοι δεν θα γίνουμε,

με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα.

Παλεύουμε για

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
  • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα , το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο-5ημερο -35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
  • Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για υγεία, παιδεία, πρόνοια. Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30π.μ. // ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ»:  Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι Δράσεις στο ΔΣ Γαλατά Ναυπακτίας

Published

on

By

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή υλοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου οι περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης από τη Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» για τη την Ανακύκλωση και το Νερό, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά και τους γονείς τους.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνδιοργανώσει με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά Ναυπακτίας, στον περίβολο χώρο του ΔΣ Γαλατά με δύο διαδραστικά παιχνίδια, υπενθυμίζοντας στους μικρούς μαθητές και γονείς τις αξίες της ανακύκλωσης καθώς και τη σημασία της εξοικονόμησης του νερού.

Η περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο + Μπλε» ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και την φιλοξενία τον Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γαλατά Ναυπακτίας καθώς και τους γονείς με τους μικρούς μαθητές για τη ένθερμη συμμετοχή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Published

on

By

Την Πέμπτη, 11 Ἀπριλίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱερόθεος, ὕστερα ἀπό πρόσκληση τῆς δημοσιογράφου κ. Βίκυς Φλέσσα, συμμετεῖχε σέ συζήτηση στό 9ο Οἰκονομικό Φόρουμ τῶν Δελφῶν.

Συγκεκριμένα, συζήτησε μέ τήν Διευθύντρια τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Κέντρου γιά τά Βυζαντινά καί μεταβυζαντινά μνημεῖα, κ. Φλώρα Καραγιάννη, καί τόν καθηγητή τῆς Ἀρχαιολογίας καί Ἱστορίας τῆς Τέχνης τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ἀθανάσιο Σέμογλου, τό θέμα: «Oἰκουμενικό Βυζάντιο: Μιά προκλητική συνύπαρξη». Τήν συζήτηση διηύθυνε ἡ φιλόλογος καί δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.

Κατά τήν συζήτηση τέθηκαν σοβαρά θέματα, ὅπως: τί εἶναι τό Βυζάντιο, τό ὄνομα Χριστιανική Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία, ἡ συνάντηση μεταξύ τοῦ Ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ, τῆς Χριστιανικῆς θεολογίας καί τοῦ Ρωμαϊκοῦ δικαίου, ἡ μεγάλη ἀξία τῆς τέχνης, τῆς Βυζαντινῆς ἁγιογραφίας καί ναοδομίας, ἡ ὑψηλή στρατηγική τῶν Βυζαντινῶν-Ρωμαίων κ. ἄ, καί γενικά τῆς πολιτιστικῆς παράδοσης τοῦ Βυζαντίου-Ρωμανίας, πού ἐπηρέασε τήν Δύση καί τήν Ἀνατολή.

Μεταξύ τῶν ἄλλων παρουσιάστηκε ἡ προσφορά τῆς Χριστιανικῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας-Βυζαντίου στήν Οἰκουμένη καί ἡ ἀξία τοῦ πολιτισμοῦ της, πού ὑπάρχει μέχρι σήμερα στόν τρόπο ζωῆς τῶν ἀνθρώπων.

Ἡ συζήτηση ὑπῆρξε γόνιμη καί ἀλληλοσυμπληρωματική καί ἐκινεῖτο σέ ὑψηλό ἐπιστημονικό ἐπίπεδο, ὁ δέ συντονισμός τῆς συζήτησης ἦταν ἄψογος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ