Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένη Δημητρέλλου: «Φτάνει πια η εμπιστοσύνη στους παλιούς»

Published

on

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία» για την Ναυπακτία του υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας Γιώργου Γούλα,  Ελένη Δημητρέλλου μιλά στο Nafsweek.gr:

 

-Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

-Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά ήξερα ότι θα δεχθώ κριτική, όμως από την άλλη ήξερα ότι αποτελεί και ιερό καθήκον όλων. Ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ενδιαφέρομαι για το κοινό καλό και όχι για τον εαυτό μου. Προσωπικά έχω τη δουλειά μου, που στην εποχή που ζούμε είναι τύχη, και νιώθω ιδιαίτερα τυχερή γιατί κάνω κάτι που αγαπώ. Θα συνεχίσω λοιπόν να την έχω και μετά τις εκλογές, προσφέροντας όμως και στην πόλη μου, αν οι συνδημότες μου με επιλέξουν σε μια θέση ευθύνης.

-Υπάρχει μια απογοήτευση στον κόσμο για αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά, την εκλαμβάνετε κι εσείς;

-Ακούμε «όλοι ίδιοι είναι», «τόσοι υποψήφιοι με ποιον να πας και ποιον να αφήσεις». Προφανώς και δεν είναι όλοι ίδιοι θα έλεγα εγώ. Δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι, δεν πάνε όλοι για την καρέκλα ή τη «μάσα». Ο λαός θα αποφασίσει και ορθά απολογούμαστε σ΄ αυτόν για τις προθέσεις μας. Τώρα είναι η ευκαιρία των πολιτών να δείξουν τη δύναμή τους. Ας μην κρυβόμαστε ο «βούρκος» δεν βρίσκεται μόνο στο χώρο της πολιτικής , αλλά παντού στην καθημερινότητα. Στη δουλειά μας που κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν πλάγιες-ανορθόδοξες μεθόδους για να ανελκυθούν, στις διαπροσωπικές σχέσεις ποιος δεν έχει συναντήσει τη λαμογιά , την πονηριά και την παρανομία; Όπως λοιπόν φέρεται ο καθένας μας στην καθημερινότητά του έτσι θα φερθεί κι όταν μπει στο Δήμο. Εγώ είμαι περήφανη γιατί ό,τι έχω πετύχει στη ζωή μου το έχω κάνει βάζοντας πλάτη, και αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω.

-Τι να περιμένουμε από την κάλπη;

-Πολλοί με ρωτάνε τι βλέπετε πώς θα τα πάει ο Γιώργος ο Γούλας; Εγώ δεν θα απαντήσω απλά θα πω δείτε αυτό τον κόσμο που περιφέρεται από εκδήλωση σε εκδήλωση και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί. Γιατί οι μέχρι σήμερα διοικούντες δεν τους κάλυψαν με ό,τι έκαναν, δεν τους έπεισαν ώστε να ξαναψηφίσουν. Είναι οι συνδημότες μας που δεν έχουν αποφασίσει γιατί έχουν δει τα πράγματα σοβαρά. Ξέρουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά με νέα πρόσωπα. Φτάνει πια η εμπιστοσύνη στους παλιούς που ό,τι είχαν να δείξουν το έδειξαν και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Ο Ναυπάκτιος δεν πρέπει να επηρεάζεται από κόμματα, συγγένειες, υποχρεώσεις, αλλά αυτή την φορά πρέπει να ψηφίσει με όραμα μια Ναύπακτο που όλοι αγαπάμε, αλλά που θα τηρεί τις προδιαγραφές μιας πόλης φιλικής προς τους δημότες της, που θα κάνει τη Ναυπακτία πόλο έλξης, που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους, που θα νοιαστεί όλοι να έχουν δουλειά, που θα φροντίσει για το πνευματικό τους επίπεδο, και που όλα θα στηρίζονται στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

-Γιατί κάποιος να ψηφίσει την Ελένη Δημητρέλλου;

-Πολλοί θα είναι αυτοί που θα λένε μια ακόμα γυναίκα τι μπορεί να κάνει.  Εγώ θα πω ψηφίστε με γιατί:

Είμαι άφθαρτη στο πολιτικό κομμάτι, αλλά δεν γίνομαι ομάδα με τον οποιοδήποτε προκειμένου να εκλεγώ.

Δεν χειραγωγούμαι. Είμαι εργατική και το έχω δείξει έμπρακτα και στη δουλειά μου.

Δεν φοβάμαι να εναντιωθώ όταν πιστεύω ότι έχω δίκιο, και θα αγωνιστώ για το καλό της πόλης μας .

Νιώθω πού πονάει ο συμπολίτης μου αλλά δεν θα το εκμεταλλευτώ.

Δεν θα αγωνιστώ για το καλό της τσέπης μου, αλλά για το καλό όλων, μιας και ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ που στηρίζεται στην αντικειμενικότητα και στη διαφάνεια.

Επέλεξα να ζήσω με την οικογένειά μου εδώ και ζητώ τον ψήφο των Ναυπακτίων πιστεύοντας ότι μπορώ να τα καταφέρω αφού δεν θα το κάνω με δόλο. Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις σειρήνες που μας τάζουν προσωρινά συμφέροντα ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. Δώστε μου την ευκαιρία να αφήσω το αποτύπωμά μου, κάνοντας τη Ναύπακτο ακόμα πιο όμορφη! Είμαστε περήφανοι και ανάλογα θα πράξουμε.

Τελειώνοντας θα πω για μια ακόμα φορά να μην ξεχνάμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ και είμαστε υπεύθυνοι για το ποιον θα ψηφίσουμε να μας εκπροσωπεί στο Δήμο και να παίρνει αποφάσεις, όχι μόνο σε επίπεδο Δημάρχων, αλλά και δημοτικών συμβούλων. ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΙΟΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

195 χρόνια από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Published

on

By

Μόνο με στενή πολιορκία και αποκοπή του ανεφοδιασμού ήταν δυνατόν να πέσει το κάστρο του Έπαχτου.

Για τον καλύτερο συντονισμό ο κυβερνήτης (Δ/γμα 23 .01. 1829) διορίζει πληρεξούσιο τοποτηρητή Στερεάς Ελλάδας και του Στρατοπέδου τον αδερφό του Αυγουστίνο Καποδίστρια, ο οποίος στις 10 Μαρτίου 1829  αφικνείται και ο ίδιος στη Ναύπακτο.

Τα ελληνικά στρατεύματα με εντολή του Αυγουστίνου Καποδίστρια καταφτάνουν από τις 8 Μαρτίου 1829 και πολιορκούν τα κάστρα Αντιρρίου και Ναυπάκτου από την ξηρά, ενώ ο στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη   αποκλείει και τις θαλάσσιες διόδους.

Στις 13 Μαρτίου παραδίδεται το Αντίρριο ύστερα από ψευτοπόλεμο.

Στις 16 Μαρτίου ο κλοιός περί το κάστρο της Ναυπάκτου γίνεται στενότερος.

Η Α’ Χιλιαρχία, με Χιλίαρχό τον Κίτσο Τζαβέλα, η 500αρχία του Νικόλα Τζαβέλα και τα Σώματα του Β. Μαστραπά, Γιάννη Μακρυγιάννη – Κραβαρίτη καταλαμβάνουν τις θέσεις από τον Αϊ-Γιώργη, τη μεγάλη Βάρναράχη μέχρι απέναντι από την Ακρόπολη του  Ίτς Καλέ.

Ο Χατζηχρήστος με ιππικό και πεζικό και το σώμα του Βέρη κλείνει την δυτική πλευρά από τη θάλασσα μέχρι το Ιτς Καλέ και ο συνταγματάρχης Πιερρής, αρχηγός του τακτικού στρατού, καταλαμβάνει τους λόφους   πίσω από το κάστρο με το πυροβολικό.

Η τανάλια είχε πλέον σφίξει.  Οι τούρκοι που ήταν στην μικρή Βάρναράχη υποχωρούν και εισέρχονται στο κάστρο.  Ο λόφος αυτός περιέρχεται στο στα ελληνικά χέρια.

Οι  αλλεπάλληλες επιθέσεις των ελληνικών στρατευμάτων δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν και αναγκάζονται να συνθηκολογήσουν.

Στις 8 Απριλίου ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στη Ναύπακτο.

Στις  11 Απριλίου 1829 υπογράφεται η συνθήκη και σταματούν οι εχθροπραξίες.

Στις 12 Απριλίου αποχωρεί ο κυβερνήτης.

Στις 17 προς 18 Απριλίου ο τακτικός στρατός υπό τον συνταγματάρχη Πιερρή εισέρχεται στην Ακρόπολη.

Στις 22 Απριλίου αποχωρεί ολόκληρη η τουρκική φρουρά και τα ελληνικά στρατεύματα      εισέρχονται σε όλο το  κάστρο.

Στις  28 Απριλίου 1829 ο Αυγουστίνος Καποδίστριας διοικητής διακηρύσσει:

«Κυματίζει τέλος πάντων η ελληνική σημαία εις την Ακρόπολιν της Ναυπάκτου και το σεμνόν του Σταυρού σημείον,  μετά παρέλευση ήδη 140 ετών ανυψώθει πάλιν εις τα υψηλά ταύτα τείχη».

Τον Ιανουάριο του 1830 έγινε στην πόλη ο πρώτος εορτασμός της απελευθέρωσής της και το  πρωί της ημέρας εκείνης εσήμαναν «ο ήχος των κωδώνων και ο βόμβος των πυροβόλων», με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην Ακρόπολη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ: Οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα

Published

on

By

Με προσυγκέντρωση των συνδικάτων στο κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας ΕΚΝΔ, και πορεία προς την κεντρική πλατεία Φαρμάκη το ΕΚΝΔ   συμμετείχε  στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης  Απριλίου που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στην συγκέντρωση όπου χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ Αριστομένης Χάρος και εκπρόσωποι συνδικάτων, οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα πως δεν μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

Δήλωσαν την αντίθεσή τους στις  αυξήσεις της κυβέρνησης που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

«Δεν ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» φώναξαν στην συγκέντρωση οι εργαζόμενοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΝΔ συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του για την 24ωρη Γενική Απεργία της  Τετάρτης 17ης Απριλίου,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας αναφέρει: 

“Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε μείωση των διοδίων της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου.

Το ΕΚΝΔ   έχει λάβει απόφαση και συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ   17   ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ 9:30″

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ