Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ενωτική πρωτοβουλία»: ΞΕΝΙΑ – Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου – Ανάπλαση Αγ. Παρασκευής και πρόσκληση για πλατιά συμμαχία

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου κάνει αναφορά στα έργα που εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση και κάποια εξ αυτών ξεκίνησε η δημοτική αρχή Λουκόπουλου ενώ ταυτόχρονα γίνεται  έκκληση για δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας στην κοινωνία, με ενεργοποίηση πολλών ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Στην τελευταία ανακοίνωση του ο κ. Γκίζας συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων στα αρνητικά της θητείας μας  το έργο του ΞΕΝΙΑ αναφέροντας επί λέξη: «…τη δέσμευση του «Ξενία» σε ένα Πρόγραμμα αποκλειστικά δημόσιας χρήσης…».

Το Ξενία για σχεδόν 20 χρόνια παρέμενε ανεκμετάλλευτο. Έγιναν στο παρελθόν προσπάθειες ώστε μέσω ιδιωτικών επενδύσεων να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Ήταν «άκαρπες» καθώς η ανάγκη των επενδυτών για επέκταση του με νέες πτέρυγες έρχονταν αντιμέτωπες με τα πολεοδομικά προβλήματα του κέντρου και τον γεμάτο με αρχαιολογικά ευρήματα (βλ. ανασκαφές 2005-06) κήπο του. Έτσι πολλοί επενδυτές, αρχικά έδειχναν ενδιαφέρον και έπαιρναν το φάκελο  των κατά καιρούς προκηρύξεων κατόπιν όμως το ενδιαφέρον ατονούσε υπό το βάρος των παραπάνω. Έτσι μόνο τυχοδιωκτικό ενδιαφέρον έμενε στο τέλος.

Η παράταξη μας πρότεινε να μετατραπεί το Ξενία σε χώρο πολλαπλών χρήσεων με τουριστικό – πολιτιστικό χαρακτήρα με έργα που θα υλοποιούσε ο Δήμος. Βλέποντας ότι με το να κάνουμε διαρκώς το ίδιο πράγμα (προκήρυξη για ξενοδοχείο) δύσκολα θα είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.  Στο συμβούλιο την πρότασή μας στήριξε και η παράταξη Γούλα και στο τέλος συγκέντρωσε ευρεία πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε και από την παράταξη Μπουλέ κ.α. Την πρόταση έτρεξε ο αείμνηστος Καρακώστας με τον Δήμαρχο. Το Ξενία εντάχθηκε σε δύο προγράμματα 2 εκατομμυρίων ευρώ το ένα και 650 χιλιάδων ευρώ το άλλο. Η δημοπρασία και η έναρξη των εργασιών ξεκίνησε στη θητεία μας (2014-19) και το έργο μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Αίθουσα εκδηλώσεων 250 θέσεων που μεταξύ άλλων θα μπορούν να γίνονται και συνέδρια.
  • Αίθουσα για την εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (πλήρως εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με επιπλέον χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα 650.000 ευρώ) η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί επισκέπτες μεμονωμένους ή σε γκρουπ (όπως σχολεία).
  • Πινακοθήκη που θα φιλοξενούσε την συλλογή πινάκων που κατέχει ήδη ο Δήμος μας αλλά και την δωρεά «Μοσχανδρέου» που στη θητεία Λουκόπουλου εξασφαλίστηκε με δημόσια δήλωση του δωρητή.

Ο κ. Γκίζας αν όπως προβλεπόταν από το χρονοδιάγραμμα είχε τελειώσει το έργο, ήδη από το καλοκαίρι που μας πέρασε θα μπορούσαμε στους επισκέπτες που μας ρωτάνε: «τι άλλο μπορώ κάνω ή να δω στη Ναύπακτο;», θα τους απαντούσαμε: «να επισκεφθείτε την πινακοθήκη μας», «να επισκεφθείτε την αίθουσα αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου». Επίσης ήδη από φέτος θα μπορούσαμε να προσελκύουμε συνέδρια όλο το χρόνο.

Τι σας χαλά κ. Γκίζα ο Δημόσιος χαρακτήρας στις συγκεκριμένες χρήσεις; Δεν χρειάζεται στρατός υπαλλήλων για να λειτουργήσει, αρκεί ένας υπάλληλος υπεύθυνος για την πινακοθήκη, ένας για την αίθουσα προβολών και ένας για την αίθουσα συνεδρίων (όπως άλλωστε συμβαίνει και με την Παπαχαραλάμπειο αίθουσα που και αυτή ουσιαστικά έχει δημόσιο χαρακτήρα καθώς είναι κληροδότημα και λειτουργεί μια χαρά και προσφέρει τα μέγιστα εδώ και δεκαετίες στην κοινωνία μας) και να μένει ο χώρος καθαρός ένα άτομο για την καθαριότητα όπως έχουν τα δεκάδες σχολεία μας. Το κυριότερο και αυτονόητο δε με τις παραπάνω δραστηριότητες είναι ότι θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο τουριστικό προϊόν της πόλης και όχι ανταγωνιστικά στις ντόπιες επιχειρήσεις.

Αν λοιπόν ο κ. Γκίζας είχε σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω στο έργο και οι υποδομές αυτές λειτουργούσαν ήδη, ναι μεν θα παίρναμε ένα «μπράβο» εμείς για την δημιουργία του (μαζί με εμάς και όσοι το στηρίξανε στο συμβούλιο -όπως και πολλοί τωρινοί συνεργάτες του κ. Γκίζα, Αντιδήμαρχοι κτλ.), θα έπαιρνε και αυτός ένα «μπράβο» για την λειτουργία του και το σημαντικότερο θα ήταν το οικονομικό – αναπτυξιακό όφελος για την κοινωνία μας.

Επίλεξε δυστυχώς να αδιαφορήσει, το έργο και τα οφέλη από αυτό να καθυστερούν, ο εργολάβος του εξοπλισμού της εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας   να μην μπορεί να εκτελέσει εργασίες καθώς καθυστερεί η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, και τον κ. Μοσχανδρέου να τον «ψήνουν» εδώ και καιρό άλλοι Δήμοι του Νομού μας να μεταφέρει τη δωρεά του εκεί, αφού η Δημοτική Αρχή καθυστερεί και αδιαφορεί.

Δυστυχώς αναλώνονται σε μικροπολιτικές ενέργειες που τελικά βλάπτουν στο τέλος και τους ίδιους αλλά το χειρότερο βλάπτουν το Δήμο μας.

Είναι γνωστό επίσης ότι με προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Λουκόπουλου και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας δια του Προέδρου κ. Παπαϊωάννου εξασφαλίστηκε το έργο για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης με στόχο την ανάπλαση των καθέτων δρόμων από το Δημαρχείο ως την πλατεία Βλάντη και συνοδά έργα ώστε να αποκτήσει ενιαίο χρώμα η αγορά. Επίσης εξασφαλίστηκε πίστωση και έγινε η μελέτη για την Ανάπλαση της Αγ. Παρασκευής. Το τελευταίο μάλιστα έργο ξεκίνησε προ ημερών, 1,5 χρόνο!!! μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο.

Στις ανακοινώσεις της έναρξης των εργασιών, δεν αναφέρονται στους εμπνευστές, σε αυτούς που εξασφάλισαν τις πιστώσεις και μελέτησαν τα έργα, παρά μόνο ο κ. Γκίζας και οι συνεργάτες του φωτογραφίζονται δίπλα στα μηχανήματα και τους εργολάβους με προφανή στόχο να «καπελώσουν» (όπως λένε στην πολιτική αργκό) τα έργα και όσοι δεν ξέρουν να πιστεύουν ότι αυτοί είναι που έκαναν όλα τα παραπάνω.

Όταν όμως (όπως μας είπαν αρκετοί συνδημότες μας) πάνε κάποιοι και παραπονιούνται ότι με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων θα χαθούν θέσεις πάρκινγκ, τότε τους λένε την αλήθεια ότι δεν είναι δικό τους το έργο και φταίει ο κ. Λουκόπουλος.

Αντί λοιπόν 3,5 χρόνια τώρα να έχουν σκεφτεί πως θα εξασφαλίσουν επιπλέον θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο (όπως κάναμε εμείς στην Ανατολική πλευρά και αναπληρώσαμε επιτυχώς τις χαμένες θέσεις από την ανάπλαση Μπουλέ) για να αντικαταστήσουν τις χαμένες και να πάρουν και αυτοί ένα «μπράβο» μέσα από την πρόοδο της πόλης δεν κάνουν τίποτα (πχ. να εφαρμοστεί η πράξη αναλογισμού  στο οικόπεδο Παπαχαραλάμπους -που έχουν εντάξει και καλά έκαναν στο Πράσινο Ταμείο- ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι περιμετρικά και να δώσουν και κυκλοφοριακές λύσεις αλλά και αρκετές θέσεις πάρκινγκ στους νέους δρόμους, να ενοικιαστούν ή αγοραστούν χώροι στο κέντρο κτλ.). Ούτε καν το φέρνουν για συζήτηση ως θέμα στο Συμβούλιο.

Δυστυχώς η θητεία τους οδεύει προς το τέλος με κύριο χαρακτηριστικό της τις χαμένες ευκαιρίες, τα ακυρωμένα έργα και την αδιαφάνεια.

Την νέα Δημοτική περίοδο δεν υπάρχουν περιθώρια για θητεία με τέτοια χαρακτηριστικά, απαιτείται η δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας στην κοινωνία, με ενεργοποίηση πολλών ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν (ασχέτως σε ποια παράταξη ανήκουν σήμερα ή χθες) και με την κατάρτιση ενός αναπτυξιακού προγράμματος δράσης, θα οδηγήσουν  τον  τόπο μας μπροστά όπως πραγματικά   αρμόζει στην Ναυπακτία! “

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 314 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 314ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Αντιπυρική περίοδος – Πόσο έτοιμοι είμαστε;:

Όλα   συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το δυσκολότερο  εδώ και πολλά  χρόνια στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Ήδη τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά και οι πρόσφατες πυρκαγιές…

#   Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας και 20 χρόνια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου:

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη  Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο  υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής…

#  Ενημέρωση κατοίκων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης…

#  Στης ακρίβειας τον καιρό :

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης…

#  «Γνωστές μούρες»        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Ελάχιστη σημασία αποδίδεται στο ότι συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χωρίς πολιτική εμπειρία, συχνά δε χωρίς μεγάλη σχέση με την ιδεολογική διαδρομή του κόμματος που…

#   Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών – Χόρεψαν με την ψυχή τους! :

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο της Ναυπάκτου, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό…

#  Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών:  

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ομάδας Έργου της Αναδόχου Εταιρείας. Στην συνάντηση…

#   Οριστικό τέλος του taxisnet :

Τα πάνω κάτω θα έλθουν με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας που δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το οποίο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ