Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς τους Δήμους και τους πολίτες για τη διαδικασία των αποζημιώσεων

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία που υπήρξε η αιτία πολλών ζημιών και καταστροφών, ενημερώνει τους πολίτες για τις διαδικασίες αποζημιώσεων.

  • Για τις κατοικίες που επλήγησαν (στεγαστική συνδρομή), αιτήσεις υποβάλλονται στους οικείους Δήμους προκειμένου, μετά τις αυτοψίες από τις Επιτροπές των Δήμων να προωθηθούν στη ΔΑΕΦΚ για την οριοθέτηση των θεομηνιόπληκτων περιοχών.
  • Για τις επιχειρήσεις (καταστήματα, αγροτικά μηχανήματα, γεωργικά εργαλεία, αντλητικές εγκαταστάσεις, περιφράξεις, μεταποιημένα προϊόντα), οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Περιφερειακό Συντονιστή Κρατικής Αρωγής, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.4797/2021 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 79 ΦΕΚ 246Α /10.12.2021.

Οι ορισμένοι Περιφερειακοί Συντονιστές Κρατικής Αρωγής είναι οι:

  1. ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Νικολόπουλος Νικόλαος e-mail: tpp1@aitnia.pde.gov.gr
  2. ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ: Μπάφας Ιωάννης e-mail: i.mpafas@pde.gov.gr
  3. ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ: Μπαλκάμος Κωνσταντίνος e-mail: kmpalk@ilia.pde.gov.gr
  • Για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (φυτική παραγωγή, ζωικό κεφάλαιο, μελισσοσμήνη, ζωοτροφές και πάγιο κεφάλαιο δηλαδή στάβλοι, αποθήκες, θερμοκήπια), οι αιτήσεις υποβάλλονται στον κατά τόπους ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, απευθύνει έκκληση διευκόλυνσης των πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, επισημαίνοντας τη δυνατότητα ορισμού ενός υπευθύνου ανά Δήμο που θα μπορεί να συγκεντρώνει τις αιτήσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις και να τις προωθεί τμηματικά στον Περιφερειακό Συντονιστή Κρατικής Αρωγής.

Όπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης στην επιστολή, το σύνολο των κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές, πρέπει να αποζημιωθούν και ο νόμος 4797/2021, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ορίζει όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε όσο το συντομότερο δυνατόν, μετά την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών, να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr και οι πληγέντες να μπορούν να λάβουν την πρώτη αρωγή.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ