Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλεκτά αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας στην “Seafood Expo Asia”

Published

on

Τα εκλεκτά αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας τράβηξαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της σημαντικής έκθεσης αλιευμάτων Seafood Expo Asia, όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχαν για την προώθηση της καμπάνιας Western Greece Seafood.

Από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, το ενδιαφέρον του Ασιατικού γαστρονομικού κλάδου συγκεντρώθηκε στη Σιγκαπούρη για τη διοργάνωση της έκθεσης Seafood Expo Asia, της Ασιατικής έκδοσης της σημαντικότερης έκθεσης αλιευμάτων παγκοσμίως, Seafood Expo.

Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 4.000 επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και των αλιευμάτων από 70 χώρες, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκθέτες από 31 χώρες. Η καμπάνια Western Greece Seafood συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο οποίο προβαλλόταν τα προωθούμενα προϊόντα, ενώ παράλληλα έμπειροι τοπικοί σεφ σέρβιραν πιάτα με συνταγές οι οποίες πάντρευαν τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας με την ασιατική κουζίνα.

Την καμπάνια και τις επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με αποστολή η οποία στελέχωσε το περίπτερο, προσκομίζοντας κάθε πληροφορία προς τους επισκέπτες και προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους για τα προωθούμενα προϊόντα.

Η Ασία αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για εξαγωγές θαλασσινών, καθώς στην περιοχή συγκεντρώνεται το 73% της παγκόσμιας αγοράς. Το 2022, το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς θαλασσινών για την Ασία ξεπέρασε τα 480 δις. δολάρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 520 δις δολάρια έως το 2028.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, «η Περιφέρεια υποστηρίζει εμπράκτως την τοπική επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ενίσχυσης των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου. Η παρουσία μας σε μεγάλα διεθνή εμπορικά γεγονότα και η συμμετοχή σε προγράμματα προβολής και προώθησης των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τον παραγωγικό πλούτο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να αναπτύξουμε νέα δίκτυα εξαγωγών. Οι παραγωγοί της περιοχής μας έχουν μοναδική τεχνογνωσία και άριστα προϊόντα που εντάσσονται στην κατηγορία των deli προϊόντων, με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Η άνθηση της αγοράς αυτής παγκοσμίως αποτελεί ευκαιρία την οποία πρέπει να αδράξουν οι τοπικές επιχειρήσεις για την αύξηση των εξαγωγών τους, αξιοποιώντας κάθε εργαλείο που τους προσφέρεται έχοντας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρωγό σε αυτή τους την προσπάθεια.»

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμμετέχουμε στην καμπάνια Western Greece Seafood, συμβάλλοντας έτσι με κάθε τρόπο στην ενίσχυση των παραγωγών και των επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας. Παρά τα εξαιρετικά μας προϊόντα, αρκετές επιχειρήσεις χρειάζονται υποστήριξη στην ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους. Έτσι, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ξεκινάει τον Οκτώβριο σειρά εκπαιδεύσεων τόσο σε υφιστάμενους επιχειρηματίες όσο και επαγγελματίες, σπουδαστές και κάθε δυνητικά ενδιαφερόμενο να εργαστεί στον κλάδο των αλιευμάτων. Οι εκπαιδεύσεις αυτές παρέχονται δωρεάν και θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για όσους θέλουν πραγματικά να δώσουν φτερά στην επιχείρησή τους και να κάνουν άνοιγμα σε νέες αγορές. Επίσης, το Επιμελητήριο διατηρεί 4 info point Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αμφιλογία και Βόνιτσα για την υποστήριξη και ενημέρωση παραγωγών και επιχειρήσεων για όλες τις δράσεις του προγράμματος».

Πληροφορίες για τις εκπαιδεύσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και τον τρόπο συμμετοχής μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την ιστοσελίδα του: www.epimetol.gr

Επόμενος σταθμός της καμπάνιας Western Greece Seafood είναι η Ολλανδία, με τη συμμετοχή στη σημαντική έκθεση HORECA & γαστρονομίας GastVrij Rotterdam, από 17-20/09/2023.

Το έργο Western Greece Seafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.

Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ΕΕ και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 “2nd  LEPANTO ARCHERY CUP” στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου!

Published

on

By

Ο υπέροχος χώρος του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου, θα φιλοξένησε την Κυριακή 19 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά τους αγώνες 2nd  LEPANTO AECHERY CUP της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team Ναυπάκτου.

Μια γιορτή της ομάδας μας και μια ευκαιρία να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση για τις αρχές Οκτωβρίου του 2024.

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων που συμμετέχουν:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων,

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανδρών-Γυναικών/ Εφήβων-Νεανίδων και

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Παίδων – Κορασίδων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα:

09:00 – 09:30 Προσέλευση – εγγραφές σε αγώνες

09:30 – 10:00   Δοκιμαστικές βολές

10:00 – 11.30  Α’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

11.30 – 11.45  Διάλειμμα

11.45 –  13.15  Β’ μέρος αγώνων όλες οι κατηγορίες

13:30    ΑΠΟΝΟΜΕΣ βραβεύονται οι πρώτοι κατάταξης ανά κατηγορία / μετάλλια και βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη ομάδα Lepanto Archery Team και παρακολούθησαν προπονήσεις το τελευταίο 4μηνο, φορώντας την εμφάνιση της ομάδας .

Επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες  συγγενείς και φίλοι των αγωνιζομένων και όχι μόνο, ενώ στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου, παράλληλα με τα φιλέματα της διοργάνωσης, θα λειτουργεί καντίνα για αναψυκτικά και καφέ!

Οι φιλόξενοι εκπαιδευτές του ιππικού ομίλου, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, με το πέρας της διαδικασίας, να έρθουν σε επαφή με τα υπέροχα αλόγα, να κάνουν βόλτα με την άμαξα και να δοκιμάσουν έφιππη τοξοβολία.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι, η τοξοβολία είναι και ψυχαγωγία και ότι ο τοξότης δεν μαθαίνει μόνο, αλλά διασκεδάζει παράλληλα.

Σας περιμένουμε!

ΣΗΜ.  Με στόχο τη γνωριμία και την ενασχόληση των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας, μεγάλων και μικρών, με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας, από τον Οκτώβριο του 2021 προσφέρουμε μαθήματα κάθε Κυριακή πρωί στη πόλη της Ναυπάκτου. Μια ακόμη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε”.

Επικοινωνία:  info@prasinomple.gr  mob. +30 697 850 0005  &   +30 693 6052 888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Published

on

By

Ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Κοινωνικός Τουρισμός» 2024 – 2025. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν ως και τα τέλη του Μαΐου, ώστε να προχωρήσουν στην διαδικασία για την επιδότηση των διακοπών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω. Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Μάλιστα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, οι πολίτες που έλαβαν επιταγές το 2023 δύνανται να τις αξιοποιήσουν ως και τα τέλη Ιουνίου, επιλέγοντας κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα

Published

on

By

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Μεγάλη Εβδομάδα.

Άγιο Πάθος.

Επιτάφιος.

Ανάσταση.

Λέξεις, γεμάτες πίστη και θρησκευτική κατάνυξη. Μέρες, που φέρνουν πολύ έντονα στο μυαλό μας κάποιες άλλες λέξεις, όπως αγάπη και αλληλεγγύη. Νοήματα, που δείχνουν ότι κάθε εμπόδιο στη ζωή του ανθρώπου δικαιώνεται μόνο όταν εμπεριέχει τον σπόρο της αναγέννησης και της ειρηνικής δημιουργίας.

Αυτές τις μέρες, πηγαίνοντας στις εκκλησιές λοιπόν, ας ανάψουμε ένα κεράκι ως ευχή, ώστε κάθε «Σταύρωση» να ακολουθείται από «Ανάσταση» για όλους τους ανθρώπους.

Και όλοι μαζί, βασιζόμενοι στις ακατάλυτες αξίες και τα ιδανικά του τόπου μας, ας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσει ο άδικος πόνος και περισσότερο φως να πέσει στον κόσμο μας.

Από την καρδιά μου ευχές στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για υγεία, χαρά και αγάπη. Και αυτές τις μέρες και πάντα!

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!»

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/uFj_7_VhqU8

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ