Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του CI – NOVATEC στη Ναύπακτο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

Published

on

Σεμινάριο-έργο-CI NOVATEC-Ναύπακτος-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας

Μετά από δυο συναντήσεις, μια προκαταρκτική που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και την δεύτερη τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους,  για την ενημέρωση και την πληροφόρηση των τοπικών φορέων της περιοχής του Δήμου Ναυπακτίας για τα οφέλη, όπως αναλυτικά είχαν παρουσιαστεί, με στόχο: την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της  Ναυπάκτου. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού της Ναυπάκτου. Την αποτελεσματική λειτουργία του καθενός συλλόγου/φορέα που δραστηριοποιείται στη περιοχή της           Ναυπάκτου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου CI-NOVATEC- “Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα -Customer Intelligence for inNOVAtiveTourism ECosystem 5″του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:  «Η αξία της πελατειακής ευφυίας στον Τουρισμό: Πως η γνώση της ικανοποίησης των τουριστών επηρεάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Ναυπακτίας, στη Ναύπακτο, με ώρα έναρξης:

  1. Για εκπροσώπους φορέων διοίκησης και χάραξης πολιτικής & διαχειριστές τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος και τοπικών εκδηλώσεων στις 12:00.
  2. Για εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις 18:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπροσώπους Τοπικών Συνεργιών Τουρισμού, εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαχειριστές τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος και τοπικών εκδηλώσεων με έδρα την περιοχή της Ναυπακτίας και εκπροσώπους φορέων διοίκησης και χάραξης πολιτικής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, δωρεάν, την παρουσίαση της πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου CI-NOVATEC και των δυνατοτήτων της όσον αφορά:

  • στην καταγραφή των απόψεων και της ικανοποίησης των επισκεπτών της περιοχής
  • αλλά και τον τρόπο χρήσης της για την προβολή των επιχειρήσεων και της περιοχής της Ναυπακτίας γενικότερα.

Ταυτόχρονα, θα ενημερωθούν για την σημασία της πελατειακής ευφυίας στην λήψη αποφάσεων τόσο γ La κάθε επίχείρησή/φορέα όσο και για την Ναυπακτία γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στα σεμινάρια:

  • Καραπάνου Βίκυ, Υπεύθυνη του Έργου, b.karapanov@pde.ciov.Cir, τηλ.:2613-613 640
  • Λάνταβου Νάντια, Οικονομική Υπεύθυνη & Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Έργου, k.lantavou@pde.Qoy.Qr, τηλ.: 2613-613 636
  • Σεμινάριο-έργο-CI NOVATEC-Ναύπακτος-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας Σεμινάριο-έργο-CI NOVATEC-Ναύπακτος-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

195 χρόνια από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Published

on

By

Μόνο με στενή πολιορκία και αποκοπή του ανεφοδιασμού ήταν δυνατόν να πέσει το κάστρο του Έπαχτου.

Για τον καλύτερο συντονισμό ο κυβερνήτης (Δ/γμα 23 .01. 1829) διορίζει πληρεξούσιο τοποτηρητή Στερεάς Ελλάδας και του Στρατοπέδου τον αδερφό του Αυγουστίνο Καποδίστρια, ο οποίος στις 10 Μαρτίου 1829  αφικνείται και ο ίδιος στη Ναύπακτο.

Τα ελληνικά στρατεύματα με εντολή του Αυγουστίνου Καποδίστρια καταφτάνουν από τις 8 Μαρτίου 1829 και πολιορκούν τα κάστρα Αντιρρίου και Ναυπάκτου από την ξηρά, ενώ ο στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη   αποκλείει και τις θαλάσσιες διόδους.

Στις 13 Μαρτίου παραδίδεται το Αντίρριο ύστερα από ψευτοπόλεμο.

Στις 16 Μαρτίου ο κλοιός περί το κάστρο της Ναυπάκτου γίνεται στενότερος.

Η Α’ Χιλιαρχία, με Χιλίαρχό τον Κίτσο Τζαβέλα, η 500αρχία του Νικόλα Τζαβέλα και τα Σώματα του Β. Μαστραπά, Γιάννη Μακρυγιάννη – Κραβαρίτη καταλαμβάνουν τις θέσεις από τον Αϊ-Γιώργη, τη μεγάλη Βάρναράχη μέχρι απέναντι από την Ακρόπολη του  Ίτς Καλέ.

Ο Χατζηχρήστος με ιππικό και πεζικό και το σώμα του Βέρη κλείνει την δυτική πλευρά από τη θάλασσα μέχρι το Ιτς Καλέ και ο συνταγματάρχης Πιερρής, αρχηγός του τακτικού στρατού, καταλαμβάνει τους λόφους   πίσω από το κάστρο με το πυροβολικό.

Η τανάλια είχε πλέον σφίξει.  Οι τούρκοι που ήταν στην μικρή Βάρναράχη υποχωρούν και εισέρχονται στο κάστρο.  Ο λόφος αυτός περιέρχεται στο στα ελληνικά χέρια.

Οι  αλλεπάλληλες επιθέσεις των ελληνικών στρατευμάτων δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν και αναγκάζονται να συνθηκολογήσουν.

Στις 8 Απριλίου ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στη Ναύπακτο.

Στις  11 Απριλίου 1829 υπογράφεται η συνθήκη και σταματούν οι εχθροπραξίες.

Στις 12 Απριλίου αποχωρεί ο κυβερνήτης.

Στις 17 προς 18 Απριλίου ο τακτικός στρατός υπό τον συνταγματάρχη Πιερρή εισέρχεται στην Ακρόπολη.

Στις 22 Απριλίου αποχωρεί ολόκληρη η τουρκική φρουρά και τα ελληνικά στρατεύματα      εισέρχονται σε όλο το  κάστρο.

Στις  28 Απριλίου 1829 ο Αυγουστίνος Καποδίστριας διοικητής διακηρύσσει:

«Κυματίζει τέλος πάντων η ελληνική σημαία εις την Ακρόπολιν της Ναυπάκτου και το σεμνόν του Σταυρού σημείον,  μετά παρέλευση ήδη 140 ετών ανυψώθει πάλιν εις τα υψηλά ταύτα τείχη».

Τον Ιανουάριο του 1830 έγινε στην πόλη ο πρώτος εορτασμός της απελευθέρωσής της και το  πρωί της ημέρας εκείνης εσήμαναν «ο ήχος των κωδώνων και ο βόμβος των πυροβόλων», με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην Ακρόπολη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ: Οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα

Published

on

By

Με προσυγκέντρωση των συνδικάτων στο κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας ΕΚΝΔ, και πορεία προς την κεντρική πλατεία Φαρμάκη το ΕΚΝΔ   συμμετείχε  στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης  Απριλίου που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στην συγκέντρωση όπου χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ Αριστομένης Χάρος και εκπρόσωποι συνδικάτων, οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα πως δεν μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

Δήλωσαν την αντίθεσή τους στις  αυξήσεις της κυβέρνησης που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

«Δεν ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» φώναξαν στην συγκέντρωση οι εργαζόμενοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΝΔ συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του για την 24ωρη Γενική Απεργία της  Τετάρτης 17ης Απριλίου,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας αναφέρει: 

“Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε μείωση των διοδίων της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου.

Το ΕΚΝΔ   έχει λάβει απόφαση και συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ   17   ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ 9:30″

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ